View Full Version : Stare Vote
Siema!
Zakładam ten temat z myślą zapytania graczy co sądzą o opcji wgrania starego votemap?
Teraz z tym mapcycle co druga mapa jest taka, że serwer pustoszeje.
Na vote gracze może i grali często dust2/inferno/nuke itp, ale grali na tym na czym aktualnie chcieli - i serwer cały czas był pełen.
Moim zdaniem lepszym wyjściem było by powrócenie do tego co było kiedyś.
@Down
Nie chodzi tylko o mnie... Napisałem przecież. Co druga mapa serwer sie robi pusty :/ często z 20 robi się 6/10 osób...
WALIC TO!!!
nie chcesz grac?? nie graj...
przynajmniej slot wolne są...
Nie. Jak na moje, mapcycle to jest dobry pomysł tylko trzeba je ustawić tak, żeby właśnie server nie pustoszał (chociaż nie wiem, czy dla Ciebie 16 osób zamiast 20 to pustoszenie, ale oks). Poproszę o spis mapek, to w edicie spróbuję ułożyć w miarę logiczne mapcycle.
Inną sprawą jest kilka innych pluginów, jak np. rozgrzewka całkowicie ściągnięta z servera Martin4Friends ;d Moim zdaniem należałoby tam usunąć flashe i smoke z rozgrzewki i w finałowym akcie, była zwykłym deathmatchem (przez te 90 sekund). Losowe respy, losowe bronie etc.
Poza tym, można by wgrać w miarę sensowny plugin, który dropi granaty gdy umrzemy. Ale to nie o tym ten temat, daję tylko takie lekkie wskazówki, co można by jeszcze zrobić, żeby server stał się atrakcyjniejszy ;d
Jestem na tak, ale trzeba ustawić, że jak mapa była grana 2 mapy temu, to nie można jej wybierać do głosowania. Tylko ustawić jakiś próg od kiedy można znowu wybierać mapkę do głosowania.
@Xienus.
Nie nabijaj tu postów.
@top
Jestem za, to mapcycle jest beznadziejne, było tyle tematów o "WGRANIU MAP" typu;
rats_1337, dust2002 itd.
Admini mówili podajcie mapy; podaliśmy.. 0 reakcji.
To chociaż, jak się wam nie chce nic robić, to zróbcie to votowanie.
Babka Wojenka
24-04-2010, 10:12
Tak, jestem za.
Teraz jak jest mapcycle, jest głupiej. Votowanie było lepsze, tak jak mówi TuK!, były tematy o wgranie map, dane były mapy, i admini nie wgrali.
Ridz_Forester
24-04-2010, 10:58
Jestem na nie, ostatnio w koncu zagrałem sobie tuscana np... gdy było vote te mapy nigdy nie były grane.
Tak jak ktoś wyżej napisał trzeba tylko jakoś sensownie map cycle ułożyć.
DonieX <3
24-04-2010, 11:19
Kristo, masz tyle serwerów, że graj Sobie gdzie chcesz. Zobacz temat, było 25:4 w sondzie. Myślisz, że Crayon czy tam Santano będą to co chwile zmieniać ? Z tymi co gadałem do tej pory, to im to nie przeszkadza, wręcz przeciwnie ;) Także jestem na Nie.
Mortalix
24-04-2010, 11:39
Jest dobrze i nie ma co płakać...
Na nieznanych mapach gracze wychodzą, ale tak było i będzie wszędzie.
Przynajmniej gdy serwer jak stwierdziłeś 'pustoszeje' można lajtowo wbić do gry :cool:.
Jestem ofc na nie.
Kristo, masz tyle serwerów, że graj Sobie gdzie chcesz. Zobacz temat, było 25:4 w sondzie. Myślisz, że Crayon czy tam Santano będą to co chwile zmieniać ? Z tymi co gadałem do tej pory, to im to nie przeszkadza, wręcz przeciwnie ;) Także jestem na Nie.
