View Full Version : Kultura i kole?e?stwo na APO
Niedopomyślenia....Kilka dni temu napotkałem dość dziwną sytuacje której byłem świadkiem...Mój przyjaciel i ja siedzieliśmy na Queen gdy nagle podleciał gościu.Przypomniałmi się on,ponieważ kiedyś go dedliśmy.Uciekłem więc i zostawiłem my kolege na respie..Kilka minut pózniej wróciłem i odpowiedział"A więc to tak".Gościu postanowił się zemścić na mnie..Powiedział mojemu koledze samodzielnie napisane dialogi które ja podobno do niego kierowałem..Nie rozmawiał ze mną przez tydzień aż wkońcu podjąłem drastyczne kroki i z nim pogadałem bardzo drastycznie..Na szczęście wszystko się wyjaśniło..Teraz do rzeczy na APO jest tak:
1.Wielkie Oszukiwanie
2.Nooby
3.Allegro/Boty.
Są także osoby które myślą że są najlepsi i pyskują większym lvlom i na pewno starszym wiekowo..Nierozumiem jak mogą być w świecie takie debile?Gdyby to było w RL życiu takie osoby by były w szpitalach..A już nie mówiąc o osobach zarabiających na kradzieży PACC...Gdyby to było 10 zł prawdziwe policja by nawet mogła mieć w tym powody...Teraz nastaje pytanie gdzie te stare APO?Gdzie ci mili towarzysze/przyjaciele /pomaginierzy..Teraz to wogóle APO stało się wielkim "Zbiorem Debili"
#Down
Nie znam cie i pewnie jesteś także tym noobem więc prosze wyjdz.
Zbigniew Wodecki
17-05-2010, 22:48
Stare APO nie wróci, będzie tak samo, jak dziś.
Nooby nie mają kasy, bo na start dostaje się 3cc?
Dlatego muszą dorobić, kiedyś jakiś noob sprzedawał mi pacca za 1sc
dałem mu 1sc, a on szczęśliwy wylogował się, (pewnie poszedł zwalić kapucyna)
n/c
Mortalix
17-05-2010, 22:50
Wirtualny świat w którym każdy może poczuć się bogiem.
Internet jest anonimowy i dlatego 12-15 latkowie uważają się za wielkich kozaków.
Widziałeś kiedyś na ulicy 12sto latka szczekającego na 18sto latka?
No właśnie. Przez anonimowość takie dzieciaki czują się bezkarne myśląc 'mogę robić co chce i tak nikt mnie tu nie zna'.
Prosty sposób na dowartościowanie się w sieci. ;}
Jeśli Cię to pocieszy - tak jest nie tylko na apo, ale w każdej polskiej grze on-line, forum czy portalu.
Są także osoby które myślą że są najlepsi i pyskują większym lvlom i na pewno starszym wiekowo..
Podejrzewam że im wyższy lvl tym niższa średnia wiekowa więc akurat to należy odwrócić w drugą stronę. Ktoś ma duży lvl 12 lat i pyskuje do każdego bo się chowa za monitorem.
Nooby były i na starym apo (pamiętny anty free items system) ale patrząc obiektywnie pokaż mi ile procent ludzi wbije w grę nie znając nikogo weźmie 3 cc i pójdzie to rozmnażać ? Sam tak zaczynałem po 4 latach przerwy kilka dni temu i do teraz latam z plate setem i k axe (do 30 lvl zwykłe axe !!). Wątpię że znajdzie się wiele osób którym się tak zechce a akurat ludzie proszący o free items to najmniejsze utrapienie podejrzewam. Taki urok tej gry. Jeżeli widzisz problem w małych lvlach to mało grasz w tę grę. Problemem są podejrzewam pro 13-15 latki z charem 976-984 jak to zdążyłem zauważyć w podpisach. Przynajmniej takie moje zdanie. A co moje to moje.
ps. Dodam że popularna burza hormonów następuje w wieku 14-17 a czasem i 18 lat więc akurat najwięksi napinacze zawsze byli z tego okresu. Przynajmniej za moich czasów.
