PDA

View Full Version : Co mam zrobi???

>>Vegos<<
29-04-2010, 18:36
Siemka:D

Na początek zapytam: Co mam robić?? Mam robić dietę i co mam ćwiczyć??
Ogólnie o mnie:
Waga:58-60kg
Wzrost:151cm
Cel: Spalić tłuszcz na brzuchu i udzie...
co mam robić?? i jaką dietę??

PS!! Robiłem A6W i dało mi tylko mięśnie ale tkanki tłuszczowej nie spaliłem :/.
Za pomocne odpowiedzi <reput>

Divine
29-04-2010, 19:03
Biegaj , zacznij cos cwiczyc , grac w kosza . etc Albo poprosu utrzymaj wage i urosnij ;P.

Devixx
29-04-2010, 19:11
Wystarczy stosowne dzienne poruszanie się. Spacery, jakaś joga, trening, jakiś sport np piłka nożna oraz polecam bardzo PŁYWANIE :)

Ernii
29-04-2010, 19:13
bieganie brzuszki drazek i rowerek ; >

jołek
29-04-2010, 19:18
Wiesz co daje najwieksze spalanie tkanki tłuszczowej ??

Własnie jak mowi .Devixx. Spacery dlugie najlepiej najwiecej przy tym sie spala niby glupie a jednak tak jest. Nie trzeba biegac a spalasz wiecej niz przy wlasnie wymienionym biegu czy jezdzie na rowerze. Brzuszki tez dobra metoda zwlaszcza jezeli chcesz aby jak spalisz ten tluszcz to jednak cos zostalo po tym czyli miesnie. Brzuszki najlepiej na laweczce ukosnej wtedy tez łydki i nogi cwicza, brzuszki z nogami uniesionymi tak aby kolana byly na linii pępka tez sa dobre zwłaszcza na kręgosłup jeszcze. Takie male o porady.

Elite Vegox
29-04-2010, 19:27
Stary ja mam 14 lat i mam 170cm jestes dosyc niska osoba i z tego tluszczu wyrosniesz ale musisz duzo jezdzic rowerem grac w gale itp

Zieniu
29-04-2010, 19:29
w Tym wieku rozwoj jest bardzo wazny, mleko, owoce i nie siedz tyle przed pc...

Zbigniew Wodecki
29-04-2010, 19:38
Jesteś troche malutki, ja na Twoim miejscu z takich kosztowniejszych rzeczy, zapisał bym się na jakąś sztuke walki, siłkę. A tak, to nic nie jedz, i to praktycznie dosłownie, odstaw obiad, jedz czarny chleb, i najlepiej rybe z ryżem. A jeśli to nie poskutkuje, to radził bym zacząć jarać szlugi.

Assassin Mateusz
29-04-2010, 20:01
Plywanie, koszykowka, bieganie. :)

Skryper.!
29-04-2010, 20:01
Jesteś troche malutki, ja na Twoim miejscu z takich kosztowniejszych rzeczy, zapisał bym się na jakąś sztuke walki, siłkę. A tak, to nic nie jedz, i to praktycznie dosłownie, odstaw obiad, jedz czarny chleb, i najlepiej rybe z ryżem. A jeśli to nie poskutkuje, to radził bym zacząć jarać szlugi.

odstawiac obiad w wieku 14 lat? Pomysl koles;|

hmm no cóz napewno brzuszki. Rob sobie na poczatku po 5 serii dziennie i niebawem zobaczysz efekty:)
Co do siłki. Cwiczen typu wyciskanie itd nie rób w tym wieku. Poczekaj jeszcze minimum te 2 lata.
Czyli brzuszki, biegaj duzo, no jesli juz jakas dieta to nie cola czy cos w tym stylu tylko woda mineralna niegazowana lub sok. A odzywianie? Jedz tak jak normalny dzieciak w twoim wieku.

Alvaros
29-04-2010, 20:03
Polecam Ci ABS 8 minute

http://www.youtube.com/watch?v=pNqrkGnkUWc

Ćwiczenia typowe na spalanie tkanki tłuszczowej, ćwiczenia polecam robić wieczorem, gdyż jest zdecydowania łatwiej(człowiek jest rozbudzony), także te ćwiczenia bardzo odprężają.

