PDA

View Full Version : Pall- powrót do przesz?o?ci

Stoner
15-04-2010, 21:52
w temacie ED/MS napisaleś żeby zrobili kusze 1 reczna dal palla--- niezły pomysł wieś to napisz w temacie "propozycje :D
Witam, umotywowany powyższym PM piszę tą propozycję.
Jak wszyscy wiemy administracja robi różne ewolucje z naszymi postaciami teraz :D
Jak wiemy, ek dostal uhy na hota; ed/ms lepsze hity i manas na hocie.
A co z tym biednym rp?
Proponuję zrobić kuszę jednoręczną, aby pallek mógł nosić tarczę.
Nie chcę tu w żaden sposób narzucać swojego zdana, ale
ta propozycja może być trafna.
Co o tym sądzicie?
Opinie w sondzie i pod tematem.

Elite Filutek
15-04-2010, 21:55
Pogieło ? Chłopie spadłeś z mostu? NIE !!! Pallek jest wystarczająco dobry -.-

Seth Drut
15-04-2010, 21:57
jak by byla taka kusza to po co komu h spear?
zreszta pallek nie jest znowu taki slaby...
jestem na nie

Crayon
15-04-2010, 21:57
Jeszcze nikt nie wymyślił kuszy automatycznej, która sama się ładowała i strzelała. Pójdźmy dalej - kusza na pociski, które nie istnieją! Po co bolty i inne pierdoły. Jednoręczna kusza strzelająca boltami, których nie ma!
Zdecydowanie na nie.

KaZeK
15-04-2010, 21:58
Wielkie nie!

Noszenie jednocześnie tarczy + xbow to był bug i został naprawiony, więc nie widzę potrzeby robić xbowa jednoręcznego.

Xelix
Wiem na jakiej zasadzie on działał.

Bastek10
15-04-2010, 21:58
chyba sobie kpisz?kusze jedno ręczną?<lol2> i co jeszcze do tego?może coś silniejszego niż g bolt ?pall i tak jest dobra profesja

Karpek
15-04-2010, 22:04
Kusza jednoręczna? AHA. XD

Jestem na nie. Pall i tak już bardzo dużo wali z g bolta.

Xelix
15-04-2010, 22:05
Na samym początku APO można było mieć w jednej ręce kuszę lecz to jest fatalny pomysł ponieważ już lepiej by było polepszyć czar leczniczy 'exura vita' tak jak kiedyś było.

#up

I co mu po tym golden bolcie ? Myślisz że rp lata z golden boltem na wardach lub na pathfinderach ? Weź się zastanów. Golden bolt jest tylko potrzebny podczas zabijania innych graczy.

#bastek 10

Wiesz jak teraz palladyn spadł z ceny ? Teraz 1000 palladyna można kupić za 70kcc... A 800 knight tyle jest warty więc co tu dużo mówić. A postacie magiczne to w ogolę nic nie warte... 1500 ms warty 250kcc ? Śmiech na sali.. To wszystko przez balans postaci.

#KaZeK

A wiesz w ogóle na jakiej zasadzie działał ten błąd ? Dopiero miesiąc temu naprawiono go na pewnym plagiacie APO. Opiszę ten błąd. Masz tarczę w ręce i kupujesz crossbow i gdy miałeś odliczoną kwotę ten przedmiot leciał do ręki tam gdzie jest tarcza. :)

#Seth Drut

A czy wiesz że z golden boltem nie leci dystans ? :(

#Elite Filutek

Heh ? Wystarczająco dobry ? A grałeś knightem ? Knight to teraz czołg w pvp jak i w walce z potworami... 1600 ek wystoi z 6 wardami, a ja 1500 rp nie wystoję z trzema więc... A co tu mówić o postaci magicznej. Wystarczy zrulować na nich trzy max cztery Wardy i ich nie ma.

#Vilgefortz

I co mu po tym jeśli on nic z tego sprite wanda nie bije... On ma tylko defa i tyle :o Ja chodzę z bh i blessedką i przynajmniej coś bije... :)

.Lion.
15-04-2010, 22:14
Jestem na TAK sam nie gram pallem bo nie nosi tarczy.

