Zaloguj się

View Full Version : Stare, a nowe APO

Faramir
16-05-2010, 16:31
W związku z pojawieniem się kolejnego tematu o wyższości "starego" APO nad dzisiejszym chciałbym wyrazić swoją opinię na ten temat.
Of course, według autora winna jest działalność administracji. Bo się nowe przedmioty nie podobają. Lecz to nie przedmioty, a gracze zmieniają grę.

Chcesz wiedzieć jak wyglądało stare APO? Poczytaj stare forum (TAK! Ono jeszcze istnieje!) :)
http://www.armiatoprostefansite.fora.pl/

Zupełnie inny klimat i inne podejście graczy. Nikt się nie odnosił z tym że używał bota, a kupowanie na allegro postaci było o wiele rzadszym zjawiskiem. To nie zmiany w grze (takie jak nowe przedmioty) sprawiły że APO podupada, ale zachowanie graczy zaniża poziom serwera.

Zwróćcie uwagę na ten temat
http://www.armiatoprostefansite.fora.pl/krytyka,2/system-jak-w-rl-tibi,8784.html
I zobaczcie jakie były opinie do propozycji o delete za boty. WSZYSCY BYLI NA TAK!
BA! Nawet Neko poparł propozycję!
A teraz porównajcie to z opiniami z tematu który założyłem całkiem niedawno
http://forum.toproste.pl/showthread.php?t=72643

Przestańcie wszystko zwalać na administrację, bo to my odpowiadamy za poziom gry, nie oni.

Lord Morgan.
16-05-2010, 16:35
Za robienie takich tematów powinny być warny. Ile jeszcze zrobisz/zrobicie takich tematów ?

@down.
Dokładnie więcej kcc to więcej zł :)

Vojska
16-05-2010, 16:35
Kiedyś się grało dla przyjemności, teraz dla zysku.

Mc Mari
16-05-2010, 16:38
Moje zdanie zawsze opierało się że jest to wina graczy. Dzisiaj w ciągu kilku godzin napisali do mnie gracze:
-Dasz coś?
-Wyślij sms a dam ci 20 kcc
-Pokaż eq a dam ci klapki
-Daj inva do domku plx
-Wejdź na tą stronę a dostaniesz free PACC
albo np. Taki gracz o nicku "Bublish", "Zjebie pisze sie z kond kup sobie slownik" <--- Jego słowa.
Z tego co zauważyłem to wszyscy tutorzy którzy byli wybierani,aktywnych jest tylko dwóch. :) Chcieli zdobyć tylko i wyłącznie posadę. A pomóc nie potrafią,tylko doradzają aby napisać maila do Mortiisa, "bosch@o2.pl".

Axelo .
16-05-2010, 16:40
Fajnie się patrzy na to stare apo, chciało by się grać w takiej atmosferze.

.vimpex.
16-05-2010, 17:33
W związku z pojawieniem się kolejnego tematu o wyższości "starego" APO nad dzisiejszym chciałbym wyrazić swoją opinię na ten temat.
Of course, według autora winna jest działalność administracji. Bo się nowe przedmioty nie podobają. Lecz to nie przedmioty, a gracze zmieniają grę.

Chcesz wiedzieć jak wyglądało stare APO? Poczytaj stare forum (TAK! Ono jeszcze istnieje!) :)
http://www.armiatoprostefansite.fora.pl/

Zupełnie inny klimat i inne podejście graczy. Nikt się nie odnosił z tym że używał bota, a kupowanie na allegro postaci było o wiele rzadszym zjawiskiem. To nie zmiany w grze (takie jak nowe przedmioty) sprawiły że APO podupada, ale zachowanie graczy zaniża poziom serwera.

Zwróćcie uwagę na ten temat
http://www.armiatoprostefansite.fora.pl/krytyka,2/system-jak-w-rl-tibi,8784.html
I zobaczcie jakie były opinie do propozycji o delete za boty. WSZYSCY BYLI NA TAK!
BA! Nawet Neko poparł propozycję!
A teraz porównajcie to z opiniami z tematu który założyłem całkiem niedawno
http://forum.toproste.pl/showthread.php?t=72643

Przestańcie wszystko zwalać na administrację, bo to my odpowiadamy za poziom gry, nie oni.

To było i nie wróci, a tematów o tym jakie było kiedyś, a jakie teraz jest od pierona. ;D
Kiedyś wiadomo, że było o niebo lepiej, tak przynajmniej słyszałem od kuzyna, który wtedy grał.