Cóż inne ćwiczenia, które możesz robić to poranne biegi(biegi, gdyż prócz spalania tkanki tłuszczowej dają kondycje), lub typowe brzuszki dla spalenie tkanki tłuszczowej(nogi 90 stopni, oprzyj je na czymś i wyciskaj). Życze powodzenia :)

>>Vegos<<
29-04-2010, 20:04
Wystarczy stosowne dzienne poruszanie się. Spacery, jakaś joga, trening, jakiś sport np piłka nożna oraz polecam bardzo PŁYWANIE :)

Spoko tylko, że u mnie nie ma basenu :D:p

Guns N' Roses
29-04-2010, 20:06
151 cm wzrostu chłopcze jakiś Ty maluśki ; dd

Biegaj..

Zark
29-04-2010, 20:09
151 cm wzrostu chłopcze jakiś Ty maluśki ; dd

Nie każdy jest idealny :O

Biegaj, to najskuteczniejsze

'Oxidosis'
29-04-2010, 20:14
Długie spacery, pływanie, biegi 30 minut dziennie. Tak jak Zieniu napisał, mleko, owoce to podstawa, na obiad jakiś ryż z kurczakiem, spożywaj mniej kalorii niż dotychczas, a efekty ujrzysz niebawem :)

Zbigniew, po co mówisz chłopakowi o siłce? Drążek, brzuszki i pompki wystarczą w 100 % na ten wiek.

Τettmeier
29-04-2010, 20:18
151 cm? yyyyyyy

Poczekaj trochę aż urośniesz i dopiero bierz sie za takie rzeczy, wtedy będziesz na poważnie mógł robić co chcesz i kiedy chcesz z wyglądem swojego ciałka ;D Też w tamtym roku miałem ciśnienie na wyrzeźbienie brzucha etc, ale po czasie zrozumiałem, że powinienem z tym jeszcze trochę poczekać
Pis

Senshi
29-04-2010, 20:19
ja ci proponuje zaczac uprawiac jakis sport
biegaj codziennie po 0,5-2km-mozesz kupic sobie rowerek i w domu "biegac"
ogranicz jedzenie, albo zacznij chodzic na silownie i spalaj to:o

Vojska
29-04-2010, 20:25
ja ci proponuje zaczac uprawiac jakis sport
biegaj codziennie po 0,5-2km-mozesz kupic sobie rowerek i w domu "biegac"
ogranicz jedzenie, albo zacznij chodzic na silownie i spalaj to:o

Siłownia w wieku 14 lat? chyba ciebie pojebało xd

@topic

biegnie, rower

Axelo .
29-04-2010, 20:36
Również mam 14 lat ale za to 176 cm i codziennie po 3-4 godziny jeżdżę na BMX'ie po lasach (oczywiście w lecie) a w zimie proponuje wziąść się za ABS 8 minute.

.vimpex.
29-04-2010, 20:48
Yyyyy, biegaj na skuterze.
A tak serio to uprawiaj coraz częściej jakieś sporty.
Piłka nożna, kosz, siatkówka (podobno bardzo pomaga).
:D

Sub Zero 2
29-04-2010, 21:12
Proponuje Ci mnóstwo biegać , intensywnie grać w noge (czyli dużo biegać , kopać mocno i celnie).Siłownia i basen są bardzo dobre (pływanie mega wysiłek i mocno spala).Nie graj tyle w Tibie , nie siedź przy pc.Jedz regularnie i nie za tłuste.Ja też mam problemik z wagą...

SedaN*
29-04-2010, 21:20
A6W jest raczej na mięśnie, a nie na spalenie tkanki tłuszczowej. Proponuję Ci dobra dieta + trening. Co do diety to na pewno mało rzeczy tuczących, ale to na pewno wiesz. Wpisz sobie najlepiej w google odpowiednie hasło, następnie wejdź na jakieś forum dotyczące tego i poczytaj co konkretnie i o jakiej porze dnia.

Pod pojęciem 'trening' rozumiem dużo jazdy na rowerze, bieganie oraz pływanie o ile masz dostęp do pływalni. To jest chyba według mnie najlepsze, więc zamiast robić A62 w domu to lepiej wyjdź na dwór do parku i trochę pobiegaj.

PAMIĘTAJ, że na pewno nie będzie łatwo i musisz okazać silną wolę, aby dojść do zamierzanego celu. Silna wola, chęci i staranność powinny chyba wystarczyć. : )

Goatee
29-04-2010, 21:57
Również mam 14 lat ale za to 176 cm i codziennie po 3-4 godziny jeżdżę na BMX'ie po lasach (oczywiście w lecie) a w zimie proponuje wziąść się za ABS 8 minute.

