Zaloguj się

View Full Version : APO spada na psy?

Creev
12-05-2010, 18:42
Witam, siedząc dziś w dp, widziałem same teksty typu: "Dasz mi coś?", "Daj coś proszę", "Wejdź na strone xxx.xx.pl są tam itemki za darmo", "Sprzedam 20sc za sms 1,22" i tego typu podobnt teksty. Moje pytanie: "Gdzie ta cała administracja, gdzie Ci GM'owie/Tutorzy? W DP dzieje się co chce, jest taki zamęt jak ch**. Czy APO powoli zmierza ku rozpadnięciu się?

Adasik
12-05-2010, 18:47
Rozejrzyj się chociażby po tym, że h lvle już nic nie expią, bo nie widzą już najmniejszego sensu w tej grze. Prawda jest taka, że ekipa administracji się powiększa tylko po to aby głowa serwera miała coraz to mniej roboty :/
Co od upadnięcia serwera to nie sądzę. Uważam iż serwer przetrwa jeszcze dość dużo czasu, ale zainteresowanie i zajawka na grę na tym serwerze dobiega końca.

Nexav.
12-05-2010, 18:53
Rozejrzyj się chociażby po tym, że h lvle już nic nie expią, bo nie widzą już najmniejszego sensu w tej grze. Prawda jest taka, że ekipa administracji się powiększa tylko po to aby głowa serwera miała coraz to mniej roboty :/
Co od upadnięcia serwera to nie sądzę. Uważam iż serwer przetrwa jeszcze dość dużo czasu, ale zainteresowanie i zajawka na grę na tym serwerze dobiega końca.

Jestem ZA ;x

zN@@c2k!

Azbestowy
12-05-2010, 18:56
Gieemy wolą banować bogu ducha winnych użytkowników zakazanego oprogramowania, którzy czynią mniejsze zło niż spamerowie i hakerowie

Lesny Ludek
12-05-2010, 19:16
Moim zdaniem nie spada ale już spadło ... kiedyś 800 osób + kolejki a teraz? 250 ledwo.

Saylor
12-05-2010, 19:19
Napiszę tego posta, bo dobry temat;)

Po 1- super avatar:)
Po 2- na Apo zawsze tak było. Prośby o itemy to jest codzienność.

Jak dla mnie Apo spadło na psy już dawno temu.

Cześć;P

Nic nie dadzą takie tematy.

@up

800 osób to ty sobie możesz...

Kiedyś to kiedyś. Tutaj nie chodzi o Apo, ani nawet tibie.
Każdy kiedyś przestanie grać.

ps. To jest tylko moje zdanie więc ....

Zbigniew Wodecki
12-05-2010, 19:25
po 1, te h lvle mają kasy od skurwysyna, a żałują dać 10cc na początek...
po 2, zobacz jak kasa spadła, niedługo 1kcc będzie za 10gr.
administracja robi wszystko dla h lvli, im powinni zmniejszyć exp.
potem będą biegać 5k lvle, i wypalisz pk, i już Cię nie będzie...

Fangol
12-05-2010, 19:26
@up racja, apo spadło na psy już dawno dawno dawno temu.
Ludzie dostaja delete za pierwszym razem za cave, a niektórzy maja po 10 banów za boty i nic apo już nigdy nie będzie na szczycie =D , z taką administracją.

See you "nara"

Senshi
12-05-2010, 20:03
tak zawsze bylo
male lvl żulily, a debile spamowaly na GC ofertami...
Tutorzy robili coś ale cos juz nie widac...

Myst
12-05-2010, 20:38
No APO straciło wielu ludzi, ale teraz przychodzą też nowi gracze, ale często tak zwane "nooby", które właśnie tak się zachowują lub kupują postacie.

Faramir
12-05-2010, 20:41
Chciałem założyć nowy temat ale chyba nie tylko ja zauważyłem brak tutorów i gm'ów. Pomijając naabków proszących o itemki czy też pseudo hakerów, bo nie oszukujmy się - oni byli zawsze. Ale dlaczego nie ma online ani jednego tutora? Po co była ta cała rekrutacja? Spam na guild chat niemiłosierny, czyli jak zwykle ten sam problem - drugi trade. Ba, zauważyłem nawet że niektórzy w ogóle nie piszą już swoich offert na trade tylko na game chat!