Vilgefortz
15-04-2010, 22:17
na nie, i tak większość palków teraz nosi spirite wanda + blessedke waląc tylko z max erexa. Wtedy gra była by zbyt łatwa. Kuszy palek i tak głównie używa tylko do pvp...

Belhior
15-04-2010, 22:28
Jak wszyscy wiemy administracja robi różne ewolucje z naszymi postaciami teraz :D
A co z tym biednym rp?
Co o tym sądzicie?

Czy mi się zdaje czy rp też dostał "manasy na hocie"?? Skoro chcesz zrobić kuszę jednoręczna to może dla ek zrobić sworda na sqm jak bolt??
@topic
Jestem na nie

Senshi
15-04-2010, 22:35
jak by byla taka kusza to po co komu h spear?
zreszta pallek nie jest znowu taki slaby...
jestem na nie

HS sluzy do skillowania w trainerze, a za pomoca golden bolta nie wbijesz skillli...
@top
jestem na tak... nie wiem czemu to innym przeszkadza, przeciez wiecej bic nie bedziemy:O

Zarexoholik?
15-04-2010, 22:35
A co z tym biednym rp?
Co o tym sądzicie?

Ms/ed dostali gówno, to tylko marna prowokacja. Paladin ma dostać jednoręczną kuszę? Wyjdź.

Demon
16-04-2010, 06:15
MS/ED dostal tylko manas , a mial go juz dawno na wosso :)

_topic
nie : \

Zodika Rook
16-04-2010, 06:38
Jestem na nie;)

Mamy przecież h spira i g bolta:)

.vimpex.
16-04-2010, 06:48
Nie.
ED/MS mają tylko manas na hota, a to i tak nic nie daje, bo praktycznie każdy jechał na wosso.

Patryk1441
16-04-2010, 07:29
Każdy coś dostał oczywiście wprowadzenie hotów najbardziej ułatwiło grę EK. Palek też nie jest taki słaby. Moim zdaniem wystarczyło by tylko polepszyć vitę o parę % i styka. Balans jest nawet dobry każda profesja ma swoje słabości. Pall ma przejebane z Ekiem, bo EK bije tyle ile on, a ma więcej hp xD. Ms/Ed jak wrzucą E ringa i zaczną suwać Eka to się składa w 5 sec. No a palkiem jakoś lajtowo ubić prof magiczną.

M4A1
16-04-2010, 07:44
Jasne ze nie widzailes gdzies 1 reczna kusze ...
Glupi pomysl jestem na nie
Palladyn i tak bardzo mocna profka

Krsix
16-04-2010, 08:18
Jestem na nie. Jedno ręczna kusza? Bez buga ty chyba tylko na Mazurku się nadaje :o Poza tym rp nie jest taki słaby.

Miarek
16-04-2010, 08:50
Jestem za ,jestem pallkiem,i było by to przydatne w pvp jakbyś się bił z knightem ,albo podczasz expienia gdy stoisz obok potwora.

Ernii
16-04-2010, 09:32
Nie.
ED/MS mają tylko manas na hota, a to i tak nic nie daje, bo praktycznie każdy jechał na wosso.

a kiedy jestes na tak ? ; o czytajac twoje posty zawsze na nie jestes ;o

gowno prawda ze ms/ed wiecej bije o.o po co kusza jak macie h spira ktory sie nie konczy i to z nim mozecie miec tarcze ; ) i tak sila g bolta jest za duza o.o powinnien walic nieco wiecej jak silver wand a nie z 2x wiecej

N-series
16-04-2010, 10:07
Jeszcze nikt nie wymyślił kuszy automatycznej, która sama się ładowała i strzelała. Pójdźmy dalej - kusza na pociski, które nie istnieją! Po co bolty i inne pierdoły. Jednoręczna kusza strzelająca boltami, których nie ma!
Zdecydowanie na nie.
Crayon nie grasz to co sapiesz
@topic Kusza powinna być 2 ręczna , można by zrobić że u npc po oddaniu bh(na magic axe) umagiczniasz bolta i działa on w jednej ręce tylko z bh np.
Napewno poprawiło by to pvp z ekiem i wyrównało szanse(rp vs ek takie same hity , ek więcej się leczy , ma więcej hp i bije max w nas ze sworda bo nie mamy tarczy)
poza tym z kuszą na wardach czy fw nie poexpisz ;s

gowno prawda ze ms/ed wiecej bije o.o po co kusza jak macie h spira ktory sie nie konczy i to z nim mozecie miec tarcze ; ) i tak sila g bolta jest za duza o.o powinnien walic nieco wiecej jak silver wand a nie z 2x wiecej
Po to że 2.2k ms bije 12k z czaru a rp 8k , dlatego bije wiecej z bolta?