Xienus :D
16-05-2010, 17:57
Moje zdanie zawsze opierało się że jest to wina graczy. Dzisiaj w ciągu kilku godzin napisali do mnie gracze:
-Dasz coś?
-Wyślij sms a dam ci 20 kcc
-Pokaż eq a dam ci klapki
-Daj inva do domku plx
-Wejdź na tą stronę a dostaniesz free PACC
albo np. Taki gracz o nicku "Bublish", "Zjebie pisze sie z kond kup sobie slownik" <--- Jego słowa.
Z tego co zauważyłem to wszyscy tutorzy którzy byli wybierani,aktywnych jest tylko dwóch. :) Chcieli zdobyć tylko i wyłącznie posadę. A pomóc nie potrafią,tylko doradzają aby napisać maila do Mortiisa, "bosch@o2.pl".

co do tutorów to dokładnie...

ale wiesz 80% osób które sa teraz w grze nie znają nawet old 4um...
bo po prostu graja tu rok, max 2...

ahh te old apo...
miałem 150 lvl i koxilem jak teraz 1k lvle haha

Lagga
16-05-2010, 18:02
cóż . stare apo nie wroci. atmosfera jest jaka jest nie tylko przez graczy , ale takze przez bledne decyzje administracji. coz . stare apo rox:/

Google
16-05-2010, 18:30
Nie gram na APO od 2 lat, atmosferę na serverze tworzycie Wy, gracze.
Więc zażalenia, pretensje o upadek APO kierujcie tylko i wyłącznie do samych siebie.

Kiedyś się grało dla przyjemności, teraz dla zysku.

Kiedyś się grało właśnie dla zysku, dało się na tym OTS'ie zarobić, a teraz?
A teraz ludzie grają tylko i wyłącznie dla zabicia czasu, którego mają nadmiar.

Vojska
16-05-2010, 20:33
Kiedyś się grało właśnie dla zysku, dało się na tym OTS'ie zarobić, a teraz?
A teraz ludzie grają tylko i wyłącznie dla zabicia czasu, którego mają nadmiar.

Chodziło mi o dawne czasy czyli sierpień 2006 - czerwiec 2007. Wtedy to nawet ludzie nie wystawiali aukcji na allegro. W wakacje 2007 roku przyszła fala noobów :rolleyes:

KaZeK
17-05-2010, 15:01

Ty byś pograł kilka dni i już by Ci się znudziło.

Na starym APO manaski były oraz expowiskia (only kingi ev)

First Pineda
17-05-2010, 15:45
No to pewne ze stare apo bylo lepsze ale nic nie trwa wiecznie :)

abn ibn
17-05-2010, 17:03
Oczywiście że był to czasy lepsze ale dla was podejrzewam byłyby to czasy niezwykle nudne więc nie ma co się tak napalać. Nie było pvp jedyne kingi były na evul na które to chodziło się w ekipie po 4 osoby żeby lotnać sobie jakiś dobry itemek. Nawet po mega aktualizacjach dodających m.in kingi na soran mało co się zmieniało. Nie było żadnych dracul i tym podobnych. Wbijanie lvla nie było kwestią 10 minut. Swego czasu wbijający niezwykle szybko lvle Psyhol czy Neko siedzieli po 16 godzin dziennie (Psyhol to grał i 13 dni praktycznie bez przerwy) a najlepszy resp demon lordów na soran ciągle okupował Ali wad Helu więc expienie było niezwykle trudne ( wtedy to było fajne ale wam by się znudziło). Niby potem dodali na koniec quenny ale jeszcze nikt nie mógł sobie pozwolić na nich solo. Chociaż ciężko zaprzeczyć że te gildie typu Dark Stars Tytani czy pierwsza wersja Potęga w Nas (vide Songokuxxx Ali wad Helu Expert Dark Hunter Pixelo Focus Ian czy Arek Kazanow to było coś) Jak zapewne wiecie są rzeczy których cofnąć się nie da. I tutaj ciekawostka. System pvp pomagał wymyśleć Ali wad Helu a testowany był na Neku co nikt zapewne nawet nie kojarzy. Tak. Kiedyś nie było pvp a jak w końcu się pojawiło wiele osób było przeciwnych. Tak. Przeciwnych bo było ostre PA.

ps. Pamięta ktoś oszukiwanie na Wingedzie z ubijaniem Zombie ? czy świetne screeny Geliego ? :)

Mogłyby być jeszcze starsze czasy (Omen Slave Jazin Pako czy Kaczka Dziw ale tego to najstarsi górale już nie pamiętają)

Stoner
17-05-2010, 21:37
Dokładnie.

No wiesz... nie ma co porównywać,
czasy się zmieniają.

ARMEDIS
17-05-2010, 21:55
Nie da się ukryć żę za ogólną atmosferę odpowiadają gracze. Poco te ciągłe gadanie że stare apo było lepsze przestańmy marudzić i zacznijmy w dziale propozycje dawać takie tematy by gra była ciekawsza, jak wiemy GMowie przeglądają dział propozycje.

Osobiście uważam żę najazdy co jak co mógłby być częstsze i GM mógł by się czasami pokazać jak śmiga przez miasto ;]