View Full Version : balans profesji... (nie zamyka? przed wypowiedzi? Administracji)
Vilgefortz
14-04-2010, 17:44
Balans profesji...
A więc dzisiaj chciałem poruszyć sprawę balansu profesji. Jak powszechnie wiadomo po wprowadzeniu do gry komend !uh i !mm balans ogromnie się zmienił: knight stał się czołgiem nie do ubicia. Knight powinien być mocną profesją, ale bez przesady... Dziś siedząc na respie dracul zauważyłem jedną niepokojącą rzecz. Mianowicie EK na 100lvlu biegał z 3 draculami i ubił je bez problemów. MS/ED bierze po 3 dracule na 150 lvlu i mały błąd na takim lvlu = ded. Jeśli chodzi o pvp to ek także króluje... Tak nie powinno być knight zbyt bardzo odstaje od rp/ms/ed. A więc w związku z tym proponuje takie zmiany:
* Knight -> usłabienie mocy exori maxa o 5-10% oraz osłabienie uh'a. Dlaczego otóż knight jest profesją niemagiczną a ma b wysokie hity z czarów... uh dlatego że przy takiej ilosci hp majac uha na hotko knight z wszystkiego praktycznie jest w stanie sie wyuhac... Pamiętajmy że istnieją potworki takie jak Wise Man więc e max musi być!
* Palladyn -> po zmianie knighta bedzie miał równe szanse więc nic nie zmieniać
* MS/ED -> nic nie zmieniać.
Dodatkowo proponuje by doładowanie megamanaskiem by było zależne od profesji np:
* Knight(od 8 mlvla) -> 500 mp
* Palladyn(od 25 mlvla) -> 750 mp
* MS/ED(od 100mlvla) -> 1000mp
Wtedy doładowanie many było by adekwatne do ilości many potrzebnej do rzucenia czaru.
Nie podoba się coś to wypier*****. Chcesz knightowi odjąc 8-10 % chyba nie wiesz nawet jaka to jest różnica. W ogóle co ci strzeliło do głowy z tą profesją niemagiczną to jest OTS i tutaj głownie się wali z czarów, niemagicznego knight szukaj sobie na rl.
Jestem na nie!!
Vilgefortz
14-04-2010, 17:59
Belhior, wiem że to jest OTS. Przecież nie pisałem żeby usunąć e maxa tylko go osłabić. Pewnie grasz knightem i chcesz żeby ta profesja była najlepsza. Trzeba przyjrzeć się sytuacji racjonalnie i nie być stronniczym. MS/ED mają prawie 3x mniej hp od EK'a a ich hity w porównaniu do ek'a i jego ilości hp są śmieszne
Nie, nie gram knightem w tej chwili. Jestem za tym aby powiększono hity o te 5- max 10% u ms/ed i dać rp lepsze hity z magii o 5%.
Vilgefortz
14-04-2010, 18:03
gdyby powiększono moc czarów ms/ed o 10% to profesje magiczne miałby by siebie pewnie na 2 szybkie zaklęcia, więc jedynym sposobem jest obniżenie dmg z czarów knighta
Ja jestem za zmianą ilości many ile dają megamanasy, a tak to jestem na nie, ponieważ jak nie da się tak poprzez hity i inne zmiany strzelić na oko czy profesje będą wyrównane.
oczywiscie ze nic najlupsza propozycja jaka czytalem ek czolg nie do ubicia hahah jasne ze da sie go ubic jak sie sie jak lac ... Nie wiem czy wiesz ale ek nie zawsze trafia uhem a ms/ed/rp zawsze sie vitna
Nie dawno polepszyli profesje magiczne i tez nie sa slabe ..
Jestem na nie !
Nahireks
14-04-2010, 18:31
Do dupy inaczej sie tego nie da nazwac exori max o 5-10% i tak salabo juz wali co ty chcesz od tego knighta leczyc nie leczy sie tak dobrze
Moim zdaniem głupi pomysl
Manasy dobry pomysł popieram ale reszte nie!
Do
/ZAMKNIENCIA
wg mnie najlepiej uhy wyrzucic, albo skoro zostala zwiekszona sila MS/ED to u RP zwiekszyc sile bolta i vite, wtedy EK bedzie do ubicia, a co do manasow to NIE
Devil murder
14-04-2010, 18:55
NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!
