Zaloguj się

View Full Version : Bia?ostocka Masa krytyczna- akcja policji

Piko
30-05-2010, 12:34
""Słoneczne piątkowe popołudnie skutecznie zachęciło rowerzystów do wspólnego przejazdu przez miasto. Na Rynku Kościuszki stawiło się 312 cyklistów. Z tradycyjnym 15-minutowym spóźnieniem Masa ruszyła na ulice Białegostoku" piszą rowerzyści na stronie Rowerowego Białegostoku.
Przejazd uważają za udany. Dopiero pod koniec interweniowała policja.
Gdy wydawało się, że majowe święto białostockich rowerzystów zakończy się wykonaniem paru kółek na rondzie Lussy i spokojnym odjazdem pod Ratusz, przed czołówką Masy pojawił się radiowóz. Jeden z policjantów wychylając się przez szybę zapytał o dowodzącego, a po chwili nakazał wszystkim zjechać w zatokę autobusową. Mundurowi z nieokreślonych bliżej przyczyn dopadli jednego z cyklistów i zażądali od niego podania danych osobowych. Po krótkiej wymianie zdań "policjanci" bestialsko uziemili "stawiającego opór" rowerzystę i siłą wpakowali go do radiowozu." - opisują zajście. Do tego umieścili film na kanale You Tube."
źródło: poranny.pl
Filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=cMT7IVEn4qw&feature=player_embedded
Osobiście mnie nie było, więc nie wiem jak było naprawdę. Co o tym sądzicie?

KaZeK
30-05-2010, 12:45
To jest przecież chore... Chłopak nawet zapewne nie miał 18 lat i do tego tak go wpychają do radiowozu.. W 1:26 słychać słowa (chyba) policjanta który siedzi w radiowozie "Zamknij się stara kurwo", za takie coś powinni zostać obaj dyscyplinarnie zwolnieni.

#edit/down
Nawet jak ma te 22 lata nie powinni go tak traktować ! Oni mają nas do porządku ustawiać? Niech zaczną od siebie debile..

Piko
30-05-2010, 12:48
Ten chłopak ma 22 lata. Z tego co słyszałem od znajomego, to został on zrzucony z roweru na ziemie jak szmata.

Brachu!
30-05-2010, 12:53
Sadze ze jest to troche chore, aby tak traktowac ludzi...

diamondback#
30-05-2010, 13:01
Żal tych gliniarzy nienormalni jacyś ten koleś to jakiś małolat nic nie zrobił pewnie ,a Ci go szarpią n/c . Powinni jego starzy coś działać ;]

Rzulf
30-05-2010, 13:07
'Chuj w dupę wszystkim, mundurowe świnie
Miejski instynkt tu przetrwasz albo zginiesz
Nie zobaczysz tego w kinie nie powstają o tym filmy
Że policjant w naszym kraju za morderstwo jest niewinny'

Tak jest. Policja, która powinna być wzorem do naśladowania i organem zajmującym się poważnymi sprawami, zajmuje się jakimiś młodymi ludźmi, którzy nikogo nie pobili/zabili... I co wsadzą go do pudła ? A inny dostanie uniewinnienie za zabicie, bo powiedza, że jest nie poczytalny...

Do tego, za posiadanie narkotyków nawet grama, jest już przypał, informacje na stronie głównej policji i w ogóle, za co ?! Że ktoś ma przy sobie coś, przez co nie zrobi nikomu krzywdy ? A co jeśli znajdą przy kimś kastet ? Przecież wiadomo, że po coś mu to jest, że może tym zrobić komuś duże kuku... No, ale kończy się odebraniem i puszczeniem wolno..

Chore państwo, państwo policyjne.

Zarexoholik?
30-05-2010, 13:29
Chore państwo, państwo policyjne.

Ty masz coś z głową człowieku. Obejrzałeś ten filmik za dużo razy chyba. Wiadomo, że ludzie się od siebie różnią. Nie każdy gliniarz jest taki jak inny. Jesteś typowym przykładem człowieka, który przez jakiś tam incydent wypisuje bzdury o policji. Nie każdy jest taką ścierą jak ten z filmiku, więc nie wypisuj bzdur.

Tak to jest jak na stanowisko policjanta zostanie przyjęta zakompleksiona osoba.

deeL `
30-05-2010, 14:00
@up
Może nie to, że zakompleksiona, ale taka, która jest świadoma tego na co może sobie bezkarnie pozwolić. A mamy takie prawo, że te psy będą sobie spokojnie żyć tak jak żyli.
@Rzulf
Zarex~ ma rację, nie każdy pies taki jest, choć takich o jakich wspominasz w swoim poście jest wg. mnie większość. Przynajmniej u mnie 3/4 psów naprawdę można nazwać psami.

ViVuSeK
30-05-2010, 14:14
Co za idioci..Żal mi takich osób aby takie coś zrobić...Debile i tyle ci powiem botyle wywnioskowałemz tego filmu...Niewiem o co chodziło,ale jak można zrobić takie coś ludziom?

