View Full Version : Egzamin gimnazjalny "Matematyczno - Przyrodniczy".
Test nie był łatwy, ale to chyba ze względu na to, że human, był o wiele prostszy...
Co o nim sądzicie?
Maatinii
28-04-2010, 11:34
Żebym chociaż miał te 15ptk to będzie dobrze.
Patryk1441
28-04-2010, 11:35
Masakra ten test jak będę miał 30pkt to jestem kozak. Ten test to prędzej był przyrodniczy matmy może 2 zadania i to też nawet trudne :) No i przy zadaniu z fizyki mogli podać wzory chodzi mi o te z 4200j i 1000wat czajnik xd
Zobaczymy, jak będą wyniki. Jak znowu ktoś będzie miał, to dajcie. XD
[.l.]Korupcjonista
28-04-2010, 11:36
Yyy... Nie wiem skąd wzięli te zadania ale naprawdę pojebane były ._. Jeśli będę miał 20 pkt to będę szczęśliwy. Zrobił ktoś zadanie z czajnikiem??
Patryk1441
28-04-2010, 11:37
@up ja robiłem wyszlo mi 84 sec nie wiem czy dobrze
`diGiel <3
28-04-2010, 11:44
***** MAC nasz rocznik chyba ma pecha w tym roku jezeli chodzi o matematyczno-przyrodniczy ;f....Test byl raczej chemiczny/biologiczny i geograficzny......jak bedzie 20 pkt to bedzie ***** zajebiscie <3
@up ja robiłem wyszlo mi 84 sec nie wiem czy dobrze
Mi też. XDDD Kumplowi 4,2sec. XDDDDDDDD
No cóż. Liczę na pozytywny wynik. Będą jajca jak będę miał lepszy wynik z Humana niż z Matmy. XD
Τettmeier
28-04-2010, 11:44
ale sie spinacie xd aż tak trudne to było? podeślij ktoś zadania / odpowiedzi
Patryk1441
28-04-2010, 11:48
Mi też. XDDD Kumplowi 4,2sec. XDDDDDDDD
No cóż. Liczę na pozytywny wynik. Będą jajca jak będę miał lepszy wynik z Humana niż z Matmy. XD
4.2 sec na pocztku potem dzieli to przez 4, bo to dotyczy 1kg wody a tam byla 1/4 no i x80 bo trzeba podgrzac do 100stopni :)
@nizej
No, a do mnie nauczycielka z chemii coś takiego. Bo było zadanie o biedronkach coś tam coś tam i jaki pierwiastek lub związek jest radioaktywny ja zaznaczyłem ze CO, a ona że azot czy coś tam bo co jest trujacy nie radioaktywny :s
Trudne zadania i za slabe powtorki przez nauczycieli ogolnie chujnia i nawet najlepsi uczniowie z mojej szkoly wkurwili sie xD
DonieX <3
28-04-2010, 11:49
ale sie spinacie xd aż tak trudne to było? podeślij ktoś zadania / odpowiedzi
Dla osób , które nastawiły się na matematykę zapewne tak. Dla mnie był ciężki , bo nie przygotowywałem się w ogóle z Chemii/Biologi/Fizyki/Geo. Jestem lekko poddenerwowany tym, że tak zrobili. Ile było zadań z matematyki? Za zliczyłem ok 4-5 ? Zamknięte + otwarte.
http://demotywatory.pl/1482187/egzamin-gimnazjalny
http://demotywatory.pl/1482191/zawodowka-wita
*****, co oni wogóle dali. Był trudny sama chemi a z gegry geologia.
Z otwartych nadrobilem tak to porazka
@up
Wychodziło 84s bo ostateczne rownanie to T= 1050J*80K/ 1000 J/s
.Serafin
28-04-2010, 12:04
MAT PRZYR? BUEHEHEHEHEHEHEHEHEHEH BIO CHEM JAK CHUJ
Nie pisalem sie na mature a na test gimnazjalny.
Podsumowując - ide na fryzjerstwo.