Nic nie jest okej :<
Vilgefortz
14-04-2010, 18:56
wg mnie najlepiej uhy wyrzucic
Tak, i od razu zrobi się dużo botów....
albo skoro zostala zwiekszona sila MS/ED
Siła MS/ED NIE została zwiększona
to u RP zwiekszyc sile bolta i vite,
Zwiększyć Vitę u rp? To wtedy rp będzie tyle samo sie leczył co MS? pomyśl trochę i tak już jest nie duża różnica w leczeniu u MS'a i RP'ka A MS ma ponad 2x wiekszy mlvl.
a co do manasow to NIE
Do dupy inaczej sie tego nie da nazwac exori max o 5-10% i tak salabo juz wali.
Tak najlepiej żeby EK walił tyle co MS i ED :O
Nie wiem czy wiesz ale ek nie zawsze trafia uhem a ms/ed/rp zawsze sie vitna Wiem, Stój w miejscu to uh zawsze Ci wejdzie. A co do vitki to jest dosc skomplikowana sprawa bo czasem przez exhausted nie nie wchodzi.
Jestem za bardzo dobry pomysł ,bije 650 knighta i nie daje rady... Proszę o nie zamykanie tematu przez administracje.
Nic tu nie jest dobre. Ofc można by było powiększyć Exura Vita Palladynowi o kilka %.
lord max
14-04-2010, 19:31
/Nie! Nie i nie! A u ms/ed jak byś dał 1000 many za doładowanie to... manas/ue/manas/ue/manas/ue i tak w kółko...
Bastek10
14-04-2010, 19:31
Nie!Nich zostanie tak jak jest ponieważ teraz jest wszystko dobrze.Nie trzeba nic zmieniać.
Babka Wojenka
14-04-2010, 19:39
Jeżeli ci się nie podoba serwer/balans, to idź na mazurski.
@top
Beznadziejna propozycja.. Jestem na nie, odrazu niech dodaje ed/ms, 2k many i 50k hp..
Vilgefortz
14-04-2010, 19:39
po części rozumiem tych co grają knightem. Ich profesja jest najlepszza i nie chcą zmian. Tylko niestety przez takie myślenie serwer upada. Nie każdy lubi grę ekiem i profesje powinny być zrównoważone. A powiedzcie tak szczerze czy 500 ms/ed/rp ma szanse ubic 600eka? Nie. Za ek ubija dość często inne profesje na wyższych poziomach. Według mnie knight powinien być dobry w PvM a gorszy w PvP. A nie najlepszy w tym i w tym.
@EDIT
Beznadziejna propozycja.. Jestem na nie, odrazu niech dodaje ed/ms, 2k many i 50k hp..
Nie 2k many tylko i 1k many. Zauważ że EK na 2,5 k lvl zregeneruje hp na 5-6 uhów a ms/ed na 140 megamanasów ma całą manę
3rd Dimension
15-04-2010, 07:19
Zaznaczyłem odpowiedź "NIC". Żałosnę są osoby, takie jak Ty, które próbują się bawić w hostera. Na każdą taką propozycję mam odpowiedź - dotąd ludzie grali na starych zasadach, więc po co teraz zmieniać ots...?
Pozdrawiam,
3rd Dimension
jestem za obnizeniem knightowi e maxa ale o jakies 3 , 4 % . i jestem za dodaniem wiekszej sily megamanasow. elo.
Action16
15-04-2010, 08:12
Z knajta zrobili praktycznie palka wali tyle samo z macki cisnie tyle ile ja z bolta a ma w cholere wiecej hp dac mniejszy exhau palkowi miedzy vita a erexem.
Ja pierdole, następny durny temat, żeby osłabić knighta.
* Knight -> usłabienie mocy exori maxa o 5-10% oraz osłabienie uh'a.
HAHAHAHAHA chyba Cię pojebało. Tak bardzo chcieliście hotkeye to teraz je ***** macie i nie płaczcie ciągle, że knight jest najlepszy. A jak Ci się nie podoba to wypierdalaj na innego OTS'a.
#Lordzik#
15-04-2010, 14:25
Autor tematu. Zakładam, że grasz rp i dlatego ten "puacz"
Jeżeli byś zmniejszył hity z maxa ek o 10% to 1k ek waliłby tyle co 900...
