View Full Version : Si?ownia-Od?ywka Bia?kowa.
Mateusz Soprano
01-06-2010, 14:43
Czy ktoś kiedyś z was brał tą odżywkę?Ja wczoraj wypiłem kubek tego to teraz żałuje bo mi kumple powiedzieli że potym ciągle grubniesz,i jak przestaniesz ćwiczyć to też grubniesz i że się robią po tym na skórze Rozstępy które zostają do końca życia.Jak jest z wami czy braliście i czy podzielacie ich zdanie.
W ankiecie zaznaczcie odnośnie brania.
W postach napiszcie skutki uboczne i czy to co napisałem to prawda.
'Oxidosis'
01-06-2010, 14:49
Czy ktoś kiedyś z was brał tą odżywkę?Ja wczoraj wypiłem kubek tego to teraz żałuje bo mi kumple powiedzieli że potym ciągle grubniesz,i jak przestaniesz ćwiczyć to też grubniesz i że się robią po tym na skórze Rozstępy które zostają do końca życia.Jak jest z wami czy braliście i czy podzielacie ich zdanie.
Nie wierze. Nic mnie w życiu nie powaliło na kolana, jak ten post. Beka nieziemska.
Dobra tak już na poważnie - nie chcę mi się szczegółowo opisywać, nic Ci nie będzie. Przecież to suplement :|
Hahaha, po jednym kubku nic Ci nie będzie. Mogą być zawsze jakieś skutki uboczne, aczkolwiek nie jest to jakaś szczególnie szkodząca odżywka. Po prostu - białko.
Łykasz jak pelikan xd
Białko brałem gdy ćwiczyłem ;d
Nie wierze. Nic mnie w życiu nie powaliło na kolana, jak ten post.
Idz się lepiej zważyć, bo po wypiciu kubka białka niekiedy ludzie przybierali 20 kg masy.
dobra a tak na poważnie, jak Ty mogłeś w to uwierzyć? Trzeba być kompletnym idiotą ( bez obrazy ) aby coś takiego łyknąć. Człowieku nic Ci nie będzie, przecież białeczko lub gainerek po treningu to normalna sprawa. Mógłbyś i wypić 100 takich kubków ( oczywiście pijąc tak jak się powinno, nie na raz xd ) i jak boga kocham - nic by Ci nie było. Oblukaj sfd.pl i dowiedz się co to są odżywki i jak działają.
No proszę proszę, na forum APO jacy znawcy. Może tak raczysz pokazać swoją kosmiczną rzeźbę, skoro taki jesteś doświadczony i obeznany...
Jeżeli tak świetnie się znasz, odpowiedź mi na jedno pytanie:
Tak na chłopski rozum, ćwiczysz, bierzesz białko w dużych ilościach, po jakimś czasie wpierdalania, robią ci się łapy i nagle zaprzestajesz ćwiczyć, nie wpieprzasz białka... Skąd organizm weźmie odpowiednią ilość białka, skoro mu go nie dostarczasz w wystarczających ilościach?
Jak dla mnie odżywki i sterydy to tak jak dopalacze i narkotyki. Co wypakujesz na "sucho" to ci zostanie, kumpel się odżywkował, wyglądał jak kafar, 2 lata nie ćwiczenia, wygląda szczupło, a serce go nawala po przebiegnięciu 400 metrów.
'Oxidosis'
01-06-2010, 15:24
No proszę proszę, na forum APO jacy znawcy. Może tak raczysz pokazać swoją kosmiczną rzeźbę, skoro taki jesteś doświadczony i obeznany...
Ok, już Ci odpowiadam ''wielki znawco''
Na początek - skąd czerpie wiedze? od ludzi z ogromnym stażem na siłowni oraz chociażby z największego forum kulturystycznego w polsce.
Ok, teraz Ci wyjaśniam. Co masz na myśli pisząc '' po jakimś czasie wpierdalania"? Nie możesz wpierdzielać odżywek przez pół roku non stop, no ale najwyrazniej nie wiesz, że rozpoczynając cykl masz dany okres czasu na zużycie danego suplementu ( poczytaj o tym, bo mi się nie chce tłumaczyć, mogę Ci napisać tyle że dajmy kilo storma od rozpoczęcia cyklu powinieneś wypić w ciągu 6-8 tygodni ). Skąd wziąłeś informacje że biorąc białko nabierasz masy mięśniowej? O.o Przecież to jest stworzone po to, aby uzupełnić brakujące składniki w jedzeniu, które spożywasz,. Czyli ćwiczysz i masz określoną diete, nagle widzisz że nie masz odpowiedniej ilości białka w diecie, to kupujesz odzywke białkową aby uzupełniła tą luke. Jednym słowem - gówno wiesz, a pierdolisz :] Co do twojego kolegi - po odżwykach nie wyglądał jak kafar, wyglądał tak dlatego że dobrze ćwiczył i dobrze wpierdalał .
Co wypakujesz na "sucho" to ci zostanie, kumpel się odżywkował, wyglądał jak kafar, 2 lata nie ćwiczenia, wygląda szczupło, a serce go nawala po przebiegnięciu 400 metrów.
