PDA

View Full Version : Rewolucja banów.

Belhior
02-05-2010, 17:34
1)Witam, założyłem jakiś miesiąc temu temat na temat banów szczególnie dotyczących botów. Niestety nie wprowadzono nic w tym aspekcie dlatego będę dalej próbował Was graczy i Administrację przekonać o słuszności mojej propozycjii. Jak wiadomo na server 7.6 dodano hoty, jednak niektórym to nie wystarcza, że Mortiis im i sobie chce pomóc i dalej bocą. Dlatego proponuję aby bany za boty trwały dłużej np:

Auto manas, auto uh, auto gold, auto attack - Kara od miesiąca do 3 miesięcy.

Auto trenowanie mlvl czy train - Kara 2 miesięcy.
Innego rodzaju wspomagacze do 2 miesięcy
Cave - oczywiście deleted

Oczywiście te kary mogą być trochę za długie dla niektórych ale jak mamy przekonać graczy, aby nie bocili? Oczywiście Administracja servera może zrobić własne kryterium.
2) Również chciałbym aby bany typu pisanie na złych kanałach i ogłaszanie kupna sprzedaży trwało od 5 do 20 dni. Niektórzy co chwila łamią jedno z tych podpunktów i 2-5 dni dla nich to zamało dlatego przydałoby się jakaś wiekszą kara właśnie w granicach 15-20 dni.

OSOBY, KTÓRE CHCĄ SIĘ PONAPINAĆ NA MOJĄ OSOBĘ NIECH SIĘ NIE WYPOWIADAJĄ

PROSZĘ O WYPOWIEDŹ ADMINISTRACJII

Axelo .
02-05-2010, 17:36
Jestem tylko za 1-szą propozycją.
Niech się oduczą bocić bo i tak mają za dużo.

Xienus :D
02-05-2010, 17:36
1)Witam, założyłem jakiś miesiąc temu temat na temat banów szczególnie dotyczących botów. Niestety nie wprowadzono nic w tym aspekcie dlatego będę dalej próbował Was graczy i Administrację przekonać o słuszności mojej propozycjii. Jak wiadomo na server 7.6 dodano hoty, jednak niektórym to nie wystarcza, że Mortiis im i sobie chce pomóc i dalej bocą. Dlatego proponuję aby bany za boty trwały dłużej np:

Auto trenowanie mlvl czy train - Kara 2 miesięcy.
Innego rodzaju wspomagacze do 2 miesięcy
Cave - oczywiście deleted

Oczywiście te kary mogą być trochę za długie dla niektórych ale jak mamy przekonać graczy, aby nie bocili? Oczywiście Administracja servera może zrobić własne kryterium.
2) Również chciałbym aby bany typu pisanie na złych kanałach i ogłaszanie kupna sprzedaży trwało od 5 do 20 dni. Niektórzy co chwila łamią jedno z tych podpunktów i 2-5 dni dla nich to zamało dlatego przydałoby się jakaś większą kara właśnie w granicach 15-20 dni.

a dlaczego mamy nie bocic zwłaszcza teraz gdy administracja zalegalizowała wosso??

ViVuSeK
02-05-2010, 17:37
Myślisz że to wprowadzą....Zaznaczyłem przypadkiem wyjdz plax ale jestem za 2 propozycja....

.vimpex.
02-05-2010, 17:38
Jestem tylko za 1-szą propozycją.
Niech się oduczą bocić bo i tak mają za dużo.

Też jestem tylko za 1-szą propozycją.
Co do 2 jakoś mi się nie podoba.
^^

Belhior
02-05-2010, 17:44
a dlaczego mamy nie bocic zwłaszcza teraz gdy administracja zalegalizowała wosso??

Nic nie zalegalizowała, tylko wprowadziła hoty, a Ci którzy używają Wosso są karani, a kto wie czy po tym temacie będą bardzo surowo karani.

Azielu$
02-05-2010, 17:50
Tylko pod warunkiem, że usuną hoty.

