PDA

View Full Version : Padni?ty komputer.

Brain
20-04-2010, 12:06
Mam problem obecnie piszę z kompa na infie. Chodzi o to ,że jak włączam komputer niby wszystko ok juz ma się ładować windows i sie restartuje. Narazie nie moge zrobić formata, od razu chce poznać przyczyny dlaczego tak jest? Za pomoc rep.

SedaN*
20-04-2010, 13:40
Może zasilacz padnięty lub coś z tego typu? Albo wiatraczki źle pracują? : d Według mnie wujek Format zawsze pomaga. : D

Poziomkuwa
20-04-2010, 14:22
Przeczyść go od środka bo możliwe, że masz tonę syfu na radiatorach Xd

Vivek
20-04-2010, 14:47
Tez tak kiedys mialem i okazalo sie ze to przez 'spalony' dysk xd

Dodam, że dysk miał 8lat. Miałem akurat inny dysk 40gb i on działał normalnie.

Sturnusek
20-04-2010, 16:11
mialem tak samo na lapku, komp sie przegrzal i sie windows zablokowal
pomogl format

Crayon
20-04-2010, 16:15
Przeczyść go od środka bo możliwe, że masz tonę syfu na radiatorach Xd
Dokładnie. Bardzo często mi się tak zdarza, że komputer odmawia posłuszeństwa z niezrozumiałych przyczyn. Ostatnio miałem tak, ze mi nie czytało dysku twardego. Wszystko wskazywało na to, że twardy(objawy się zgadzały!), ale jak mawia Dr House - jak coś pasuje, to na pewno nie jest to. Otworzyłem kompa, wziąłem odkurzacz, wyczyściłem i komputer normalnie się załadował. A w CSie Fpsy podskoczyły nawet o 50 punktów! Posłuchaj Poziomka i mnie - przeczyść wnętrze komputera, wyciągnij kurz z radiatorów, płyty głównej i wszystkich kabli.

Devil murder
20-04-2010, 16:20
Też mi się to działo na poprzednim komputerze - właśnie tak jak kolega up - miałem spalony dysk (konkretnie uszkodzone sektory na dysku).

Elite Vegox
20-04-2010, 20:41
Ja mialem tak na starym kompie i spalila sie karta graficzna :P

Marcelllo
20-04-2010, 21:24
Jeżeli masz zintegrowaną kartę sieciową/graficzną/dźwiękową to też może być to :) Ja tak miałem jak mi sieciówka padła ;P