Test nie matematyczno-przyrodniczy tylko geograficzno-chemiczno-biologiczny. Ta część egzaminu była faktycznie trudna, a zadania zamknięte opierały się na wiedzy, która trzeba było mieć w głowie, a nie którą można było obliczyć czy sprawdzić w tekście źródłowym.
48 pkt powinno być, przejechałem się na 1 zamkniętym i przedostatnim, z biologii
a tak to nawet lajt o.O
4.2 sec na pocztku potem dzieli to przez 4, bo to dotyczy 1kg wody a tam byla 1/4 no i x80 bo trzeba podgrzac do 100stopni :)
@nizej
No, a do mnie nauczycielka z chemii coś takiego. Bo było zadanie o biedronkach coś tam coś tam i jaki pierwiastek lub związek jest radioaktywny ja zaznaczyłem ze CO, a ona że azot czy coś tam bo co jest trujacy nie radioaktywny :s
Trudne zadania i za slabe powtorki przez nauczycieli ogolnie chujnia i nawet najlepsi uczniowie z mojej szkoly wkurwili sie xD
CO2, miałeś odpowiedź w jednym z kolejnych pytań...
Korupcjonista;652672']Yyy... Nie wiem skąd wzięli te zadania ale naprawdę pojebane były ._. Jeśli będę miał 20 pkt to będę szczęśliwy. Zrobił ktoś zadanie z czajnikiem??
[delta]T = 100-20C = 80C
m = 0.25kg
p = 1000W
w = 1000J
c = 4200J
t = m * [delta]T * c/w
t = 0.25 * 80 * 4.2
t = 84s
/facepalm.
Wstałem za późno, niewyspany w ogóle nie myślałem. Zamiast ct(te karaty) nie przeczytałem dokładnie i myślałem, że ct, to centytona :C. Zadania z czajnikiem w ogóle nie ogarniałem, zostawiłem puste. Jakieś 25 pkt będzie -.-
Taa a mama mówiła "powtórz surowce mineralne"..
Trudny test. Myślę, że do 35 jakoś wyrobie.
ODPOWIEDZI. XD (http://edukacja.gazeta.pl/edukacja/1,101865,7823255,Egzamin_gimnazjalny_2010___czesc_ matematyczno_przyrodnicza_.html)
#down.
Poczytaj trochę. -,-
ODPOWIEDZI. XD (http://edukacja.gazeta.pl/edukacja/1,101865,7823255,Egzamin_gimnazjalny_2010___czesc_ matematyczno_przyrodnicza_.html)
extra że są tylko do 2 pierwszych zadań :D
Patryk1441
28-04-2010, 12:23
to już pierwsze mam zle bo dałem 30% xd
Stormczester
28-04-2010, 12:24
Myślę, że 30 pkt. będzie.. Trudny test.
"wybacz im ojcze, bo nie wiedzą co czynią"
`diGiel <3
28-04-2010, 12:29
to już pierwsze mam zle bo dałem 30% xd
a ja 50% bo pomylil mi sie Tlen z Węglem ***** MAC;/
Zad. 3.
Pod dwoma kloszami posadzono w glebie po 10 siewek fasoli jednakowej wielkości. Roślinom zapewniono takie same warunki: wilgotność, temperaturę i dostęp światła. Pod pierwszym kloszem obok roślin postawiono naczynie z wodorotlenkiem wapnia Ca(OH)2. Po upływie pewnego czasu porównano rośliny i stwierdzono, że rośliny pod pierwszym kloszem były mniejsze niż pod drugim. Przyczyną zahamowania ich wzrostu był
niedobór wody
pozdrawiamy ekipę gazeta.pl...
Moze i łatwe nie były , ale sadze ze ponad 30pkt bede miał.
jak byl taki trudny, to inni tez beda mieli chujowe wynik wiec sie nie przejmowac.
jak za rok bedzie taki jak mowicie to ja pierdole, bede sie modlic
Kapitan Alkohol.