Tak, tylko nie na wszystkich serwerach mam admina, a co za tym idzie zobowiązania. Nie koniecznie można wracać do vote - można pomyśleć nad mapcycle jeszcze raz bo moim zdaniem troszkę śmiesznie ułożony jest
DonieX <3
24-04-2010, 13:02
Tak, tylko nie na wszystkich serwerach mam admina, a co za tym idzie zobowiązania. Nie koniecznie można wracać do vote - można pomyśleć nad mapcycle jeszcze raz bo moim zdaniem troszkę śmiesznie ułożony jest
No to wystarczy porozmawiać z Crayonem, choć moim zdaniem nie jest źle. Widzisz, każdy chciałby inaczej ułożony mapcykl, w tym tkwi też inny problem. Sedan w innym temacie dał propozycje, prawdopodobnie było to w moim temacie. Aby co miesiąc była zmiana układu map, mapy układalibyśmy MY, tzn. gracze.
Poproszę o spis mapek, to w edicie spróbuję ułożyć w miarę logiczne mapcycle.
de_inferno
awp_map
de_aztec
cs_italy
de_train
de_dust2
de_cbble
de_dust
de_nuke
de_inferno
de_prodigy
de_aztec
awp_india
de_dust2
de_westwood
de_inferno
de_tuscan
de_kabul
de_train
cs_assault_upc
de_westwood
de_nuke
cs_office
de_dust2
de_cpl_mill
de_dust
de_nuke
awp_india
de_inferno
de_nuke
de_dust2
de_westwood
de_kabul
de_train
rozgrzewka całkowicie ściągnięta z servera Martin4Friends ;d
Szczerze? Od prawie trzech miesięcy nie byłem na M4F i nie wiem jak to wygląda. A tego 'sciągnąć' bezpośrednio nie mogliśmy, bo te pliki były powszechnie dostępne na stronach alliedmodders i polskiego supportu amxa.
Jestem za, to mapcycle jest beznadziejne, było tyle tematów o "WGRANIU MAP" typu;
rats_1337, dust2002 itd.
Admini mówili podajcie mapy; podaliśmy.. 0 reakcji.
Nie nasza wina, że mapy, typu rats_1337, czy dd2k2 są słabe, marne i ogólnie kretyńskie. Wgrane w mapcyclu mapy są albo standardowe, albo bardzo popularne(westwood, kabul, cpl_mill). Server dopiero by pustoszał, gdybyście na nextmapie przeczytali, że gramy jakiegoś magicznego, słabo przemyślanego dusta...
No to wystarczy porozmawiać z Crayonem
Myślisz że nie rozmawiał? Wczoraj określił mnie chyba wszystkim, czym można było. Od nienormalnych poczynając ;)
Nie koniecznie można wracać do vote - można pomyśleć nad mapcycle jeszcze raz bo moim zdaniem troszkę śmiesznie ułożony jest
O, widzę że poglądy Ci się zmieniają. Pamiętasz jak wczoraj nazwałeś mnie pojebanym, bo pięć razy pisałem Ci niezbyt długie zdanie, którego meritum było, żebyś sam stworzył mapcycle, który by Ci odpowiadał, bo ten aktualny jest kretyński i nie chce Ci się w ogóle grać. Odpowiedziałeś mi, że nie chodzi Ci o zmianę mapcyclu, a jego całkowite usunięcie. Cóż za konformizm z Twojej strony, Kristo!
@Up
W moich oczach za dużo straciłeś - teraz jesteś dla mnie zerem...
To zdanie z wczorajesz rozmowy zapamiętam :
Zagłosuj na tak, żeby Veto dostał adma to ci załatwię więcej flag
Myślałem, że jebne jak to zobaczyłem :O
Za ważny sie czujesz. Dla mnie to już nie ten sam serwer co kiedyś. Był Mejger, który z pewnością zna się DUŻO bardziej na serwach cs i zrobił by to lepiej, no ale dostęp dostałeś Ty -> To był błąd. Moim zdaniem go zepsułeś i tyle mam Ci do powiedzenia...
