PDA

View Full Version : ??cze do orange freedom

czarny
19-05-2010, 16:35
żeby skorzystać z oferty orange (internet stacjonarny)
trzeba mieć telefon stacjonarny założony w TP?

KaZeK
19-05-2010, 16:56
Aby skorzystać z oferty, wystarczy że posiadasz analogową linię telefoniczną w Telekomunikacji Polskiej, w tym także Pakiet Socjalny.

Źródło:
http://www.orange.pl/portal/map/map/faq_category?substart=1&faq=3643991&cat=3643756&cat2=3643834

Przeszukaj sobie dogłębnie wszystko lub zapytaj się w salonie Orange.

#edit/down
Myślę że 75zł/miech za 6mb to dobra inwestycja (ofc jeżeli nie będzie problemów z tym internetem)

czarny
20-05-2010, 14:47
przyznam się szczerze że przeglądałem tą ofertę freedoma
i tej zakładki z pytaniami jakoś wcześniej nie widziałem :(
chyba źle ze mną
o dzięki za linka jest bardzo przydatny

Zastanawiam się jeszcze tylko nad ceną, czy 75zł za 6mb/s to korzystna opcja?

Old Shidishi
22-05-2010, 12:51
Wydaje mi sie ze jak najbardziej jest korzystna. Sam korzystam z internetu Orange Freedom (2mb/s / 59zł) i jestem zadowolony.

Euzebio.
22-05-2010, 13:10
Moje zdanie jest tez takie ze jest to najbardziej korzystny internet, tez taki mam i jestem zadowolony.

Merol
22-05-2010, 20:48
Wnioskując po ofercie, w miarę dobry internet.

Możliwe, że w niedalekiej przyszłości zamówię ten internet, a mam takie pytanko; Czy zawsze macie te łącze czy nie?

czarny
24-05-2010, 20:55
@Old Shidishi
a możesz mi wytłumaczyć jak wygląda sprawa z tym dodatkowym bonusem:
pakiet złotówek. To się dostaje co miesiąc i co miesiąc mogę to dawać
innej osobie, nie zależnie czy ma pre-padia czy abonament.

Dark Devorious
25-05-2010, 06:28
Szczerze mowiac internet tam sie nie oplacal tak jak kolega up napisal Orange Freedom (2mb/s / 59zł) to przeciez paranoja.Ja z UPC place 59zl z kablowa co prawda byla wtedy promocja.Napisz gdzie mieszkasz.Poszukaj jakiegos internetu osiedlowego.

czarny
25-05-2010, 14:56
wiesz... net u operatora kablowego to całkiem inna sprawa, różne technologie itp.
Ciężko jest porównywać operatora telekomunikacyjnego Netię czy tego Freedoma do Aster, Chello czy UPC bo działają zupełnie na innej zasadzie.

Natomiast jak sobie porównałem tę ofertę z Erą ( bo oni też oferuje net stacjonarny na łączach TP,) to freedom wypada lepiej.
W Erze np. 6mb/s jest w promocyjnej cenie za 79zł a w Orange za 65zł, więc nie jest najgorzej z tym netem u nich.
Mieszkam pod Wawą niedaleko Góry Kalwarii.

Old Shidishi
25-05-2010, 16:51
@Old Shidishi
a możesz mi wytłumaczyć jak wygląda sprawa z tym dodatkowym bonusem:
pakiet złotówek. To się dostaje co miesiąc i co miesiąc mogę to dawać
innej osobie, nie zależnie czy ma pre-padia czy abonament.

To jest bez znaczenia co masz czy karta czy abonament. Wazne aby komorka na ktora maja byc przelane pieniadze stala na ta osobe na ktora jest wziety internet. Jesli tak nie jest mozesz miec lekkie problemy ; / aha pieniadze sa przelewane co miesiac.

czarny
26-05-2010, 16:51
czekaj bo nie rozumiem, możesz to jakoś jaśniej wytłumaczyć:
„Wazne aby komorka na ktora maja byc przelane pieniadze stala na ta osobe na ktora jest wziety internet”

tzn. że podpisując umowę na net na siebie, tylko ja będę mógł dostać ten bonus?

Old Shidishi
26-05-2010, 18:44
Teoretycznie tak. Osobiscie mialem problemy. Net byl wziety na starszego a moj tel stal na starsza, wiec aby dostac kase z orange musialem przepisac tel na starszego i wtedy dopiero zostaly przelane pieniadze na moje konto.

ajee
26-05-2010, 18:48
Znajomy ma w laptopie orange net.. nie polecam :) jeżeli mieszkasz w dużym mieście to może ale jak z daleka to siemano powodzenia życze jak np. grasz w tibie to zapomnij ;) lagi w piździec :)

Poszukaj haczyków bo czasami są takie akcje że od wykorzystanego 100mb albo 1gb mogą Ci prędkość ograniczyć do minimum forum tibii nie jest miejscem na to lepiej popytaj na bardziej ambitnych forach jak peb albo coś :)

Old Shidishi
26-05-2010, 20:55
@up
Ku*wa czytaj dokladnie! Chodzi mu o internet po kablu a nie mobilny !

czarny
27-05-2010, 15:49
dla jasności:
internet mobilny to Orange Free
http://www.orange.pl/portal/map/map/internet_promotions?category=INTERNET_PROMOTIONS&stamp=1255504125531&articleId=4103963

internet stacjonarny Orange Freedom
http://www.orange.pl/portal/map/map/internet_freedom_discover?stamp=1274958231625

dzięki za wyjaśnienia
przejdę się jeszcze do salonu Orange i popytam o te szczegóły dotyczące freedoma
i warunków z korzystania z promocji.