PDA

View Full Version : Nowa wyspa 8.42/ROX

Tygrys
07-05-2010, 18:43
Nic nie zapowiadało, że nadchodzący dzień będzie różnił się od pozostałych. Odkąd okrutny Morgaroth został pokonany przez dzielnych rycerzy i najpotężniejszych magów, przez ostatnie pięć lat, życie w mieście upływało w normalnym rytmie, a ludzie zajmowali się codziennymi sprawami.

W jednej chwili nieopisany niepokój zakłócił ich codzienną monotonię. Świat spowił cień - ciemniejszy od tego, rzucanego przez najczarniejsze chmury. Zwierzęta zaczęły uciekać w popłochu, szukając schronienia, a ludzie zwrócili wzrok ku niebu. Wszyscy nagle zamarli w bezruchu, a ich wzrok skierowany był w jeden punkt. Wszyscy patrzyli na słońce... Słońce, które było zupełnie czarne. Strach i przerażenie przeszyło ich na wskroś. Spokój i ład, o którym wszyscy tak bardzo marzyli, został nagle zburzony.
W ich świecie zapanował chaos. Nikt nie wiedział, co jest przyczyną tego, przytłaczającego wszystkich mroku, aczkolwiek mędrcy powiadają, że straszliwą ciemność spowodowało pojawienie się potężnego pana zniszczenia, który narodził się z dusz swoich piekielnych przodków, zgładzonych przez pewnych bohaterów pięć lat temu. Tylko najodważniejsi mogą stawić mu czoła i przywrócić dawny ład i spokój.

Chodzą słuchy, że ową istotą jest sam Satan, który ukrywa się głęboko w podziemiach ROX Island, a udać się na nią można za niewielką opłatą u Hell Boy'a.

Teren został wykonany przez Crimson'a, jak i zapowiedź o wyspie.
Wyspa przystosowana została głównie pod serwer ROX, ale i na serwerze 8.42 jest również dostępna.

Pozdrawiamy i życzymy przyjemnej gry.
Ekipa APO

Franxi Druid
07-05-2010, 18:48
@First..
Fajnie, terraz napewno dzieci z roxa przeniosa chary, heh.

Mortalix
07-05-2010, 18:48
Tygrys, Mortiis i Santano - trzech bajkopisarzy. XDD!

^Topic
Fajnie, że dalej coś się dzieje na tym podupadającym serwerze. ;-0

Old Vienio
07-05-2010, 18:49
Wyspa przystosowana została głównie pod serwer ROX

Podziękował.Gdzies mam taki update potwory na 8.4 beda pewnie nie do zabicia

#Lordzik#
07-05-2010, 18:53
To ja juz nie rozumiem Zoltan nic z wami nie gadał o tej zamianie postaci?
Dobra wyspa, ale znając przez to nie dojdzie do tej zamiany.

Teren został wykonany przez Crimson'a. A to on sobie zrobił żeby miał gdzie expic, żeby szybko wyprzedzić Urmagana?

Już dużo lepszym pomysłem jest przeniesienie charów, niz dodawanie wyspy dla graczy Roxa.

Zrazik
07-05-2010, 19:10
a rook .??? Rook tez jest wazny !

Activion
07-05-2010, 19:15
Lordzik , a kto powiedział że ty tam nie możesz expic.?

Jak byś nie wiedział to Crimson juz scignął Urmagana miał 2501lvl , tylko padł .

Exp jest dostępny dla wszystkich graczy a nie tylko dla crimsona , lol.

Dobrze że bramka od 1500 , chociaż się nooby nie będa szwędać :D

Respik zawalisty :D , już się nie mogę doczekać aż polecimy ekipą na Pana ciemności xd.

Xienus :D
07-05-2010, 19:17
Tygrys, Mortiis i Santano - trzech bajkopisarzy. XDD!

^Topic
Fajnie, że dalej coś się dzieje na tym podupadającym serwerze. ;-0

tylko ze to crimson napisał o.O

@topic
fajnie fajnie
a kiedy roxa wyjebiecie??

Rook.Men.Mariusz.
07-05-2010, 20:05
Wszystko super tylko na demonach nie ma wyjścia...

Duff
07-05-2010, 20:13
Po co zajmujecie sie nowymi terenami skoro do poprawienia sa profesje oraz przede wszystkim ceny....

Babus
07-05-2010, 20:27
A może jakaś podpowiedź gdzie jest statek dla tych, którzy nie znają Crimson'a i nie pokaże im gdzie jest?