ViVuSeK powtarzam ci to w kazdym Twoim temacie.
Sam jestes tym co wymieniles, czyli noobem itd.
Czy ty patrzysz co ty wgl piszesz? Wiesz jak zalosnie to wyglada? Chlopaku ogarnij sie wkoncu i zaprzestan pisania tych farmazonow w kazdym temacie.
Elo
dont cry ;[ czy wy na prawde jestescie takimi nobami czy mi sie tylko tak zdaje ?;s przejmujecie sie osobami ktore nic nie maja w zyciu i napinaja sie w sieci ;o
devixx x2
Zardzewialy Fetysz
18-05-2010, 06:58
Ja pamietam apo jeszcze za czasow kolejek po 100+osob
Tamto juz nigdy nie wroci chyba ze bylby res charow wtedy moglby i byc ten dawny klimat ale resa nie bedzie wiec nie ma o czym rozmawiac
Zarexoholik?
18-05-2010, 10:28
Za to co tutaj napisałeś wręczyłem Ci punkt reputacji. Miażdżysz ziomek. :O ! Jeśli to nie żarty to jesteś przezajebisty. (^.^)
'brutal is life' by Wojownik z poludnia. [?]
Domcio666
18-05-2010, 12:46
nie ma takiego klimatu co kiedys naprzyklad 2 lata temu teraz wszscy sie bluzgaja :<
wjezdzaja na rodzicow (ale to sa naprawde dzieci :<).Ale juz tego nic nie zmieni. Oto jest moje zdanie na ten temat
'brutal is life' by Wojownik z poludnia. [?]
By White Uher : /
Jeśli Cię to pocieszy - tak jest nie tylko na apo, ale w każdej polskiej grze on-line, forum czy portalu.
I nie tylko polskiej.
@topic
Coś słabo się znacie z tym twoim ziomem, że tak łatwo dał się zrobić.
p.s. załóż sobie w dziale humor 'kONcik ViVuSka' gdzie będziesz zamieszczać nowo wymyślone słowa.
Wirtualny świat w którym każdy może poczuć się bogiem.
Internet jest anonimowy i dlatego 12-15 latkowie uważają się za wielkich kozaków.
Widziałeś kiedyś na ulicy 12sto latka szczekającego na 18sto latka?
No właśnie. Przez anonimowość takie dzieciaki czują się bezkarne myśląc 'mogę robić co chce i tak nikt mnie tu nie zna'.
Prosty sposób na dowartościowanie się w sieci. ;}
Masz rację, ale nie każdy "dzieciak" taki jest.
CO do tematu to nic nowego tutaj nam nie napisałeś.
Tak było już dawno temu, chociaż nie w takim stopniu. Teraz już nic na to nie poradzimy. W sieci ludzie udają lepszych, ładniejszych, silniejszych.
Wirtualny świat, w którym każdy jest "Bogiem" dla siebie.
Cześć.
Lesny Ludek
18-05-2010, 13:53
A jak myślisz? Kiedyś na apo grali może młodzi ludzie ale bardzo mili , wyrozumiali itp a teraz? Jest jeden wielki BURDEL na APO nie chodzi mi oto ,że gm'owie nic nie robią bo robią coś ciągle ale teraz grają niektórzy 13 lat i kozaczą i np mówią dawaj do mnie to ci naje*ie a gdyby naprawde przyjechał to by się obsrał .. tak samo h lvl'e się strasznie kozakaczą do low lvl bo myślą ,że low lvl to 10 lat ma max a oni? 1k+ a z tego ok. 70% społeczeństwa nie ma 15 lat ... i powiem tak "Kozak w necie , frajer w świecie" [1]
.Serafin
18-05-2010, 13:56
Kultura
UAUAABSHUABSUAHSBUABSUBA Dobry żart. : )))))))
Tutorzy zaczęli się za przeproszeniem opierdalać, ale znam powód. Jako że nie mogą robić nic innego, jak tylko raportować łamiących regulamin do gamemasterów, to się nie dziwie ze nic nie robią. Gamemasterzy wejdą raz na pół roku, a to tez dosc bolesne po tak spierdolonym update...
