View Full Version : Nowy serwer? Wiecej Graczy?
Old Jamajeee
18-05-2010, 20:14
No cóż rozmawiałem z kolega o serwerze 7,6 i wpadłem na pewien pomysł. Dużo graczy odchodzi z apo ponieważ gra im się już nie podoba, nie maja szans być w czołówce, lub ich po prostu zhakowano i nie chca zaczynać od 0 bez ani grosza itp. I wpadłem na taki pomysł aby można było założyć 2 serwer 7,6. Gracze którzy kiedyś odeszli mogliby wrócić zmierzyć się z innymi. Próbować być w czołówce. Każdy miałby równe szanse od 0 lvl'a. Można by było powalczyć. Zwiększyło by to ilość graczy grających na APO z czego ekipa bardzo by się cieszyła.
Więcej osób=więcej paccy
Więcej paccy=więcej kasy
Więcej kasy=lepsze udoskonalanie serwerów
Mam 3 propozycje co do tego tematu. A więc:
a) Serwer 7,6 mapka taka sama exp x10
b) Serwer 7,6 mapka podobna lecz z większą ilością nowych potworków exp x3
c) Serwer 7,6 mapka taka sama lub podobna exp x5 taki sam jak na naszym głównym
Oczywiście to są moje propozycje i jak najbardziej do zmiany przez ekipe APO.
A wiec jeśli Ci się podoba mój pomysł glosuj.
Dareluss
18-05-2010, 20:16
Jestem na TAk, teraz nikt nie ma szans byc czolowce a nie chce bocic i no lific . Mysle ze exp x50 by wystarczyl z ta sama mapa.
Jestem na nie
-najlepiej by było dodać dawny 7.6 taki jaki kiedyś był i usunąć tego sux ROXA
Old Jamajeee
18-05-2010, 20:18
Moze nie az x50 lekkie powiekszenie expa lub taki sam.
...:KoMBoj:...
18-05-2010, 20:18
No bardzo podoba mi sie ta propozycja jestem na TAK zaznaczylem C ale questy i miasta dopiero po jakims czasie dodac i to nie wszystko na raz tylko pomalu
diamondback#
18-05-2010, 20:24
Oczywiście na NIE jestem . Każdy z tych pomysłów jest według mnie zły i żaden mi się nie podoba ,bo wtedy upadnie główny serwer i 2 lata katu w plecy . :] W przypadku nie których graczy to nawet 2-3 lata ( chodzi mi o 1 postać ) .Nie wspomnę o tych którzy grają od początku swoją postacią i maja 2k+ . Bart to chyba Ty ?
Nivelato
18-05-2010, 20:26
jestem na tak za otwarciem drugiego serva apo 7.6 exp razy 10 taki exp moze byc dopoki ktos sobie na tym new serverze nie wbije ok 1k lvl potem sie exp zmniejszy do x7 i potem do x5
Xienus :D
18-05-2010, 20:27
no wow wymyśliłeś coś nowego gz!!!
a serio to co drugi temat w propozycjach jest o tym by zrobić 2 serv 7.6
Mortiis: Według mnie jest to trochę głupie posuniecie, ponieważ:
Będzie bardzo dużo pracy, aby przystosować stronę do obsługi drugiego serwera 7.6.
Większość zapewne przeszłaby z 7.6 na nowy serwer.
Wtedy na jednym i drugim grałoby mało osób, a z tego co wiem fajnie jest jak gra więcej osób, ponieważ jest ciekawiej. Stworzenie kolejnego serwera spowodowałoby obniżenie ilości osób na APO 7.6, kolejne plotki o upadku serwera itp. :)
[I]
Zdecydowanie jestem na TAK,założę się o grubą sumkę :D że jak powstanie nowy serwer 7.6 to będzie grać więcej osób. :)
Polecam zrobić serwer apo 1-500 level exp x 300, --- 500+ level, exp x1
Wtedy bedzie dobra zabawa bo szybko sie naleveluja zdobeda jakies eq i potem lov exp masakra to wroca na x5 jak sie komus znudzi x1 wiec mysle ze graczy bedzie 50/50 na apo x1 i apo x5
Z tych 'propozycji' podoba mi się tylko numer A, reszta nie przypadła mi do gustu.
