PDA

View Full Version : Dredy.

Kreweta
26-05-2010, 15:25
Hej mam pytanie co myślicie o dredach bo jakoś po wakacjach zamierzam sobie zrobić dredy (po wakacjach bo będę miał dłuższe włosy). Może ma lub miał ktoś dredy i wypowie się o nich ?

Brachu!
26-05-2010, 15:28
A wiec tak fajnie to wyglada jesli sie ma w tym cała głowe, ja mam ogólnie bananowa fryzurke i zrobiłem sobie kiedys jednego dreda z tyłu pod włosami ze tylko troche wystawało, ale jak sie obudziłem to juz go nie miałęm . Bo stary sie wkurzył i powiedział ze brudasa w domu nie bedzie trzymał, wiec wzioł nozyczki i odcioł mi go jak spałem...

Azbestowy
26-05-2010, 15:30
wiec wzioł nozyczki i odcioł mi go jak spałem...[/B]
podaj go do sondu ostatecznego

#topic
Ja tam toleruje u siebie wlosy max 10cm. Potem tak mnie wkurwiają, że nie ma mowy o dalszym hodowaniu

Vivek
26-05-2010, 15:36
Brat kolegi ma długie dredy, tzn do ramion(a nawet więcej).
Fajnie to wygląda. Nie chce potarzać niesprawdzonych informacji typu: dredy śmierdzą.

Devil murder v2
26-05-2010, 15:39
Dredy są brzydki i niehigieniczne ;)

Zostaw sobie takie włosy, jakie masz :<

Rzulf
26-05-2010, 16:13
Znam parę osób, które mają dredy. Osobiście mi się to nie podoba, ale są gusta i guściki. Jeśli miałbym wybór, albo robie dredy, albo na łyso, to i tak wybrał bym drugą opcję. Wiec dobrze się zastanów ;)

Emo
26-05-2010, 16:19
Mam koleżankę w dreadach. Jakoś nigdy nie czułem od niej brzydkiego zapachu, więc zaprzeczam plotkom jakoby dredy miały śmierdzieć. Ponoć strasznie długo się je robi. Reasumując, rób dredy i nie przejmuj się pierdzeniem łysych prymitywnych dresików, albo innych żelusiów.

Zbigniew Wodecki
26-05-2010, 16:54
Wygląda to moim zdaniem nie za źle, ale gdy masz dredy, musisz uważać żeby się nie pocić, bo można rzadko myć głowe, bo Ci się rozjebią.

Fifek
26-05-2010, 16:55
Co do dreadów, miałem zamiar zrobić je sobie w wakacje poprzednie, ale nie zrobiłem. Może teraz zrobię ; ). A co do higieny dreadów, to nie ma problemu, żeby je myć ; ). Przez pierwszy tydzień dwa musisz myć tylko skórę przy głowie, lecz dreada tak zbytnio nie możesz moczyć, aby się dobrze skręciły. Potem najlepiej szarym mydłem, zamiast szamponem, ale jak chcesz to i szamponem możesz ; ). Mam kilku kumpli, którzy mają/mieli dready i mówią, że fajnie jest :d a co do mycia to już pisałem. A Ci, którzy mówią, że dready śmierdzą, są brudne itd, to powiem wam tyle, żebyście się leczyli ; ). Bo ***** ten kto chce dbać o dready, będzie je mył-proste. Ale wy jak zawsze, chuja wiecie a gadacie ; ). A jeżeli chodzi o wygląd to polecam na całej głowie, albo z tyłu głowy. Ja mam zamiar zrobić sobie z tyłu właśnie ; > 3 albo 4 ; )

KaZeK
26-05-2010, 17:06
Zależy jak leży i najważniejsze czy Tobie się podobają ;)
Mi osobiście dredy się podobają, najbardziej jak są dłuuugie xD

Jak chcesz zrobić sobie dredy to zrób ! :) Jak nie będą Ci się podobać to kosa ;q

ViVuSeK
26-05-2010, 17:07
Kiedyś to było modne..Teraz tak:
Wyglądasz jak jakiś PedałMan
Wszyscy kojarzą cie za dziewczyne
Niemodne xD
Nie noś dredów chyba że takie 8-11cm krótkie..

