View Full Version : Egzamin gimnazjalny : jezyk obcy
Ja osobiscie pisalem z Jezyka angielskiego i az tak zle nie bylo , pisalem go na looz'ie z racjii tego ze szkoly srednie nie biora go pod uwage , przynajmniej te profile ,na ktore ja chce isc ;P .;)
A wasze zdanie? ;)
Tez miałem z jezyka angielskiego i było bardzo łatwo, na probnych miałem 48/50 moze tera bedzie 50/50.
lajt, wyszedłem przed końcem słuchanek :D
lajt, wyszedłem przed końcem słuchanek :D
Ta. A ja wbiłem, otworzyłem test i już był uzupełniony, więc oddałem. Szkoda, że nie możne wychodzić przed końcem wyznaczonego czasu. No przynajmniej u mnie tak było.
btw. Dajcie odpowiedzi. XD
Poszło lajtowo, w 40 min zrobiony jakoś ;D Najszybszy był ziomek od razu po słuchawkach oddał, wiadomo - strzelał ;D . Z 40-45 pkt będzie, prosty test dla zwykłego ucznia, ale osobiście bym wolał pisać z niemieckiego, bym miał 48-50 pkt :).
[.l.]Korupcjonista
29-04-2010, 11:05
http://edukacja.gazeta.pl/edukacja/1,101865,7827776,Egzamin_gimnazjalny_2010___jezyk_ niemiecki__odpowiedzi.html
http://edukacja.gazeta.pl/edukacja/1,101865,7827775,Egzamin_gimnazjalny_2010___jezyk_ angielski__odpowiedzi.html
Czekamy na odpowiedzi ; )
Pisałem Niemiecki, ogólnie dobrze gdyby nie kiepska jakość dźwięku
Assassin Mateusz
29-04-2010, 11:07
U mnie koles z klasy all strzelil i zaraz po rozpoczeciu sluchania oddal test. :)
Ja osobiscie nawet nie czytale, tylko odrazu strzelalem i szybko wyszedlem.
Pisalem z niemca. :(
Poszło lajtowo, w 40 min zrobiony jakoś ;D Najszybszy był ziomek od razu po słuchawkach oddał, wiadomo - strzelał ;D . Z 40-45 pkt będzie, prosty test dla zwykłego ucznia, ale osobiście bym wolał pisać z niemieckiego, bym miał 48-50 pkt :).
ja nic nie strzelałem <lol>
co do odpowiedzi to powiem tyle co pamiętam:
zad 1:
1) obrazek z kobietą, którą bolą plecy
2) obrazek z weterynarzem
3) obrazek z dentystą
zad 2:
prawda, fałsz, prawda, fałsz
zad 3:
1) ulica zaczynająca się od WEE...
2) cebula
3) 21$
reszty za bardzo nie pamiętam ;p
Korupcjonista;653604']http://edukacja.gazeta.pl/edukacja/1,101865,7827776,Egzamin_gimnazjalny_2010___jezyk_ niemiecki__odpowiedzi.html
http://edukacja.gazeta.pl/edukacja/1,101865,7827775,Egzamin_gimnazjalny_2010___jezyk_ angielski__odpowiedzi.html
Czekamy na odpowiedzi ; )
Pisałem Niemiecki, ogólnie dobrze gdyby nie kiepska jakość dźwięku
Masz może jeszcze oryginalne arkusze testów ? Z angielskiego by mi się przydał.
[.l.]Korupcjonista
29-04-2010, 11:12
Masz może jeszcze oryginalne arkusze testów ? Z angielskiego by mi się przydał.
Niestety jeszcze nie, ale jak będą to dam tutaj linka
Obserwuj http://www.cke.edu.pl/index.php?option=content&task=view&id=913&Itemid=304
Test bardzo prosty, liczę na 45+/50. Ogólnie to już po testach i teraz tylko poprawienie ocen, złożyć papiery do LO i wakacje :)
ja nic nie strzelałem <lol>
co do odpowiedzi to powiem tyle co pamiętam:
zad 1:
1) obrazek z kobietą, którą bolą plecy
2) obrazek z weterynarzem
3) obrazek z dentystą
zad 2:
prawda, fałsz, prawda, fałsz
zad 3:
1) ulica zaczynająca się od WEE...
2) cebula
3) 21$
reszty za bardzo nie pamiętam ;p
Z tego co ja kojarze, to nie cebula tylko pieczarki, i w 2.bylo falsz prawda prawda falsz.
.Serafin
29-04-2010, 11:25
Na 45-50 licze. Jak 1 zajebali podchwytliwe, drugie trudne w chuj, to trzecie musialobyć dziecinne. :)
Up:
Cebula. O pieczarkach bylo ze dla jej znajomych, a pomidorach bylo ze jej znajomi nie lubią.
Cebula na bank bo to było czego nie lubi :))
Z tego co ja kojarze, to nie cebula tylko pieczarki, i w 2.bylo falsz prawda prawda falsz.