Jak jeździsz BMX'em po lesie to beka z ciebie xD

Ja na Twoim miejscu zaczął bym biegać i ogólnie dużo chodzić. Pływanie też nie jest złe. Odżywiaj się zdrowo, odstaw czipsy i kole xdd

>>Vegos<<
30-04-2010, 08:12
Jak jeździsz BMX'em po lesie to beka z ciebie xD

Ja na Twoim miejscu zaczął bym biegać i ogólnie dużo chodzić. Pływanie też nie jest złe. Odżywiaj się zdrowo, odstaw czipsy i kole xdd

Piję tylko czystą wodę xD Chips'y? Nie lubię tego :/

Proponuje Ci mnóstwo biegać , intensywnie grać w noge (czyli dużo biegać , kopać mocno i celnie).Siłownia i basen są bardzo dobre (pływanie mega wysiłek i mocno spala).Nie graj tyle w Tibie , nie siedź przy pc.Jedz regularnie i nie za tłuste.Ja też mam problemik z wagą...

Nie gram już w tibię xd jakieś 2 miechy. Szukaj w powitania/pożegnania temat "lukasso mówi bye"

@ALL UP
potem dam wam repuciki, teraz nie mogę bo za dużo ostatnio wystawiłem xd

@DO modów:
Nie usuwajcie/zamykajcie tematu, może jeszcze ktoś skorzysta/napisze. :)

Azbestowy - KRUL FETYSZUW
30-04-2010, 10:27
Mam lepszy pomysł. Zamiast napierdalać na forum zacznij jeździć na rowerze, sprzątać, chodzić do sklepu oddalonego o 5km~ powinno pomóc. A urosnąć to jeszcze urośniesz.

Bassito
30-04-2010, 10:39
Moim zdaniem poćwicz sobie solidnie co dzienne po 30 minut i zobaczysz efekty ;)

Dazio
30-04-2010, 12:02
Schudnij bo widze ze przez ta tibie niezle sie spasłeś, schudnij przestan grac w tibie i bedzie zajebiscie. No i oczywiscie przy tym musisz cwiczyc 30-60min dziennie.

ajee
30-04-2010, 12:23
Przestań wpier**lać, zacznij biegać bo jak pójdziesz na siłke to masy Ci przybędzie raczej :)

Zbigniew Wodecki
30-04-2010, 17:02
odstawiac obiad w wieku 14 lat?

Koleżko, będziesz mi wmawiał, skoro sam odstawiłem obiad, i chuj szybko spaliłem brzuch...

Siłownia w wieku 14 lat? chyba ciebie pojebało xd

Dlaczego nie? Mam kilku kolegów którzy ćwiczą, nawet co dwa dni, a siłka też nie polea tylko na pakowaniu w klate i bica, tylko w dobrej siłce masz np. ruchome schody, bieżnie, rowerki etc.

Azbestowy
30-04-2010, 17:10
http://img209.imageshack.us/i/masasavickas.png/

#topic
To fajnie, ale jak ruszysz dupe z domu na boisko albo do fitnes klabu to się nic nie stanie

.Serafin
30-04-2010, 17:29
Wojski:

http://www.youtube.com/watch?v=nDOjvV08zAE

Ale co potem... Huhu ^^

Top:
Na stówe sie wyciągniesz jeżeli nie masz zadnych chorób genetycznych. Waga ze wzrostem Ci sie wyrówna, ale jeżeli męczy Cie ten temat, biegi są twoją odpowiedzią na wszystko. Gdziekolwiek mieszkasz, mozesz biegać, najlepiej z butelką wody w ręce. Jeśli krępuje Cie taka akcja w miescie, znajdź las lub popros któregoś z kolegów/rodziców zeby pobiegali z Tobą, żebyś mial podwózke do jakiegos dalszego miejsca.

Domcio666
30-04-2010, 17:32
Ja ci proponuje duzo cwiczyc chodzic na silownie i biegac i odzywiac sie prawidlowo nie jesc fast foodow xD POmoglem daj reputa bo nie mam wyrobionej reputacji xD

Merol
30-04-2010, 20:06
yyy, koleś co ty chcesz spalić ?

Jesteś troszkę głupi, nie masz co spalać, po prostu możliwe że masz mały hormon wzrostu, nic z tym nie zrobisz...