Okey
16-04-2010, 10:14
Ale zauważ, że rp też dostał manasa na hocie, a dodatkowo uha! O co ty walczysz, jak chcesz nosić tarcze to kup hunting speara... ;0
Propozycja bardzo głupia i nie przemyślana...

Alanaste
16-04-2010, 10:18
Oczywiscie ze jestem na nie!!! Zaden ms/ed nie ma mocniejszych czarów to wszystko zalezy od EQ jakie nosi.. Jak juz wiesz i wie kazdy palladyn ma najsilniejsza bron na servie czyli Golden Bolt. Wiec zadnej kuszy ani nic w tym stulu nie zrobia.

Roxinna
16-04-2010, 14:01
Jestem za. Kusza 1 ręczna- Pomysł jest wyśmienity zapewne dobrze by służyła h lvlom.

Azbestowy - KRUL FETYSZUW
16-04-2010, 15:31
Powrotu do przeszłości nie będzie, bo także inne profy musiayby... wrócić. Wg mnie całkiem fajny pomysł, ale kusza którą da radę trzymać w 1 ręce powinna byc z questa. Coś jak m axe.

Myst
16-04-2010, 15:37
Lol kolejny denny pomysł, jak ulepszyli ms/ed to trzeba rp??? I tak rp jest lepszy od ms/ed...

Xelix
16-04-2010, 15:38

Dokladnie... A przecież na potworach lepszych typu ward, pathfinder, wise man (bo znika) itp... nie dasz rady expic z kusza :)

3rd Dimension
16-04-2010, 15:39
Jestem na NIE... Bezsensowne jest przerabianie starych zwyczajów, możnaby np. w rewanżu wzmocnić delikatnie e vite albo erexa..

Pozdrawiam,
3rd Dimension

Bassito
16-04-2010, 15:44
Dobrze jest jak się nie podoba nara krzyż na szczęście !

Vilgefortz
16-04-2010, 18:23

Lol, to MS/ED ma bić tyle samo w czaru co RP? ;o
Zauważ że RP bije dlatego mniej że ma wiecej hp od MS/ED.

Blood Raven
16-04-2010, 21:03
Jestem na nie;)

nie tylko h speara i g bolta:)
Nie zapominaj o starym dobrym crystal arrowie :)

top@

NIE

Zarexoholik?
16-04-2010, 21:58

Ile masz hp? Bo taki 2,2k ms ma 29k hp, a ty masz 43~.

Z tego wynika, że ty walniesz 2x po 8k i 2x po 6k = 16 + 12 = 28 ? Tak, tak! ten skomplikowany wzór magiczny pomógł nam obliczyć ile hitów trzeba by rp zabił msa, który nie vitnie się za full hp. Do tego dochodzi eq.

Pal i tak ma dużo łatwiej. Trzeba tylko umieć grać.

Axelo .
16-04-2010, 22:01
Naucz się dobrze grać rp a to jest machina.
EK racja, jest dobry ale do ubicia głównie przez RP.
Niech zostanie jak jest, może administracja już coś planuje?

Senshi
16-04-2010, 22:07
Lol, to MS/ED ma bić tyle samo w czaru co RP? ;o
Zauważ że RP bije dlatego mniej że ma wiecej hp od MS/ED.

A ty zauwaz ze EK bije tak samo jak RP, a tez ma wiecej hp wiec?

Ile masz hp? Bo taki 2,2k ms ma 29k hp, a ty masz 43~.