Z chęcią bym pograł na expie 10x ;D
Nie ,,Puacz,, bo lvl masz mniejszy? Nie graj albo mazurski baj ;)
Tylko numer A bo jeśli zostanie wprowadzone B to zaraz będzie płacz:
"Ej my chcemy potwory z nowego servera na normalny 7.6 !111
Old Jamajeee
18-05-2010, 20:34
Mortis moze masz troche w tym racji ale zauwaz tez ile osob odeszlo z gry? Ile by powrocilo? A czy ktos ktory zaczyna teraz od nowa ma szanse dogonic szymka barta? Albo jakiegos 1,7k lvl? Musialby no life boty 24/7 cave bot i nie wiadomo co. A to bylby 2 serwer tak jak np. na real tibi jest wiecej serwerow i maja do wyboru sa serwery pvp itp. A plotek by raczej nie bylo poniewaz by na glownej stronie apo sie napisalo ze powstaje 2 serwer.
Old Jamajeee
18-05-2010, 20:36
Nie ,,Puacz,, bo lvl masz mniejszy? Nie graj albo mazurski baj ;)
Mialem tutaj duze lvl'e jak 1,3k 1,6 itp ale czy takim 1,3 lub 1,6k lvl'em jest szansa dogonic 2,5k? Moim zdaniem nie a tam kazdy zaczalby od 0 zdobywanie eq Questy kazdy grosz by sie liczyl bo nie masz kumpli którzy Ci pomoga lub dzadza eq albo oczyszcza respa.
Marcelllo
18-05-2010, 20:51
Jestem za opcją B ponieważ powinno być nieco ciężej :) No i nie chodziło raczej o rywalizację, lecz o wznowienie dawnego APO (wspólne wypady na queeny czy kingi...)
Domcio666
18-05-2010, 20:54
podoba mi sie pomysl ale zauwaz ile ludzi by moglo odjedz z prawdziwego 7.6 i moze tak samo stac sie jak to sie stalo z 8.42 :<
Dark Devorious
18-05-2010, 21:01
APO powinno juz dawno WYPIERDOLIC ten syf tzn. 8.42 oraz ROX'a. Dyziek przydalby sie na nowym serwerze 7.6 robiac nowe questy i tak dalej. Oczywiscie wprowadzic stara mape , jezeli jest to mozliwe , bez zadnych Atomow itp :0 Jak najbardziej trafna propozycja i jestem za podpunktem B.
Old Jamajeee
18-05-2010, 21:04
podoba mi sie pomysl ale zauwaz ile ludzi by moglo odjedz z prawdziwego 7.6 i moze tak samo stac sie jak to sie stalo z 8.42 :<
No mozliwe zeby sie tak stalo, lecz popatrz z 2 strony te osoby co graja na zwyklym bd wtedy probowac gonic te ktore daly sobie na chwilke spokoj, wiecej wolnych respow. A te 200 lvl'e i tak nie maja szans dogonic ich.
Old Jamajeee
18-05-2010, 21:08
APO powinno juz dawno WYPIERDOLIC ten syf tzn. 8.42 oraz ROX'a. Dyziek przydalby sie na nowym serwerze 7.6 robiac nowe questy i tak dalej. Oczywiscie wprowadzic stara mape , jezeli jest to mozliwe , bez zadnych Atomow itp :0 Jak najbardziej trafna propozycja i jestem za podpunktem B.
WIesz teraz nie moga usunac tych serwow poniewaz za duzo osob juz tam poswiecilo swoj cenny czas pacce itp. Ale 1 wiecej serwer by nie zrobil zamieszania a przybyloby graczy a o to Ekipie chyba chodzi?
Old Jamajeee
18-05-2010, 21:10
Lub moglaby byc jeszcze 1 opcja ze np. z glownego serwera przeniesc soby do 500 lvl'a na nowy serwer albo cos w tym stylu. Chodzi ogolnie o nowy serwer by low lvl'e mialy szanse pokazac na co ich stac i wgl. A nie zaczynajac od zera nic nie osiagniesz. Okey wbijesz ten 1k lvl i co? Inni bd mieli 3k i pojdziesz popekowac pod dp? W 5 sek padniesz... Bez sensu
Jestem na nie dotyczy wszystkich punktów ,a tym bardziej 3 punktu ,jeśli Ci chodzi o reset postaci.
Old Jamajeee
18-05-2010, 21:21
Nie dokonca czytasz ze zrozumieniem. Nie chodzi mi o reset postaci. Tylko o nowy serwer. Bo czy ktos kto przyjdzie nowy na serwer bo kolega mu go poleci ma szanse na bycie chociaz w TOP100?