Piko
30-04-2010, 20:15
Zacznij do jazdy na rowerze oraz biegania. Siłownia w tym wieku jest niewskazana

Ktoś II
30-04-2010, 20:20
Pierdolicie farmazony...
Jak koles ma troche tłuszczu, to niech nie biega, bo predzej czy później beda go boleć stawy. Najlepiej byłoby gdybyś jeździł na rowerze! Możesz pograć w tenis ziemny.

Nie wpieprzaj czipsów, czekolady, ani niczego co ma dużo kalorii.
Słodycze możesz zastąpić sałatkami owocowymi oraz sałatką z marchwi i jabłek.

później jeszcze dopisze

Duff
30-04-2010, 20:21
Zacznij do jazdy na rowerze oraz biegania. Siłownia w tym wieku jest niewskazana

Zgadzam sie w 100%
Silownia w tym wieku nie jest wskazana poniewaz kosci rosna do 16roku zycia wiec silka odpada.
Proponuje bieganie, plywanie, jazda rowerkiem. A najlepsze co mozesz robic to brzuszki i pompki

ilovehh.
30-04-2010, 20:30
Człeeeniu urośniesz jeszcze!. ;d

ilovehh.
30-04-2010, 20:33
Człeeeniu urośniesz jeszcze!. ;d I nie przejmuj się opiniami kolegów, bądź Sobą! ;d

Vojska
30-04-2010, 20:39
Zastosuj dietę MŻ :), nie stosuj żadnych innych diet, bo w twoim wieku to nie wskazane. No i rowerek!

>>Vegos<<
30-04-2010, 20:44
No pobiegałem trochę, ale nie mogę się męczyć, bo mam słabe oskrzela xD (czyt. nie mogę szybko oddychać ani się męczyć)
Co do siłowni-odpada. Rowerkiem? Mam ścieżkę rowerową ok 20km długości. Jeżdzić po niej?

Vivek
30-04-2010, 20:52
Yyy odstaw fast foody i zacznij wpierdalac warzywa, napewno pomoze :)

tajemniczy
30-04-2010, 20:58
No pobiegałem trochę, ale nie mogę się męczyć, bo mam słabe oskrzela xD (czyt. nie mogę szybko oddychać ani się męczyć)
Co do siłowni-odpada. Rowerkiem? Mam ścieżkę rowerową ok 20km długości. Jeżdzić po niej?

+woda, nie wpierdalac slodyczy, do wakacji zrzucisz tyle ze szok.
tylko tyle ci trzeba

Mordotymoja
03-05-2010, 18:43
Tak poza tematem mam 13 lat i ważę 55kg. Grubo nie wyglądam i taki nie jestem. Czy to źle? ;s

Domcio666
03-05-2010, 18:53
bardzo duzo biegac ;] i robic brzuszki tto powinno pomoc ;]

Patryk1441
04-05-2010, 15:56
Jeśli się męczyć nie możesz to lipa :( Rower i spacery. Za pare miesięcy już będzie można nad wodę chodzić jak masz blisko to raz dziennie sobie skoczysz popływasz i niepotrzebny ci basen xd

Stoner
04-05-2010, 15:59
Ziom nie jest tak źle, że masz kilka cm w pasie więcej niż twoi kumple.
Regularnymi ćwiczeniami przerobisz ten tłuszczyk na mięśnie :)
Nie ma mowy o odstawieniu żarcia. Jedz normalnie tylko się nie przejadaj.
Poćwicz sobie a6w, brzuszki, pompki, rower.

GladeQ
04-05-2010, 20:52
Koś trawe, jak masz ogród dosyć spory to tak co tydzień jak byś kosiareczką pojeździł przez wiosnę (wtedy najszybciej trawa rośnie) to by cie ostro wytrzęsło to by ci sie szybko tłuszczyk spalił i do tego łapy wyrobia. Do tego jak byś popłwał to już w ogole cud miód i orzeszki :D

Wujek Margoth
04-05-2010, 21:25
Kuzzwa. Uczyc sięidz a nie diety wymyslasz. Masz 14 lat człowieku... : O

Wrangler generation 2.0
04-05-2010, 21:30
Polecam codziennie 25 minut biegu, codziennie zwiększaj czas biegania o powiedzmy 5-10 minut, wyrobisz kondycje i spalisz troche tłuszczu. Najlepiej jak się dużo przy tym będziesz pocił ;)