View Full Version : Para prezydencka na Wawelu?!
Lech i Maria Kaczyńscy na Wawel - Tak!
http://bi.gazeta.pl/im/3/7765/z7765743Z,Katedra-Wawelska.jpg
Pochówek pary prezydenckiej na Wawelu to symbol wszystkich ofiar tej tragedii - piszą nasi czytelnicy, którzy popierają pomysł, aby Lech i Maria Kaczyńscy spoczęli na Wawelu. O wasze opinie poprosiliśmy we wtorek po południu. W ciągu doby na adres przyszło ponad tysiąc listów. Przeważająca większość jest przeciwna. Poniżej najciekawsze głosy tych, którzy są za pochówkiem na Wawelu
Co o tym myślicie?
Moim zdaniem jest to skandal, prezydent jak prezydent. To że zginął w katastrofie nie znaczy że ma byc pochowany wśród takich ludzi jak np:
J.Kochanowski czy generał Sikorski.
Jakie jest wasze zdanie?
Wawel jest miejscem szczególnym,
tam są chowani najwybitniejsi ludzie.
Nie przeszkadza mi to, że jego ciało spocznie akurat tam,
byle by leżało w polskiej ziemi.
Belfus Adri
14-04-2010, 19:34
Tam spoczywaja ludzie naprawde wybitni, którzy zrobili cos dla polski.
Moim zdaniem prezydent nie powinien byc tam pochowany tylko dlatego ze zginol w katastrofie.
Babka Wojenka
14-04-2010, 19:34
Słuchaj, to że ty go tam nie chcesz to nie znaczy że inni nie;
~ Mi się to podoba, a po za tym on zrobił najwięcej z wszystkich prezydentów;
~ Miał własne zdanie, a tobie jakby się ktoś z rodziny spalił żywcem, i ktoś by mówił, że go tam nie chce by Ci było smutno ;<.
Sathorio
14-04-2010, 19:36
Nie znalismy tak naprawde naszego prezydenta ale ludzie ktorzy sie tym interesuja mowia ze Lech Kaczynski byl wielkim patriota i walczyl o wiele slusznych spraw, dlatego stwierdzono ze jest on dobrym kandydatem(?) na pochowek na Wawelu
Takie dzieci grajace w Tibie i nie majace pojecia o polityce nie powinni wogole glosu zabierac w takich sprawach
Bez sensu... Dlaczego ma być chowany tam? Bo był prezydentem? To Kwaśniewski czy Wałęsa też tam powinni zostać pochowani. Jak dla mnie ich miejsce (pary prezydenckiej) jest w św. Janie w Warszawie, bo to z tym miejscem zawsze sie kojarzył i z tym miastem.
To gdzie spoczną ciała Lecha i Marii Kaczyńskich zależy od ich rodzin. Moim zdaniem dobrze że tam zostaną pochowani a nie gdzieś na pierwszym lepszym cmentarzu.
Mortalix
14-04-2010, 19:37
Sądzę, że trochę się zagalopowano.
Rozumiem żal, żałoba i smutek, ale to trochę za duże wyróżnienie.
Nie wiem dlaczego mają zostać pochowani w tak zaszczytnym miejscu skoro przez te 3 lata nie zauważyłem jakichś wielkich czynów patriotycznych (czy whatever?) ze strony prezydenta. Może nie powinno się tak pisać, bo to w końcu wielka tragedia, ale inne osoby z pokładu tego samolotu nawet bardziej zasłużyły sobie na to miejsce.
Nie rozpisując się zbytnio uważam, że jednak poprawniej byłoby gdyby pochówek prezydenta wraz z żoną odbył się na Powązkach. ;0
~ Miał własne zdanie, a tobie jakby się ktoś z rodziny spalił żywcem, i ktoś by mówił, że go tam nie chce by Ci było smutno ;<.
Dokładnie, weźmy traktat Lizboński.. Kaczyński nie chciał go podpisać puki nie
spełnili jego warunków.
adrianeq :)
14-04-2010, 19:49
Popieram Stonera ;]. Kto byl w Krakowie na Wawelu ten wie o co chodzi. Kto nie widzial bedzie szedl w zaparte. Kaczyński malo zrobil a Jarek sie wycofa z polityki ;] W koncu dwoch kaczek nie bedzie. To tylko moja wypowiedz i moje zdanie. Nie podlega to komantarzą, ale zawsze jakiś dureń sie znajdzie co skomentuje to :D Po pierwsze piszecie ze nie interesujecie sie polityką a teraz nagle kazdy wszystko wie ;[ tępi ludzie z was. Gadacie o tym czego nie wiecie xd
Devil murder
14-04-2010, 19:52
Cieszy mnie to, bardzo ;)
First Pineda
14-04-2010, 20:00
Mi to odpowiada,bardzo dobrze ze jest na wawelu :)
Jaros Jaroz Jaro
14-04-2010, 20:00
Na pokładzie samolotu nie zginął tylko prezydent i jego żona ale też grupa wspaniałych ludzi. Jak prezydenta na wawel wysłali to reszte też niech tam pochowają.