Napisał Kristo. Zobacz post
Nie koniecznie można wracać do vote - można pomyśleć nad mapcycle jeszcze raz bo moim zdaniem troszkę śmiesznie ułożony jest
No, a co mogłem napisać skoro widzę, że jest remis w Tak/Nie... Przy takiej ilości głosów go nie usuniecie, a może zmienicie. W tym jest ostatania nadzieja
Myślisz że nie rozmawiał? Wczoraj określił mnie chyba wszystkim, czym można było. Od nienormalnych poczynając ;)
No bo ty byś się nie wkurwił gdyby jakiś typ spamował ci przez dwie godziny jedno i to samo...
'Oxidosis'
24-04-2010, 21:00
Nie. Według mnie mapcycle to bardzo dobra sprawa, jednak jestem za tym by usunąć kilka map, tych, na których rzadko spotyka się graczy, oraz mapy bardziej grane typu inferno/nuke/dd2 ustawić by częściej się powtarzały. Szczerze, to na moje wywalił bym wszystkie cs_assault, cs_office i zostawił 12 mapek typu de_dust, de_aztec, de_nuke jednak podejrzewam, że wielu by się z przeciwiło.
Jeżeli chodzi o Ciebie Kristo, jeżeli uważasz że Crayon to ten najgorszy i to on zniszczył ten server to po co na nim grasz? Owszem, Mejger zrobił kawał dobrej roboty, jednak uważam że Crayon godnie go zastępuje. Powiem Ci, że byłeś zupełnie inną osobą przed adminowaniem na tym serverze..
Kristo - retoryka, perswazja, kłamstwo, negocjacja, kompromis - rozumiesz którekolwiek z tych trudnych pojęć? Bo najwidoczniej nie za bardzo, pisząc od razu z płaczem do Santano, jak to ja 'tracę głowę' bo mam dostęp do FTP servera. Tak, naskarżyłeś na mnie, jak to cholernie 'nad' jestem! Chyba już zapomniałeś, że z osoby całkowicie nieznanej, stałeś się kimś, dostałeś admina, a to ja głównie przekonywałem wszystkich, że warto dać Ci szansę. Braliśmy Cię w ciemno, bo uważaliśmy, że da się z Tobą dogadać i możemy w ten sposób wypełnić lukę po Viidzie, a i będziesz fajnym gościem. To nie mi 'sodówka', jak to wczoraj określiłeś, uderzyła do głowy, ale Tobie. Bardzo boli Cię, że jesteś zwykłym szarym adminem, któremu 'psuje się' miejsce pracy.
Ostatnio rozmawiałem z Rzulfiem i również uważamy że to nie ten sam server, co kiedyś. Poszedł w troszkę gorszą drogę i to nie z powodu zmian pluginów - mówiliśmy o adminach, którzy dołączają do nas bez obopólnej zgody, ba - gdybym sam nie wyczaił, że loC kogoś banuje, to do teraz bym nie wiedział, że on posiada prawa admina na serverze!
Dlaczego piszesz o Mejgerze w czasie przeszłym? Jest on obrażony na cały świat, bo ktoś tam się pod niego podszywał, dlatego Jego 'buntem' jest nie wykonywanie swojej pracy dopóty sprawa się nie wyjaśni. Jego decyzja, nie mam nic mu do zarzucenia, bo sam bym chciał wyjaśnienia sprawy, gdyby mnie to spotkało. Nie mam zamiaru zaniżać, ani zawyżać kompetencji mojego kolegi, ale przyznam rację - jeśli czegoś nie rozumiałem w AMXie, to on pierwszy o tym wiedział. Dużo mi pomógł, jest jedną z wielu osób, dzięki którym wiem zdecydowanie więcej o pluginach i serverze 'od środka' niż kilka miesięcy temu. Ale co on zrobiłby lepiej. Cvary ustawiłby lepiej? Pluginy włączyłby lepiej ode mnie? Wgrał je innym sposobem, lepszym? Bo z Twoich słów wynika, że ja wszystko co robię, robię źle. A zapewniam Cię, że przed wgraniem jakiegokolwiek pluginu, który jest nowością na serverze konsultuję się z Santano i informuję go, że po czterokrotnym sprawdzeniu go u siebie i przetestowaniu wszystkich za i przeciw pliki są gotowe do wgrania, a server nie wysypie się po ich włączeniu.