Lek?
Mozliwosc banowania graczy przez niedawno wybranych tutorów.
Na 99,7% zmusi ich to do roboty choćby ze względu na rywalizacje między nimi o ilosc wyroków na graczach. ;)
Tutorzy prawdopodobnie beda miec mozliwosc banowania, jednak to Wy sami mozecie dawac innym dobry przyklad, mozecie raportowac osoby, ktore zle sie zachowuja, wyzywaja itp. jezeli jakis tutor bedzie zalogowany, powinien sie zainteresowac i upomniec takiego gracza, jezeli to nie pomoze to zostanie zbanowany za zle zachowanie.
xD Lukki xD
18-05-2010, 14:16
1.Wielkie Oszukiwanie
2.Nooby
3.Allegro/Boty.
Tak jest już od około 3 lat więc dla mnie to żadna nowośc.
Zawsze tak było, jest i będzie tego nie da się zmienić.
Wszędzie są bluzgi, od takich serwerów po sejmy. Nikt tego nie zmieni, od tego są mniejsze konflikty, po wojny.
Kapitan Alkohol.
18-05-2010, 14:28
Człowieku sam nie jesteś lepszy. Tak jak np m.in Mortalix - dzieci muszą się jakoś dowartościować to spinają się w sieci. Tak Cię to boli że koleś coś do Ciebie napisał ? Nie znasz opcji ignore ? Albo zabił Cię - strata 1 sc - katastrofa.
Nie płacz, bo nic tym nie osiągniesz i po co piszesz HAIL OLD APO, skoro grasz tu pewnie od 2 lat (?). Old APO to czasy sprzed ponad 3 lat.
Aha i jeszcze jedno, napisałeś :
1.Wielkie Oszukiwanie
2.Nooby
3.Allegro/Boty.
Myślisz że to jest tylko na APO ?
1. Oszustwa są w każdej grze online, patrząc na tibie - ile ludzi dorobiło się można powiedzieć majątków na zarzucaniu itemków na dp rl tibi ? Pewnie tam nawet nie grałeś, no ale ...
2. Nooby - wiesz chociaż co to znaczy ? Sądze że nie bardzo, gdyby APO było serverem non-pvp wtedy można by było mówić o Noobach - bloczenie respów itp, ale tu masz PVP, jeżeli Ci ktoś wbija - zabijasz go, jeżeli masz mniejszy lvl - pech.
3. Boty - jaki miałeś max lvl na APO ? 400 ? Pograj sobie większym lvl'em, chociażby 1000+, wtedy auto manas to podstawa, mając te powiedzmy 35k many manasował byś się po 600 ręcznie ? Wątpie.
Allegro - to działa w 2 strony, powiem szczerze że lepiej jest kupić sobie takiego 900~ lvl'a za 40-50zł niż zarywać nie wiadomo ile nocek na wbicie tego. Natomiast jeżeli Ty wbijesz większy lvl - sam będziesz mógł zarabiać sprzedając np kcc na allegro.
Tak więc, pomyśl zanim napiszesz następny temat i nie płacz.
W grze sie nie szuka przyjaciół. Bedzie gorzej i to nie tylko w grach lecz i na świecie nie raz spotkasz się z obojętnością a jak Cie skroją na ulicy to każdy bedzie przechodzić obok Ciebie szerokim krokiem, sami tworzycie taki świat. czyt: (koksy jp)
Tutorzy prawdopodobnie beda miec mozliwosc banowania, jednak to Wy sami mozecie dawac innym dobry przyklad, mozecie raportowac osoby, ktore zle sie zachowuja, wyzywaja itp. jezeli jakis tutor bedzie zalogowany, powinien sie zainteresowac i upomniec takiego gracza, jezeli to nie pomoze to zostanie zbanowany za zle zachowanie.