Bastek10
14-04-2010, 20:01
A ja powiem tyle : W mediach stał się osobą z której każdy się śmiał?dlaczego?dla tego że dążył zawsze do prawdy?
Moim zdaniem rodzina powinna zrobić mały skromny i cichy pogrzeb.A do tego gdzie powinie zostać pochowany to już nie mój interes tylko rodziny.
Azbestowy - KRUL FETYSZUW
14-04-2010, 20:06
Jakie jest wasze zdanie?
Dead is dead
#topic
Owszem, wszyscy poumierali, ale to w tej chwili są tylko... ciała (a raczej to co z nich zostało, brutalnie mówiąc) Wawel to chyba dobre miejsce, skoro leżą tam królowie Polski. No bo niby gdzie?
adrianeq :)
14-04-2010, 20:07
A ja powiem tyle : W mediach stał się osobą z której każdy się śmiał?dlaczego?dla tego że dążył zawsze do prawdy?
Moim zdaniem rodzina powinna zrobić mały skromny i cichy pogrzeb.A do tego gdzie powinie zostać pochowany to już nie mój interes tylko rodziny.
Dążyl do prawdy ale za to jakim kosztem i czyjim? Byl najbardziej skurwial** czlowiekiem jakiego znalem z TV i radia. Np. przy aferze hazardowej oskarżal Tuska ze to od niego poszedl wyciek a pozniej jak prawda wyszla na jaw to sie uspokoil kurdupel jeb***. Nie gadaj mi o jego dochodzeniu do prawdy.-.-
Dążyl do prawdy ale za to jakim kosztem i czyjim? Byl najbardziej skurwial** czlowiekiem jakiego znalem z TV i radia. Np. przy aferze hazardowej oskarżal Tuska ze to od niego poszedl wyciek a pozniej jak prawda wyszla na jaw to sie uspokoil kurdupel jeb***. Nie gadaj mi o jego dochodzeniu do prawdy.-.-
Jak czytam wypowiedzi takiej dzieciarni jak adrianeq to normalnie ręce opadają... Widać śmieciu, że jesteś wiernym sługusem PO. Tylko nie wiem czy wiesz, PO to banda złodziei, byłych Sbków i ogólna mieszanka gówna z każdej partii? Pan Drzewiecki (jeżeli wiesz o kim mówię) powiedział ci co o Tobie i całej Polsce myśli, tak twój pan z PO ;p Duma dalej Cię rozpiera prostaczyno? A właśnie, nie miałeś konkretnych argumentów to musiałeś wyjechać ze wzrostem, tylko tak się składa parchu, że Putin jest niższy od Kaczyńskiego. I co cwaniaczku powiesz Putinowi w oczy, że jest "je**anym kurduplem" ??
No jak zwykle bierzecie wszystko ogólnie, że nie zasługuje, że nie może równać się z Piłsudskim itp bzdury. Zrozumcie jedno, tutaj nie chodzi tyle o miejsce pochówku tylko o rozdmuchanie sprawy, żeby ten dziki kraj z wschodu (Rosja) w końcu oprzytomniał, oprzytomnieli jego obywatele... Pomyślcie dlaczego sam Obama z żoną ma przyjechać na pogrzeb? Obama! Prezydent USA! Co ich interesuje jakaś tam Polska.. tutaj chodzi o to by dowalić Rosji, i dobrze... Cieszy mnie też fakt, że ludzie na całym świecie dowiedzą się trochę m.in co w Katyniu naprawdę zaszło. Osobiście nie mam nic przeciwko pochówku prezydenta na Wawelu, w końcu nie zginął na wycieczce na Floryde tylko walczył w słusznej sprawie. Kto ze wcześniejszych prezydentów przeciwstawił się Rosji i nie bał się wypowiedzieć otwarcie co myśli i czego oczekuje? No który? Lizać dupę Rosji każdy potrafi...