28-04-2010, 12:45
Masakra, jak będzie 15 pkt to będe w siódmym niebie. Odpowiedzi nawet nie sprawdzam, bo się tylko załamie :D
Precision
28-04-2010, 12:53
@up
Dzięki za pocieszenie XD
@topic
Jestem załamany -.-, porażka z zamkniętych MOŻE 10pkt będzie :/? Z zadania z czajnikiem coś tam będzie pkt, ostatniego zadania wgl nie zrobiłem (wtff???). Zadanie z Olą, Pawłem i Romkiem (XD) było b. proste ale zajęło trochę czasu. Ogólnie liczę na to że nie tylko mi tak fatalnie poszedł test (XDD) chcę się dostać do jakieś szkoły :F
A no i było jeszcze zadania z tym eksport, import itd to na szczęście jakieś punkty będą. :>
N-series
28-04-2010, 12:54
dajcie spokoj po 25pkt każdy powinien z was mieć więc tak źle nie będzie XD, btw. możecie się pocieszyć tym że opuszczacie gim baze
Każdy z was będzie prosił o te 15 punktów to je dostanie ;d
Nie macie się co martwić na zapas, poczekajcie na wyniki:)
#Paweł
Jak będziesz mieć 48 punktów to duże gratulacje :)
Każdy z was będzie prosił o te 15 punktów to je dostanie ;d
Nie macie się co martwić na zapas, poczekajcie na wyniki:)
#Paweł
Jak będziesz mieć 48 punktów to duże gratulacje :)
liczyłem na rekord szkoły... i tak szczęście, że mnie do toalety wypuścili, bo bym musiał kończyć... :D
co do odpowiedzi to nie warto na razie sprawdzać, na gazeta.pl co chwilę zmieniają, przed chwilą odpowiedzą do zad. 3 był niedobór wody, teraz tlenku węgla ;)
narazie 13/17 ;;/;/;/
ma ktos strone z wynikami?
DonieX <3
28-04-2010, 13:39
Wcześniej już ktoś dodał :
http://edukacja.gazeta.pl/edukacja/1,101865,7823255,Egzamin_gimnazjalny_2010___czesc_ matematyczno_przyrodnicza_.html?as=2&startsz=x
Test Matematyczno- Przyrodniczy! Już dostępny :
http://bi.gazeta.pl/im/2/7823/m7823532.pdf
@Down
z jakich próbnych?-.-
tajemniczy
28-04-2010, 13:40
a moze mi ktos znalesc odp. z probnych ? : d
@down
czyli zaliczylem zajebistego faila XDDDDDDDDDDD
nie wiedzialem
`diGiel <3
28-04-2010, 13:45
a moze mi ktos znalesc odp. z probnych ? : d
UHASUHAUHSUHAuh XDD kolego,próbne układają twoi nauczyciele z twojej szkoly ;/
Rotfl. 18/25pkt z zamkniętych. 3pkt z 26 powinno być. Chociaż wyszło mi 1087,1 a na stronce podają 1087. >_< Oraz zadanie 25 jest źle. Powinno być obrazem 1. Zobaczcie na wikipedii. -,-
Ma ktos punktacje zadan od 25 do 28 , oraz reszte odpowiedzi do zadan 30+?
Assassin Mateusz
28-04-2010, 14:22
Dzieki za odpowiedzi! Mam 15pkt z zamknietych <3
Licze, ze z 20pkt bedzie. :)
ja będe miał z 15-20 puntów max. poszedł mi beznadziejnie xD
Maksymalnie dostane 40pkt. Zobaczymy w czerwcu wyniki.
Z pewnych zadan mam 31/50.
Moze jeszcze pare mam dobrze to z 35 bedzie.
.Serafin
28-04-2010, 15:06
Po analizie, mysle ze nie bedzie az tak zle jednak. Przedzial 30-40 jakoś.
Podobno co roku są coraz trudniejsze testy bo wymagają od uczniów coraz więcej, jaki ja będe miał test to się boje. XD
Powodzenia wszystkim.