Dark Devorious
18-05-2010, 21:53
@up Wszystko mozna , kazdy wie , ze nowe mapy nic nie pomoga serwerowi 8.42 jak i ROX'ie bo to syf :) Jedynie res postaci oraz dodanie mapy RL cos poskutkuja , ale takze watpie - zreszta ekipa tego nie doda jak i nowego serwera 7.6 ;c
Old Jamajeee
18-05-2010, 22:16
Jesli zalezaloby im na powiekszeniu ilosci graczy i zarabianiu hajsu na nowe silniki sprzed i utrzymywanie serwerow to wprowadza.
Nie zalezy im na kasie, i tak sie nahapali jej ogrom. Jak to niektorzy mowia "Oni nic nie zarabiaja prawie" jakby chociaz 1% apo mialo mozg to by sobie obliczylo zarobek dotychczasowy tego serwera.
Old Jamajeee
18-05-2010, 22:25
ale zarabiac na sprzet musza... A chodzi o to by inni tez mieli szanse na pokazanie sie w APO. Zeby ich nicki tez byly znane a nie tylko Torus Sarumar Neko Bart i Szymek....
Euzebio.
18-05-2010, 22:25
Nie podoba mi sie zadna propozycja, mogli by przywrócic stare dawne APO. Jestem na nie!
Old Jamajeee
18-05-2010, 22:28
Ale kazda z propozycji jest do modyfikacji... Mozna dac exp x3,x5,x10 i przywrocic stare dawne dobre apo ;) Jak jeszcze pamietam 200-300 lvl'e expily na Heal demony ;)
Jestem na nie chyba że exsp razy 4 mapka ta sama > kilka domków mniej.
Miło by było jakby poprostu otwierali od czasu do czasu test serwer by przetestopować jakieś propozycje z forum, troche roboty ale graczy więcej.
.vimpex.
19-05-2010, 06:40
Jestem na Tak, propozycja A, ale zapewne byłoby od razu w ciul botów.
...:KoMBoj:...
19-05-2010, 08:39
Niech sie wypowie jakis Gm np Mortiis lub Tygrys albo Santano... bo jak oni beda na nie to nic z tego ; o
Zarexoholik?
19-05-2010, 11:22
Żałosne, nie dajesz sobie rady na zwykłym serwerze 7.6 to na siłę usiłujesz dodać jakieć chujSERWY. Porażka zią.
Ja uwazam ze nie powinien zostac stworzony taki server poniewaz jakies 50 % udzi z apo przeszlaby na nowy server a praca h lvli nawet powyzej 1k lvl ( co jest ogromnym wysilkie ) zostala by daremnie wykonana ...
STANOWCZO NIE !!!
Masterboy
19-05-2010, 17:01
Nie chce się tu wypowiadać ponieważ nie gram na 7.6 ale co jeśli założenie takiego serva spowoduje że z aktualnym 7.6 stanie się to samo co z 8.42 po dodaniu ROXa. Trzeba to dokładnie przemyśleć by nie popełnić takiego błędu.
Podobne propozycje przewijały się na tym forum x - krotnie. Kiedyś swoją wypowiedzią zaszczycił nas sam Mortiis, który zanegował iż owy serwer powstanie.
Jeżeli chodzi o moje osobiste odczucie, to uważam, że drugi serwer = niewyobrażalna ilość dodatkowej pracy.
Nowy serwer 7.6 powinien być już dawno. Była masa propozycji na ten temat (m. in. moja), ale administracja nie chce postawić nowego serwera lub tego typu propozycje zwyczajnie olewa. A szkoda, bo gdyby pomyśleli, to mogliby zyskać (nowy serwer = wszystko od nowa = szansa na bycie najlepszym = więcej graczy = więcej kasy?). Wielu starych graczy a także masa nowych by powróciła/przybyła.
Jeszcze jedna rzecz przez którą administracja nie chce wprowadzić nowego serwera - boty. Bez eliminacji tego gówna (w sensie gracza grającego na bocie) taki serwer nie może istnieć.
Old Jamajeee
24-05-2010, 15:53
No wlasnie czy ktos zaczynajacy od nowa ma szanse na bycie 1?? Tylko moze myslec o tym by wbic szybko 1-1,5k i robic sieczki a tak na bycie 1 niema szans, i tutaj jest propozycja na nowy serwer. NIech wypowie sie sam mortis lub inny GM.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.