View Full Version : Nowa zbroja
Marcelllo
03-05-2010, 16:07
Kiedyś pisałem taką propozycję Tygrysowi, teraz przedstawiam ją wam :)
Mianowicie najwyższym poziomem jaki ma quest na rooku jest 200 Na mainie przy każdej propozycji questu jest płacz i lament "a coś dla low lvl'i..."
I tu nasuwa się moja "pikna" propozycja
Jest sobie taki piękny sprit który wygląda tak:http://i46.tinypic.com/2v3gak1.jpg
Można byłoby zrobić taki drobny myk Byłoby to red magic tunic (arm: 15) Dodawałoby 3% do magii i odejmowało 3% obrażeń.
1. Rookgard - quest od 333 poziomu. Aby go wykonać potrzeba:
- 100 fire mushrooms
- amulet of loss
- blue robe
- mystic turban
- stone skin amulet
No i tu jest chodzenie po NPC'ach i wykonywanie zadań (jeżeli będzie trzeba to chętnie pomogę) no i jak się ukończy te misje to uzyskuje się dostęp do respawnu jakiegoś nowego potwora. Siła trochę większa od demona, exp znikomy, loot byłby taki: 1-2 golden nuggets, 1-2cc no i np. czasem SL bo miał lecieć z jakiegoś potwora z up'a ale jakoś nikt go nie zdobył... Gdyby się uzbierało 50golden nuggets można byłoby mieć dostęp do solo room'a gdzie do zabicia byłby skeleton lord. Brzmi strasznie, dlatego można gdzieś tam drobnego trapa dać, tak żeby sam lord bił (bez ds) Następnie jeżeli się wykonałoby solo rooma byłoby się teleportowanym do NPC który pozwoliłby otwierać drzwi na questa. No i tu nadchodzi koniec questa a mianowicie dracula do pokonania w 2 osoby I możemy cieszyć się nagrodą :P
2. Mainland - Tutaj quest od 555 poziomu - myślę, że będzie dobrze do questa potrzeba 5 osób i do zabicia pathfinder, następnie z nagrodą z tego questa i z 2kcc udajemy się do NPC który da nam klucz do tajemniczego pokoju (gdzieś go można wstawić na mapie daleko ) gdzie będzie skrzynka z listem z zagadką. Gdy już będziemy znać odpowiedź idziemy do NPC i możemy pójść do solo roomu w którym będzie do pokonania 2 mystic scaraby naraz
Myślę, że to dobry pomysł i wielu graczy będzie zadowolonych
Devil murder v2
03-05-2010, 16:16
Podoba mi się to, jestem jak najbardziej za! ;)
Palleczek
03-05-2010, 16:30
Dokładnie przemyślane jestem oczywiście za.
Lesny Ludek
03-05-2010, 16:33
Na nie .. jest panda i robią od ok. 500+ lvl więc 1 zbroja .. , od 500 poziomu quest na sapphire armor ;P .. na rooku moze byc ale nie na main
Na nie .. jest panda i robią od ok. 500+ lvl więc 1 zbroja .. , od 500 poziomu quest na sapphire armor ;P .. na rooku moze byc ale nie na main
pande sie robi od 150lvlu tylko ze na 500 chodza (EK) poza tym panda daje 10% a nie 3%
@topic
jestem na nie, ta zbroja to 1/2 kaptura wiec to troche jest przesadzone
jedynie moznaby wprowadzic zbroje ktora tylko zmniejsza o te 3%
Czarodziej Xardax
03-05-2010, 16:38
Jestem na Tak.
Ale, Poczekajmy na update (podobno ma byc wielkie). :D
Jestem na tak, ale co to dałoby na rooku oprócz arma??
No niewiem czy to konieczne...No dobra jestem na tak ale jeśli na Mainie quest od 580lv
Jestem Za. Masz wiecej ochrony niz bil z b robe, i wieksze hity niz z panda
Marcelllo
03-05-2010, 17:10
Ale byłoby to coś między pandemką a blue robe. Pandemka jest trochę lepsza od tej opisanej przeze mnie :) A byłaby dobra dla mniejszych lvl ;)
pande sie robi od 150lvlu tylko ze na 500 chodza (EK) poza tym panda daje 10% a nie 3%
@topic
jedynie moznaby wprowadzic zbroje ktora tylko zmniejsza o te 3%
No ale zauważ takie coś, że jest ona gorsza od pandemki ;) A dlaczego porównujesz do kaptura skoro to jest zbroja? ;)
Jestem na tak, ale co to dałoby na rooku oprócz arma??
Dałoby to, że byłoby to połączenie DSM, blue robe z dodatkiem -3% obrażeń :) Nie jest to dużo, ponieważ na rooku obrażenia wynoszą ~500 więc te 3% odejmowałoby 15 dmg :)
.vimpex.
03-05-2010, 17:48
Jestem na Tak.
