Zaloguj się

View Full Version : Domowy sposób na mi??nie.

Sub Zero 2
01-05-2010, 21:04
Witam.Tak sobie myśle , że mam małe mięśnie.... 0.o Znacie jakiś sposób na mięśnie (domowy) , bez kupowania sztang , ciężarków i innych.PS.Piszcie też o domowych na spalanie tłuszczu ^^.Nagrodze reputkiem.

Joogi
01-05-2010, 21:06
Drążek, pompki, brzuszki. Lepszych nie ma :)

Osobiście chodzę na siłownię, ale od pompek najlepiej klata rośnie. a6w całkiem niezła, ale przy ~20 dniu trening trwa około 30 min na sam brzuch :c. Kup sobie drążek - nie drogi z 35 zł może a dużo możesz zrobić ;d

#Oxi
Mi się wydaję, że odkąd zacząłem codziennie robić dziennie 3 serie 15,20,25, to efekty widać. Jak robię na siłowni rozpiętki i inne ćwiczenia, to tak mi się klata nie pompuje ;c

Alvaros
01-05-2010, 21:18
Tutaj nich Ci fachowo nie powie, jak wyrobić sobie ciało... Co prawda najlepiej iść na siłownie, tam dostępność wszystkich sprzętów przy, których łatwiej jest sobie wyrobić ciało. Lecz pare rzeczy Ci mogę polecić :

- pompki: z początku normalne, tylko nie rób ich na odpierdol, rób tyle ile możesz ale dokładnie, z czasem możesz zacząć robić pompki na piąstkach, tylko podstawowa zasada, pompki rób dokładnie.
- stań przed wejściem do jakiegoś pomieszczenia, oprzyj obie ręce o framugi i zacznij z całej siły na nie naciskać
- ciężarki zawsze możesz zastąpić czymś innym np. 5 litrowa woda, lub reklamówka z ziemniakami. Działa to na tej samej zasadzie, tylko uchwyt nie ten sam xd
- na spalanie tłuszczu najlepsze jest poranne bieganie, ale w twoim przypadku polecam ci Abs 8 minute, wpisz sobie w wyszukiwarce yt.

Życze powodzenia ;)

Domcio666
01-05-2010, 21:45
wiem pisales zeby nie kupowac zadnych ciezarkow ale jak bys sobie kupil ciezarki 7 kilowe i codzinnie pare serii po 10 razy i potem pare brzuszkow pompek to ci by miesnie wyskoczyly oczywiscie nie odrazu ale by wyskoczyly
i musisz jeszce prawidlowo sie odzywac i to powinno pomoc
Repucik bedzie czy nie xD ?>

.Verrier
01-05-2010, 21:53
Trening domatora ;)

http://www.kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.asp

SedaN*
01-05-2010, 22:28
Słuchaj.. Przypuszczam, że nie masz żadnego sprzętu tj. hantle, drążek itp.

Dlatego polecam Ci codziennie robić:

1. pompki (na początku możesz zacząć od 10 i tak 4 powtórzenia - tylko pamiętaj, abyś robił to starannie. Możesz robić również tzn. wąskie pompki, czyli zwykłe pompki tylko trzymasz ręce blisko siebie)

2. brzuszki
3. A6W - ćwiczenie także na brzuch, tylko wykonujesz codziennie 6 różnych ćwiczeń, zwiększając codziennie ilość. Jak wykonywać i w jaki sposób znajdziesz w internecie (Wujek Google : d)

Wydaję mi się, że to są najlepsze ćwiczenia jeżeli nie masz żadnego sprzętu.

Ponadto ważna jest również dieta, ale to radzę Ci poczytać więcej o tym na różnych forach - tam Ci na pewno dobrze doradzą jaką dietę wybrać do Twojej wagi. Najlepiej doradziłby Ci dietetyk, ale to musiałbyś trochę zapłacić ;d

Devil murder
01-05-2010, 22:31
Ja robię po wstaniu, po szkole i przed spaniem 2 serie po 30 pompek, do tego robiłem ostatnio 6 waidera - efekt - zajebisty kaloryfer i klata(tzn. klata jeszcze powstaje xD).

Myst
01-05-2010, 23:05
To tak:
- pompki
- ciężarki/drążek (polecam kupić, nie są drogie, a dają dużo). Sam używam tego i tego i daje dobry efekt.
- zabawy na dworze, do których trzeba wykorzystywać ręce (np. rugby super gra, a później ręce bolą jak nic i całe ciało, siatkówka, koszykówka)

'Oxidosis'
01-05-2010, 23:41
- pompki normalne, pompki trzymając ręce blisko siebie, pompki na z nogami na łóżku i rękoma na krzesłach. Pompeczki najlepsza rzecz, bo spina Ci się prawie każda partia mięśni.