Proszę nie ośmieszaj się pisaniem takiego czegoś dziennie pisze 2 raporty, że ktoś mi wbija na respa czekam z 1h i dupa.
Epic "..."
coz bylo tak i bedzie . to nie apo uczy dzieci wychowania tylko powiekszania swojego majatku przez oszustwa itd. :/
Sub Zero 2
18-05-2010, 14:46
imozecie raportowac
Powiedz mi drogi Mortiisie , ile osób dziennie raportuje ? 1/4 tego co powinni dostać bana.Ludzie po prostu boją się o własne dupska i nie chcą być konfidentem , bo się na nich to zemści.
@top
Nie którzy mogą być kumplami , a inni nie.Tak jak napisałem , dla nie których ich wirtualny tyłek jest najważniejszy , a nie jakaś znajomość , wirtualna , ale znajomość.Old APO wróci , zobaczycie.
Krulowiec
18-05-2010, 15:14
Raz napisałem raporta , ze gracz wbija Mi na respa oraz wyzywa, po chwili tutor odpisał, ze nie mam na to dowodow i on nie jest pewny czy to nie jest jego resp wiec elos.
@topic
Wbijanie na respa, wyzywanie to normalka na APO.
hmm dobre straciłeś przyjaciela i beksa już :( i tak bywa ...
to tylko graaaaa
Rolf
Dział humor :D
..............................;........;........;. .....;
Mnie tylko zastanawia jak Mortiis to wytrzymuje :D
I dziwię ze jeszcze zaglada na te 4um D:
pytasz gdzie stare apo
stare apo jest i ci pomaginierzy tez tylko ze nie 1k +lvl
mam 850 ed i ostatni przekonalem sie ze niejeden 200 300 jest lepszy od takiego 1k wiesz dlaczego ?? bo tibia ryje psyche totalnie jak ktos byl fajny itp posiedzial pomaniaczyl i zrobil sie z niego noob/kradziej/bot:(
Marcelllo
18-05-2010, 16:06
Są jeszcze normalni ludzie na APO :) Tylko musisz wiedzieć z kim się zadawać xD
Są jeszcze normalni ludzie na APO :) Tylko musisz wiedzieć z kim się zadawać xD
A Ty wiesz?:D
#top
Może i jest WIELE ludzi którzy udają Twoich pro ziomków i po 3 miesiącach znania ich oddał byś im wszystko co masz bo im ufasz i to Twój błąd, znam kilku ziomów dość długo i wiem że można im ufać w 101%.
APO się w tej kwestii nigdy nie zmieni bo tacy są gracze ;(
Azbestowy
18-05-2010, 16:38
Dobrze przeczytałem? Szukasz kultury w tibii? Tibia =/= Szacunek
Seth Drut
18-05-2010, 17:06
na Apo grają spoko ludzie, lecz spotkać ich nie jest codziennością :d
z tym co napisałeś mogę się w 100% zgodzić.
na apo grają oszuści itd., ale najbardziej denerwujący są ci, którzy kupują lvl na allegro i mają sie za najlepszych :s
Powiem tak, era świetności i super ludzi na APO przeminęła, a nadzeszła era oszustów i noobów. Teraz to tylko widzisz jak dzieci się wyzywają, sprzedają chary lub oszukują. Powiem, krótko porządnych graczy spotkać jest trudno.
adrianeq :)
18-05-2010, 18:12
Popieram morał tego tematu.. Nigdy już nie wróci stare APO, ale możemy się przyczynić do stworzenia lepszej atmosfery... Tylko weź powiedz to nowym to będą przezwiska ,Twoja stara" itp.