Z tego wynika, że ty walniesz 2x po 8k i 2x po 6k = 16 + 12 = 28 ? Tak, tak! ten skomplikowany wzór magiczny pomógł nam obliczyć ile hitów trzeba by rp zabił msa, który nie vitnie się za full hp. Do tego dochodzi eq.

Pal i tak ma dużo łatwiej. Trzeba tylko umieć grać.
to niemozliwe zeby 2x z bolta uderzyc w tym samym czasie jak z czaru...
@topic
wypowiadalem sie

Baby Face
16-04-2010, 22:11
Pogieło cię ?
Takie porównanie, że ed/ms mocniejsze hity... a co to jest jak ma tak malo hp ??
A co do rp jest dobry taki, jaki jest.
Taki 850 rp spokojnie składa 950 ed.
Ja bym tu nic nie zmienial jest wszystko dobrze :)

Bambucha Rook
16-04-2010, 23:47
to nie ma zbytniego sensu kiedys kusza byla jednoreczna (tak mi sie wydaje) i zrobili dwu reczna i niech tak zostanie

Duffi
17-04-2010, 00:35
Jestemna tak niech dodadzą mu szilda specjalnie dla rp (100:def) i niech g bol ma ataki większe od macy/s wand o około 10k to będzie gitarka ;)

Zarexoholik?
17-04-2010, 00:58
Pogieło cię ?
Takie porównanie, że ed/ms mocniejsze hity... a co to jest jak ma tak malo hp ??
A co do rp jest dobry taki, jaki jest.
Taki 850 rp spokojnie składa 950 ed.
Ja bym tu nic nie zmienial jest wszystko dobrze :)

No właśnie! 850 rp SPOKOJNIE składa 950 eda. O to właśnie chodzi, że rp ma za mocnego bolta.

Dexter Rook Sorcerer
17-04-2010, 05:56
A ty zauwaz ze EK bije tak samo jak RP, a tez ma wiecej hp wiec?

to niemozliwe zeby 2x z bolta uderzyc w tym samym czasie jak z czaru...
@topic
wypowiadalem sie

Ziomek, knight bije z czaru tyle samo co rp ? lekki fail.

Roxinna
17-04-2010, 08:33
no to chociarz zrobiął specjalne tarcze jak w kreskówkach.

Senshi
17-04-2010, 08:56
Ziomek, knight bije z czaru tyle samo co rp ? lekki fail.

Elite Knight 2000lvl 14mlvl eq to samo
Power Berserk 14130 15835
Royal Palladyn 2000lvl 44mlvl eq to samo
Strong Energy Berserk 13960 16203
Master Sorcerer 2000lvl 148mlvl eq to samo
Greater Ultimate Explosion 19029 21087

Skoro miedzy MS a RP jest roznica w hp to i w czarach powinna byc i jest
Skoro miedzy RP a EK jest roznica hp to i w czarach powinna byc a tego nie widac...

Leczenie jeszcze porownam...
EvilUH 11468 14016
Ultimate Healing 11936 14589

WIEC POZDRO DLA CIEBIE
@down
a co ma solo do mojej wypowiedzi???
a skoro wg cb solo nie ma to co sie dopier**lales ze cie bije z kims:||:

Zarexoholik?
17-04-2010, 16:38
Elite Knight 2000lvl 14mlvl eq to samo
Power Berserk 14130 15835
Royal Palladyn 2000lvl 44mlvl eq to samo
Strong Energy Berserk 13960 16203
Master Sorcerer 2000lvl 148mlvl eq to samo
Greater Ultimate Explosion 19029 21087

Skoro miedzy MS a RP jest roznica w hp to i w czarach powinna byc i jest
Skoro miedzy RP a EK jest roznica hp to i w czarach powinna byc a tego nie widac...

Leczenie jeszcze porownam...
EvilUH 11468 14016
Ultimate Healing 11936 14589

WIEC POZDRO DLA CIEBIE

Zadam ci tylko jedno pytanie: 'Czy ktoś kiedykolwiek pisał, że na APO ma być coś takiego jak solo?

Tibia to nie jest gra, gdzie wszystko robisz w pojedynkę. Ja nie wiem o co wy się dopierdalacie, że ktoś pada od kogoś. Taka jest gra.