Tak, miał ogromne spadki po białku, japierdole. Daje głowę uciąć że nie dało mu to nawet 1 centa w łapie, no chyba że akurat brakowało mu białka w diecie. To co wypakujesz na sucho zostanie Ci na zawsze? mylisz się. Z resztą podyskutowałbym na ten temat, ale nie widze sensu bo zawsze najwięksi znawcy to Ci, którzy nigdy nie mieli z czymś do czynienia.
Z resztą... http://www.sfd.pl/suplementy/ poczytaj, bo mój post i tak nic nie da, bo ty i tak wiesz lepiej..
N-series
01-06-2010, 16:02
Ty zjebany jakiś jesteś X d, po 1 kubku nie ma efektów lol, myślisz że bedziesz pił i rósł? przed pc? xd,Brałem gainera hi-teca w 30 dni 7kg jeszcze mi z 2.5kg zostało ale przerwę miałem , 72kg narazie ważę
Jedyne co może Ci po białku wyskoczyć to skaza białkowa, a tak nic Ci się nie stanie. Rozstępy można mieć bez żadnych odżywek jeżeli ktoś nabierze szybko masy. Jeżelibyś brał gainera to możesz się spodziewać rozstępów, bo szybko nabierzesz masy, więc jeżeli jesteś ektomorfikiem to lepiej bierz gainera (węglowodany + białko) a jak jesteś endomorfikiem to unikaj gainera bo Cie zaleje. Dla Endo tylko białko z uzupełniaczy diety. Pozdrawiam i rośnij duży
Mikiel Król Sedesów, ej!
01-06-2010, 16:47
Po białku przeważnie nie ma żadnych skutków ubocznych, wiadomo że jak nie będziesz ćwiczyć to nie pójdzie w mięśnie tylko w mase. Ogólnie białko jest po to by zwiększyć mase.
Sam biorę białko 'Nitro-tech Hardcore', polecam.
Białko rzeźbi mięśnie zapamiętajcie znawcy, a nie spala lub zamienia na mięśnie.
Jeśli jesteś otyły, najlepiej weź spalacz, który spali Ci tłuszcz (oczywiście do tego musisz biegać, ćwiczyć i rowerek), a następnie weź białko, które pomoże utrzymać Ci dietę i które rzeźni mięśnie.
Ludzie, zapamiętajcie odżywki uzupełniają dietę to działa na takiej zasadzie, że np. jemy na kolację serek wiejski (11g białka w 100g), możemy zastąpić białkiem (70g w 100g) więc na chłopski rozum, co lepiej brać? Białko to nie steryd, większość tego forum nie rozróżnia sterydów, a suplementy.
SUPLEMENTY - zastępują Twoją codzienną dietę, zawierają duże ilości potrzebnych nam składników odżywczych (węglowodany, białko itp)
STERYDY - na chłopski rozum; pompują mięśnie, nie dają siły, tylko będziesz przez to "rozjeban*"
Mateusz Soprano
01-06-2010, 17:53
Max to sraczkę po jednym kubku będziesz miał..
Miałem,w nocy 2 razy na kibel wstałem;/
Ikki
unikaj garniera bo cie zaleje-co miałeś na myśli?
Nie , nie brałem nigdy białka i Tobie to nie potrzebne .. Nie lepiej cwiczyc i cwiczyc i miec normalne miesnie, a nie sztuczne?
Mikiel Król Sedesów, ej!
01-06-2010, 18:37
Nie , nie brałem nigdy białka i Tobie to nie potrzebne .. Nie lepiej cwiczyc i cwiczyc i miec normalne miesnie, a nie sztuczne?
co ty pierdolisz? lol'd
To jak jesz np. ryż, jajka to też masz sztuczną mase i mięśnie? Po chuj się wypowiadasz jak nic o tym nie wiesz, Boże..
'Oxidosis'
01-06-2010, 18:44
http://i50.tinypic.com/ioj9ma.jpg
Białko w odżywce niczym nie różni się jak białko w posiłkach, np serkach wiejskich czy jajkach, więc jak może mieć sztuczne mięśnie?
@Topic
W sumie często zdarza się, że na początku cyklu ( jakiejkolwiek odżywki ) masz sraczke xd. Brałem gainera też miałem, po kilku dniach przeszło..
@Maly
Gówno się znasz. Nitrobolon na 1 cykl? aha, ok. Po tym nie masz mięśni jak po roku, boże, kiedy wy zrozumiecie że nie da się określić ile da odżywka, przecież to w bardzo dużej mierze zależy od genetyki, niektórzy mają 2 razy takie efekty na sucho jak inni na kretach etc.... Poza tym trzeba też odpowiedni staż. Aha, a nie pomyślałeś, że ktoś może być zarejstrowany na tym forum i na sfd? Z resztą autor pyta co innego ty piszesz co innego, wtf?
