View Full Version : Egzamin gimnazjalny : human
Jak wam poszło? XDDD Ja już wróciłem, temat rozprawki był łatwy, nie tak jak w tamtym roku ; D
Ogólnie nie było tak źle : /
"Czy wybór szkoły po gimnazjum jest ważny?" i trzeba było napisać o gimnazjalistów, konsekwencjach wyboru xd
jaki był temat??
w tamtym roku miałem
Wędrówki,Wyprawy, tułaczki (czy jakoś tak)
i jak dla mnie to był zajebisty temat
@up
Faktycznie Prosty
Rozprawka była spoko, temat prosty. Najbardziej zjebane było to z gminą. Powiesić chuja co to wymyślił!
Rozprawka była spoko, temat prosty. Najbardziej zjebane było to z gminą. Powiesić chuja co to wymyślił!
no racja to bylo bardzo glupie ale rozprawka za to latwa na niej chociaz punktow nadrobie :D
Ja się złapałem na 1 zadaniu.
Trzeba było streścić treść tekstu I, a ja streściłem 4.. XD
Czyli -4 pkt :(
Tak to looz :D Będzie z 40pkt+
A, co do tego z gminą. Troszkę się rozpędziłem, ale myślę, że będzie full z tego zadania :D
`diGiel <3
27-04-2010, 11:25
Powiem szczerze to gdyby nie rozprawka to bym się załamał,nie wiem kto to wymyślił to z gminą ...to nie było nawet pod temat egzaminu.Mocno trudne były te A,B,C,D...często byłem nie pewny.W Tamtym roku była trudniejsza rozprawka natomiast tego mniej pkt byly latwiejsze.
N-series
27-04-2010, 11:28
Ogólnie wszyscy piszą że po 45pkt będzie , a po wynikach co innego wychodzi , pisałem rok temu rozprawka była głupia ;p
Łoooh, ja tego zadania nie zrobilem : < 4 pkt w plecy xd
DonieX <3
27-04-2010, 12:11
To ja napiszę tak, ogółem ezgamin nie był ciężki, choć zapewne gdzieś pkty pogubiłem. Rozprawka była w miarę. Dobrze, że nie było środków stylistycznych czy coś . ;) Najgorsze było z tą gminą. All ode mnie wpisali 1 z 3 to "strajk" co było źle, bo obywatele nie mogą strajkować ;x
Precision
27-04-2010, 12:15
Gminę i rozprawkę na koniec zostawiłem.. Obraz opisać w sumie łatwo choć nie jestem pewny czy aby na pewno dobrze. : P A,b,c,d tu trochę porażka, wiem że przy którymś myślałem trochę, 2 były podchwytliwe i to bardzo :D, w gminie trochę głupot wypisałem, jakieś pkt będą :D.. :P Rozprawka nie specjalnie mi poszła trochę stracę pkt ale chyba nie będzie tragicznie, się zobaczy :D
@edit
Mam nadzieje że otwarte z matmy nie będą takie trudne, próbny był banalny ;p
Językowy to wgl.. Napisze matmę i już lajcik, językowy najprostszy xd
@down
Też tyle liczę myślę że się nie zawiodę. xd
Assassin Mateusz
27-04-2010, 12:17
Human bardzo prosty w tym roku. Licze na ok 30-35pkt. :)
A,b,c,d bardzo podchwytliwe....
Ogólnie był dość trudny. Nie wiem ile pkt będę miał :P
Z pytaniami zamknietymi problemow za dzuych nie mialem no moze w jednym max trzech .
Daje rade jutro PART II ;)
Było baardzo proste. o_o Nie wiem jak u was, ale mi się tak wydawał.
Teraz matma. :<
Ja już wróciłem, wiedziałem maxymalnie, 50%.. ;D
Oby się udało! Co do szkoły, tak. Jeżeli chcesz się kształcić.
Babka Wojenka
27-04-2010, 12:40
Kurde, nie wiem czy mi wyszło 30%.. ;/
Ledwie co wróciłem. Boje się że nie zdam egzaminu i bede w gimnazjum znowu ;d
Kapitan Alkohol.