Twoja zmiana poglądów jest typową postawą konformistyczną - jeśli większość ma inne zdanie, to poprzez lekką autoperswazję próbujesz uciec od swoich zajebistych pomysłów i zrobić tak, żeby nie narazić się większości, która z pewnością Cię za Twój temat skrytykuje, bo nie podziela Twoich racji.
W ogóle, jak Ci tak kurewnie nie pasuje moja egzystencja i to, co robię na serverze i dla niego, bo jak widzę, uważasz że go całkowicie zepsułem, mój dostęp do FTP servera jest błędem i tylko pogarszam sprawę, to zróbmy sobie jakieś takie małe zawody. Rozruszajmy publikę, graczy, dla których to wszystko robię i poświęcam mój wolny czas na pogłębianiu mojej wiedzy dotyczącej amxa, jego możliwości, dodatkowych funkcji, pluginów, nowych cvarów do działających już pluginów, przeglądania coraz to nowszych demek, żeby moje decyzje były lepsze i lepsze! Jak już tak bardzo oswoiłeś się z funkcjami Forum, takimi jak zakładanie tematów, to może stwórz jeszcze jeden i zapytaj się graczy(forumowiczów) co sądzą o mojej pracy. Jeśli 100 osób uzna, że nie nadaję się, tylko psuję i robię rzeczy, które mają negatywny wpływ na działanie servera - napiszę do Santano i poproszę o odebranie mi wszelkich funkcji na serverze Counter Strike'a. Co Ty na to? Rozruszajmy to Forum!
Ja po prostu jestem realistom.
To spójrz realnie na swoją osobę i uwierz, że jesteś hipokrytą, konformistą, populistą i starasz się odwracać kota ogonem.
Faktycznie, moim celem było nauczenie się 5 nowych, fajnych słówek, kilku sentencji w języku łacińskim i szpanowanie nimi. Używam słów de facto, notabene, stricte, vice versa i vis a vis tylko po to, żeby moje zwykłe odpowiedzi nabrały niezwykły kształt - rozpracowałeś mnie, kurde!
Notabene, 'załatwiłem' Ci admina, bo wolałem osobnika takiego jak Ty, niż Kicha, którego proponowali inni admini. Doszliśmy do kompromisu(o, kolejne 'mądrze' wyglądające słowo!) i tak oto powstał Czokapik, jesteś w naszym wspaniałym gronie. Chyba nawet na Forum, w dziale Skargi i Odwołania jest temat z pomysłem dania zawodnikowi ASDF admina, a ja tam proponowałem Ciebie i argumentowałem Scoopowi, dlaczego Ty, a nie on. Jak będziesz mieć chwilkę, poszukaj i rzuć okiem co ja tam 'nabazgrałem'.
Twoja zmiana postawy, usprawiedliwianie się jest wręcz podręcznikowym przykładem autoperswazji. Jak już oswoisz się ze swoim butthurtem - uświadom sobie również i tą sprawę.
A czemu by nie robić 'kampanii' na Forum? Wiele razy Ci wczoraj uświadamiałem, że Forum jest właśnie od tego, żeby rozmawiać, proponować. Powtórzę się - jeśli nie podoba Ci się to co robię, to zamiast pisać 'po cichu' do Santano i skarżyć, jaki to świat jest zły, okrutny, bo Crayon ustawia mapcycle, którego chcieli gracze i ŚMIESZNE PLUGINY(niektóre łaskoczą, serio!) to podejmij rozmowy oficjalnie! Ja nie lubię takiego pokątnego załatwiania tego typu spraw. Jak już pewnie wiesz, admini nie za dużo mają do rozmowy, gdy decydują 'wyżsi' od nich. Ja Ci daję niesamowitą okazję do decyzji, która zależy od Ciebie i reszty społeczeństwa, zwanego dalej - graczami. Jeśli 99 innych graczy, nie licząc Ciebie uzna, że jestem do dupy, nie nadaję się i tylko psuję - zrezygnuję z funkcji admina na serverze. Tak, to takie proste. Ale jeśli jesteś tchórzliwy, boisz się, obawiasz że przegrasz, że jesteś sam ze swoimi idiotycznymi pretensjami - nie mamy o czym rozmawiać w tym momencie.
