PDA

View Full Version : Tutorzy i ich mo?liwo?ci ;)

Marcelllo
19-04-2010, 21:18
Jak wiadomo tutorzy mają bardzo ograniczone możliwości ;)
Jedyne co mogą zrobić ze spamującymi ofertami na game-chat jest upomnienie i przekazanie wyżej posadzonym osobom ;)

Tak więc proponuję dodać takie coś jak ban na game-chat oraz ban na trade :)

Jest chwila pracy nad tym, ale jest to w miarę wykonalne. Wystarczy aby zrobić komendę ustawiającą wartość na 1 oraz dodawał datę ukończenia bana w formacie timestamp i trochę kodu odpowiadającego za znikanie bana (np. trzeba będzie się wylogować) oraz kilka linijek odpowiednio przy każdym kanale, aby sprawdzać czy ktoś ma wartość 0 czy 1 przy wysyłaniu wiadomości ;) Gdy ma wartość 1 jego wiadomość nie zostanie wysłana.

Jeśli zajdzie potrzeba to napiszę taki kod ;)

Co wy na to?

Myst
19-04-2010, 21:41
Jestem na tak, wtedy skończy się spamowanie na złych kanałach.

Zarexoholik?
19-04-2010, 21:42
Hehs, szczerze powiedziawszy to mam to w dupie. :O !

Moim zdaniem za celowe pisanie na innym kanale powinien być ban na 3~ dni i finał.

diamondback#
19-04-2010, 23:26
Nawet by się takie coś przydało. Za przypadkowe 1-2 razy napisanie czegoś złego na nieodpowiednim kanale ban na kilka godzin czy coś ,a za celowe spamowanie czegoś złego na jakimś tam kanale np pisanie "sprzedam chara za kcc allegro'' na game-chat ban na tydzień + .

Artis
19-04-2010, 23:31
Nie wiem czy jest opcja CTRL+Y, ale może chyba jest.Ile już można upominać tych dzieci na kanałach, aby nie pisało tych ofert, w dodatku, że łamią nagminnie regulamin, to jeszcze popisówkę robią.Niech będzie ta propozycja i być może to coś da dla tych tutorów, co zostali.

.vimpex.
20-04-2010, 05:37
Jestem na Tak, ale czy jest to wgl. możliwe do zrobienia? :D

Losssiu
20-04-2010, 07:29
Jestem na tak ale ciężkie to będzie do zrobienia ostatnio jakiś newbie bodajże 15 lvl spamował "A ja kocham moją mamę" I co tutor może z nim zrobić ? Tylko zgłosić to, więc to dobry pomysł

Juxxifi
20-04-2010, 07:48
Jestem na nie. Po co to robić, skoro najprawdopodobniej dzisiaj wybiorą stałych tutorów, którzy będą mieli możliwość banowania?

Seth Drut
20-04-2010, 15:46
zaraz tutorzy zostana wybrani i bedą mogli banować graczy (chyba xd )
jestem na nie

Kumpel Armii
20-04-2010, 16:31
Jestem na nie.
Są to zbyt nowe osoby i nie można ich darzyć od początku tak dużym zaufaniem.

Marcelllo
20-04-2010, 18:35
Nie wiem czy jest opcja CTRL+Y, ale może chyba jest.Ile już można upominać tych dzieci na kanałach, aby nie pisało tych ofert, w dodatku, że łamią nagminnie regulamin, to jeszcze popisówkę robią.Niech będzie ta propozycja i być może to coś da dla tych tutorów, co zostali.

Jest opcja ctrl+y/rule violation :)

Jestem na Tak, ale czy jest to wgl. możliwe do zrobienia? :D

Jest i to nie jest aż takie trudne, wystarczy poświęcić chwilkę czasu :)

Jestem na nie. Po co to robić, skoro najprawdopodobniej dzisiaj wybiorą stałych tutorów, którzy będą mieli możliwość banowania?

Wybiorą tutorów na stałe. Klick - zapraszam :) (http://forum.toproste.pl/showthread.php?t=68819) Znajdź mi gdzie jest coś o banowaniu :)

zaraz tutorzy zostana wybrani i bedą mogli banować graczy (chyba xd )
jestem na nie

No i na co nabijasz posty, skoro osoba wyżej napisała to samo?
Również zapraszam do ponownej lektury tematu.

Jestem na nie.
Są to zbyt nowe osoby i nie można ich darzyć od początku tak dużym zaufaniem.

Obdarzenie ich tutorem to i tak za duże zaufanie. A ban na game-chat czy trade nie jest aż taki straszny... A o wiele by ułatwił pilnowanie porządku :)

Wolly
20-04-2010, 18:36
Oczywiście takie komendy powinni dostać, ale tylko wtedy, gdy na stałe będą już pełnić funkcję na serwerze. To wymaga zaufania, aby taką możliwość zaoferować, osobom "znikąd".

Sub Zero 2
20-04-2010, 18:40
Jestem na tak.Już nie moge patrzeć na spam ofertami jak i upomnieniami.Oczywiście taka opcja by się przydała , chwilka pracy by była ,ale najlepszy OTS musi być na najwyższym poziomie.tyj,

Mortalix
20-04-2010, 19:19
Uważam, że po rozdaniu właściwych Tutorów dostaną jakąś opcję do walki z noobami. -,^
Na razie nie skończył się jeszcze etap wstępny, który ma być dla nich wprowadzeniem.
Poczekajmy, a zobaczymy jakie uprawnienia da im Santano. xd

Kosik Czarny 2v0
20-04-2010, 19:25
Tak. Przydało by się to nowym (początkującym) tutorom : )

Palladyn Zlosci
20-04-2010, 19:52
jestem za, moze skonczy sie sapomowanie na game chat

Azbestowy - KRUL FETYSZUW
20-04-2010, 20:05
Sonda z Wielokrotnym Wyborem Głosujących: 269. Sonda zamknięta
Zabawa się już skończyła i pewnie zaczną testować ich...zaufanie, dając coraz to bardziej zaawansowane komendy. Więc problem rozwiąże się sam.

Babka Wojenka
20-04-2010, 20:27
Jestem za, przydały by się te komendy, lecz o tym zadecyduje administracja ;0

Lagga
20-04-2010, 20:37
jestem jak najbardziej za. duzo ludzi spamuje z ofertami na gc i tutorzy temu beda zapobiegac.

TuK!
20-04-2010, 20:46
Jestem oczywiście za, no cóż ale to zależy czy im ufają.

Senshi
20-04-2010, 21:08
Jestem na tak, nie beda podskakiwac :) i odróżnia GC od Trade:o