27-04-2010, 12:45
Lajtowy był. Myślałem że będzie trudniejszy ;D Jutro z pewnością będzie trudniej : / Ale cóż - czekamy na wyniki XD
NIe da sie nie zdac egzaminu gimnazjalnego hahaha .
pozdro powodzonka jutro
btw. Jak ktoś się dorwie do wyników testów - dajcie je tutaj ! XD
tajemniczy
27-04-2010, 12:57
pisalem probne dzisiaj, nie bylo takie trudne, 30+ z humana bedzie ; d
Pytania + odpowiedzi, co chwilę aktualizowane.
http://edukacja.gazeta.pl/edukacja/1,101865,7819146,Egzamin_gimnazjalny_2010___czesc_ humanistyczna__odpowiedzi.html
@edit
Z zamkniętych mam 18/20
Krzyżaków nie przeczytałem i mam za swoje xD.
O otwartych trudno mówić, bo te ich odpowiedzi są... dziwne.
No to mam 15/16 pkt z zamkniętych, bo nie pamiętam jednej odpowiedzi xD
Lunatic Volt Here
27-04-2010, 13:17
Nie było żle, rozprawka łatwa :)
Trudno było to zdjęcie i kontrasty światła :mad:
@Edit
Mam Około 13\16 ;)
Test łatwy z zamkniętych 18/20.
Nie trzeba się stresować takim egzaminem.Humanistyczy zawsze jest łatwy, ale będziecie mieli stresa na matmie i angolu.Ja akurat go pisałem 4 lata temu i powiem Wam, że miałem świetne wyniki.
Łatwe. Opisałem możliwości: strajk, podanie i list z indywidualną prośbą.
Rozprawka dość banalna :D
@Topic
Z odpowiedzi, które aktualnie są w necie, mam 20/20.. Do reszty zadań jeszcze klucza nie ma :D
Gazeta.pl te odpowiedzi ma trochę marne.. powtórzenia, błędy składniowe :D Lepiej poczekać na oficjalny klucz.
17/20 z zmknietych . ahh jden glupi blad ;(. ;d
Dokladnie!
Pojebane!
Duzo ludzi napisalo STRAJK, a to jest zle.
Bo pisalo legalne- a strajk to NIELEGALNE zgromadzenie.
http://edukacja.gazeta.pl/edukacja/1,101865,7819146,Egzamin_gimnazjalny_2010___czesc_ humanistyczna__odpowiedzi.html
Tu odpowiedzi z testowych.
W testowych ABY JEDEN BLAD ***** MAM!! jee.!
Czego dotyczył ostatni rozkaz gen. Okulickiego?
Rozwiązania Armii Krajowej
To dokladnie, wybralem inne.:P
Kapitan Alkohol.
27-04-2010, 13:57
Ja 16/20 z zamkniętych. Źle nie jest ;D
Z zamkniętych 19/20, machnąłem się przy zadaniu 11 :q Zobaczymy jutro co wymyślą.
ja tam pisze za rok, ale po tym co mowia kumple jak bedzie taki jak dzisiaj to spokojnie :)
@Topic
Z odpowiedzi, które aktualnie są w necie, mam 20/20..
Czyli mówisz że z polskiego 50 punktów?:D
#top
Kumpel którego akurat spotkałem gdy szedłem do domu pochwalił się że test był łatwiejszy niż zakładali nauczyciele :D
Mam nadzieje że nikt tutaj nie dostanie poniżej 25 punktów, powodzenia jutro na Mat-Przyr.
Dokladnie!
a strajk to NIELEGALNE zgromadzenie.
Od kiedy?
@Up
50 raczej nie będzie, ale może, optymistycznie patrząc, około 45 :D
Bo pisalo legalne- a strajk to NIELEGALNE zgromadzenie.
Kto Ci takich bzdur naopowiadał? Strajk jest legalny, ba - regulowany przez prawo pracy i przysługuje związkom zawodowym. Więcej tutaj (http://e-prawnik.pl/biznes/prawo-pracy/spory-pracownicze/artykuly/strajk.html)
Tak w ogóle - przyznajcie się, kto streścił nie ten tekst co trzeba : D
`diGiel <3
27-04-2010, 15:54
@Crajun....
Wlasnie ,pewnie kupe ludzi się złapało na streszczeniu tego zdania.Gdybym nie przeczytal drugi raz polecania to bym sie zlapal ! :D
.Serafin
27-04-2010, 16:22
20/20 zamkniete, jest tak jak myslalem. Z 40+ bedzie z calosci.
KaZeK:
Jak ktos dostanie to sie do tego nie przyzna.
Z zamkniętych 17\20 :P
Tak jak pisałem wcześniej, zlamiłem na streszczeniu.