Precision
28-04-2010, 15:10
Z otwartych nadrobię punktami bo w sumie aż takie trudne nie były ( chodzi mi o samą matmę ). Końcowe zadania z bioli chyba były trudne, szczególnie ostatnie ( dla mnie :/ ). Dostałem zwiechy przy równaniu z ciężarówkami i z tym zadaniem z 100g.. coś tam nie pamiętam ale wiem że dobrze napisałem ( wynik 9,5tyś lat), kreska była dziwnie narysowana i można stwierdzić że jest to 9,5tyś jak i 10tyś lat, w sumie oba warianty powinny być zaliczane??:confused: Może aż takiej tragedii nie będzie. :D
Patryk1441
28-04-2010, 15:21
Nie ogarniam tego zadania 13 czemu tam jest CO2 :s
No i tego zdania
Wzrost poziomu radioaktywności zaobserwowano wcześniej u mszyc niż u biedronek, ponieważ biedronki
są drapieżnikami żywiącymi się mszycami
i to jest niby poprawne zdanie ja zaraz pierdole xd
Na 25 zadan 6 mam zle :s to ladnie zawodowka wita
26 obliczylem 65/100 i zapomnialem odjac xd
27 621 x 3.2 a powinno byc /
28 mam dobrze xd
29 dobrze
30 polowa dobrze tylko odleglosc do odcinka dyrektorka mi zle pokazala co mam robic a innym dobrze i chuj xd
31 dobrze
32 dobrze
33 dobrze
34 dobrze
35 na 4 odp mam 3 dobrze xd
36zle
:s
@nizej
ale tam bylo ze one sa na jednym terenie i jest to promieniowanie to powinny wszystkie jednakowo jak byly polozone w tym samym miejscu :s dla mnie to dziwne
Nie ogarniam tego zadania 13 czemu tam jest CO2 :s
No i tego zdania
Wzrost poziomu radioaktywności zaobserwowano wcześniej u mszyc niż u biedronek, ponieważ biedronki
są drapieżnikami żywiącymi się mszycami
i to jest niby poprawne zdanie ja zaraz pierdole xd
Na 25 zadan 6 mam zle :s to ladnie zawodowka wita
w którymś z zadań miałeś odpowiedź dlaczego akurat CO2, wystarczyło czytać ze zrozumieniem ;p (chyba z 10 zadań dalej)
co do drugiego pytania, to chyba logiczne, że mszyce pierwsze się napromieniowały, a potem biedronki, które jedzą mszyce, przejęły to promieniowanie...
Patryk1441
28-04-2010, 15:33
Specjal ?
Dyrektorka uczy nas matmy i wpada do nas do klasy (nie mamy sali bo jest w budowie) no i patrz, że się męczę z zadaniem o tej odległości. Jak ją zobaczyłem to sobie przyponmiałem ze strachu, że chodzi o figury podobne ona podchodzi odsunęła mi rękę i mówi to i to ma się tak jak to do tego no i źle mi pokazała na rysunku i chujowo mi wyszło xd
Jak tak patrzałem na punktację zadań i tyle ile zrobiłem to mam ponad 35pkt mi wyszło 37, ale zależy jak oni punktują to moze być +/-
@nizej
Ta wiocha zwie się Nowogród Bobrzański ;) no i jak gadałem z kumplami z sali po teście to do nich też podeszła i pokazała im odpowiedź do zadania z obwodem, że taki sam xD bo kilka osób miało to źle.
Signed!
Matematyczno-przyrodniczy był trudniejszy od humana. A dla mnie, człowieka, który Fizyki i Chemii w ogóle nie rozumie był w chuj trudniejszy :D
Ja liczyłem, że będzie więcej matmy, a oni dojebali geografie chemię, o tym z geografi to dostałem 2 z spr za to xD to się nie dziwie, że wszystko z tamtego źle mam. Chemia to nasza nauczycielka zamula to my zamiast się uczyć łach z niej xD teraz żałuje mogłem się bardziej uczyć przez te 3 lata
Wnorekkk
28-04-2010, 15:38
Żebym chociaż miał te 15ptk to będzie dobrze.
