Zaloguj się

View Full Version : [Forum] Tag Youtube.

Vojska
20-05-2010, 18:40
Witam,
Moją propozycją jest dodanie tagu youtube.

http://www.youtube.com/watch?v=3QhX-Snjwbo
http://www.youtube.com/watch?v=3QhX-Snjwbo
3QhX-Snjwbo

http://www.vbulletin.com/forum/showthread.php?199304-How-To-Make-a-YouTube-BB-Code

KaZeK
20-05-2010, 20:04
Hmm... Nie jest to w cale głupi pomysł, chociaż z drugiej strony być może (nie znam się na tym) ale lagowało by to forum?

Zaznaczyłem tak.

Zaraz będzie temat link

Elite Filutek
20-05-2010, 20:20
Pomysł całkiem fajny , ale jak KaZeK napisał . Nie lagowało by to forum ?? . Dałem na tak i mam nadzieje , że coś takiego zrobią :)

Euzebio.
20-05-2010, 20:25
Jak widac jest to bardzo dobra propozycja 100% odpowiedzi jest na tak, ja oczywiscie tez bardzo mi sie to spodobało. Moze ekipa apo cos takiego zrobi, fajnie by było. :)

ARMEDIS
20-05-2010, 20:29
No przynajmniej nie było trzeba ściągać plików z działu filmiki.

Solex
20-05-2010, 20:30
Forum nie będzie to lagowało gdyż każdy filmik będzie musiał być odtwarzany nie będzie on odrazu 100% odczytany :D

Seba Master Knight
20-05-2010, 20:31
Nie, bo długo będą się strony wczytywać jak ludzie będą to nadmiernie wykorzystywać

Azbestowy
20-05-2010, 20:32
Na tak, ale tylko w dziale muzyka (ewentualnie humor), żeby nikt nie mógł się przypierdolić, że laguje.

Vojska
20-05-2010, 20:39
Nie, bo długo będą się strony wczytywać jak ludzie będą to nadmiernie wykorzystywać

Robiłeś jakieś testy, że tak mówisz ?

Solex
20-05-2010, 20:40
Nie rozumiesz chyba tego to nie jest tak że jak wchodzisz na ten temat na forum z filmem to odrazu Ci się on wczytuje. Dzieje się to dopiero gdy zechcesz go obejrzeć. :p

Euzebio.
20-05-2010, 20:48

I tak naprawde to Ty człowieku gówno wiesz, bo nie robiłeś zadnych testów...
Zawsze mozna sprobowac.

@topic
Mowiłem juz jestem na tak.

Seba Master Knight
20-05-2010, 20:55
Tak testowałem, będzie nadmierne wykorzystywanie tego w postach i podpisach, a wiadomo, że link załaduje się dużo szybciej niż taki javascript. No może nie?

Solex
20-05-2010, 20:57
W jakim wieku żyjemy Seba? XXI więc chyba nikt nie ma tu poniżej 1/2 mb/s neta więc 50ms w te czy we w te to chyba Cię nie zbawi. :)

Solex
20-05-2010, 21:09
No jeżeli ktoś ma łącze poniżej 1mb/s to może się obawiać choć z tego co mi się wydaje to w ogóle prawie nie powinno w jakim kolwiek stopniu spowolnić nasze forum :)
@Topic
Tak w ogóle to też na tak jestem. :D

Vojska
20-05-2010, 21:11
Tak testowałem, będzie nadmierne wykorzystywanie tego w postach i podpisach, a wiadomo, że link załaduje się dużo szybciej niż taki javascript. No może nie?

Filmy są pobierane z serwerów youtube, a nie z serwera apo...

Solex
20-05-2010, 21:14
Filmy są pobierane z serwerów youtube, a nie z serwera apo...
Ludzie tego nie rozumieją oni myślą nie wiem co brak słów rwą się do czegoś z czym nawet w życiu nie mieli do czynienia.

Seba
Znasz się chociaż na html?SQL? Coś związanego z informatyką czy tylko nałogowo tibia i tibia.?

.vimpex.
20-05-2010, 21:36
Jestem na Tak.
Bardzo dobry pomysł i miejmy nadzieję, że zrobią to na Forum. ; )

Marcelllo
21-05-2010, 13:57
Jestem na tak, myślę, że to dobry pomysł :) Przynajmniej nie będzie trzeba klikać w linki do yt tylko normalnie oglądać na forum xD

Seba Master Knight
21-05-2010, 14:44
@Solex
Masz 15 lat, więc mniej ode mnie synku, proszę nie pyskować.

NA LOGIKĘ (widzę niektórzy tego nie posiadają), co ściąga się dłużej: linijka tekstu czy javaskrypt? Rozumiesz teraz? Jeszcze nie? ;/ Trudno, minimum inteligencji wymagane :(

Myst
21-05-2010, 15:44
Hmm... Nie jest to w cale głupi pomysł, chociaż z drugiej strony być może (nie znam się na tym) ale lagowało by to forum?