lord max
14-04-2010, 20:49
Powinni zostać pochowani na Powązkach w Warszawie, nie na Wawelu...
sqlterpa
14-04-2010, 21:08
Moim zdaniem powinni zostać pochowani w Warszawie. Oczywiście nie mam nic przeciwko sam będę miał bliżej choćby przyjść na ich grób ;]. Ale co z poprzednimi/przyszłymi prezydentami? Co wtedy jeśli, któryś zażąda pochowania się tam? Bo L. Kaczyński jako prezydent tam został pochowany. To chyba nie jest do końca przemyślane ale ok;c
Ja też nie jestem za tym, aby akurat Kaczyński został pochowany na Wawelu.Mówiąc o Marii Kaczyńskiej, ona bardziej zasługuję na to niż on.Nawet czy to był prezydent to i tak dużo dla Polski nie zrobił.Ale jak zasłużył, to niech tam spoczywa.Ta tragedia zapiszę się w kartach historii Polski, jako tragiczny wypadek, który miał miejsce niedaleko Katynia.
Nie chodzi nawet o to czy sobie zasłużył czymś, czy też nie...
Przecież Lech Kaczyński w ogóle nie był związany z Krakowem. Katastrofa swoją drogą, ale Wawel to miejsce szczególne.
Z drugiej strony, jeżeli pochowają tam Pana Prezydenta, to przecież nic sie nie stanie. W sumie to każdy polak powinien zapamietać date 10 kwietnia 2010. Grób pary prezydenckiej na Wawelu bedzie symbolizował katastrofe koło Smoleńska. Bynajmniej ja to tak odbieram.
Tam spoczywaja ludzie naprawde wybitni, którzy zrobili cos dla polski.
Moim zdaniem prezydent nie powinien byc tam pochowany tylko dlatego ze zginol w katastrofie.
Nie chowają go tam dla tego że zginął w katastrofie tylko dla tego że zginął pełniąc funkcje prezydenta(głowy państwa Polskiego)
Moim skromnym zdaniem lekka przesada. Jestem troszkę oburzony, niestety polska mentalność.
Cóż i tak nic nie zrobimy, możemy się tylko modlić żeby do władzy nie doszło SLD.
Wałęsa i Kwaśniewski największe komuchy.
Najbardziej szkoda mi:
ostatni prezydent RP na Uchodźstwie Ryszard Kaczorowski
Rzecznik Praw Obywatelskich Janusz Kochanowski
Prezes IPN Janusz Kurtyka
Kanclerz Orderu Wojennego Virtutti Militari, generał brygady Stanisław Nałęcz-Komornicki
Sekretarz Generalny Rady Ochrony Pamięci Walk i Męczeństwa Andrzej Przewoźnik
Dowódca Operacyjny Sił Zbrojnych generał Bronisław Kwiatkowski
Dowódca Sił Powietrznych RP generał broni Andrzej Błasik
Dowódca Wojsk Lądowych RP generał dywizji Tadeusz Buk
Dowódca Wojsk Specjalnych generał dywizji Włodzimierz Potasiński
Dowódca Marynarki Wojennej wiceadmirał Andrzej Karweta
Dowódca Garnizonu Warszawa generał brygady Kazimierz Gilarski
prezes stowarzyszenia Parafiada ksiądz Józef Joniec
Zarexoholik?
15-04-2010, 01:15
Jest mi to obojętne. Coś dla Polski zrobił. Nie pozwolił jej upaść.
Ja jestem przeciwny temu. Tam pochowani byli wybitni generałowie, królowie Polski. Fakt, może Lech Kaczyński wprowadził parę zmian, jednak za co konkretnie ma być tam pochowany? Za to, że zmarł? Ponadto ceniłem go jeszcze za jego wielki patriotyzm.
Seba Master Knight
15-04-2010, 15:52
Może jeszcze demokratyczne wybory, gdzie ma zostać pochowany prezydent?
Słuchajcie drogi plebsie wytłumaczę to po krótce, aby wasze skromne rozumki mogły to pojąć.
Prezydent zmarł w katastrofie, na czele której w praktyce stał. Jechał tam jako najważniejsza osobistość. Zmarł na służbie Polsce, wykonując swoje obowiązki, hołdując ponad 10000 zmarłym oficerom. W przyszłości Polacy będą o tym pamiętać, zapamiętując jego śmierć oraz śmierć oficerów pod Katyniem (m.in. przez pochowanie na Wawelu).
