Zaloguj się

View Full Version : Brat Sonii

Dareluss
03-05-2010, 15:38
Moja propozycja jest taka

Zrobic NPC: brat Sonii
Co trzeba zrobic aby do niego sie dostac? Co on bedzie robil?
Brat Sonii bedzie kupywal przedmioty o 5% drozej niz nasza Sonia

Co trzeba zrobic?
1.Wykonanie questów :
a)magic axe
b)kaptur
c)klapy
d)qod
2.Trzeba oddac jeden z tych przedmiotów wymienionych wyżej do Sonii, (Jesli z QOD trzeba oddac bron dostosowana do swojej profesji)
3.Gdy sie odda Sonii ona daje nam numer (losowy) , idzie sie z tym do Salima i pisze (moze byc inny npc)
Gracz:Hi
Salim:Witaj , co cie sprowadza do mnie?
Gracz:sonia
Salim:Aa , to ona , chciala cos odemnie , podala ci numer? (moze byc inaczej)
Gracz:(numer)
Salim:Dziekuje , teraz musisz pokonac 1000 Ots Kingow,500 Ots Queenow i 200 Glaciusow , zgadzasz sie?
Gracz:Tak
Salim:Przyjdz do mnie jak wykonasz te zadanie

Gdy sie zabije wyglada to tak:
Salim:Czesc,czy wykonales zadanie ktore ci polecilem?
Gracz:Tak
Salim:Oto w ukrytym miejscu w miescie Soran(mala popularnosc miasta) , kryje sie tajemniczy brat Sonii,jednak strzez sie , aby sie do niego dostac trzeba pokonac Brata Devil Atoma.

Idziemy na Soran , gdy jestesmy na miejscu jest do pokonania Master Atom , z niego wypadal by key (jednorazowy) za nim sa drzwi jednak zeby nie dalo sie przebiec (mozna w wieksza ilosc osob , lecz 1 osoba wejdzie)
I jestesmy u brata Sonii

Brat Sonii(dowolna nazwa) : Witam ,skupuje wszystkie przedmioty drozej od mojej siostry o 5%!

To tyle,ten quest mysle ze jest do wykonania chodzi o skrypty(chyba).Jednakze quest jest dla hlvli :)

Dziekuje dobranoc
@Monk3y
Chodzi mi oto , zeby jak zrobisz wszystko , keya lotniesz wejdziesz , to nie musisz oddawac 2 raz tych przedmiotow

Zark
03-05-2010, 15:42
Eee głupie. I o 5% to za mało :C Zresztą szkoda zachodu heh :P

Sub Zero 2
03-05-2010, 15:42
Jestem na tak.Ale można by było zamiast bicia Master Atoma , mogłoby ściągać ileś sc za wejście.Wtedy będziemy mieli i zysk i strate.

Monk3y
03-05-2010, 15:43
Jednorazowy klucz? -,-

Raz do niego pojdziesz a stracisz 30kcc lub wiecej

NIE

Marcelllo
03-05-2010, 16:01
Jestem na tak ale z wieloma poprawkami.

1st. Po co tworzyć nowego NPC skoro można zrobić tak, aby Sonia skupowała po odpowiednich cenach (np. MLS bez misji 170cc, z misją 180cc)?

2nd. Dlaczego trzeba mieć wykonane questy takie jak kaptur? -.- Raczej tu chodzi o niskopoziomowe postacie. Może zrobić, aby kto ma NIE ZROBIONE :) Wtedy niskopoziomowe postacie miałyby więcej :) Chociaż jestem za tym, by zrobić na to nieco łatwiejszy quest, lecz trzeba by poświęcić na niego sporo czasu (tak jak jest to teraz wprowadzane) ;)

3rd. Master Atom? Bez 2k ek nie da rady tam przejść... Ewentualnie coś w stylu APO ale nie APO bo znowu loota zmniejszą. Niech zrobią nowego potwora typu APO specjalnie dla quest'a.

Been
03-05-2010, 16:01
Pomysł z jednej strony fajny ale głupi... Fajny ze bedzie jakis quest do wykonania aj głupi bo po co te 5%??? I tak jest juz dużo kasy na serw...

Myst
03-05-2010, 16:06
Jestem na nie, Sonia powinna wystarczeć i już....

Ps. Chcesz zrobić więcej kasy na serwie...

Ekzterso
03-05-2010, 16:06
Co wy sie uczepiliscie tej kasy, ze jest duzo na serwie? W czym to komu przeszkadza bo ja juz nie rozumiem tego...

Karpek
03-05-2010, 16:30
@up
Tygrys już pisał kiedyś.

@topic
Jestem na nie. Sonia wystarczy.

ViVuSeK
03-05-2010, 16:53
Jestem na tak!Ale z poprawkami mianowicie aby:
-Skupował przedmioty u Soni o 6% drożej
Do zabicia Jeszcze 20 wardów

.vimpex.
03-05-2010, 17:43
Jestem na Nie.

Po co to?
Administracja chce, aby na serwerze było coraz mniej kasy, a Wy robicie żeby było coraz więcej. ;c

Kumpel Armii
03-05-2010, 18:35
Ciagle sie mowi o tym, ze na serwerze jest za duzo kasy - co chwile sa w tym kierunku podejmowane kroki, a ty chcesz wiecej kasy za itemki od npc?
NIE!!!

Lesny Ludek
03-05-2010, 18:41
Na NIE Głupota można powiedzieć .. zróbmy odrazu całą rodzinke sobie mamę , tatę brata , siostrę , dziadka , babcię , wujka i ciocię .. jest NPC Sonia i nam starczy .

Domcio666
03-05-2010, 18:45
niepotrzbne i qwest bardzo trudny malo kto by go wykonal jeynie szymek knight bart i w jedna osobe by sie nie dalo i co z tego ze w wiecej osob jak tylko jedna wejdzie wiesz ile szymek by chcial za to kasy :<

N-series
03-05-2010, 18:59
Nie? ja leonidaasem bym w 1h chyba zrobił questa kingi na 2 maxy lecą a quueny z boltem w 3sec padają , banalny

Axelo .
03-05-2010, 19:19
Jestem na nie.
Administracja daży do zmniejszenia kasy na serwerze.
Jak już będzie mało kasy to może pomyślą o czymś podobnym.