Assassin Mateusz
Hmmm... Troche ten auto gold nie pasuje do tego wszystkiego, ale zaznaczylem propozycje 1. :P

Nagash
Owszem pomysłw miarę jest dobry, ale mały problem. Jak wiemy dużo osób boci i jeżeli tak jak napisałeś wyżej będą za auto uha, manasa, gold ban na 3 miesiące np., to po 0.5r. czasu nie zostanie już wiele osób na Armii. :D
Problem jest w tym co bocą osoby, a w szczególności CAVE, ale zaufaj mi, że ciężko jest temu zaradzić ;>

Domcio666
02-05-2010, 17:53
Tak mi sie podoba swietny pomysl ;] moze nie bedzie juz botow i latiwej bedzie ek uwalic ;]

Zark
02-05-2010, 17:55
Eee ja za auto manasa dostałem 10 dni xD

Jestem za cave DeLatE

Demolka Knight
02-05-2010, 18:17
Dużo osób expi z auto attack i auto gold więc przydałaby się jakaś kara.
Jestem na TAK

Patryk1441
02-05-2010, 18:23
Jak mi wprowadzą auto gold i auto train to mogę nie bocić. No i auo attack xd
@edit
Jedynie jestem za delete cave :) Nie przesadzaj to tylko gra, a ja nie zamierzam sam zaznaczać potworków, zbierać loota i napierdalać w hotkeye :) Z resztą już za późno na takie zmiany :o Na serwie są już wybocone 2k lvle i skille po 130+ myślisz, że oni to wbijali ręcznie? To czemu chcesz utrudniać życie nowym graczom.

Azbestowy
02-05-2010, 18:26

weś zpierniczaj okej!?

#topic
Na nie, uważam że obowiązujące bany są wystarczające. A jakiekolwiek ich wydłużanie spowoduje spadek popularności servera

Zarexoholik?
To jest tylko ots. Ułatwili wam grę na maxa, a ty jeszcze chesz żeby bany wynosiły 3 miesiące? Rotfl. Xd Traktujesz tą grę zbyt poważnie 'sąsiedzie'.

Zlegalizować wosso i chuj. Będzie każdemu lepiej się grało. : )

Wprowadziliście hoty to jeszcze dajcie możliwość legalnego używania 'wosso'. : S

Dexter Rook Sorcerer
Dobra propozycja. Pierwsza i druga. : ]

Bany powinny być dłuższe. 3 miesiące to dobra ` stawka `. Wbijają w ciągu miesiąca na bocie 700 levele to potem poczekają 3 miesiące albo dostaną delete i już nie będą bocili.

Karpek
02-05-2010, 18:46
Jestem za obiema propozycjami.
Jeżeli wprowadzili już te jeb*ne hoty to bany za boty powinny być dłuższe.

Zbigniew Wodecki
02-05-2010, 18:50
Żartujesz, wtedy nie było by osób, bo wszyscy by byli pobanowani, a na dodatek będą spinki typu "nie miałem bota, prosze o odbanowanie"
zaznaczyłem opcję Wyjdź plax :confused:

Myst
02-05-2010, 18:53
Powinny być delete chara, za obojętnie jakiego bota. Bot to bot, ale jak go używasz to twoja sprawa i dlatego jakby dawano delety, za "auto trenowanie" itp. to mniej ludzi by używało botów.

Belhior
02-05-2010, 19:55
Jak mi wprowadzą auto gold i auto train to mogę nie bocić. No i auo attack xd
@edit
Jedynie jestem za delete cave :) Nie przesadzaj to tylko gra, a ja nie zamierzam sam zaznaczać potworków, zbierać loota i napierdalać w hotkeye :) Z resztą już za późno na takie zmiany :o Na serwie są już wybocone 2k lvle i skille po 130+ myślisz, że oni to wbijali ręcznie? To czemu chcesz utrudniać życie nowym graczom.