Kreweta
26-05-2010, 17:37
ViV... pedałman... prędzej do rasta manów rających zielsko co dzień ale wracając. Doczepianych na pewno nie będę miał więc długie raczej nie będą. Z 7cm włosów można już zrobić dredy a przez te 3 czy 4 miesiące na pewno mi włosy"urosną". A co do ilości to na całej głowie. Robienie takich batów troszkę trwa kilkanaście godzin nawet (ale to chyba jakieś 1.5 m muszą mieć:D) Dzięki wszystkim za odp. :) Ps Ciekawe czy dyrektora szkoły by się do moich włosów przyczepiła :P

Moon Red
26-05-2010, 17:57
O ile wiem to Fat White Rasta ma dredy więc do niego kieruj swoje pytania. Mi się ogólnie podoba i nie mam nic przeciw ale trzeba o nie dbać.

Lesny Ludek
26-05-2010, 18:24
Dredy są zjebane , brzydko wyglądają chyba ,że u dziewczyny to ładnie ale do chłopaka nie pasuje -.- nie rób bo będziesz moim zdaniem "idiotą" bo brzydko to wygląda jak murzyn

SedaN*
26-05-2010, 18:26
Z długimi włosami nie ma takiego komfortu, dlatego jak trochę odrosną to idę od razu do fryzjera. Znam parę osób z dredami. Ostrzegam, bo możesz mieć nowe ksywki (nie wiem czy Ci się spodobają ;d). Osobiście mi się dredy nie podobają i sobie ich nigdy nie zrobię.

Marcelllo
26-05-2010, 18:28
Osobiście mi się dredy nie podobają i nie będę ich robił :d

Decyzja należy do Ciebie ;)

Curly
26-05-2010, 18:31
Moim zdaniem dredy wyglądają najlepiej, gdy są długie. Przede wszystkim zanim je zrobisz, musisz to bardzo dobrze przemyśleć, elton.

.vimpex.
26-05-2010, 18:44
A wiec tak fajnie to wyglada jesli sie ma w tym cała głowe, ja mam ogólnie bananowa fryzurke i zrobiłem sobie kiedys jednego dreda z tyłu pod włosami ze tylko troche wystawało, ale jak sie obudziłem to juz go nie miałęm . Bo stary sie wkurzył i powiedział ze brudasa w domu nie bedzie trzymał, wiec wzioł nozyczki i odcioł mi go jak spałem...

Super masz starego _/

@Topic
Nie miałem, ale w miarę fajnie niektórzy w nich wyglądają.

Lord Morgan.
26-05-2010, 19:05

Tak Ty Kosa wszystko miałeś i wszystko widziałeś :)
Dredy są obrzydliwe wygląda się w nich jak brudas. Więc Ci nie radze robić :)
Ale to są Twoje włosy i robisz co Ci się będzie podobać.

Zark
26-05-2010, 19:05
Mi się nie podobają :D

Agipter1908
30-05-2010, 01:35
dla mnie dredy wyglądają jak kupa wplątana we włosy... D: ale może wam się podoba bo mi nie bardzo...

ajee
30-05-2010, 01:57
Na woodstocku robią, moja koleżanka chciała robić to pytali się czy ma pozwolenie osoby dorosłej coś takiego :D

Kapitan Alkohol.
30-05-2010, 02:14
Najbardziej chce mi się śmiać z ludzi którzy piszą - w dredach lęgną się robaki bo dredów się nie myje. Kiedyś jak miałem dłuższe włosy myślałem o zaposzczaniu na dredy i troche czytałem na ten temat. Dredy myje się jak normalne włosy z tym że nie co 1-2 dni, ale co np tydzień bo mycie dredów trwa kilka godzin (oczywiście jeżeli ktoś ma długie dredy, a nie takie nie wiadomo co). Osobiście podobają mi się dredy kiedy są długie, takie do ramion, albo i dłuższe. Sam tak jak pisałem chciałem je robić, ale troche się rozmyśliłem : d

Viseq
30-05-2010, 07:44
Dobrze trafiłeś ! Właśnie jakieś dwa dni temu umówiłem się z koleżanką na robienie dreadów za dwa tygodnie. Osobiście nie jestem wielkim rastafarianinem, ale chyba od zawsze miałem zajawkę na dredzioszki;s Dready są czyste, jeżeli oczywiście się dba o nie. Dużo czytałem o higienie dreadów, włosy się nie pocą, tylko skóra na głowie, więc wystarczy, że umyjesz dobrze skórę na głowie + każdego dreada delikatnie szarym mydłem/specjalnym szamponem i gra gitara ;bb Mam włosy jakieś 10 cm za ramiona, więc dready wyjdą właśnie jakoś do ramion, będę spinał je w kitkę ; ss
Dready nawet z takich włosów jak moich, żeby zrobić dobrze to trzeba robić to cały dzień, no ale nic... Wytrzymam ; p