Nie mówcie, że to się dzieje tylko na Apo. Na każdym ots'ie jest coś takiego i w każdej grze i na rl z tym się spotkasz.
Stare apo nie wróci, a poza tym to takie osoby są na całym świecie, kozak w necie dupa w świecie.
Również znam kilka osób których nigdy w życiu na oczy nie widziałem (same zdjęcia) a mimo to czuje do nich większe zaufanie niż do nie jednego RL'a.
Takk... ludzie mają tzw. dysmózgię... (http://www.youtube.com/watch?v=mskRdxjy4fE&feature=related)...
Ja osobiście szanuję tych co na to zasłużyli, tak już jest chujowo, że ludzie
nie mają kultury, a w necie to w szczególności...
@TOPIC
Jeżeli chodzi o kulturę na servie to są osoby które zachowują się przyzwoicie, jednak jest ich garstka a reszta to tępe nooby... nie oszukujmy się "co było to nie jest, nie mów, że tak nie jest xD"
Ta choćby przykład wbiłęm poexpić na bk i mi zaraz sasha sie wjebała... zero szacunku
zycie panowie , zycie...
_topic
tak bylo , jest i bedzie .
na wieki , wiekow , AMEN!
Dokładnie, stare apo nie wróci, już nigdy, pamiętam kolejki, jak z kumplami się logowaliśmy, i było "który jesteś?"
Stare APO, choć też było dużo żebraków ;d
i tych po części h lvli to nie są dzieci, tylko ludzie, którzy dostali wpier** w szkole, i sie wyżywają.
APO, tak jak inne OTSy oraz serwery globalne, są zalewane przez masę dzieci neo. Skoro dzieci neo to debile, to logicznym jest, że pojawiają się osoby, które to wykorzystują oszukując je. Jak już taki się na oszukuje to robi się coraz zuchwalszy, więc okrada również innych - nie tylko dzieci.
Niestety, skoro nic nie robi z tym administracja (nie mówię tu tylko o naszej administracji, bo ten problem nie dotyczy tylko APO), to co się dziwicie? Oszukam, zarobię i nic mi nie zrobią.
Kiedyś w temacie podobnym, lecz nie o oszustwach a przeklinaniu/wyzywaniu rodziców, itd, napisałem o pewnym serwerze WoWa, gdzie za zwykłe słowo "*****" był ban na tydzień. Ludzie się bali nawet na priv używać niecenzuralnych słów. Gdyby na każdym serwerze tak było, to świat gier MMO byłby dużo lepszy.
Więc powinni wprowadzić sensowną ilość dni bana za przeklinanie, pisanie nie na temat, a za oszustwa ta sama kara co za cave - delete. Gdyby tak zrobili to ludziom by się grało przyjemniej.
1st R. Boonek
27-05-2010, 18:59
Ja nie wiem czy ty jestes uposledzony czy jak... Robisz chyba piaty taki temat i myslisz ze cos zdzialasz jesli chcesz juz wypominac komukolwiek cokolwiek to zacznijmy od tego ze niejednokrotnie widzialem jak ty wyzywasz do tego grasz kupionym charem, a moze nie pamietasz jak na guild chacie sie chwaliles ze nooba ojebales na pacc'a? wiec czlowieku... pierw popatrz na siebie a dopiero potem zaloz kolejny debilny tego typu temat. A jesli na tyle slaby ze beczysz bo cie ktos zwyzywa to masz rrv... Cya
A i jeszcze jedno, jak sie nie podoba to wypierdalaj na rl tibie gdzie jest 2x wiecej noobow 3x wiecej allegro :)
Stare apo nie wróci poniewaz nie ma juz mojej postaci... A tak wogole, to niema juz kogo oszukiwac itd. Jesli odzyskał bym chocby nick albo postac i oszukiwał bym dalej to APO powróciło by .
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.