View Full Version : Nowy plugin - Propozycja.
DonieX <3
19-05-2010, 09:09
Witam, otóż po raz kolejny chciałbym zaproponować nowy plugin, który myślę byłby przydatny dla wielu graczy. Plugin ten pokazywałby co 3 minuty coś takiego :
Nazwa serwera,
Forum serwera,
Ilość minut do następnej mapy (tzn, timeleft)
Oraz następna mapa (tzn, nextmap)
Wygląda to tak :
http://i46.tinypic.com/if3kbc.jpg
Byłoby można wyłączyć takie komendy jak :
nextmap
timeleft
Wiem, zaraz się pojawią komentarze typu : "Po co to ?! ciężko Ci wpisać nextmap i timeleft?"
Chodzi o to, że taki plugin nie zajmuje dużo i na pewno nie obciążałby serwera . Mimo to, że ma komendy podstawowe , którymi są nextmap i timeleft posiada 'mini reklamę' , która służyłaby temu,aby niektórzy gracze (nie zalogowani tutaj na forum) logowali się na "Forum.toproste.pl"
Dodaję również sondę, abyście głosowali jak i również wypowiadali się . To tyle z mojej strony.
Pozdrawiam,
Doniex <3
Przydało by się takie coś. ;)
tylko żeby nazwa była na górze na środku forum na dole time left i next map w say (tam gdzie się pisze :p )
Noo fajny pomysł ;))
Jestem na tak !!
Ja nie mam nic przeciwko. Plugin jak najbardziej przydatny. Osoba wchodząca na serwer na starcie wiedziałaby co, jak i gdzie.
Oczywiście popieram.
Fajny pomysl, oczywiscie tak:)
Jestem na tak. Przyda się coś takiego.:)
Elite Vegox
19-05-2010, 15:32
Jestem na tak.Czasem nie chce sie wpisywac komend wiec tp bylo by przydatne
Mortalix
19-05-2010, 15:41
Tzn. tak, można byłoby dodać ten plugin, ale zostawić również komendy 'timeleft' i 'nextmap', bo dlaczego chcąc się dowiedzieć jaką mapę będziemy grać mam czekać 3 minuty?
W takim razie w sondzie nie zaznaczę nic.
Jestem na tak, ale jak pan up powiedział te komendy mogą zostać. Może i to reklama, ale ja grając na takich serwach z tym to i tak nigdy się na forum nie logowałem :D
Pomysł świetny... Jak najbardziej jestem za... Napewno by sie cos takiego przydało...
Pomysł dobry, tylko teraz potrzebne chęci, aby ktoś go wprowadził.
Fajny pomysł, przyda się zamiast wpisywać /nextmap i /timeleft.
Jestem na tak.
Euzebio.
19-05-2010, 16:08
Wydaje sie fajna propozycja, ale czy nie bedzie z tym problemów?
Jesli nie bedzie to moze uda sie cos takiego uzyskac przez ekipe APO.
Oczywiscie ze jestem na tak. Napewno ułatwiło by to gre nie jednemu graczowi.
Jedyne co mi nie pasuje w tej ranking, jego można sobie darować a następną mapę i czas do końca jak najbardziej bym dodał ;)
Jestem na tak.
btw. Teraz wiem że przydał by się tutaj jednak dział Propozycje :)
Rozumiem że ten plugin można na wszelakie sposoby konfigurować i admin określiłby za pomocą cvarów gdzie, co i jak ma się wyświetlać, nie?
@2down
no nie zawsze jest tak jak chce, a w plikach .sma bawić się nie mam zamiaru
@doniex
no pisałem, że nie mam zamiaru się bawić z plikami .sma, bo mi to nie wychodzi nigdy i zawsze coś pierdolę : D
Fajny pomysł, przyda się zamiast wpisywać /nextmap i /timeleft.
Jestem na tak.
tez jestem na tak kiedys widzialem ze taki pasek przechodzil na dole ekranu z reklama forum i servera : >
Rozumiem że ten plugin można na wszelakie sposoby konfigurować i admin określiłby za pomocą cvarów gdzie, co i jak ma się wyświetlać, nie?