Drugim powodem, który również jest ważny, jest przyjazd ok. 10 (?) prezydentów najważniejszych państw. Taki Obama będzie w Polsce pierwszy raz, chyba dobrze żeby zapamiętał to miejsce w porządku, a nie jako miejsce, w którym nawet zmarłych się szufladkuje?
Pomyślcie trochę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@edit Emo
Widzę, że to Ty bardziej interesujesz się Obamą niż polską katastrofą.
Zbyt pochopnie postąpiono. Pod presją czasu i tej całej tragedii. Oczywiście kościół zabrał jako pierwszy głos w tej sprawie, dopiero potem zapytano rodzinę. Skoro był prezydentem Warszawy, to po co jakieś Wawele wymyślać? Tym bardziej, że taki zwykły prezydencina nie pasuje ani trochę obok takich osób jak Piłsudski... Pisałem już w innym temacie, fakt, że umarł w dość tragicznych okolicznościach, nie czyni go od razu Bogiem. Jeszcze trochę i ludzie utworzą kult Kaczyńskiego.
@Edit/Up
Moim zdaniem wokół takich osobowości jak Obama, będzie więcej zamieszania, niż przy samym pogrzebie. Słyszałem, że zamówił sobie specjalnie limuzynę z USA, na tę uroczystość, a jego osobiści ochroniarze już w piątek przylecą, żeby nadzorować co i jak. Obama chce się pokazać z dobrej strony, według wielu amerykanów, Polska to kraj trzeciego świata, więc chce też pokazać, jaki to on nie jest troskliwy...
Tragedia tragedią, ale wygląda na to, że Wawel robi sie publicznym miejscem pochówku. Warszawkie Powązki są lepszym miejscem...
Moim zdanie prezydent zasługuje na szacunek ale czy powinien spoczywać obok takiego człowieka jak Józef Piłsudzki? Chyba nie, dla takich osób jest aleja zasłużonych na Powązkach. Osobiscie nie popieram tego pomysłu.
Kosik Czarny 2v0
17-04-2010, 10:32
Nie powinni być tam przechowywani może to wywołać bunt wśród ludzi a raczej już wywołał.
Koleś ma 100% racja co do pochowania ich na wawelu ; o
http://www.youtube.com/watch?v=M5dH4zMqHOQ
Lady Knighter
17-04-2010, 11:29
@Topic
Ludzie, wy nie wiecie co piszecie... Kaczyński walczył o WOLNĄ POLSKĘ w czasach KOMUNIZMU, a wy tu tylko oczerniacie go. OGARNIJCIE SIĘ! Jeśli nie wiecie co zrobił dla Polski, to wypierd**** z tego kraju. On tworzył początki POLSKI WOLNEJ, a jak ktoś ma coś do niego to powiedzcie wprost -.- Media są takie pojebane że oczerniają tych co interesują się dobrem kraju, a chwalą tych którzy się nim w ogóle nie interesują.
@Stoner
Ty chłopie jesteś jednym z niewielu patriotów. Dobrze mówisz.
Mikiel :c
17-04-2010, 11:37
@Topic
Ludzie, wy nie wiecie co piszecie... Kaczyński walczył o WOLNĄ POLSKĘ w czasach KOMUNIZMU, a wy tu tylko oczerniacie go. OGARNIJCIE SIĘ! Jeśli nie wiecie co zrobił dla Polski, to wypierd**** z tego kraju. On tworzył początki POLSKI WOLNEJ, a jak ktoś ma coś do niego to powiedzcie wprost -.- Media są takie pojebane że oczerniają tych co interesują się dobrem kraju, a chwalą tych którzy się nim w ogóle nie interesują.
Tranzyt, ty masz 13 lat, co ty możesz wiedzieć o polityce i komunie. Pewnie twoi rodzice nie żyli nawet w komunie. Jesteś takim tępym dzieckiem że aż szkoda mi czytać twoich postów, wypierdalaj raz dwa. ZAJEBANY HIPOKRYTA
^top
To jest jakaś kpina ten kraj. Hipokryta na hipokrycie. Marny polityk, beznadziejny prezdynet, dla niego powązki to powinno być wyróżnienie, a tu dojebali Wawel. Widać że córka odziedziczyła głupote po ojcu. Wiadomo, Kaczyński jako człowiek mógł żyć, nie przeszkadzał mi, ale kurva on nie był politykiem tylko błaznem. Głosowali na niego same komunistyczne dziady które mają po 60+ lat :cool:
Lady Knighter
17-04-2010, 14:51
@Up
A ty się znasz? Sam sobie z tego forum wyjdź. I dzieciaczku, myśl dalej że jesteś fajny. Jesteś debilem. Jeśli twoi rodzice (25/26 lat) są tacy mądrzy i wiedzą coś o polityce to niech mi to powiedzą. Moi rodzice żyli za komuny, mój tata ma 43 lata a mama 40 lat. Więc nie pierdol że nie żyli za komuny. A Kaczyński był jednym z "filarów" 3 RP.