Moon Red
07-05-2010, 20:28
Kupie pacc'a i idę zwiedzać z tego co słyszałem to feru lata ^^ a i jest bug na demach tp nie działa.

Kumpel Armii
07-05-2010, 20:30
Wspaniała propozycja GM'a o zamianie postaci (czyt. usunięciu rox), a tu update'u specjalnie pod serwer ROX?

No miło z jego strony, ale jak dla mnie to trochę za późno.
Jednak gratuluje tego ruchu.

Pozdrawiam!

Artis
07-05-2010, 20:38
Sam Satan jest do pokonania.Wystarczy sobie ściągnąć gotowego skrypta na niego i dać na swoim serwie.A tak jestem ciekawy, jak ta wyspa została wykonana.

Ghastly
07-05-2010, 20:46
Zróbcie wyjście na Demonach , bo tam utkwiłem , jak najszybciej :(

Nauczcie się wyjścia robić ! ! ! ! !

Crimson
07-05-2010, 21:25
Nie, nie zrobiłem tej wyspy, po to, żeby wyprzedzić urmagana, nie wspominając o tym że już go wyprzedziłem w levelu.
Nie rozumiem was wszystkich, staram się żeby coś zrobić, żeby były nowe tereny, żeby rozbudować mapę, a od was taka wdzięczność, ze od razu na wszystko narzekacie. Wyspa jest ogólnodostępna zarówno dla graczy Apo Rox, jak i Apo 8.42, a nie dla CRIMSONA.
Przepraszamy za błąd z teleportem, jutro na pewno zostanie naprawiony.

Moon Red
07-05-2010, 21:28
Przyzwyczaj się☺ do takich noobów po prostu Ci zazdroszczą i tyle...

A możesz mniej więcej powiedzieć jakie są na tej wyspie mooby na 8.42 ??

Krsix
07-05-2010, 21:31
Świetnie, nowa wyspa :D zaraz poszukam i zobacze co tam ciekawego jest :D

Sir Owen
07-05-2010, 22:54
No to co moge powiedziec ;) ?
Gz Crimson ;) Jak Ci dzisiaj powiedzialem ze lepiej chyba sie sprawdzisz w roli mappera niz w roli gracza ;) Ogolnie to Gratz dla Ciebie za to ze starasz sie odbudowac roxa + 8.42 ale chyba i tak najlepsza opcja jest ta zamiana postaci ;)

@Crimson
Sorrki za to ze Cie wyzywalem dzisiaj na Rox ;)
Ale i tak jak bys tak logicznie pomyslal to ja mam racje, ale dla mnie liczy sie Twoja opinia wiec Pozdrawiam i rob co do Ciebie nalezy ;)

Ero Senin
08-05-2010, 02:17
Czego by na apo nie zrobili to i tak będzie płacz że to mało : /

...

Action16
08-05-2010, 07:51
dobrze ze robia cos tez na 8,4 i roxie;d

Demon
08-05-2010, 07:59
no zajebiscie 390msem chuja tam zrobie , polowe musze bic z exori frigo i oczywiscie ide , ide , a tu pizd ferumbras ^
wracam sie , a tu pizd sie all zrespilo HEJ!

camtaljon neprosi ; i'll back

wyspa [lol]zajebista[lol]

Xydrus
08-05-2010, 10:38
Zjeb***ś Crimson'ie wyspa do dupy masa blędów.

Marek
08-05-2010, 10:50
Zjeb***ś Crimson'ie wyspa do dupy masa blędów.

Co by nie było to i tak Wam będzie źle. Wy nie kumacie , że ten człowiek nie ma tak dobrego doświadczenia jak Tygrys w robieniu map i musi się podszkolić ? Jak ktoś ma mieć chęci i zamiary jak połowa forum zamiast podbudować , podziękować za dodanie nowego terenu to go ciśniecie. Nawet jakby zrobił piękną wyspę bez bugów i z dobrym expem to i tak znalazła by się grupa tego dziecinnego społeczeństwa która by wyzywała itp... bo im się nie podoba. Ja Was nie rozumiem nic nie dodają - wyzywacie , coś dodadzą - wyzywacie. Jak Wam dogodzić ? Może od razu niech kupią full mapę rl od cipsoftu ? Nie kumacie , że serwer 8.42 będzie się rozwijał powoli lecz konsekwentnie. A to , że są jakieś bugi itp.. to powinniście grzecznie zgłaszać bo przecież te bugi prędzej czy później zostaną poprawione ! Nie pisałem posta na forum od sporego czasu ale te Wasze wypowiedzi zmusiły mnie do tego. Nie gram na apo lecz myślę , że zmierza w dobrym kierunku. Mapa będzie stawała się coraz to rozbudowana nawet jeśli prace będą szły powoli. A Wy zastanówcie się i pomyślcie sobie jak byście czuli się na miejscu tej osoby która poświęca swój może drogocenny czas dla Was a zamiast podziękowań słyszy obelgi i wrzuty w swym kierunku. Doceńcie kogoś pracę a chęci przyjdą same i na pewno będą większe. Nie myślcie , że liże to komuś dupę ja po prostu nie mam słów na Was. Możecie mnie cisnąć itp... Pozdro