- brzuszki, tutaj masz multum możliwości, praktycznie każde ćwiczenie spinające brzuch jest dobre :)

- Drążek. Możesz ćwiczyć prawie każdą partie mięśni. Łapiąc szeroko zajebiście wchodzi barki z plecami, bica łapiąc wąsko, z resztą chyba nie musze tłumaczyć.. btw czemu siłownia odpada?

Opisz dokładnie swoją sytuacje, podaj wiek, wzrost oraz wage, to na pewno jakoś się pomoże, chodz wiadomo na tym forum od tego typu spraw nie znajdziesz expertów :)

btw nie mówcie ludzie jak to wam klata rośnie robiąc pompki 2 serie dziennie, bo z własnego doświadczenia wiem że trzeba się naprawdę namęczyć, by uzyskać jakiś tam efekt.

Janq19
02-05-2010, 01:02
Wszystko fajnie, jeden poleca brzuszki, drugi podciągnie itd, tylko jedno małe pytanie czy te rady popieracie własnym doświadczeniem (jeżeli tak, prosimy o zdjęcia wyników) czy są to skopiowane tudzież wymyślone wskazówki?

@down

Mówiłem ogólnie, bo wszyscy tu się grubo wypowiadają, a może 1 naprawdę ćwiczy. Z Ciebie też pewnie kolejny hipokryta, więc skończ szczekać.

Polecałbym Ci coś takiego: rusz tyłek sprzed komputera i zapisz się na siłownie.

Zainteresowania: Lubie słuchac muzyki i naparzac w Call of Duty :p

Słuchaj wujka Arcano ;)

Arcano
02-05-2010, 03:19
Wszystko fajnie, jeden poleca brzuszki, drugi podciągnie itd, tylko jedno małe pytanie czy te rady popieracie własnym doświadczeniem (jeżeli tak, prosimy o zdjęcia wyników) czy są to skopiowane tudzież wymyślone wskazówki?

Idiota domyśli sie że pompki są na bicepsy/tricepsy a a6w na brzuch :(

#topic

Jedynymi 'bezsprzętowymi' metodami są, tak jak mówili, pompki, brzuski, a6w, przysiady, ewentualny drążek, bieganie.

Polecałbym Ci coś takiego: rusz tyłek sprzed komputera i zapisz się na siłownie.

#up

widać że żyjesz tym forum jak bierzesz sobie to na serio, popatrz sobie na datę utworzenia mojego konta, od tamtego czasu to nie było aktualizowane, pozatym w CoD nie gralem do lat.
Więcej ci nie musza gadac bo nie bede sie byle komu tlumaczył.

Piko
02-05-2010, 09:28
rower, bieganie- mięśnie nóg oraz spalanie brzuszka
brzuszki, a6w- brzuch
skakanka- mięśnie nóg
drążek- mięsnie pleców, biceps, triceps, łopatki
pompki- biceps triceps

Belhior
02-05-2010, 09:31
Polecam program http://www.100pompek.pl/.

Myst
02-05-2010, 09:52
Idiota domyśli sie że pompki są na bicepsy/tricepsy a a6w na brzuch :(

#topic

Jedynymi 'bezsprzętowymi' metodami są, tak jak mówili, pompki, brzuski, a6w, przysiady, ewentualny drążek, bieganie.

A jak nie ma siłowni u niego?? Ja np. mam siłownię 48 km z mojej miejscowości, to chyba nie będę jeździł tam i wolę "swoją własną siłownię". Może ty rusz tyłek sprzed kompa wtedy......

Orlen Ochrona
02-05-2010, 10:04
Może problem tkwi w twojej wadze a nie w umięsnieniu? Napisz ile wazysz wzrost i czy wczesniej miałeś stycznasc ze sportami siłowymi.:rolleyes:
Co do tematu tak jak all wyżej polecam głównie pompki brzuszki i drązek, a jak masz pufy to napchaj ksiazek i wyciskaj na klate : D.

Azbestowy
02-05-2010, 10:34
ale od pompek najlepiej klata rośnie.
Po pół roku robienia pompek mam większe cycki.

#topic
Nakurwiaj przysiady i katuj drążek. Ewentualnie sprzątaj (pomoże ci to spalić tkankę tłuszczową)

venom
02-05-2010, 10:37
Zadnych domowych... na silwnie zacznij chdozic ;P ja jak zaczolem chodzic pare lat temu i jechalem an sucho to po okolo 6 miesiacy mnie "rozjebalo" potem cykle robilem D;

Domowe ci malo dadza a bedziesz sie meczyl

Merol
02-05-2010, 10:45
Jak nie wiecie, to się nie wypowiadajcie...