Poprawna była cebula, bo było napisane czego NIE LUBI, a nie co lubi. : )
Czytanie ze zrozumieniem rox XD
Domcio666
29-04-2010, 11:35
ja ten test tez wziolem na loozie xD strzelalm prawie we wszytkim poniewaz i tak sie nie liczy
`diGiel <3
29-04-2010, 11:38
Mam nadzieje ze 30 pkt bedzie ! :)
Jankulowski
29-04-2010, 11:43
Nie bylo tak zle bede mial 35-40+
Old Dzolo/Seba :)
29-04-2010, 11:59
Ta. A ja wbiłem, otworzyłem test i już był uzupełniony, więc oddałem. Szkoda, że nie możne wychodzić przed końcem wyznaczonego czasu. No przynajmniej u mnie tak było.
btw. Dajcie odpowiedzi. XD
A skąd możesz to wiedziec kiedy On wyszedł ? Wiem, bo pisałem z nim. W czasie gdy my słuchaliśmy drugi raz On uzupełniał reszte i skończył w ~~13 minut :/
ps. Myślę, że dobrze mi poszło xd
Precision
29-04-2010, 12:01
Pisałem z niemieckiego, pewnie powyżej 40pkt będzie, łatwy :)
Zrobiłem w 30minut. Potem tylko się smarkałem i ciągnąłem nosem. Wolałem przesiedzieć po moja wychowawczyni by mnie zabiła xD
I 6.3. - A - will decorate my room.
I 6.3. - B - decorate my room.
po raz kolejny pozdrawiam ekipę mózgów z gazeta.pl
zdecydowali by się wreszcie...
Patryk1441
29-04-2010, 12:14
Ja pisałem z niemieckiego i łatwy był liczę na ok 40pkt. Jedyny problem to z tymi zadaniami na słuch, bo nie wyraźnie było
`diGiel <3
29-04-2010, 12:41
Co ty pierdolisz :) w zeszlym roku a probnych sluchowe to byly dopiero nie wyraźne ja mialem akurat super ;-)...Szkoda tylko ze nie ma Odp. jeszcze z niemca.
Z tego co mi brat mówił, to angielski banalnie prosty. Przypuszczam, że gdybym go robił, miałbym maksymalną ilość punktów :)
DonieX <3
29-04-2010, 12:54
@up
Aha.
@Top
Połowa z Was zapewne napisała w 30min ? Tak jak ja. Ledwo co czytałem ;x i wyszedłem.
Belfus Adri
29-04-2010, 12:57
Lajtowy test, taki w sam raz :)
Mysle ze z 35-40 pkt moze bd miał ;d
.Serafin
29-04-2010, 13:02
Po sprawdzeniu wstępnym 40+ na pewno. Poczekam na ogarnięte odpowiedzi, bo ja bym sie klocil z niektórymi.
Eh. 49 pkt z Angola. :/ A tak chciałem mieć maksa. Nie potrzebnie zmieniałem w jednym zadanku odpowiedź.
Oddałem po 40 minutach, nie przykładając się ani trochę. ;)
.Serafin
30-04-2010, 17:47
Eh. 49 pkt z Angola. :/ A tak chciałem mieć maksa. Nie potrzebnie zmieniałem w jednym zadanku odpowiedź.
Tak, tak, co jeszcze? : ))))))))
Top:
43, popierdolil mi sie przeszły z przyszłym. _._
Domcio666
30-04-2010, 17:54
Tez miałem z jezyka angielskiego i było bardzo łatwo, na probnych miałem 48/50 moze tera bedzie 50/50.
Kosa fajne bajki :< chciales powiedziec 5\50
Tak, tak, co jeszcze? : ))))))))
Chętnie Ci pokaże zdjęcie, jak tylko wyniki dostaniemy. =D
btw. Zadanie 6. Odpowiedź według serwisu gazeta.pl jest
I 6.3. - decorate my room.
Zdanie było takie :
You must come to visit me when I 6.3. ________ my room. I’ve always liked your ideas.
Na 100% tam musi 'll decorate, a nie decorate.
#down.
Mozilla fail XD.
O ile wiem, to pierwszy okres warunkowy musi mieć 'If [...] I'll do something.'
Zobacz sobie tutaj. (http://www.tlumaczenia-angielski.info/angielski/conditionals.htm)
Chętnie Ci pokarze zdjęcie, jak tylko wyniki dostaniemy. =D
btw. Zadanie 6. Odpowiedź według serwisu gazeta.pl jest
Zdanie było takie :
Na 100% tam musi 'll decorate, a nie decorate.
to jest 1szy okres warunkowy, z zastosowaniem czasownika modalnego zamiast will, zamiast when podstawiasz if i zdanie jest poprawne... dobrze dali, sam się na tym przejechałem
co do twojego wyniku to sam udowodniłeś jaki jesteś dobry z języków, "pokarze" ;)
.Serafin
30-04-2010, 19:20
to jest 1szy okres warunkowy, z zastosowaniem czasownika modalnego zamiast will, zamiast when podstawiasz if i zdanie jest poprawne... dobrze dali, sam się na tym przejechałem
Podobnie jak panowie, również się na tym przejechałem. :)
Simina:
Juz to ***** widze XDDDDDDD
Simina:
Juz to ***** widze XDDDDDDD
*****. XD 48pkt. le fu- :< btw. kiedy wyniki ? XD w czerwcu ? o.o
.Serafin
30-04-2010, 19:51
*****. XD 48pkt. le fu- :< btw. kiedy wyniki ? XD w czerwcu ? o.o
12 jakoś czerw. jaka sql? : O
12 jakoś czerw. jaka sql? : O
gim nr2. xD ta na kromera. dobra nie spamujmy bo nas Scoop zbani ;////
#top.
Chciałbym zobaczyć zdjątka waszych wyników koxy. XDD
Pisałem z niemieckiego i zgadzam sie z kims @up jakosc dźwieku niezbyt byla a bynajmniej u mnie w lawce bylo dosc zle slychac ale oglonie byl latwy. Odpowiedzi nie sprawdzalem bo i tak sie nie liczy do liceum to mi nie zalezy :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.