PDA

View Full Version : Funkcja vote.

Myst
20-04-2010, 21:37
Witam od kilku dni obserwuję jak gracze wykorzystuje te vote, na wywalanie graczy. No i jak nie ma admina, a gość gra dobrze (nawet superancko) to nagle go jakiś gościu votuje i daje głupi powód, a niestety połowa serwa daje tak i przez to wywala ludzi na 1h, jak po prostu sobie grali. Jestem za tym aby usunąć vote, niby miało to pomagać graczom, ale zauważyłem, że ludzie nadużywają tą funkcję dla własnych celów :(. No i chciałbym abyście Wy się wypowiedzieli co o tym sądzicie. Jestem za usunięciem vote na kickowanie graczy.

Mortalix
20-04-2010, 22:11
Nie, bo jest przydatne.
Nie spotkałem się z sytuacją żeby od tak ktoś zrobił vote'a i zbanował kogoś za darmo. Poza tym ban trwa 10min z moich obserwacji.
Sam odpowiedz sobie na pytanie czy wolisz czekać 5 map grając z cziterem czy wolisz (kosztem 1/1000 darmowego bana) po prostu się go pozbyć..?

ajee
20-04-2010, 22:20
@Mortalix

Ban za free? patrz to.
http://i44.tinypic.com/2dhrwya.jpg

Raz dostałem bana na godzine bo ktoś źle kliknął i wy***ali mnie :| ale ze mam neostrade i steam to bez problemu sie polaczylem;]

Crayon
20-04-2010, 22:42
Funkcja votekick jest dobra. To WY jej źle używacie. Gdy zwłaszcza rano nie ma admina, to jest idealna okazja na samowolkę - cheaterzy aż lgną do nas. Wtedy zwykły gracz może zarządzić vote, które pozbywa się takiego delikwenta na 10 minut, dopóki nie wejdzie admin i nie poczeka, aż jegomośc zechce wrócić i 'pomścić' swój 10 minutowy ban ; d

Babka Wojenka
21-04-2010, 18:29
Oczywiście, lecz to nie daje bana i tak, tylko kickuje, a wiadomo że jak gra ktoś dobrze, lub cziter, to votują bezsensu.

TuK!
21-04-2010, 18:32
Jestem na nie, ta funkcja jest do używania jej na cziterów, tylko wy używacie jej na kogoś kto wam się nie podoba, ja nie moge np. używać tej komendy.