Ale muszę nie zgodzić się z autorem tematu Bo czy to wina administracji że na serwerze tak dużo noobów? Fakt - powinien zawsze być online chociaż jeden gm czy tutor kontrolujący sytuacje, ale nie zwalajmy całej winy na nich. Poziom graczy jest niestety taki jaki jest i nie tylko tutorzy powinni pracować nad podniesieniem tego poziomu, ale również my - gracze. Dlaczego tak niewielu graczy upomina innych gdy ci piszą swoje oferty handlowe na game chat? Większość z nas niestety robi to samo, bo "inni tak robią". Typowe i infantylne. W każdym razie składam pokłony każdemu kto jeszcze pamięta że istnieje regulamin i przypomina o tym innym graczom którzy go łamią. Nie tylko Tutorzy i Gm'owie powinni świecić przykładem.
W takich chwilach żałuje że się zawahałem i sam nie złożyłem podania na Tutora.

Pozdrawiam
Faramir

Dareluss
12-05-2010, 20:41
Gieemy wolą banować bogu ducha winnych użytkowników zakazanego oprogramowania, którzy czynią mniejsze zło niż spamerowie i hakerowie

Przylaczam sie do tego !

Laluś
12-05-2010, 20:49
I tak ten temat nic nie da.

Domcio666
12-05-2010, 20:58
a co to wkoncu apo apo bez bluzgania oszukiwania to by nie bylo apo
ale t troche wkurza walsnie przed wchila jakis noob do mnie dja armor plis :<
Devis: dasz armor
Devis: plis

Assassin Mateusz
12-05-2010, 22:46
Nie dziwie sie, ze ludzie odchodza z apo, bo tutaj w sumie nic sie nie dzieje w dobrym kierunku... Oczywiscie serwer tak szybko nie padnie, ale juz gra coraz mniej osob. Wydaje mi sie, ze dobrze zrobilem odchodzac z 7.6. :P

Paproć
12-05-2010, 22:55
cały czas wam coś jest nie tak... Sami tworzycie taką atmosferę. ; o

Adasik
12-05-2010, 23:11
cały czas wam coś jest nie tak... Sami tworzycie taką atmosferę. ; o

Może masz jakiś pomysł aby to zmienić? Ty jesteś idealny i nie masz złego wpływu na serwer? :|

Spy Massive
13-05-2010, 00:04
Z tego co wyczytałem na forum to tutorzy mogą jedynie dać kick'a.Tutorzy robią ss'y i wysyłają to wyżej do Santano i Xantar'a.Więc muszą czekać aż ktoś z ekipy wyżej postawiony zobaczy ss'a.

@down Może masz racje no ale każdy (chyba) ma też RL Życie.

ARMEDIS
13-05-2010, 00:04
Zgodzę się jak najbardziej z autorem tematu. Gdzie się podział Mortiis, gdzie te najazdy, gdzie ten porządek, gdzie to zainteresowanie administracji serwerem, Potrzebujemy czasami gdy ktoś pełen kompetencji się odezwie na czerwono, zróbcie jakieś mądre zmiany to też leży w waszym interesie. Zacznijcie działać, zachęćcie do gry dokończcie to co zaczęliście, założyliście 5 lat temu serwer i niestety jesteście zobowiązani o niego dbać !!! Żaden punkt w regulaminie nie powinien was usprawiedliwiać z nieróbstwa !!!! FUCK

deeL `
13-05-2010, 00:27
Zawsze w DP znalazły się osoby proszące o items.
Co do upadku serwera - nie zgadzam się. OTS upadnie gdy nie będzie na nim grała ani jedna osoba. Jak narazie średnia ilość graczy to około ~170, więc do Sad End'u jeszcze trochę czasu. Chociaż tej przyjemności z gry i tzw. zajawki(XD) nie ma jak w 2006-2008r.

M4A1
13-05-2010, 11:26
Tak apo sie rozpada ja sie tluklem 600 lvl na warach i co mi z tego 1 k cc kosztuje 45 gr mialem kiedys nadzieje ze dalej kcc bd chodzil po 5 zl i bd zarabial na tym update sa juz tylko po to zeby zmniejszyc kase na serwerze

My tworzymy taka atmosfere boty/thiefy/nooby itp

Z 800 osob zrobilo sie 300 a potem bd jeszcze mniej

Eangle shield ?? hahah

Apo=Mazurek
Mazurek=Apo

Old Vienio
13-05-2010, 11:42
APO 7.6 to juz przeżytek,zrobiło się nudne lepiej zająć się serverem 8.5+ i ogarnac tam z 200 osob !