Artis
08-05-2010, 10:56
Tutaj wystarczy, że poczyta różne poradniki na temat mapperstwa.Linków do tych stron nie będę podawał, bo to będzie reklama.

->Chemical<-
08-05-2010, 11:29
Xydrus i Demon kur.wa ta wyspa jest specjalnie dla rox'a no pomyśli logicznie czy ktoś tam zbloczy ghaza, feru i morga? OMG... jezu co coś dorobią to znajdzie się jakiś jeban.y pajac co będzie krytykował nic wam sie na otsie nie podoba to "arrivederci roma".

Gropper Pally
08-05-2010, 12:24
Crimson - Respect

Szkoda ze to specjalnie dla Rox zrobiony, na 8.42 trochę za hard będzie. Chyba to jest potwierdzenie ze Rox nie zostanie usunięte.

Gropper

TuK!
08-05-2010, 12:25
Bardzo dobrze, GM'owie robią co mogą, starają się jak najmocniej. Przynajmniej coś robią ;]

Babka Wojenka
08-05-2010, 12:25
Ładnie, fajnie, staracie się o to aby gracze uczęszczali też na 8.42, spoko.
Nowa wyspa, zawsze coś.

Zezikan
08-05-2010, 12:48
no fajnie :) Hyhy od razu widać poprawę w ilości graczy online :)

aaa o co chodzi z tym przenoszeniem charów czy coś tam ?? bo nie czaje tego

->Chemical<-
08-05-2010, 12:54
Zezikan Gracze z rox dostaną w zamian chary na 8.42 np. 2500lvl pall dostanie 250lvl pallka+ eq i cc Bez pacc. W propozycje jest temat(podam ci :) http://forum.toproste.pl/showthread.php?p=662570#post662570) Tam masz licznik jaki obowiązuje...

WAŻNE!
Graczy z lvl niższym niż 600 nie zostaną przeniesione.

pomogłem ? xd

Zezikan
08-05-2010, 13:08
Zezikan Gracze z rox dostaną w zamian chary na 8.42 np. 2500lvl pall dostanie 250lvl pallka+ eq i cc Bez pacc. W propozycje jest temat(podam ci :) http://forum.toproste.pl/showthread.php?p=662570#post662570) Tam masz licznik jaki obowiązuje...

WAŻNE!
Graczy z lvl niższym niż 600 nie zostaną przeniesione.

pomogłem ? xd

dzięki wielkie :))
reput xD

a co do tematu jeszcze to tak:

Te nowe respy z bossami to fajnie sie bd expić w parę osób :) mówię o servie 8.42 hyhy bo chyba jako jedyny był Feru dobry :)

Crimson
08-05-2010, 13:58
Teleport wyjściowy jest już naprawiony, natomiast przestrzegam przed niektórymi respami potworów (na przykład demonów), w których mogą być widoczne błędy, między innymi także z wyjściami z respów.
Proszę o zgłaszanie wszystkich błędów, jakie zauważyliście na nowo dodanej wyspie, naprawimy je najszybciej, jak tylko to będzie możliwe.

MamProblem
08-05-2010, 14:47
crimson mapper huahauhauahua najwiekszy bot na roxie,,,,

ile wam zaplacil?

//Scoop
Stówka + pół litra czystej. :)

Dase
08-05-2010, 16:19
W końcu coś nowego, widać, że server nie stoi w miejscu ^^ Dobra robota.

Scoop
08-05-2010, 16:38
To tak, rzuciłem okiem i błędów jest od za@#$%!^@, widać chłopak dopiero się uczy, jak chodziłem po nowej mapce to kojarzyła mi się z OTS'ami 1000x exp (nie wiem dlaczego). Mało staranne wykonanie, kompletna bezmyślność w ustalaniu respów niektórych potworów. Zdecydowanie bardziej podobają mi się "projekty" Dyzia, robi mapki z głową, widać że się na tym zna. Mam nadzieje że nowa "wyspa" zostanie poprawiona jak najszybciej przez Tygrysa ew. Dyzia.