Oczywiscie , przeciez zawsze i wszedzie mozesz edytowac plugin. :)
Przyda sie ,
Osobiscie nie gram narazie w Cs ale mysle ze taki plugin przyda sie na servie.
DonieX <3
19-05-2010, 21:30
@2down
no nie zawsze jest tak jak chce, a w plikach .sma bawić się nie mam zamiaru
Jest możliwość edycji,usunięcia, bądź też dodania. Łap tutaj plik .sma
#include <amxmodx>
#include <csx>
#include <colorchat>
/*
* TimeProjector displays the remaining time and the next map on the top right corner of the client
* display as a hudmessage.
*
* History:
*
* v0.1: - first release
*/
new gcvarForum;
public plugin_init()
{
register_plugin("plg :P","0.1","emblaze")
set_task(180.0, "showTimer",0,"",0,"b")
gcvarForum=register_cvar("amx_forum", "adres forum")
return PLUGIN_CONTINUE
}
public showTimer(id){
new nazwa[32]
get_cvar_string("hostname",nazwa,31)
ColorChat(id,GREEN, "**^x01 Witamy na: ^x03%s",nazwa);
new forum[32]
get_pcvar_string(gcvarForum,forum, 31)
ColorChat(id,GREEN, "**^x01 Forum serwera: ^x03%s",forum)
new nextmap[32]
get_cvar_string("amx_nextmap",nextmap,31)
ColorChat(id,GREEN, "**^x01 Nastepna mapa: ^x03%s", nextmap)
if (get_cvar_float("mp_timelimit"))
{
new a = get_timeleft()
if (get_cvar_num("amx_time_voice"))
{
}
ColorChat(id,GREEN, "**^x01 Czas do konca mapy: ^x03%d^x04:^x03%02d", (a / 60), (a % 60))
}
//Delay for order
set_task(0.1, "showRank", 1);
}
public showRank(id){
new izStats[8], izBody[8]
new iRankPos, iRankMax
new Players[32], playerCount;
get_players(Players, playerCount);
new id2;
for (new i=0; i<playerCount; i++){
id2 = Players[i];
iRankPos = get_user_stats(id2, izStats, izBody)
iRankMax = get_statsnum()
ColorChat(id2, GREEN, "**^x01 Twoj rank wynosi:^x04 %d^x01/^x04%d", iRankPos, iRankMax)
}
}
Możesz to pozmieniać all, wystarczy powpisywać :*
Jako pierwszy dalem NIE ;D nie chce aby server wital sie ze mna co 3 minuty po pierwsze, po 2 chce wiedziec ile do konca to pisze a gdy wylaczycie timeleft nie bede mogl tego sprawdzic w dowolnym momencie, rank i nextmap w sumie nawet fajne ale jest pol na pol
DonieX <3
20-05-2010, 16:25
Jako pierwszy dalem NIE ;D nie chce aby server wital sie ze mna co 3 minuty po pierwsze, po 2 chce wiedziec ile do konca to pisze a gdy wylaczycie timeleft nie bede mogl tego sprawdzic w dowolnym momencie, rank i nextmap w sumie nawet fajne ale jest pol na pol
1. Ten plugin nie polega na 'witaniu Cię' na serwerze.
2. Co 3 minuty dla każdego jest widoczny ten 'plugin'.
3. Na pewno nie wpisujesz "timeleft,nextmap" częściej niż co 3 min.
4. Masz dodatkowo swój rank.
5. Również jest mini 'reklama' serwera. Spotkałem już dużo osób, które znalazły ten serwer gdzieś na innych forach i nie znają tego forum. Mają zaszczyt zrobić tutaj konto wyłącznie wtedy, gdy dostaną, hym , perma? ;d
A tak to znaliby stronę i byłoby dzięki temu więcej kont na forum + większe zainteresowanie działami "CS" ;)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.