PDA

View Full Version : Summony potworków - powinny znika? !!

Matello
30-04-2010, 17:00
Witam.
Moja propozycja polega na tym, aby potworki, które są przywoływane przez inne (np. Demon Skeleton należący do MS'a, itp.), gdy zostaną zabite, nie zostawiały po sobie ciała, a jedynie znikały by po prostu, rozpływałyby się w powietrzu jak potworki z aren! Ułatwiło by to zdecydowanie zbieranie loota, poprawił by się komfort expienia, a co za tym idzie - przyjemność czerpana z gry. Krótki FAQ Propozycji :
-----------------------------------------------------------------

1. W czym w ogóle przeszkadzają summony? Jakoś expiłem i nie zauważyłem tego.
Odpowiedź : Zapewne nie przyszło ci jeszcze expić na potworach, na których summony są utrapieniem, przykładem są np. Monster Skeletony, dajmy na to że bijesz 5 MSów i biegasz z nimi, one przywołują co chwilę DSy, a przecież głównie trzeba się skupić na zabiciu ich, a nie na rozmieszczeniu ciał oryginałów.
2. Ale przecież gra by się stała wtedy łatwiejsza, a nie o to chodzi...
Odpowiedź : Poziom trudności a uciążliwość / dyskomfort to 2 inne rzeczy.
3. E tam i tak expie bez loota, co mi tam...
Odpowiedź : Ale pomysł o tych graczach, którzy muszą zbierać kasę, ponieważ lootowanie jest jedyną metodą ich dochodu.
4. A co nie stać cię na kupno z allegro?
Odpowiedź : Kupowanie z allegro psuje zabawę czerpaną z gry, i ogólnie zbytnio ją ułatwia.

-------------------------------------------------------------------------

Jeszcze coś : Nie jestem pewien czy takie coś w ogóle jest możliwe, więc jeżeli napisanie takiego skryptu jest niemożliwe, proszę o poinformowanie mnie o tym w tym temacie (będę go śledzić na bieżąco)

Wyjaśnienie dla "ciężko kapujących"
Chodzi po prostu o to, że gdy np. OTS King przywoła Warlocka, ty zabijasz tego drugiego, a jego ciało utrudnia zbieranie loot'a z np. innych kingów, moja propozycja polega na tym, aby - trzymajmy się tego Warlocka - znikał on po śmierci, a nie zostawiał nam swojego zimnego truchła;)

Czekam na wasze komentarze, i głosujcie w sondzie ! :)

@Edit
Zmieniłem treść pierwszej linijki, gdyż niektórzy ludzie (jak np. autor TEGO (http://forum.toproste.pl/showthread.php?p=655936#post655936) tematu), oceniali propozycję na jej podstawie, nie czytając do końca treści tematu, ani wyjaśnienia "dla ciężko kapujących" zwartego na dole postu.

Myst
30-04-2010, 17:21
Lol jestem na nie, często mnie demon skeletony blokuja i co nie mogę ich zabić i mam paść? Oczywiście nie!!!

Domcio666
30-04-2010, 17:24
oczywscie jestem na tak ulatwi gre i bedzie lepiej sie expic

Monk3y
30-04-2010, 17:26
Lol jestem na nie, często mnie demon skeletony blokuja i co nie mogę ich zabić i mam paść? Oczywiście nie!!!
czytanie ze zrozumieniem plax

@Top

noom taaak

Matello
30-04-2010, 17:26
Chyba nie zrozumiałeś mojej propozycji, oczywiście MOŻESZ zabijać DSy normalnie, ale jeżeli to summony to zamiast zostawiać ciało, będą po prostu znikać, nie przykrywając w ten sposób ciał "prawdziwych" potworów.
Mam nadzieję, że rozjaśniłem ci propozycję :)

sqlterpa
30-04-2010, 17:28
Jestem na nie. Na Apo nie ma nic za darmo ; ). Pomyślcie, że jak by to wprowadzili to od razu zmniejszyli by loota! Tego chcecie : ? Wątpię.:D

Lesny Ludek
30-04-2010, 17:35
Myślisz pozytywnie ;) na Tak bo to ułatwi zbieranie loota

Assassin Mateusz
30-04-2010, 17:55
Oczywiscie, ze tak ! Teraz expie akurat na msach i troche to dobija, ze trzeba szukac tych dedow ms. :)

Xelix
30-04-2010, 18:18
Jestem na tak, fajnie by sie zbierało loota :) Może i bym zaczoł zbierać :D

Senshi
30-04-2010, 18:24
jestem na tak, ale to samemu mozna zmienic:rolleyes:

Megereess Onwed
30-04-2010, 18:25
Myslę ze to dobra propozycja :D
Jestem stanowczo na tak sam kiedys taka zrobilem ale zostala usunieta a ja dostalem upomnienie :(
tak tak !!

Legend Shooter
30-04-2010, 19:20
Mozna lepiej zrobic zmieniajac kolor potwora ale i tak pewnie tego nie wprowadza

Myst
30-04-2010, 19:51
Witam.
Moja propozycja polega na tym, aby potworków, które są przywołane przez inne (np. Demon Skeleton należący do MS'a, itp.) nie dało się zabić

Ja przeczytałem to nie dało się zabić, to dlatego :D No, ale jak da się zabić to jestem na tak.