_BeliareK_
30-05-2010, 14:36
Dla mnie to jest chore co policja robi ;/ kiedyś u mnie pod carefourem (nie wiem jak to sie pisze) chłopaka który miał 13 lat tak samo wpychali do radiowozu aż jednemu pistolet wypadł, a za to go zamkneli, że żebrał bo nie miał nawet na jedzenie ;|

ajee
30-05-2010, 14:41
'Chuj w dupę wszystkim, mundurowe świnie
Miejski instynkt tu przetrwasz albo zginiesz
Nie zobaczysz tego w kinie nie powstają o tym filmy
Że policjant w naszym kraju za morderstwo jest niewinny'

HEJNAŁ geto boys - g code

Osobiście dlatego uważam że TRZEBA pierdolić policje przez właśnie takich łysych karków którzy wyżywają się na niewinnym dzieciaku bo im żona w nocy nie dała a ten chuj obok co drzwi otwierał w irokezie pewnie na podwórku był poniewierany i poszedł na policje dopierdalać dobrych ziomków....

DOBRY PIES TO MARTWY PIES remember

Rzulf
30-05-2010, 14:59
Ty masz coś z głową człowieku. Obejrzałeś ten filmik za dużo razy chyba. Wiadomo, że ludzie się od siebie różnią. Nie każdy gliniarz jest taki jak inny. Jesteś typowym przykładem człowieka, który przez jakiś tam incydent wypisuje bzdury o policji. Nie każdy jest taką ścierą jak ten z filmiku, więc nie wypisuj bzdur.

Tak to jest jak na stanowisko policjanta zostanie przyjęta zakompleksiona osoba.

Nie każdy, masz rację, ale większość. Nie odnoszę się tylko do tego przykładu z filmiku, ale do własnego doświadczenia i tego co juz widziałem. Śmieszy mnie to całe JP, ale niestety policja nie jest święta i ma wiele złego za uszami!

Precision
30-05-2010, 15:16
Oj tam.. Nie jest tak źle jak gadacie. :)

Mnie zatrzymała policja już trzy razy i nic mi nie zrobili. W tej sytuacji może trochę przesadzili, ale nie będą się "pierdoczyć":p z takimi. Biorą za szmaty i do radiowozu, moim zdaniem to normalne.:rolleyes:

Pewnie będę miał zaraz dużo przeciwników co do mojego zdania, ale ja nie jestem JP na 100%.;)

Seba Master Knight
30-05-2010, 15:35
No cóż bywają takie ci*ty jak ci na tym filmiku, ale mało jest takich policjantów. Mnie jak zatrzymywali to zachowywali się normalnie, puścili mnie jak złamałem przepisy bez żadnych konsekwencji...

czubass 1349
30-05-2010, 16:12
Oj tam.. Nie jest tak źle jak gadacie. :)

Mnie zatrzymała policja już trzy razy i nic mi nie zrobili. W tej sytuacji może trochę przesadzili, ale nie będą się "pierdoczyć":p z takimi. Biorą za szmaty i do radiowozu, moim zdaniem to normalne.:rolleyes:

Pewnie będę miał zaraz dużo przeciwników co do mojego zdania, ale ja nie jestem JP na 100%.;)

3 x no to duzo wiesz

Stoner
30-05-2010, 16:22
Świetny przykład tego co policja robi z ludzi...
Szczerze?
Znam może dwóch może trzech gliniarzy, którym nie odjebało... jeszcze.

Merol
01-06-2010, 10:59
#Rzulf
Śmieszy Cie JP, a cytujesz ich piosenki, no gratuluje.

#Temat
Czasem są takie przykłady idiotyzmu Policji, ale to się rzadko zdarza. Zapamiętajcie sobie ludzie JOT PE, co byście bez policji zrobili ?

Ernii
01-06-2010, 13:21
#Rzulf

#Temat
Czasem są takie przykłady idiotyzmu Policji, ale to się rzadko zdarza. Zapamiętajcie sobie ludzie JOT PE, co byście bez policji zrobili ?

nie wychodzili z domu "jp na 50% bo znalezli mi rower " ; /

@@@
no pech musialo na kogos pasc; s

Azbestowy
01-06-2010, 13:50
KTÓRY BRUTAL USUNĄŁ POSTA?

Ta... to straszne i tak nie powinno być. Teoretycznie funkcjonariusze policji powinni usiąć na ławce i spokojnie porozmawiać z chlopakiem czemu sie tak denerwuje.

Drenthe
01-06-2010, 14:15
#Rzulf

#Temat

Gratuluje,nie zaliczyłbym Shellera i Słonia do JP,prawda,tak jak dużo innych raperów,nie lubią policji ale ***** JP nie są,wiec jak nie wiesz to sie nie odzywaj.

Benn
01-06-2010, 15:07
Pokazane jest tylko jak go próbują wsadzić do radiowozu, ale nie wiadomo co zrobił, więc co płaczecie. Tak, biedny 22 latek, a po huja stawiał opór skoro to tylko w jego przypadku pogorszyło sprawę. Robicie dym z niczego, ja moge nagrać filmik jak policja kogoś zastrzeli i mówić, że on nic nie zrobił i policja go zastrzeliła za niewinność.

Mikiel Król Sedesów, ej!
01-06-2010, 17:12
Odejdę trochę od tego tematu, lecz zostanę przy sprawie policji. Po marszu wyzwolenia konopii, policjani zaczeli pałować ludzi w tym kobiety, czy to jest normalne?
Takie pedały na paradzie równości mogą sobie chodzić, a tu kurva odrazu siły używają pajace.

Puntek
01-06-2010, 22:52
Wszystko zalezy od czlowieka.
Mnie kiedys spisali i sie smiali mi prosto w oczy.. Co to nie oni -.-

Sa tez tacy z ktorymi normalnie pogadasz..
Trafil na takich ciuli i ma..
Zreszta bez powodu by go tak nie szarpali , nie oszukujmy sie ; )