Zaloguj się

View Full Version : Formatowanie Baterii

diamondback#
01-05-2010, 23:09
Witam
Wczoraj zakupiłem sobie nowy telefon no i jak wszystkim pewnie wiadomo trzeba sformatować baterię . Jak tego dokonać ,czy ktoś się na tym zna ? Powiem szczerze ,że mam z tym problem . Wyładowałem telefon do 0 , nie dało się już go włączyć podłączyłem do ładowania i telefon się ładuje niby ma się ładować trzy razy po dwanaście godzin. Czy jeśli go włączyłem sobie podczas ładowania to mogę coś uszkodzić ? Czy już uszkodziłem baterię ? Proszę tylko o odpowiedź osoby które się znają na tym .

Kapitan Alkohol.
01-05-2010, 23:47
Przykro mi, ale już zwaliłeś baterie jak włączyłeś fona podczas pierwszego ładowania. Odpowiednie zformatowanie paterii to 3 razy rozładować telefon do 0 (aż sam się wyłączy) i 3 razy ładować go po 12h - nie patrząc się na komunikaty że bateria pełna.

Zbigniew Wodecki
02-05-2010, 02:46
Nie uszkodziłeś baterii, rozładuj kilka razy baterie, i ponownie ładuj... tak 3x lub mniej...

Lechista92
02-05-2010, 10:18
Nigdy nie formatowałem baterii i zawsze jakoś wytrzymywała mi normalnie tak jak innym.. Więc nie zawracaj sobie głowy formatowanie tylko ciesz się nowym telefonem ;P

Axelo .
02-05-2010, 14:22
Nic nie mogłeś uszkodzić tylko że bateria się słabo "rozgrzała".
Musisz kilka razy po pare godzin podładować żeby się przyzwyczaiła i będzie git. :)