Signed!
Matematyczno-przyrodniczy był trudniejszy od humana. A dla mnie, człowieka, który Fizyki i Chemii w ogóle nie rozumie był w chuj trudniejszy :D
Wydawał mi się prosty.. xD
To chyba dlatego, że założyłem się z nauczycielką(od chemi i fizyki!!!!!!!!) przed testem, że będe miał 45pkt xD
Chyba wisze jej czekolade :(
Z zamkniętych mam 17/25 a nie pamiętam w jednym pytaniu co dałem więc może być jak coś 1p+.
Liczę na jakieś 30-40p. :)
Widze po wypowidziach ze chyba cos te testy powiekszyly swoj stopien trudnosci, ja jak go pisalem mialem 47 z tej czesci i byla masakrycznie prosta to bylo 5 lat temu
Pozdrawiam.
Jak czytam wasze posty to wnioskuję, że ostra jazda była. Jak się cieszę, że mam to już dawno za sobą ;>
Skryper.!
28-04-2010, 16:22
hohhoh widze wielu, ktorzy udawaja doroslych na forum dopiero pisalo test gimnazjalny;/// O jaka szkoda;//
Patrzylem wasze zadania i mysle,, hmm latwe jak teraz dla mnie:(
testy jakoś masakrycznie trudne nie były, po prostu trzeba było coś wiedzieć, a nie, jak w poprzednich latach, wyliczać i na tym większość się wyłożyła ;p
`diGiel <3
28-04-2010, 17:13
Widze po wypowidziach ze chyba cos te testy powiekszyly swoj stopien trudnosci, ja jak go pisalem mialem 47 z tej czesci i byla masakrycznie prosta to bylo 5 lat temu
Moze to dlatego ,ze w tamtym roku byl gotowiec w necie i się zemscili ;/ :D
;f modle sie o 20 pkt z tego gówna...nawet nie sprawdzam wynikow bo sobie humor popsuje
.Serafin
28-04-2010, 18:11
Z tym sie zgodze. Robilem ten z 2005 i zamknięte wszystkie dobrze, mimo ze mamy rózne podstawy programowe po takim przedziale lat.
Jak dla mnie najgorszy test jaki pisałem.
Pełno zadań, których nawet nie przerabialiśmy;)
Maksymalnie 15 pkt
Human był o wiele lepszy, chociaż to matma była lepsza zawsze;)
Totalne dno.
Chcę jeszcze napisać coś o zadaniu z tym ogrzaniem wody.
Mi wyszło, że potrzeba 80s ponieważ wyszło, że 4,2s to czas w jakim ogrzeje 1kg o 1 stopień wyżej czyli, aby ogrzał ćwiartkę wody potrzebuje mniej czasu mianowicie 1s. Nie wiem czy dobrze to zrobiłem :/
Mi wyszło, że potrzeba 80s ponieważ wyszło, że 4,2s to czas w jakim ogrzeje 1kg o 1 stopień wyżej czyli, aby ogrzał ćwiartkę wody potrzebuje mniej czasu mianowicie 1s. Nie wiem czy dobrze to zrobiłem :/
Dobrze.
W tamtym roku odpowiedzi byly w necie okolo 5 rano w dzien pisania egzaminu XD.
powodzenia jutro.
Patryk1441
28-04-2010, 19:45
no kg a cwiartka to 1/4 czyli 4,2 dzielisz na 4 wychodzi ci 1,05 i x 80 rowna sie 84 :)
.Serafin
29-04-2010, 08:13
Dobrze.
W tamtym roku odpowiedzi byly w necie okolo 5 rano w dzien pisania egzaminu XD.
powodzenia jutro.
No bo wypłynęły a tym razem sie nie udalo :C
Angol lajt, jak ktos nie idzie na jakis specjal profil anglo cos tam to moze wejsc, podpisac sie i wyjsc.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.