Szkarlatny leon.
13-05-2010, 14:44
APO nie spada na psy... Juz dawno spadlo..

Moze byc gorzej..;O ?

diamondback#
13-05-2010, 15:30
Bo GM/Tutor zamiast banować woli ich najpierw upomnieć 10 razy ,zamiast od razu wpisać magiczną komendę na 300h.

Azielu$
13-05-2010, 15:32
Eangle shield ?? hahah

Apo=Mazurek
Mazurek=Apo

Jesteś głupi jak but...
Też mogę napisać:

mms ???? HEUEHEEUEHUEHEUHEE

apo = rl tibia
rl tibia = apo

Co z tego, że zrobili eagle shielda na apo? I dobrze. Teraz low lvl'e mają się czym zająć... Następnym razem, zanim coś napiszesz, pożycz od kogoś mózg.

Dexter Rook Sorcerer
13-05-2010, 15:43
# up

z tym mózgiem będzie trudno XD

# topic

na pewno ten twój płacz będzie przydatny.
Wejdź na apo, zabijaj cave boterów, tych, którzy wyzywają, kradną... Raportuj.

Old-Don Ja
13-05-2010, 16:09
Jesteś głupi jak but...
Też mogę napisać:

mms ???? HEUEHEEUEHUEHEUHEE

apo = rl tibia
rl tibia = apo

Co z tego, że zrobili eagle shielda na apo? I dobrze. Teraz low lvl'e mają się czym zająć... Następnym razem, zanim coś napiszesz, pożycz od kogoś mózg.

Ty jesteś zajebisty za to, twój post tu najwięcej wniósł pogratulować, Nemiks ma racje administracja łapie się czego popadnie, po to by było mniej pracy.
Pozdro;)

Pan Xim
13-05-2010, 16:10
Dopiero teraz to zauważyłeś ? Gz Apo już dawno upadło

Mortiis
15-05-2010, 08:44
Nie zgadzam sie z wami w jednej kwestii, dlaczego osadzacie administracje ze nic nie robi? bo nie widac nas w grze jak marnujemy swoj czas upominajac na GC? chyba lepiej, abysmy robili cos nowego na serwerze, a tutorzy zajmowali sie pilnowaniem porzadku. W tej chwili pracujemy nad mapa swiata na strone, oraz nad kolejnym update.

Orlen Ochrona
15-05-2010, 08:49
Mortiis, moze i pracujecie nad mapa updatami etc. Ale wydaje mi się, ze co kolejny update tym gorszy oczywiscie jest to tylko moja opinia. Skrypty oraz mapa jest świetna. Kiedys było lepiej quest na klapki pande i po jakims czasie wprowadzono bhQ. Najgorsze co mogliscie zrobic to to z klasycznego 7,6 zrobic 8,+ za sprawą hotkeyów. Myśle , ze jest jeszcze szansa aby więcej graczy grało tylko potrzebna jest dobra reklama i mobilizacja. ;)

Zbigniew Wodecki
15-05-2010, 14:12
Nie zgadzam sie z wami w jednej kwestii, dlaczego osadzacie administracje ze nic nie robi? bo nie widac nas w grze jak marnujemy swoj czas upominajac na GC? chyba lepiej, abysmy robili cos nowego na serwerze, a tutorzy zajmowali sie pilnowaniem porzadku. W tej chwili pracujemy nad mapa swiata na strone, oraz nad kolejnym update.

Pracujecie, mhm, a nie lepiej by było zrobić quest dla 30 lvl zabij i weź nagrode?

Lagga
15-05-2010, 14:16
Mortiis apo spada na psy przez wasze nieprzemyslane propozycje np. !uh, hot itd. nie chodzi o to ze nie pilnujecie gc. sa nowi tutorzy oni sie tym zajmuja ...
apo przyciagneloby wiecej osob jakby nie bylo !uh.

Mazurski 2 Welcome.

ganjatsw
15-05-2010, 14:29
Wszyscy jadą po Administracji a co oni w tym mogą zrobić? Cieszmy się że mamy takie APO jakie mamy. :)

Flamaster
15-05-2010, 15:21
Mortiis apo spada na psy przez wasze nieprzemyslane propozycje np. !uh, hot itd. nie chodzi o to ze nie pilnujecie gc. sa nowi tutorzy oni sie tym zajmuja ...
apo przyciagneloby wiecej osob jakby nie bylo !uh.