Taka uwaga jeszcze do nowego "mappera", fajnie że chce pomóc, ale musi jeszcze trochę poćwiczyć.

->Chemical<-
08-05-2010, 16:51
MamProblem chciałeś się podniecic napisaniem tamtego postu ? -.^
To co Crimson i Dyziek ma to się nazywa "talent", ale ty nawet w pvp talentu nie masz :(
Powiem Ci że ja mam średni żebyś zaraz się tutaj nie spinał :)
Top. OBy więcej takich miejscówek :D

Baby Face
08-05-2010, 18:41
No fajnie, ze cos robicie na 8.4/rox :)
Moze nowe update przyciagnie kilku graczy ;)

Vojska
08-05-2010, 18:48
//Scoop
Stówka + pół litra czystej. :)

Też dam tyle, oki?

@MamProblem
Administracja najwyżej szuka ludzi do odwalania czarnej roboty... tracą czas na robienie map i nic z tego nie mają bo i tak w 90% nie będą w ekipie ;)

@topic
No gratuluje!

Karpek
08-05-2010, 19:34
APO 8.42
21/800

Widze, że troche więcej ludzi gra. xd

@topic
Dobrze, że coś robicie na 8.42/ROX. : d

Bassito
08-05-2010, 22:33
No No widać prace że nie poszła na marne.

yakapushi2
08-05-2010, 23:56
witam all !!!
Co do respów na nowej wyspie to na demcach kolo bramki levelowej jest dziura na demony z których nie ma wyjscia, siedze tam juz od 15 i dupa. Cały resp obszedłem i nic.

Crimson
09-05-2010, 09:48
Tak jak mówiłem, mogą występować błędy z wyjściami z respów, pisałem, żeby nie wchodzić na resp demonów. Niestety musisz poczekać do jutra, aż ktoś z administracji usunie błąd.

Sub Zero 2
09-05-2010, 10:31
No nareszcie jakiś fajny update na ROXie.Proponuje zrobić jakiś mega giga resp na Rooku (mnóstwo Slimów , Dragonów ,Tortoisów , Barbarianów i innych śmieci).Coś myśle , że Crimson robił ten resp dla siebie. :)

Keane
09-05-2010, 12:49
A bramka lvl na 8.42 od ktorego lvl?

Crimson
14-05-2010, 11:29
@ Sub Zero 2

Czy ty nie możesz zrozumieć, że to nie jest resp, tylko WYSPA, na której są dziesiątki respów? Ogarnij się człowieku...

Sub Zero 2
14-05-2010, 12:14
@ Sub Zero 2

Czy ty nie możesz zrozumieć, że to nie jest resp, tylko WYSPA, na której są dziesiątki respów? Ogarnij się człowieku...
Chodziło o to , że to tak jakby sam dla sibie zrobiłeś tą WYSPE.Pisząc resp chodziło o wyspe.

Axelo .
16-05-2010, 08:29
No spoko, dobrze że coś robicie.
Udostępni ktoś jakieś screeny z nowej wyspy?

Votines
17-05-2010, 02:11
Czego by na apo nie zrobili to i tak będzie płacz że to mało : /

...

Tak już jest, dla nich co 1 dzień powinien być update, niestety nic na to nie poradzimy, zbyt dużo tutaj osób jest.

KaZeK
17-05-2010, 22:05
Coś myśle , że Crimson robił ten resp dla siebie. :)

Przecież nie tylko on tam będzie expił..

#Jak by ktoś miał jakieś screeny to nie pogardzę.

Crimson i Dyziek zobaczymy co potraficie ;)

Solinek
26-05-2010, 14:41
Brawo, oby więcej takich postępów.

Royal Shi
28-05-2010, 21:58
Panowie dodaliście raptem 3 fajne respy i na tym wasza praca się skończyła?
Jestem zawiedziony ;/

Mo$uke
29-05-2010, 20:50
Panowie dodaliście raptem 3 fajne respy i na tym wasza praca się skończyła?
Jestem zawiedziony ;/

I tak troche graczy wrocilo...Ponad 30 gra srednio..
Jeszcze kilka respow dla low lvl'i i bedzie git.

Vetinex
30-05-2010, 02:03
Brawo dla administracji, oby tak dalej.