N-series
01-06-2010, 18:45
Najśmieszniejsze jest to że jak ktoś piepszy głupoty a nie ma pojecia , białko ,węglowodany to uzupełnienie diety ;d , może nie znam się jakoś super na tym ale nie gadajcie głupoty że jak ktoś bierze białko to ma sztuczne mieśnie
ja powiem tyle białko się bieże dla pomocy treningowej dzięki temu szybiej rosną mięśnie ale i tak wolno ja bym ci radził albo na sucho albo kup nitrobolon energizer i pocisnij tym 1-2 miechy i masz takie miesnie jak inni po roku . looknij na sfd.pl tam masz all o tym bo tutaj nikt ci nic nie poradzi bo kto...
P.S. A jeśli jesteś młody 15 lat i nizej to radze po prostu posiłki dobre np wypić mleczka przed treningiem o to pomaga zreszta jak muwiłem za dużo to ci tu nikt nie pomoze bo widać po niektórych wypowiedziach...
Up@@ Janq kumpel kumpel... i tak rodzą się plotki bo odżywki nie zawsze zadziałają jak trzeba i zależy co bieżesz i jaki masz organizm... bo jednego wypakuje na wieczność a 2 bedzie żygał całą noc...
sam miałęm 550g Nitrobolonu II ale z powodu ze mam 15 lat wstrzymałem się z tą decyzją sprzedałem i za rok albo 2 dopiero kupie sobie coś innego ponieważ w moim wieku to może spowodować skutki uboczne np przestane rosnąć...
@Mateusz Soprano
Jeżeli jesteś endomorfikiem (masz tendencje do tycia) to unikaj gainera bo zaleje Cię tłuszczem o to mi chodziło. Nie słuchaj też tam kogoś Up kto poleca na pierwszy cykl booster azotowy (nitrobolon) poćwicz na sucho ew. z białkiem z 4-5 miesięcy FBW a później przerzuć się na jakiś split. Po roku stażu pomyśl o jakimś jabłczanie albo samej kretce, a dalej to już dasz sobie rade. Pamiętaj, że najważniejsza jest dieta. Pozdro
Nerki ci siada..
Wysikac sie nie bedziesz mogl i tyle bedzie..
Nie mozesz cwiczyc bez niczego?..
Musisz miec wszystko w pare miesiecy?
Lepiej jest cwiczyc pare lat i miec z tego prawidzwy pozytek , niz nawpierd.. sie odzywek i chu.. z tego miec ; )
_BeliareK_
01-06-2010, 23:07
@puntek
jeśli ma niedowage albo nawet nie ma a jest chudy jak patyk to se może -.-
@top
po 1 kubku nic ci nie będzie xd a i to nie jest tak, że nagle cie rozpieprza, że ważysz 30% wiecej niz przed zaczęciem picia białka tylko różnie to jest, np. mój kumpel kupił 3kg białka to przytył 4.5kg po wypiciu wszystkiego
Jeżeli tak świetnie się znasz, odpowiedź mi na jedno pytanie:
Tak na chłopski rozum, ćwiczysz, bierzesz białko w dużych ilościach, po jakimś czasie wpierdalania, robią ci się łapy i nagle zaprzestajesz ćwiczyć, nie wpieprzasz białka... Skąd organizm weźmie odpowiednią ilość białka, skoro mu go nie dostarczasz w wystarczających ilościach?
Jak dla mnie odżywki i sterydy to tak jak dopalacze i narkotyki. Co wypakujesz na "sucho" to ci zostanie, kumpel się odżywkował, wyglądał jak kafar, 2 lata nie ćwiczenia, wygląda szczupło, a serce go nawala po przebiegnięciu 400 metrów.
koles... zal mi was tutaj wszystkich... Jesli miesien urosnie do porzadanych efektow to po co mu dalej dawkowanie bialka? teraz tylko cwiczyc zeby nie opadl.
Tak w ogole to co wy myslicie ze jak bedziecie cwiczyc na "sucho" to wam te miesnie poznije nie opadna? Jesli nie cwiczysz to z czasem, nie wazne czy brales cos czy nie, tak czy siak Ci opadnie. Gainery, bialka itp to sa srodki uzupelniajace diete...
jeśli tylko suplementy to smiało bierz no chyba że masz te 15 lat -.-
ja tam mam 18 biorę ganiery i jest dobbrze
~Xienus~
02-06-2010, 07:32
człowieku.. to jest białko... tylko silnie skoncentrowane... to tak jak bys sobie kilka jajek zjadł...
nic ci nie będzie...
hah No niektórzy pierdolą zdrowo tutaj widzę xD
Sluchaj... To jest tak jak chcesz sie najebać, zamiast pić 1 litr piwa, pijesz sobie 10 cl wódki... Tak samo masz z białkiem, zamiast wpierdalać tone piersi kurczaka, pijesz sobie porcje odżywki białkowej która łatwiej wchłoniesz i będą efekty.
Więc nie wprowadzajcie go w błąd, to jest poprostu suplement, a nie piszecie że będzie miał sztuczne mięśnie ;|
Sporo osłób tutaj dobrze Ci wytłumaczyło, ale jeżeli chcesz to spytaj się w sklepie z odżywkami co jest dla Ciebie najlepsze :)
Twój wzrost/waga, specyfika ciała (szczupły, przy kości itp) i nazwa odżywki?
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.