Zaznaczyłem tak.

Zaraz będzie temat link

Jestem na tak, a ten link z demotywatorem też fajny :D. Przyda się to na forum, ale to chyba nie laguje serwera.

Karpek
21-05-2010, 16:17
Jak widac jest to bardzo dobra propozycja 100% odpowiedzi jest na tak, ja oczywiscie tez bardzo mi sie to spodobało. Moze ekipa apo cos takiego zrobi, fajnie by było. :)

Idiota. xd
W każdym temacie piszesz to samo, nabijaczu za dyche. Życze bana.

@topic
Hmm.. jest mi to obojętne, ale tak jak napisali inni - czy nie muliło by to forum? :s

Flamaster
21-05-2010, 16:26
Po pierwsze chyba forum ma jakiś limit danych na forum, które nie może być przekroczone. A taki filmik troche zajmuje.:eek::confused:
a po drugie z biegiem czasu forum coraz bardziej bedzie lagowało przez ilość wgranych na Taq Filmików...

Maly
21-05-2010, 17:33
Ciekawy pomysł do life nawet filmy ew. śmieszne filmiki w działach ogólnotematowych, ale czy to by nie zlagowało kapke forum?

Vojska
21-05-2010, 17:42
Po pierwsze chyba forum ma jakiś limit danych na forum, które nie może być przekroczone. A taki filmik troche zajmuje.:eek::confused:
a po drugie z biegiem czasu forum coraz bardziej bedzie lagowało przez ilość wgranych na Taq Filmików...

Serwery dedykowane nie mają limitu transferu, a filmy są pobierane z youtube...

@Solex

NA LOGIKĘ (widzę niektórzy tego nie posiadają), co ściąga się dłużej: linijka tekstu czy javaskrypt? Rozumiesz teraz? Jeszcze nie? ;/ Trudno, minimum inteligencji wymagane :(

Po pierwsze to javascript. Nie mieszaj angielskich słów z polskimi.
Po drugie, film będzie dopiero pobierany, gdy naciśnie się "play".

Jeśli znasz, twoim zdaniem "javaskrpt" to pokaż coś czym możesz się pochwalić i na jakiej podstawie twierdzisz, że film jest pobierany przez twój "javaskrpyt"?

Pawel_W
21-05-2010, 17:45
@Solex

na logikę to ty może pomyśl? co zmienia jedna linijka kodu więcej przy 5000+? zobacz sobie źródło forum a potem dopiero pierdol...

Euzebio.
21-05-2010, 17:49
Ciekawy pomysł do life nawet filmy ew. śmieszne filmiki w działach ogólnotematowych, ale czy to by nie zlagowało kapke forum?

Sadze ze nie zalagowało by to wogole forum, ale zawsze mozna sprawdzic.
Czy ekipa Apo cos zrobi 90% jest na Tak, a tylko 10% jest na Nie. Mozna było by wprowadzic cos takiego!

Seba Master Knight
22-05-2010, 13:43
@Pawel_W
Znasz się na tym lepiej ode mnie tak samo jak Vojska, co do tego nie ma wątpliwości, ale jestem w 100% pewien, że szybciej załaduje się link niż javascript (WIEM, ŻE FILMIK AUTOMATYCZNIE SIĘ NIE ŚCIĄGA), z tym nie możecie się ze mną spierać. Opóźnienia byłyby z pewnością nieduże, ale gdy banda nubów zacznie wklejać odnośniki do swoich podpisów, będzie tego ogrom i zaczną się lagi.

Ogarnij Sie
22-05-2010, 14:15
Jestem na nie. Nie wiem czy tutaj by takie coś działało ale da się dopisać do linku z YT taki scrypt aby filmik sam się odtwarzał. I wyobraźcie sobię gdy wchodzicie na jakiś temat a tu jakiś zjeb^ny filmik zaczyna Ci się odtwarzać albo najlepiej kilka, czy to nie wnerwiające?

Brachu!
24-05-2010, 09:34
Bardzo fajna propozycja, jestem na tak.
88.8% - Tak
11.2% - Nie
Wiec ekipa apo mogła by cos zadziałac i zrobic cos w tym kierunku...
Bardzo przydal by sie taki TAG.

Ziemniak
19-06-2010, 11:29
~~ BUMP ~~
Propozycja nie została rozpatrzona więc odświeżam. Myślę, że to dobra propozycja!

Dark Devorious
19-06-2010, 13:25
Jak odświeżasz to skomentuję :D
Naprawdę nie wiem czy będzie przez to większa zamuła serwerowni , ale jeżeli nie to ułatwiłoby to nam wszystkim życie :D Jestem na tak.