Zaloguj się

View Full Version : Problem z myszk? i klaw?

Serowy
26-05-2010, 16:09
Yo gram w csa już pare ładnych lat i od pewnego czasu zacząłem mieć problem z myszką i klawiaturą ... ;o Czasem mam tak, że powiedzmy ruszę myszką w prawo a ona ruszy się trochę zatrzyma na sekundę i zaraz znowu się ruszy tak jak my myszka miała lagi O.o Z klawiaturą mam to samo naciskam spację i zanim postać podskoczy to pare sec minie -.- To nie jest tak, że laguje mi gra bo mam pingi 10-20+ a gdy gadam na gg gram w Tipje myszka i klawa działają normalnie i nic się nie zacina. P.S Hajty nie radzić "reinstal cs" bo już reinstalowałem O.o Mam te zacięcia myszki i klawy tylko w counterze. Wie ktoś może ocb?

Kosmo
26-05-2010, 16:19
podaj ile masz fps .

@edit
opcja edit nie boli :/

to nie wiem co sie dzieje

jak robiłeś reinstal
to sprobuj format xD

Serowy
26-05-2010, 16:24
W kilku smoke po 5 fps a normalnie max ze 40-50 fpsów mam. Ale na tym kompie już 7 lat jestem i nigdy takiego problemu w żadnej grze nie miałem :o Tyle fpsów miałem zawsze a problem pojawił się pare dni temu i to podczas spara...
@Edit'y ssą

Flamaster
26-05-2010, 20:46
Cs troche muli kompa a jeżeli go masz zawalony jakimiś gównami to może Ci lagować i gra, i wszystko w około. Proponuje sformatowanie Windowsa i powinno wszystko śmigać:cool:
A jeżeli to nie pomoże poeksperymentuj troche w opcjach. Ustaw czułość myszki na Max'a i zobacz czy bedzie Ci lagować. Jak nie to ustaw sobie jak Ci bedzie pasowało lecz oczywiśćie Nie tą czyłość co masz teraz ;p

ajee
26-05-2010, 22:48
Heh tylko czekałem na taki temat, mianowicie mam tak samo i nic nie pomaga nie potrafię rozpoznać tego problemu ale znalazłem sposób... Też mi się zacina myszka na parę sekund itp podejrzewam że masz myszkę pod USB klawe niekoniecznie..

Zrób tak jak włączysz CS'a odpal CTR+ALT+DELETE i zmień priorytet na NISKI nie będzie czuć różnicy i myszka się nie tnie niektórzy mówią że spada 10 max FPSów ale tego nie czuć uwierz.. :)

Odpisz czy pomogło :)

Serowy
27-05-2010, 15:22
ajee skąd wiedziałeś, że mam mychę pod USB a klawiaturę nie O.o nice ... ^^
A i te priorytety pomogły już problemu z mychą i klawą nie ma ale cs zwolnił zajebiście ehh... ale co tam "play hard go pro" z 40 fpsów zrobiło się już zajebiście mało :o Pomogłeś więc reput leci :> Ale jeśli ktoś zna lepszy sposób (żeby klawa i mysz działały normalnie bez straty fpsów)

diamondback#
27-05-2010, 16:37
Obecnie mam identyczny problem dokładnie taki sam jak opisałeś i przez to przestałem grac w cs'a ,gdyż nie potrafię się z nim uporać ,a sprzęt mam w miarę nowy i dobry więc nie będę zmieniać dla cs'a ;] Z początku myślałem ,że to lagi od neta ,bo mam 1mb ,ale jednak nie ,bo w COD gram normalnie . ;/

Serowy
27-05-2010, 21:06
No to diamond mam dla Ciebie dobrą wiadomość! To co opisał ajee działa w 100%. Odpal csa potem ctrl+alt+delete i wejdź w zakładkę procesy "hl.exe" zmień priorytet na "niski" lub "powyżej niskiego" musisz sprawdzić który będzie dla Ciebie lepszy. Ja zmieniłem na powyżej niższego i wszystko pięknie śmiga. ) straty fpsów 0 lagów gra normalna :)
@Edit
Problem rozwiązany można zamknąć ;)

DonieX <3
28-05-2010, 06:29
Akceleracja myszki (http://cs-guide.net/akceleracja-myszki/)
Zrób wszystkie te sposoby, najlepiej działają te ze Steam. ;o