Lady Knighter odpuść sobie tłumaczenie czegoś tym ludziom, bo oni i tak twierdzą, że wszystko wiedzą najlepiej, szkoda twoich wysiłków na niereformowalnych boruchów. Odpuść bo nie warto i tak oni nie pojmą niczego.
A co do tematu to jestem za pochowaniem na Wawelu
Byl prezydentem jak np. Kwaśniewski, ale Kaczyński jest tam tylko ze wzgledu na okolicznosci smierci a nie dlatego ze cos zrobil...
Moon Red
17-04-2010, 15:54
Moim zdaniem to śmiech na sali....
Rozumiem jest żałoba narodowa ale to nie świadczy o tym aby tak postępować.
Taam spoczywają najwięksi królowie Polski, i w dodatku nie miał nic wspólnego z Krakowem.
Seba Master Knight
17-04-2010, 18:11
Taki mały offtopic
Widzę, że jednak na tym forum jest kilka zdrowo myślących osób. : ) Niestety mimo to, rośnie pokolenie ludzi słuchających tylko i wyłącznie stacji komercyjnych, które nie mają swojego zdania. _/
Bez przesady , że na Wawelu :|
W Wawie jak już ;c
Szaloony Zieloony
17-04-2010, 19:33
Mi to obojętne, może spoczywać gdzie mu się podoba. Chociaż moim zdaniem nie zdziałał nic na tyle wielkiego by go pochować na Wawelu.
Trikol <3
17-04-2010, 21:50
Mi to obojętne, może spoczywać gdzie mu się podoba. Chociaż moim zdaniem nie zdziałał nic na tyle wielkiego by go pochować na Wawelu.
aff,jestes glupi.
@topic.
Moim zdaniem nie zasluzyl na pochowek na Wawelu.Omg! To jest miejsce dla krolow Polski , dla tych ,ktorzy sprawili ,ze Polska dalej istnieje na mapie swiata.Zostal tam pochowany tylko dlatego ,ze wprowadzil pare zmian czy dlatego ,ze zginal w katastrofie?Powazki -tam sie powinien znalesc i tyle.
Jak dla mnie to w sumie nie robi mi to różnicy gdzie zostanie pochowany, wcześniej myśałem ze w Warszawie będą go chować.
Mi to tam obojętne gdzie pochowają Kaczyńskiego.
Ja tam nie miałem nigdy nic do niego.
Ja jestem przeciwny temu. Tam pochowani byli wybitni generałowie, królowie Polski. Fakt, może Lech Kaczyński wprowadził parę zmian, jednak za co konkretnie ma być tam pochowany? Za to, że zmarł? Ponadto ceniłem go jeszcze za jego wielki patriotyzm.
Powiem jedno, gdzieś Ci królowie musieli być pochowany czyli np. byliby w Warszawie pochowani, to tam nikt już by nie mógł? Moim zdaniem to miejsce nie jest święte, aby tylko tam super bohaterów pochować. Prezydent zginął za Polskę, ponieważ chciał uczcić zmarłe tam osoby i niestety niedaleko tamtego miejsca zginął. Jest to smutne, ale mi obojętnie czy zostanie pochowany tu czy tam. To nie jest miejsce święte i dlatego może tam być pochowany, ponieważ oddał życie za nasz kraj, był głową państwa i naszym rodakiem.
powinni go pochować na zwykłym cmentarzu -.-
na wawelu lezą królowie.. a nie krasnale
Silent Sky
17-04-2010, 23:09
kto ty był król ?
-władca państwa
kto to jest prezydent ?
-najważniejszy człowiek w kraju,władca.
teraz zamiast króla jest prezydent który pełni rolę władcy państwa, więc powinien zostać pochowany na wawelu. dziekuje skonczylem.
Dlaczego w takim razie Kaczorowskiego nie chcą pochować na Wawelu?
Gdyby zginął w sposób naturalny to na 100% by go tam nie pochowali, ale fakt, że doszło do takiego wypadku, w którym zmarł wraz ze swoją małżonką też powinien być brany pod uwagę. Moim zdaniem należy im się.
kto ty był król ?