Matello
17-04-2010, 17:28
Pogieło ? Chłopie spadłeś z mostu? NIE !!! Pallek jest wystarczająco dobry -.-
Sign. .............................

Knight Lukas
17-04-2010, 18:20
No ta i coś jeszcze? przecież teraz rp i tak jest dobry - od kiedy to z kuszy/łuku idzie strzelać jedną ręką?
Następnym razem zanim coś napiszesz to się zastanów.

Ordonka
17-04-2010, 19:46
Jest dobrze tak jak jest -.-... Ja widziałam kuszę w Gdańsku chyba, bo sprzedawali i ja próbowałam strzelac; jedną ręką się bierze bolty a drugą naciska na kuszę (tak jak z pistoletu tylko że ładniejsze)niekupiłam bo mam łuk. A łuk to nawet wszyscy umieją:p jestem na NiE !(zamiast kupowac łuk lepiej se niech wyrobi z patyków, i kawałków skóry i wełny do ozdobienia albo jak nieumie to niech kupuje)

Tago
17-04-2010, 20:49
Ms/ed dostali gówno, to tylko marna prowokacja. Paladin ma dostać jednoręczną kuszę? Wyjdź.

No właśnie,zgadzam sie z Zarexoholikiem ktoś tam powiedział że zwiekszyli hity u ed\ms to teraz kazdy płacze że nic nie robią z rp.Co do tej jednoręcznej kuszy - babka podsuneła Ci ten pomysł ?:eek:

N-series
18-04-2010, 01:06
No właśnie! 850 rp SPOKOJNIE składa 950 eda. O to właśnie chodzi, że rp ma za mocnego bolta.

Grałeś rp to mówiłeś inaczej prawda jest taka ze w pvp dużo zależy od eq jak ktoś w full śmiga to dużo to daje ;d 2 sprawa że ms/ed mają coś takiego jak e ring;d zakładasz i masz full mane na spam i nie obawiasz się o hp

Zarexoholik?
18-04-2010, 01:52
Grałeś rp to mówiłeś inaczej prawda jest taka ze w pvp dużo zależy od eq jak ktoś w full śmiga to dużo to daje ;d 2 sprawa że ms/ed mają coś takiego jak e ring;d zakładasz i masz full mane na spam i nie obawiasz się o hp

Jak grałem palem to wiedziałem, że żaden ms/ed do 250 level więcej nie ma ze mną szans. : ) Taka jest prawda.

Precision
18-04-2010, 08:37
@up

Dokładnie, miałem 1k rp i mogłem spokojnie bić 1.3k ek,ms i ed nie obawiając się o deda..

@topic

I tak siła czaru g bolta jest zbyt duża.. Poza tym ms/ed prócz manasa na hocie niczego nie dostali ;>. Tak jak w 2007 r [?] wprowadzili nowy lepszy czar ue i morta tak nic więcej się nie zmieniło. Nie wiem skąd ten wymysł że nam czary polepszono. Wczoraj testowałem, 800ms moim na combo ledwo 500ek mogę, a gdy on ucieka jeszcze + uh to nie mam szans więc o czym tu mowa ;|

Xienus
18-04-2010, 08:51
Jestem na nie;)

no tak w końcu golden bolt jest jedno reczny nie??

pomyśl zanim coś napiszesz...

@topic
tak, ale to nie zrobi balansu... bo ci ci ta tarcza da??
może byc bow,kusza jedno ręczna +10% większe hity z eme
albo knightowi o 30% zmniejszyć hity

Pako Kimg
18-04-2010, 10:49
Jestem na NIE!
Pallek też ma manasy na hocie ...
Niech zostanie tak jak jest, bo jest dobrze ;]

Ogo.
18-04-2010, 12:15
Pall jest dobry, zamiast tarczy pandemonium amulet mógłby dawać 7% od magii zamiast 5%. ;)

Devixx
18-04-2010, 12:49
Nah, tak jak większość uważam, że zamiast zmieniać kuszę na 1-ręczna lepiej by było polepszyć ciupinkę exure vite.

Losssiu
19-04-2010, 15:56
Bez sensu robić jedno ręczną kusze...Jestem na nie!