Axelo .
30-04-2010, 20:41
Jestem na tak.
Ułatwi to zbieranie loota bo wszyscy mówią że jest zły dopóki nie pozbierają. :D

Roxinna
30-04-2010, 21:07
dobrze myślisz. jestem na TAK

ViVuSeK
30-04-2010, 21:21
Jestem za!!!Mnie też to ciągle wkurwi*...Bo nie moge ciągle patrzeć gdzie potwór kończy swój life..Dlatego jestem za
tą propozycją (http://forum.toproste.pl/showthread.php?t=71590)

KaZeK
30-04-2010, 21:57
Ułatwi to zbieranie loota bo wszyscy mówią że jest zły dopóki nie pozbierają. :D

Taa, zaczną zbierać i będą narzekać że słaby lot ;D

#top
Ogólnie jestem na tak, pozbierał bym lota czasami z kingów gdyby nie te warlocki..

Marcelllo
30-04-2010, 21:59
Jeśli dobrze pamiętam to była już taka propozycja.

Oczywiście jestem na tak :) Między innymi na undead mastahach by to poprawiło sytuację bo jak się bije po kilka i nie równo zabija to kiepsko to wychodzi :s

diamondback#
30-04-2010, 22:17
Propozycja dobra ,aczkolwiek do dopracowania ;-). Jestem na Tak . Bardzo uciążliwe przy expieniu na Mistic Scarabach.

N-series
30-04-2010, 23:10

zaczoł k , lepiej byś sie zaczoł uczyć
Ofc że tak na um czy gdzieś to sie wkurzające ;/

N-series
30-04-2010, 23:20

zaczoł k , lepiej byś sie zaczoł uczyć
Ofc że tak na um czy gdzieś to jest wkurzające ;/

Sub Zero 2
01-05-2010, 08:46
4. A co nie stać cię na kupno z allegro?
Odpowiedź : Kupowanie z allegro psuje zabawę czerpaną z gry, i ogólnie zbytnio ją ułatwia.

HAHHAHAHA.

@TOP
Jestem na tak.Ja expie jak narazie na Draculach z lootem (miałem kilka lepszych charów , ale gram Subem od zera).Nie dość , że Vampiry przeszkadzają to jeszcze głupie baty.Kiedyś miałem napisać taką propozycje.Można by było zamiast np.Po otworzeniu Draculi byłoby "Dead Dracula" , a nie "Dead Vampire"

Seth Drut
01-05-2010, 11:21
jestem na nie.
jest to za duze ulatwienie.
jak dla mnie nie jest to trudne patrzec gdzie te potwory padaja.
jak cie to tak denerwuje to exp na innych, ktore nic nie przywoluja np bally.

Wolly
01-05-2010, 11:45
Mnie osobiście tak bardzo to nie przeszkadzało, a grałem dość długo. Nie podlega dyskusji to, że ułatwiło by to trochę grę, a przede wszystkim zaoszczędziło by nam trochę czasu. Teraz tylko pytanie: "Czy warto ułatwiać i tak łatwą grę?".

Anusiak Wielki
01-05-2010, 14:19

czaisz o co mu biega?
Ty zabijasz np demon skeletona a on poprostu znika jakby lognal xD

TAK

Patryk1441
01-05-2010, 14:44
Dobry pomysł jak dłużej poexpisz z lootem to się idzie rozjebać xd często ciała summonów zakrywają potworka

Smoczek
01-05-2010, 14:55
jeste mna nie to nie jest az tak uciazliwe, chcesz lota to sie mecz, zawsze mozesz nie zbierac

.vimpex.
01-05-2010, 15:39
Jestem na Tak.

Wkurzające jest to, że biegasz sobie z paroma kingami, i w chu* Wrl pada, a potem szukasz ciała kinga przez parę sekund xd

Dexter Rook Sorcerer
01-05-2010, 15:50
Jestem na Tak.

Wkurzające jest to, że biegasz sobie z paroma kingami, i w chu* Wrl pada, a potem szukasz ciała kinga przez parę sekund xd

Możliwe, że się myle, ale kiedyś King jeszcze bk tworzył XDD

# topic

Racja, jak teraz expie na MS'ach to często Demon Skeletony, które padają zakrywają ciała Ms'ów.

pomozplz
01-05-2010, 22:24
Robiłem juz taki temat Podkreslam SZUKAJ nie gryzie :<

Na tak jestem ;<

Reborn
01-05-2010, 22:51
Oczywiście jeżeli to możliwe. Kiedy expię na draculach często szukam deda tej własciwej. Dobra propozycja +

Tygrys
02-05-2010, 11:29
Nie taki głupi pomysł, skoro wam by się milej/przyjemniej i może trochę łatwiej grało... Nie widzę przeszkód ;)
No, przeszkodą może być jedynie to, czy coś takiego jest do zrobienia, ale myślę, że tak. No ale również zależy to od Mortiis'a, czy się na takie coś zgodzi.

Btw. Nie możemy patrzeć tylko na MS'y czy Kingi, pomyślcie również o innych potworach. Czasem "ciała" summonów są potrzebne, np. Slime:D

Nic nie obiecuję/nie obiecujemy, ale się zobaczy;]

Crim
02-05-2010, 12:08
No tak zgadzam sie. Expiac na MS bardzo trudno zbiera sie lot. Nie mówiąc o Kingach :P Ja expiac na flubberach odczuwam lekki dyskomfort jeżeli slim mi sie na ciało wpierdyli :(