-władca państwa
kto to jest prezydent ?
-najważniejszy człowiek w kraju,władca.
teraz zamiast króla jest prezydent który pełni rolę władcy państwa, więc powinien zostać pochowany na wawelu. dziekuje skonczylem.
Widze ze WOS z historia sie kłania:)
jezeli wg cb Kaczynski byl krolem to czemu na Wawelu nie sa pochowane dynastie Piastow, Jagiellonow...itd.??? przeciez oni rządzili Polską
a poza tym Prezydent rządzi krajem 5 albo 10 lat, a krolowie dluuuzej:)
@topic
wypowiadalem sie, ale dodam :
Czemu żona Kaczyńskiego jest na Wawelu:|:|:|
Przeciez byla żona a dla kraju nic nie zrobila...
Ale macie problemy... co z tego że ich razem tam pochowają, co zazdrościcie?
Jest mi to wielce obojętne gdzie ich pochowają.
Czy to jakieś Święte miejsce? Ma tylko znaczenie historyczne dla Polaków.
Lech Kaczyński walczył o historie, o to by pamięć o Katyniu nie była zapomniana.
Był najlepszym prezydentem w historii Polski.
@senshi
Może się wydawać, że nic nie robiła, ale.... http://pl.wikipedia.org/wiki/Maria_Kaczy%C5%84ska Wystarczy przeczytać.
Widze, że wiekszosc z was jest ofiarą tej wrogiej propagandy przeciw Kaczyńskim. Zauważcie, że Ci którzy tak oczerniali prezydenta teraz się zapadli pod ziemię ;OOOO!! Jedynie Lech Wałęsa przeprosił.
Jestem jak najbardziej za tym, żeby para prezydencka była pochowana na Wawelu.
czubass 1349
18-04-2010, 10:55
Co o tym myślicie?
Moim zdaniem jest to skandal, prezydent jak prezydent. To że zginął w katastrofie nie znaczy że ma byc pochowany wśród takich ludzi jak np:
Jakie jest wasze zdanie?
twoje zdanie jest nic nie warte twoj jest wawel ze oni tam maja byc nie pochowani?
Krulowiec
18-04-2010, 22:44
Co sadzicie o tym, ze trumny były inne niz te w ktorych zostali wywiezieni z Moskwy?
Wawel jest miejscem szczególnym,
"tam są chowani najwybitniejsi ludzie."
Nie przeszkadza mi to, że jego ciało spocznie akurat tam,
byle by leżało w polskiej ziemi.
A czy Kaczyński ,albo jego żona 1-wsza dama była jakimiś wybitnymi osobami?
Sami sobie dajcie na to odpowiedź.
Co sadzicie o tym, ze trumny były inne niz te w ktorych zostali wywiezieni z Moskwy?
Według mnie rodzina bądź organizator pogrzebu chciał by trumna prezydenta była taka sama jak jego małżonki. Zauważ, że ciało Kaczyńskiej przyleciało w tej trumnie już z Moskwy.
No właśnie nie 'prezydent jak prezydent'. Walczył od samego początku o wolną Polskę, był wykształconym historykiem, starał się 'wyprostować' sprawę z Katyniem, chciał żeby prawdę o tej zbrodni poznał cały świat. Co do samego pogrzebu wkurwiła mnie postawa Wałęsy, ponieważ się nie pojawił. Wcześniej w mediach powiedział, że wybaczył i teraz prosi Boga o przebaczenie (był konflikt wyborczy między Kaczyńskim a Wałęsą w latach 90'). Cóż, elektryk elektrykiem pozostanie ;)
Demolka Knight
19-04-2010, 13:05
Cóż prezydent powinien być traktowany jak król ponieważ to on zarządzał krajem. Ciesze się ze go tam pochowali.
Spoczywaj w pokoju
diamondback#
19-04-2010, 14:38
Według mnie Kaczyński nic wybitnego dla Polski nie zrobił i nie ma zasług żeby spocząć w takim miejscu wśród takich ludzi jak Kochanowski . Przesadzili według mnie : ]
Zginął na służbie dla ojczyzny, był wielkim patriotą.. NALEŻY się mu
A w ogóle kim ty jesteś że dla Ciebie do jest skandal ? jaki ***** skandal tej ..
Polska mentalność mnie dobija serio. 14 letnie dziecko sadzi się że chowają prezydenta na wawelu... Aff..
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.