A jeszcze napominając o Twoim płaczu, że proponowałem Ci flagi za to, że zgodzisz się, żeby Veto był adminem - kłamałem, co próbuję Ci już wytłumaczyć chyba trzeci raz, ale zachowujesz się, jakbyś miał jakieś pierdolone klapki na oczach, albo czytał tylko to, co chcesz przeczytać. Nie mogę dodawać sobie adminów, zmieniać im flag jak mi się podoba. Santano pozwolił mi zaglądać do wszystkich plików servera z wyjątkiem users.ini chyba, że mi na to pozwoli. A pozwolił bodaj dwa razy. To, że Ci tak napisałem było zwykłą perswazją, która miała przekonać Cię do zmiany stanowiska. Powinieneś być raczej oburzony moim kłamstwem, niż 'załatwianiem flag' po cichu, co nie byłoby możliwe z powodów opisanych wyżej.
@Up
Nauczenie się znaczenie 5 słów i szpanowanie nimi - to jest twój cel?
Tak się składa, że wiem co one oznaczają...
Jeżeli dla ciebie to, że nie podoba mi się to co robisz znaczy jedno znacznie z tym, że będę robił jakieś "kampanie" na forum to ja dziękuję bardzo.
To co o tobie myślę jest tylko i wyłącznie moją sprawą. Wydawałeś się ogarniętym typem, ale z wczorajszej rozmowy wiele nowych ciekawych rzeczy się dowiedziałem.
Przed tym jak otrzymałem adma pisałeś, że ZAŁATWIŁEŚ mi możliwość bycia adminem. Z tego co się następnie dowiedziałem, wcale tak od ciebie ta inicjatywa nie wyszła, ale nie chciałem ci tego mówić skoro sprawiało ci to taką przyjemność. Chyba cię głowa boli, że uginam się pod wpływem nacisków ze strony innych. Ja po prostu jestem realistom. Skoro widzę, że nie ma szansy po głosach na usunięcie mapcycle to chociaż mam nadzieję, na zmianę go na inny.
Jeżeli chodzi o Ciebie Kristo, jeżeli uważasz że Crayon to ten najgorszy i to on zniszczył ten server to po co na nim grasz? Owszem, Mejger zrobił kawał dobrej roboty, jednak uważam że Crayon godnie go zastępuje. Powiem Ci, że byłeś zupełnie inną osobą przed adminowaniem na tym serverze..
Ja nie uważałem go za najgorszego do wczoraj. Bo co z tego, że dodał śmieszne pluginy - zniósł bym to. Mapcykl był już turdniejszy do zniesienia i jego nadal nie trawię, ale trawiłem Crayona. Jednak wczoraj pokazał jaki jest. Skoro koleś uważa, że ma dostęp do ftp to może sobie mówić każdemu, że da flagi za przysługę? Zaczęło by się odemnie a za kilka dni spotkał by jakiegoś przypadkowo napotkanego gościa na ulicy i jemu "załatwił" flagi. Ja więcej do dodania nie mam. Ten temat służy czemu innemu - jeżeli ktoś będzie ode mnie chciał zapraszam na steam.
Jest mi to zupełnie obojetne... Jaką mape wybieramy, taka mape gram ;]
Dzisiaj zauważyłem, że kiedy było cbble grało 16 osob, a wcześniej serwer był pełny ;d
Gdyby było vote, może india by sie nie bugowała.
Wg mnie ten mapcykle jest popierdolony i to wszystko co mam do powiedzenia w tej kwestii.
Ja chce votemap!!!!!
DonieX <3
25-04-2010, 20:21
Wg mnie ten mapcykle jest popierdolony i to wszystko co mam do powiedzenia w tej kwestii.
Ja chce votemap!!!!!
Bo jesteś je*anym NS'em, który chce tylko dd2,inferno,nuke i Wam to wystarcza. Są ludzie, którzy wolą pograć inne mapy. Choć fakt faktem, usunąłbym mapy typu cs_assault_upc, cs_assault, de_prodigy i coś jeszcze by się znalazło.
Map cycle jest dobry chociaż niektórych map bym się pozbył.
Jestem na nie.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.