View Full Version : [Forum] Tag Youtube.
Witam,
Moją propozycją jest dodanie tagu youtube.
http://www.youtube.com/watch?v=3QhX-Snjwbo
http://www.youtube.com/watch?v=3QhX-Snjwbo
3QhX-Snjwbo
http://www.vbulletin.com/forum/showthread.php?199304-How-To-Make-a-YouTube-BB-Code
Hmm... Nie jest to w cale głupi pomysł, chociaż z drugiej strony być może (nie znam się na tym) ale lagowało by to forum?
Zaznaczyłem tak.
Zaraz będzie temat link
Elite Filutek
20-05-2010, 20:20
Pomysł całkiem fajny , ale jak KaZeK napisał . Nie lagowało by to forum ?? . Dałem na tak i mam nadzieje , że coś takiego zrobią :)
Euzebio.
20-05-2010, 20:25
Jak widac jest to bardzo dobra propozycja 100% odpowiedzi jest na tak, ja oczywiscie tez bardzo mi sie to spodobało. Moze ekipa apo cos takiego zrobi, fajnie by było. :)
No przynajmniej nie było trzeba ściągać plików z działu filmiki.
Forum nie będzie to lagowało gdyż każdy filmik będzie musiał być odtwarzany nie będzie on odrazu 100% odczytany :D
Seba Master Knight
20-05-2010, 20:31
Nie, bo długo będą się strony wczytywać jak ludzie będą to nadmiernie wykorzystywać
Azbestowy
20-05-2010, 20:32
Na tak, ale tylko w dziale muzyka (ewentualnie humor), żeby nikt nie mógł się przypierdolić, że laguje.
Nie, bo długo będą się strony wczytywać jak ludzie będą to nadmiernie wykorzystywać
Robiłeś jakieś testy, że tak mówisz ?
Nie rozumiesz chyba tego to nie jest tak że jak wchodzisz na ten temat na forum z filmem to odrazu Ci się on wczytuje. Dzieje się to dopiero gdy zechcesz go obejrzeć. :p
Euzebio.
20-05-2010, 20:48
I tak naprawde to Ty człowieku gówno wiesz, bo nie robiłeś zadnych testów...
Zawsze mozna sprobowac.
@topic
Mowiłem juz jestem na tak.
Seba Master Knight
20-05-2010, 20:55
Tak testowałem, będzie nadmierne wykorzystywanie tego w postach i podpisach, a wiadomo, że link załaduje się dużo szybciej niż taki javascript. No może nie?
W jakim wieku żyjemy Seba? XXI więc chyba nikt nie ma tu poniżej 1/2 mb/s neta więc 50ms w te czy we w te to chyba Cię nie zbawi. :)
No jeżeli ktoś ma łącze poniżej 1mb/s to może się obawiać choć z tego co mi się wydaje to w ogóle prawie nie powinno w jakim kolwiek stopniu spowolnić nasze forum :)
@Topic
Tak w ogóle to też na tak jestem. :D
Tak testowałem, będzie nadmierne wykorzystywanie tego w postach i podpisach, a wiadomo, że link załaduje się dużo szybciej niż taki javascript. No może nie?
Filmy są pobierane z serwerów youtube, a nie z serwera apo...
Filmy są pobierane z serwerów youtube, a nie z serwera apo...
Ludzie tego nie rozumieją oni myślą nie wiem co brak słów rwą się do czegoś z czym nawet w życiu nie mieli do czynienia.
Seba
Znasz się chociaż na html?SQL? Coś związanego z informatyką czy tylko nałogowo tibia i tibia.?
.vimpex.
20-05-2010, 21:36
Jestem na Tak.
Bardzo dobry pomysł i miejmy nadzieję, że zrobią to na Forum. ; )
Marcelllo
21-05-2010, 13:57
Jestem na tak, myślę, że to dobry pomysł :) Przynajmniej nie będzie trzeba klikać w linki do yt tylko normalnie oglądać na forum xD
Seba Master Knight
21-05-2010, 14:44
@Solex
Masz 15 lat, więc mniej ode mnie synku, proszę nie pyskować.
NA LOGIKĘ (widzę niektórzy tego nie posiadają), co ściąga się dłużej: linijka tekstu czy javaskrypt? Rozumiesz teraz? Jeszcze nie? ;/ Trudno, minimum inteligencji wymagane :(
Hmm... Nie jest to w cale głupi pomysł, chociaż z drugiej strony być może (nie znam się na tym) ale lagowało by to forum?
