View Full Version : Drugi raz padni?ty komputer -,- Pomocy !
Mortarius
25-04-2010, 18:37
Witam.Poraz drugi już tak jakby spalił mi się komputer.Pisze tak jakby bo niewiem naprawde co się dzieje.Na początku tego całego problemu byłem zaskoczony dziwnym dźwiękiem wydobywającym się niewiadomo skąd.Był to taki dziwny pisk gdy komp się włączał i gdy włączałem jakąkolwiek gre,nawet tibie.Pewnego dnia włączyłem komputer i ekranu już wogóle nie było.Stwierdzilem że to karta graficzna i miałem racje.Wymieniłem ją (później podam dokładnie z jakiej na jaką itd.) i komputer śmigał.Nie było już tego pisku przy włączaniu gier,ale był gdy komputer był odpalany.Olałem to i stwierdzilem że wszystko jest dobrze,aż do dzisiaj -.- Stało się dokładnie to samo i ja już naprawde niewiem od czego to jest i jakie części wymieniac ;O Teraz podam kilka szczegółów na temat komputera;Procesor Intel Core2 Duo 2.20GHz,Karta graficzna pierwsza GeForce8600GT,a po wymianie GeForce GTX260,Płyta główna Gigabyte GA P35 DS3L,2 GB RAMu,zasilacz Chieftec GPS 450AA 101A 450W.Proszę o pomoc.
Zasilacz do wymiany, wszelkie wiatraki, pozbądź się kurzu.
Mortarius
25-04-2010, 21:54
Ja obstawiam że to płyta główna,ponieważ przy włączaniu ten pisk to było takie "PIIIIP PIIIP" takie charakterystyczne dwa pipnięcia.Miał już ktoś kiedyś taki problem jak ja ? Jeśli tak to co zrobil w tej sprawie ?
Devil murder
26-04-2010, 15:36
Kurz + zasilacz, a najlepiej zainwestuj parę złotych i daj komputer do serwisu, żeby sprawdzili. Bawienie się samemu może przynieść odwrotne do zamierzonych celów.
Kiedy ja czyściłem mój stary komputer pierwszy raz od 2 lat, to wyjąłem CAŁY, WYPUKŁY na 20cm talerz od zupy, kurzu :D
Ja obstawiam że to płyta główna,ponieważ przy włączaniu ten pisk to było takie "PIIIIP PIIIP" takie charakterystyczne dwa pipnięcia.Miał już ktoś kiedyś taki problem jak ja ? Jeśli tak to co zrobil w tej sprawie ?
Jeżeli PIIIIIIIIP'a to jest to RAM bądź grafika, sam takie coś miałem- RAM zmieniłem i jest git. Jeżeli masz 2 kości to weź jedną wypnij- sprawdź jak nadal to samo wepnij tą pierwszą, wyciągnij drugą i sprawdź. Jak załapie na tej drugiej, spróbuj go używać jakiś czas na jednej później wsadź drugą- u mnie to zadziałało.
@down
Myślę że wyjaśniłem wszystko więc nie nabijaj nerdzie...
Złom ? XDD Oddaj do przeczyszczenia, zmień wentylator i radiator, wymień zasilacz. Myślę że powinno pomóc ; )
Babka Wojenka
26-04-2010, 21:47
Oddaj go do punktu jakiegoś z naprawą komputerów, czeka Cię wielka wymiana.
Nic nie poradzisz, stary sprzęt.
Poziomkuwa
27-04-2010, 07:56
@up
Stary sprzęt, przecież na tym kompie wszystkie najnowsze gry pójdą idioto.
@topic
Nie wiem po co wy te posty tak nabijacie, Eothar wszystko przecież wyjaśnił. Możecie jeszcze poczekać aż autor tematu coś odpowie, ale widzę, że ma już ten temat w dupie. Xd
@topic
Czyscisz kompa czasem?
Wiem z wlasnego doswiadczenia ,ze nie czyszczenie kompa 1rok + moze przyczynic sie do spalenia jakiegos podzespolu.
Mortarius
28-04-2010, 15:00
@up
Stary sprzęt, przecież na tym kompie wszystkie najnowsze gry pójdą idioto.
@topic
Nie wiem po co wy te posty tak nabijacie, Eothar wszystko przecież wyjaśnił. Możecie jeszcze poczekać aż autor tematu coś odpowie, ale widzę, że ma już ten temat w dupie. Xd
Nie nie.W żadnych razie nie mam go w dupie ;d Poprostu net na laptopie jest hu*owy jak barszcz i rzadko na niego wchodze bo jak kończe moje siedzenie na Play Online to ciśnienie mam 220 na 180 :X Za chwile sprawdzę ten RAM i napisze edita.
@Edit
To był RAM.Wielkie wielkie wielkie ogromne dzięki.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.