Coś nowego na Rook i Main?
Ciekawe, zobaczymy czy wejdzie w życie :D
Kumpel Armii
03-05-2010, 18:33
Jestem na tak, ale ...
- ta zbroja wygląda strasznie jesli chodzi o eq
- wymagania troche za duze, m.in jesli chodzi o ssa
- mniej arm, wiecej % magii (+ & -)
Pozdro!
@edit
Lepiej wyglądałby Amazon Armor.
Domcio666
03-05-2010, 18:48
bardzo fajna propozycja ;] by sie nawet przydalo i bardziej urozmaicona gra by byla ;]
Jestem na tak, urozmaici to grę.
Każdy nowy item może przyciągnąć kogoś do gry. :)
Alanaste
03-05-2010, 18:52
jedynie moznaby wprowadzic zbroje ktora tylko zmniejsza o te 3%[/QUOTE]
Marcelllo
03-05-2010, 22:13
@up - a czy to coś ma do tematu? -.^ Chyba nie.
@Alanaste - widać, że Senshi jest Twoim mózgiem i sam pomyśleć nie umiesz i nawet nie czytasz... Co ma kaptur do zbroi? -.- Ona jest tylko lepsza od blue robe? -.^
#edit:
@down - Można dodać ale to tylko propozycja :) Np. Demon shield'a oddać jeszcze :P No i zapomniałem o dsm :s ale już nie będę poprawiał...
Baby Face
04-05-2010, 10:29
Pomysł jak najbardziej mi się podoba ;)
Tylko ze do tego rooka dales za mało itemow.
Jak to ma byc taka dobra zbroja można by dac jeszcze jakąś nagrode z Ani Rook + te itemy co wymieniles i żeby quest zajmował troszke czasu ;)
Chodzi mi o to aby zrobic pare misji można dodać jakieś itemy do wylocenia, żeby nie było zbyt łatwo :p
Pomysł godny rozpatrzenia :)
Seth Drut
04-05-2010, 10:32
marcelllo
on chyba chcial go cytowac xd
co do tematu, to mysle ze quest mozna wprowadzic.
tylko czy zborja jest potrzebna?
moze jakies legi czy shiled wprowadzic? :/
jestem na tak :]
Sub Zero 2
04-05-2010, 10:37
Jestem na tak.Ty marcelllo masz jednak łeb do propozycji.Ale czy potrzebny kolejny arm?Nie lepiej coś dla low lvl i helmet?Wymśl coś dla low lvli to będziesz pr0o.
Marcelllo
04-05-2010, 10:50
@Seth Drut - z legami będzie ciężko, tarcza łatwiej ;P Możliwe, że coś wykmini się :P
@Sub - Mam już coś dla low ale trzeba lekko dopracować ^^ Co prawda wysyłałem Mortiis'owi ale czy to przeczytał to nie wiem :) Musimy poczekać do następnego UP'a i wtedy zobaczymy czy zrobi to co miałem na myśli :P
Senshy napisał że ta zbroja byłaby połową kaptura i tu się z nim zgodzę.
Większa bramka levelowa na ten itemek i można śmiało wprowadzać. :D
Demolka Knight
04-05-2010, 15:49
Podoba mi się ta propozycja myśle że gm zainteresuje sie tym :)
Jak najbardziej na tak! :D
Pomysł niezły, lecz Pathfindera w 5 osób? Max 3 osoby...
Zdecydowanie na tak, fajny by był to quest.
Babka Wojenka
04-05-2010, 16:03
Jestem na nie, nie rób z apo, mazurskiego. To jest bez sensu, aby taka tunica była magicznie uzbrojona, jak na mazurskim.
nawet fajny pomysł jestem na tak. Mogłoby wejść do gry jakies ulepszenia armor lub inny item . Szczególnie chodzi mi o rooka.
Lord Frinks
05-05-2010, 16:31
Tak:cool: Tylko moze na 550 lvl i w 3 osoby bo chyba troche ten quest bedzie za łatwy:confused:. Ale myśle, że to bardzo świetny pomysł. Teraz tylko trzeba ten pomysł, wcielić w życie.
Odkurzacz'
05-05-2010, 17:17
Jestem pod wrażeniem! Naprawdę świetny pomysł! Mam nadzieje, że administracja weźmie go pod uwagę...;)
Pomysl fajny ale z APO powoli robi sie mazurski, jeszcze dodac items shop i mazurski v. 2.0
Niestety na nie =/
Bardzo mi się podoba quest na mainie ale rook za łatwy jest ;)
Propozycja jak najbardziej mi się podoba będzie ciekawiej
choć zamiast tego armoru mogły to być legi bo tak mało ich na rooku xd
Kinderek
06-05-2010, 14:43
Ciekawy pomysł jest na TaK
:):)
pomysl zajebisty . czekamy na wykonanie . ofc na tak :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.