Zaznaczyłem tak.
Zaraz będzie temat link
Jestem na tak, a ten link z demotywatorem też fajny :D. Przyda się to na forum, ale to chyba nie laguje serwera.
Jak widac jest to bardzo dobra propozycja 100% odpowiedzi jest na tak, ja oczywiscie tez bardzo mi sie to spodobało. Moze ekipa apo cos takiego zrobi, fajnie by było. :)
Idiota. xd
W każdym temacie piszesz to samo, nabijaczu za dyche. Życze bana.
@topic
Hmm.. jest mi to obojętne, ale tak jak napisali inni - czy nie muliło by to forum? :s
Flamaster
21-05-2010, 16:26
Po pierwsze chyba forum ma jakiś limit danych na forum, które nie może być przekroczone. A taki filmik troche zajmuje.:eek::confused:
a po drugie z biegiem czasu forum coraz bardziej bedzie lagowało przez ilość wgranych na Taq Filmików...
Ciekawy pomysł do life nawet filmy ew. śmieszne filmiki w działach ogólnotematowych, ale czy to by nie zlagowało kapke forum?
Po pierwsze chyba forum ma jakiś limit danych na forum, które nie może być przekroczone. A taki filmik troche zajmuje.:eek::confused:
a po drugie z biegiem czasu forum coraz bardziej bedzie lagowało przez ilość wgranych na Taq Filmików...
Serwery dedykowane nie mają limitu transferu, a filmy są pobierane z youtube...
@Solex
NA LOGIKĘ (widzę niektórzy tego nie posiadają), co ściąga się dłużej: linijka tekstu czy javaskrypt? Rozumiesz teraz? Jeszcze nie? ;/ Trudno, minimum inteligencji wymagane :(
Po pierwsze to javascript. Nie mieszaj angielskich słów z polskimi.
Po drugie, film będzie dopiero pobierany, gdy naciśnie się "play".
Jeśli znasz, twoim zdaniem "javaskrpt" to pokaż coś czym możesz się pochwalić i na jakiej podstawie twierdzisz, że film jest pobierany przez twój "javaskrpyt"?
@Solex
na logikę to ty może pomyśl? co zmienia jedna linijka kodu więcej przy 5000+? zobacz sobie źródło forum a potem dopiero pierdol...
Euzebio.
21-05-2010, 17:49
Ciekawy pomysł do life nawet filmy ew. śmieszne filmiki w działach ogólnotematowych, ale czy to by nie zlagowało kapke forum?
Sadze ze nie zalagowało by to wogole forum, ale zawsze mozna sprawdzic.
Czy ekipa Apo cos zrobi 90% jest na Tak, a tylko 10% jest na Nie. Mozna było by wprowadzic cos takiego!
Seba Master Knight
22-05-2010, 13:43
@Pawel_W
Znasz się na tym lepiej ode mnie tak samo jak Vojska, co do tego nie ma wątpliwości, ale jestem w 100% pewien, że szybciej załaduje się link niż javascript (WIEM, ŻE FILMIK AUTOMATYCZNIE SIĘ NIE ŚCIĄGA), z tym nie możecie się ze mną spierać. Opóźnienia byłyby z pewnością nieduże, ale gdy banda nubów zacznie wklejać odnośniki do swoich podpisów, będzie tego ogrom i zaczną się lagi.
Ogarnij Sie
22-05-2010, 14:15
Jestem na nie. Nie wiem czy tutaj by takie coś działało ale da się dopisać do linku z YT taki scrypt aby filmik sam się odtwarzał. I wyobraźcie sobię gdy wchodzicie na jakiś temat a tu jakiś zjeb^ny filmik zaczyna Ci się odtwarzać albo najlepiej kilka, czy to nie wnerwiające?
Bardzo fajna propozycja, jestem na tak.
88.8% - Tak
11.2% - Nie
Wiec ekipa apo mogła by cos zadziałac i zrobic cos w tym kierunku...
Bardzo przydal by sie taki TAG.
Ziemniak
19-06-2010, 11:29
~~ BUMP ~~
Propozycja nie została rozpatrzona więc odświeżam. Myślę, że to dobra propozycja!
Dark Devorious
19-06-2010, 13:25
Jak odświeżasz to skomentuję :D
Naprawdę nie wiem czy będzie przez to większa zamuła serwerowni , ale jeżeli nie to ułatwiłoby to nam wszystkim życie :D Jestem na tak.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.