Zobaczymy z matematyczno-przyrodniczego jak będzie :d
pisałem w tamtym roku.
z zamkniętych miałem 19/20
rozprawka 14/15
i reszty nie pamiętam...
ogonie miałem 45 pkt
Tak w ogóle - przyznajcie się, kto streścił nie ten tekst co trzeba : D
W T F ?! Ja streściłem o tym Salomonie. :<
@up
Wiele osób się myliło(w tym ja). Po prostu nie doczytali polecenia, i zamiast streścić tekst 1 to streścili ostatni czyli 4 xD
@down
Może ktoś wpadł na pomysł, by zrobić gimnazjalistom psikusa, stąd polecenie streszczenia tekstu I pod tekstem IV.I
tym sposobem doskonale sprawdzono (NIE)umiejętność czytania ze zrozumieniem. Miejcie nauczkę na przyszłość,
np.matura słynie z różnych podchwytliwych poleceń, dlatego trzeba czytać uważnie. To chyba nie jest aż takie
trudne?Obyście tylko na kolejnych dwóch testach nie byli tak nieuważni.
@up
Wiele osób się myliło(w tym ja). Po prostu nie doczytali polecenia, i zamiast streścić tekst 1 to streścili ostatni czyli 4 xD
jak mozna popelnic blad w najprostszym zadaniu? :confused:
W T F ?! Ja streściłem o tym Salomonie. :<
No to dobrze streściłeś, jemu chodzi o to, kto streścił tekst IV.
Precision
27-04-2010, 16:44
16/20 zamknięte jest dobrze :D:D:D, ha dobry tekst wybrałem nie pomyliłem się xd..
XD. To dobrze. Już mnie peniawa złapała, że kilka punktów ucieknie.
Ogólnie to 16 punktów na 20 zamkniętych zadań.
14/20 troche zle ale co tam...
Ma ktos punktacje i dokladne odpowiedzi do reszty zadan?
Assassin Mateusz
27-04-2010, 17:25
18/20 ;d
Ogolnie myslalem, ze wiecej bledow zrobie w zamknietych.
Jaros Jaroz Jaro
27-04-2010, 17:30
Kurde, nie wiem czy mi wyszło 30%.. ;/
Ledwie co wróciłem. Boje się że nie zdam egzaminu i bede w gimnazjum znowu ;d
Żart? xd
Z tego co czytam to widzę że podobny test co w zeszłym roku był.
Piszcie lepiej do jakich szkół idziecie(licea technika zawo) i jakie kierunki.
:D
Maatinii
27-04-2010, 17:36
17/20 Co do tego zadania przed rozprawką napisałem manifestacja, strajk i petycja. Rozprawka nie była taka trudna. Jedynie czego nie wiedziałem to co oznaczają te kamienie w tym wierszu ale napisałem, że to ciężar noszony na plecach. xd
Ja pisałem rok temu. Dobrze, że uczyli mnie w szkole, aby czytać po 1241235123512345 razy treść zadania przed jego zrobieniem. A co do wyników to miałem 19/20 z zamkniętej części. Źle napisałem podanie, a co do rozprawki to ja nie jestem pisarzem. Więc 39/50 : )
Powodzenia jutro ; D
@up
@down
Muszę Cię zmartwić. Według mnie to nie było podchwytliwe po prostu nawet jeśli z założenia chcieli streszczenia tekstu pierwszego to nie mogli dać tego tuż pod tym bo zadania otwarte są dopiero po zamkniętych.
Ja napisałem na pewno na 17/20p., ale nie pamiętam co dałem czy był on wyrozumiały czy roztropny więc jak coś bd miał 18/20 :P
Z zamknietych mam 19/20
Z krótkich otwartych mysle ze min. 12/15 jak sprawdzalem (liczac 2/4 pkt z zadania z wosu i jedno o tych kamieniach zrabalem)
A z rozprawkim nie mam kryteriow oceniania to nie jestem w stanie powiedziec ale była taka średnia... osobiscie wolalbym temat z ubieglego roku :) Na polskim dostalem za nigo 5+ :)
Ja się złapałem na 1 zadaniu.
Trzeba było streścić treść tekstu I, a ja streściłem 4.. XD
Czyli -4 pkt :(
Tak to looz :D Będzie z 40pkt+
A, co do tego z gminą. Troszkę się rozpędziłem, ale myślę, że będzie full z tego zadania :D
-1 pkt :)
liczy się:
- ortografia [1]
- zgodność z tematem [1]
- poprawna forma wypowiedzi [1]
- ilość zdań [1]
@topic
z zamkniętych 19/20, poległem na 15, ehh mogłem nie zmieniać, przez chwilę było dobrze ;p
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.