Mazurski 2 Welcome.

Japierdole człowieku... z mojego punktu widzenia zrobili to, aby chodziaż w odrobinie zmniejszyć liczbę boterów na OTS. I takie komentarze to sobie wciśnij do dupy.
Jeżeli jesteś taki wspaniały to napisz liścik do mortiego żeby Ci tutora dał i zobaczymy jak ogarniesz :mad:

Exevo knight
15-05-2010, 15:54

Tyle, że tutorzy nie zajmują się pilnowaniem porządku na GC ;O

Lord Morgan.
15-05-2010, 16:07
Gdy wbiję w Tibie to nigdy nie widzę tutorów. A administracja wiadomo ze zajmuję się update :)

anonimowyalkoholik
15-05-2010, 16:24
teraz weźcie przenieście te chary z roxa na 8.42 i popracujcie teraz na 8.42 troche a nie tylko non stop udapte na 7.6 i tak te updaty aż ci takiej liczby dużej osób na servie nie zrobią bo to już przeżytek a na 8.42 owszem

TeDoo
15-05-2010, 16:28
Apo już miało swoje lata świetności a teraz tylko leci w dół...

Stoner
15-05-2010, 16:41
Apo tworzą ludzie, a serwer się rozwija naprawdę naprawdę dobrze,
bywam w szoku, że te modyfikacje i zmiany są takie częste.
Wystarczy looknąć do działu Życie, temat "średnia ocen".
Większość to podstawówka/gimnazjum ze średnimi 3.0 +/-
Więc nie róbmy zdziwionych oczu, że jest tu nieco dziko.

M4A1
15-05-2010, 16:51

A jaki teraz bd ten nowy update ?? Znowu cos za 1 k k cc ??
Czy jakies inne masakryczne ceny ?

Maly
15-05-2010, 17:01
Apo dawno zeszło na psy zostało nielicznych ludzie graja po 10 ownerami kiedyś grało 600 osób teraz nawet 200 nie ma czasami.

Mc Mari
15-05-2010, 17:31
APO nie spada na psy,moim zdaniem...
Po prostu daj ignore takim osobom.

Saylor
15-05-2010, 17:35
Apo tworzą ludzie, a serwer się rozwija naprawdę naprawdę dobrze,
bywam w szoku, że te modyfikacje i zmiany są takie częste.
Wystarczy looknąć do działu Życie, temat "średnia ocen".
Większość to podstawówka/gimnazjum ze średnimi 3.0 +/-
Więc nie róbmy zdziwionych oczu, że jest tu nieco dziko.

Przecież sam chodzisz do gimnazjum:)

Co do tematu to już się wypowiadałem.

#Mortiis

Przecież wiemy, że się staracie, ale tego już się nie da naprawić.

Mpa <3
15-05-2010, 18:30
#up
Racja

#top
Tego juz sie nie da naprawic.

Kinderek
15-05-2010, 18:55
Jak Ci nie pasuje lub myślisz że apo upadnie to nie graj wcale dziękuje dobranoc :):)

Demolka Knight
15-05-2010, 21:30
Spadło ponieważ jest duzo Allegrowiczów. 20 lvl ma full eq...
Gm'owie nie robią porządku.

MalffoyKRK
15-05-2010, 22:05
Wydaję mi się ze tak .
Jednak zawsze na APO byli tacy gracze którzy nie potrafili sami do czegoś dojść .

Ernii
15-05-2010, 22:18
jak by tak spadlo na psy to by tych 200 + ludzi na nim nie gralo ; ] klimat robia ludzie wiec tylko do nich miejcie jakies hallo ; o piszecie ze kiedys gralo 500 osob ale wtedy inni ludzie grali i nie mieli w bani "zlodziejstwa. nubostwa.. itp ."

Sub Zero 2
15-05-2010, 22:40
Według mnie APO to świetny ots.Jak nie chcecie tu grać to grajcie na jakiś Mazurkach i innych badziewiach...

Flamaster
16-05-2010, 18:46
Weźcie sie ogarnijcie ludzie... takie z was ogary to pisać do moriska o tutora i pokażecie jacy jesteście wielcy. Rzucacie się na administracje zamiast im pomóc i dodawać jakieś ciekawe pomysły, które mogą polepszyć morale serwera.

A jak nie podoba sie to wyjdz i zamknij za sobą drzwi. . . :mad: