PDA

View Full Version : Pytanie dt. tutorów.

Devil murder
13-04-2010, 20:10
Dlaczego tutorzy nie zostali wybrani w sposób następujący:

Po otrzymaniu podań, zostaje wybranych 45 kandydatów. każdy z nich otrzymuje nick 'Kandydat 1(2,3,4 itd)'. Dnia tego i tego, o godzinie tej i tej kandydaci muszą się zalogować. Specjalnie dla nich, zostaje stworzony kanał, do którego dostęp mają tylko sami oni oraz GM'owie. Zostaje rozpoczęty konkurs dt. wiedzy o APO, Tibii oraz śladowe pytania dt. forum. Pod koniec bonus - quiz ortograficzny - np. jak napiszemy - 'hamak' czy 'chamak'?.

Na każde pytanie 5 sekund na odpowiedź. 4 sekundy w quizie ortograficznym.

17 osób z największą liczbą punktów zostaje przyjęta na stanowisko WSTĘPNEGO tutora.

Potem sonda i przyjęcie 4 tutorów na stałe.

Pozwoliłoby to wybrać kompetentnych i rzetelnych tutorów.

Dlaczego tak administracja nie zrobiła? Nie mam pojęcia. Ale wg. mnie tak powinien przebiegać proces rekrutacji.

Pozdro!

Stoner
13-04-2010, 20:35
Bo tak sobie zaplanowała administracja...
Jak chcesz możesz im urządzić konkursik ortograficzny :D:D

Lagga
13-04-2010, 20:36
Moze gmowie nie chca sie bawic az tak z wyborem tutorow? wedlug mnie wybor jest przeprowadzony dobrze . elo.

GooHooNe
13-04-2010, 20:40
Ehh Może lepiej że mają Tutor 1,2,3,4,5,6 Niż mają mieć wyswietlone nazwy Kandydat ...
A wgl jestem dumny z Tutora 12,15 :]

Devil murder
13-04-2010, 20:46
Ehh Może lepiej że mają Tutor 1,2,3,4,5,6 Niż mają mieć wyswietlone nazwy Kandydat ...
A wgl jestem dumny z Tutora 12,15 :]

'Tutor 1,2,3,4' mieliby po przejściu konkursu; tzn każdy z 17 wstępnych tutorów miałby taki nick. Kandydat 1,2,3,4 obowiązywałoby jedynie przy Quizie.

Myst
13-04-2010, 20:46
Ja sądzę, że administracja nie miała czasu na bawienie się w takie sprawy. I dlatego dostały się jakieś osoby co nie znały regulaminu.

Mc Maciek
13-04-2010, 20:48
Rekrutacja przebiegła tak jak przebiegła, bo była zaplanowana tak, a nie inaczej. Jeśli Ci jakiś Tutor nie odpowiada, to go nie zaznaczaj w sondzie. Masz prawo wyboru, my Ci nie narzucamy, że masz zagłosować na tego i tego.

Poza tym, wybranie 45 kandydatow było niemożliwe. W naszej małej społeczności, którą tworzą głównie osoby ze szkoły podstawowej, gimnazjum i częściowo liceum nie ma aż tylu odpowiednich osób.