Ja cave jest przecież delete postaci. Nigdy nie jest na nic zapóźno, a przynajmiej w tej sprawie, myślę , że trzeba rozwijać server na lepszy. Hoty wprowadzono trudno, trzeba sobie jakoś radzić i udoskonalać grę na coraz lepszą :). Gdyby wprowadzono tego typu długości banów to uwierz mi, że wiele osób bałoby się bocić, wiele osób przestało bocić już przy wcześniejszej "rewolucjii banów", przy której między innymi wprowadzono delete za cave. Moim zdaniem jest to dobry krok, do zlikwidowania większej ilości botów. Mówicie, że trzeba się zając osobami na cave, macie racje i dlatego została chyba przeprowadzona między innymi rekrutacja tutorów. Prosze zobaczyć na pierwsze 2 strony i policzyć ile już zostało zbanowanych osób za cave.
Proszę o wypowiedź administracjii co o tym myśli.

@Zarex
Wiem, że to tylko gra i tylko ots, ale pograć z myślą, że na 80-90% APO już nie boci można nareszcie walczyć w PVP bez żadnych napinek.

TuK!
02-05-2010, 20:00
Jestem na tak, wszystkie propozycje mi się podobają, oczywiście 'cave', delete bez odwrotu, jak woderowi ;0

Babka Wojenka
02-05-2010, 20:01
Jestem za wszystkimi, ogólnie spoko, podobają mi się nawet ;)

G_R_U_L_I_X
02-05-2010, 20:04
Szczerze to teraz boty mnie nie wkurzają, no bo ja też mam na hotach uha. Tylko cave powinni ścigać i ścigają zapewne, i kara jest już wystarczająco trafna.

Monk3y
02-05-2010, 20:09
Nie bo sam jade na wosso :o :o :o

Maly
02-05-2010, 20:13
No i kur@@ widzicie jak apo spadło na psy same boty zaznaczyłęm wszystko ale i tak już tu nie gram dzięki złodziejstwu i botterom.

Shoter
02-05-2010, 20:15
Po takim czymś populacja servera zmalała by o połowę
Takie coś powinni wprowadzić kiedy wosso dopiero zaczęło się rozpowszechnia teraz jest na to za późno

Senshi
02-05-2010, 21:48
Jestem za druga propozycja poniewaz bardzo czesto ludzie nie odrozniaja Game-Chat od Trade...
A co do pierwszej propozycji jestem na nie, poniewaz sa tzw. "wpadki" GMow i niesluszne bany...Ban musi zleciec i to jest 10dni+- a u cb to 60dni+-:<

Reborn
02-05-2010, 21:50
Nie rozumiem co was to obchodzi jakie kary sa za nieprzestrzeganie regulaminu. Administracja i tak zrobi co bedzie uważała za słuszne.

Palleczek
02-05-2010, 21:53
druga propozycja Tak
Pierwsza, oraz inne na nie : )

Marcelllo
02-05-2010, 22:03
Jestem za zwiększeniem kar. W tej chwili nikt nic sobie nie robi z regulaminu...

A zauważcie, że na wielu respach i tak latają z botami bo muszą zbierać kasę botem bo ręcznie nie łaska...

Sub Zero 2
02-05-2010, 22:09
Jestem na tak.Kary są za krótkie , a przewinienie trzeba odczuć.

Mortalix
02-05-2010, 22:13
Nie nazwałbym tego rewolucją lecz niewielką poprawką dot. banów.
Jestem za tym aby wprowadzić 1. propozycję z oczywistych powodów, żeby było mniej boterów.
Co do 2. jestem na nie, bo czasami ktoś może omyłkowo napisać ofertę na gc i ban na 20 dni? ;0

Dazio
02-05-2010, 22:15
Zaznaczyłem abys sobie wyszedł, poniewaz jesli to wprowadza nie bede mogł kejwic ; /

1st R. Boonek
02-05-2010, 23:06
Jestem za 2
Tylko za 2 : d

Belhior
03-05-2010, 07:53
Nie nazwałbym tego rewolucją lecz niewielką poprawką dot. banów.
Jestem za tym aby wprowadzić 1. propozycję z oczywistych powodów, żeby było mniej boterów.
Co do 2. jestem na nie, bo czasami ktoś może omyłkowo napisać ofertę na gc i ban na 20 dni? ;0

Zauważ, że teraz osoby, które łamią ten 2 punkt regulaminu są chyba 2x ostrzegane, a za 3 zbanowane.