A6W, ABS NIE SPALA TŁUSZCZU, TYLKO RZEŹBI MIĘŚNIE, TAK SAMO JAK BRUSZKI, BIEGANIE TYLKO SPALA TŁUSZCZ NA BRZUCHU -.-

Klata - Dokładne pompki
Biceps - Pompki, tylko większa odległość rąk
Triceps - Pompki, ręce przy sobie
Brzuch - tutaj dużo opcji; scyzoryk, brzuszki, potem a6w

Ale oczywiście to się nie opłaca, idź lepiej na siłownię, a jak nie masz kasy, to kup sobie sztangę z kilkoma obciążeniami i ćwicz.

deeL `
02-05-2010, 10:50
@2x up
Gówno wiesz. W dupie byłeś.
@topic
Ktoś tam podawał różne rodzaje pompek, z nogami na krzesłach itp. dorzucę do tego jeszcze pompki, podczas których Twoje ręce są dosyć daleko od siebie oddalone. Rozpierdala rozpiętki niemożliwie szybko. Na brzuch ofc. brzuszki, a6w. Na nogi skakanka.

TuK!
02-05-2010, 11:18
Wiele ćwiczeń wyżej wymienionych wystarczy.
Ja ci powiem o odżywianiu;
Musisz jeść dużo ryb, ryżu.
Nie jeść słodyczy po 16.
Musisz dużo biegać, jeśli chcesz mięśnie.
Gdy będziesz miał mięśnie dosyć, dosyć, to może Ci się waga zwiększyć o kilka kilogramów, ale nie martw się, będziesz wyglądał szczupło ;).

Patryk1441
02-05-2010, 14:12
Pompki tak jak ci ktoś napisał najważniejsze żebyś robił je dokładnie
Brzuszki kiedyś sobie podkładałem taboret siedziałem na nim nogi o coś zahaczałem i prawie do samej ziemi się opuszczałem i podnosiłem.
Kup sobie drążek nie jest drogi no i jak masz jakąś torbę taką podróżną to wsadź do niej kilka butelek z wodą tyle ile dasz radę sam.

Zbigniew Wodecki
02-05-2010, 19:10
Moim zdaniem, powinieneś odłożyć sobie te 30zł, i kupić 5kg hankle.
A jeśli naprawde nie chcesz, to proponuje tak jak koledzy, pomki brzuszki etc.

P.S 400 POSTUWA

Google
02-05-2010, 19:44
Polecam z autopsji :

Triceps :

Wjazdy pod taboret/parapet, 5 serii do upadku mięśniowego
- ręce trzymamy złączone krawędziami nachwytem na krawędzi taboretu/parapetu i wjeżdżamy głową pod taboret, tak żeby dotknąć ziemi i maksymalnie rozciągnąć triceps.

Ćwiczenie jest rewelacyjne, zastępuje wyciskanie sztangi leżąc do czoła.

Klatka :

Pompki na dwóch taboretach, 5 serii do upadku mięśniowego
- poziomo, nogi trzymasz na trzecim taborecie lub jakimś oparciu, ciało jest w linii prostej. Wykonując pompkę wjeżdżasz głęboko pomiędzy taborety, aby maksymalnie rozciągnąć klatkę piersiową.

Ćwiczenie jest rewelacyjne, zastępuje wyciskanie sztangi leżąc.

Brzuch :

Aerobiczna szóstka Weidera

http://img86.imageshack.us/img86/964/6weiderakb7.jpg

Jest to zestaw ćwiczeń na mięśnie brzucha wykonywane w celu spalenia tkanki tłuszczowej zalegającej w ich obrębie oraz do znacznego wzmocnienia wszystkich mięśni brzucha.

Gwarancją całego sukcesu, czyli otrzymanie po sześciu tygodniach wymaganego efektu jest dokładne wykonywanie wszystkich ćwiczeń i bezwzględne ćwiczenie każdego dnia od chwili rozpoczęcia programu.

Merol
02-05-2010, 20:42
#Google
Tu sie mylisz, a6w rzeźbi mięśnie brzucha, a nie spala -.-
Spala tylko bieganie...

Skryper.!
02-05-2010, 21:39
No to z wlasnego doswiadczenia wiem, ze jesli chcesz miesnie to coz najpierw z miesiac, moze dwa porob co drugi dzien np po 5 serii pompek, a potem jednak musisz sztange i hantle kupic, bo na samych pompkach za dlugo czasu zejdzie ci z "wyrobieniem rzezby". Jakby co to pisz na pw o plan treningowy:)

Skryper.!
02-05-2010, 21:42
#Google
Tu sie mylisz, a6w rzeźbi mięśnie brzucha, a nie spala -.-
Spala tylko bieganie...

Mistrzu z biologii dobry nie jestem, ale aby powstały miesnie warstwa tłuszczu musi zostac przerobiona czy tam spalona wiec czyz to nie to samo? Spala sie tłusz i rzezbia miesnie;o