Narazie wszystko jest dobrze. Tylko gracze, których biją płaczą o balans.
Vilgefortz
15-04-2010, 16:20
Na każdą taką propozycję mam odpowiedź - dotąd ludzie grali na starych zasadach, więc po co teraz zmieniać ots...?
Bo dotąd nie było komend i balans był mniej więcej równy,
Autor tematu. Zakładam, że grasz rp i dlatego ten "puacz"
Dla Twojej wiadomości nie gram rp tylko profesją magiczną.
Jeżeli byś zmniejszył hity z maxa ek o 10% to 1k ek waliłby tyle co 900...
I tak powinno być knight teraz ma o wiele za duże hity z e maxa. Knight powinien być profesją dużo hp, dobry bloker, ale mało wali!
Azbestowy - KRUL FETYSZUW
15-04-2010, 16:34
Wtedy doładowanie many było by adekwatne do ilości many potrzebnej do rzucenia czaru.
Dodatkowo byłoby to większą motywacją do wbijania mlvli.
Nie zamykać przed wypowiedzią administracji
To se poczekasz na zamknięcie...
#topic
W sumie to na tak, ale jak taki 100 ek bierze te 3 dracule, to i tak bije je wieki bo ma słabiutkie hity w porownaniu do msa
Anusiak Wielki
15-04-2010, 16:39
Wez wyjdz z tad albo sam zagraj EK i nie placz ok ?
Administraczja zrobila te uhy po to by mniej bylo botow i tyle ludzi nie odchodzilo z serwa przez bany....
Sub Zero 2
15-04-2010, 17:38
Ja jestem za wszystkim nie będę pisał bo mam focha.Ek to czołg a teraz ms/ed dają dupy.W ogóle usuńcie profesje knight.
Dobranoc , miłego melanżu.
Zarexoholik?
15-04-2010, 17:39
Jestem za tym, aby trochę osłabić uha. Nic więcej.
pomozplz
15-04-2010, 17:43
zamiast zmniejszac hity knajta zmniejsz se 'musk' a moze niech porpawia poprostu hity innych profesji elfie o jakies 5% trolu?
Vilgefortz
15-04-2010, 17:44
#topic
W sumie to na tak, ale jak taki 100 ek bierze te 3 dracule, to i tak bije je wieki bo ma słabiutkie hity w porownaniu do msa
Na 100 lvlu knight wali z e maxa okolo 1,1k czyli wcale nie tak mało a na ~100 lvlu na drakulach lvl idzie jak szalony.
@EDIT:
zamiast zmniejszac hity knajta zmniejsz se 'musk' a moze niech porpawia poprostu hity innych profesji elfie o jakies 5% trolu?
Bez napinki proszę ja Ciebie. Jeśli by zwiększyli hity innych profesji to profki magiczne padały by na 2 hity od siebie nawzajem!
Habemus Papam
15-04-2010, 17:45
* Knight(od 8 mlvla) -> 500 mp
* Palladyn(od 25 mlvla) -> 750 mp
No to żeś dojebał, 100% Nie, nie podoba się? trudno.
Vilgefortz
15-04-2010, 17:52
Habemus,
Porównaj sobie:
*MS -> 1500 MP (Greater Ultimate Explosion)
*ED -> 1400 MP (Imminent Death)
*RP -> 900 MP (Strong Energy Berserk)
*EK -> 700 MP (Power Berserk)
To są najsilniejsze czary dla każdej profesji. Zmieniając siłę manasów zmieniona % many przy użyciu manaska potrzebny do rzucenia najsilniejszego czaru został by wyrównany.
Myślę, że administracja nie jest taka tempa za jaką ją niektórzy mają.
Na pewno zdają sobie sprawę, że nie jest jeszcze idealnie.
Na pewno przeglądając forum wezmą pod uwagę jakieś nasze sugestie.
Oni tylko chcą, aby apo nie było cały czas takie samo, chcą coś zmieniać.
Na pierwszy ogień poszedł knight- uhy i manasy na hocie.
Następnie postacie magiczne- wiecej wala.
Tylko co teraz z rp? Proponuję aby kusza była 1 ręczna, ale to tylko moje skromne zdanie.
Bez sensu moim zdaniem dobrze wybalansowali teraz te postacie
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.