Zaloguj się

View Full Version : Se k800i czy nokia n95

Kreweta
01-06-2010, 14:56
Siema mam do was pytanie. Mam około 400zł i mam wybór albo nowy se k800i albo używana n95 ?? możecie także jakiś inny fon podać. I kilka pytań co do nokii:
1.Jak długo trzyma bateria przy normalnym użytkowaniu (kilka smsów trochę muzyki itp )
2.Czy to prawda że w n95 nie ma tego plastiku ochronnego na lcd ?
3.jakiej jakości są głośniki
4.Czy telefon bardzo muli (chyba każdy symbian trochę muli dlatego pytam czy bardzo?)

_woto_
01-06-2010, 15:05
Siema mam do was pytanie. Mam około 400zł i mam wybór albo nowy se k800i albo używana n95 ?? możecie także jakiś inny fon podać. I kilka pytań co do nokii:
1.Jak długo trzyma bateria przy normalnym użytkowaniu (kilka smsów trochę muzyki itp )
2.Czy to prawda że w n95 nie ma tego plastiku ochronnego na lcd ?
3.jakiej jakości są głośniki
4.Czy telefon bardzo muli (chyba każdy symbian trochę muli dlatego pytam czy bardzo?)

Osobiscie uzywam k800i i jestem zadowolony

1. Bateria trzyma mi dlugo ponad tydzien
2. nie wiem
3. se k800i glosno odtwarza lecz nie wiem jak to jest u n95
4. Mam ten telefon od roku i ani razu mi nie zamulil ( joystick sie nie zacina)

Dark Devorious
01-06-2010, 16:02
Osobiscie wybralbym n95 ,bo moj kumpel ma k800i i joystick mu scina bardzo odrazu sam telefon czesto mu sie zacina.Jednak nokie z serii N tez nie sa jakies full wypas polecalbym ci nokie 6303 naprawde porzadny telefon

Kreweta
01-06-2010, 16:22
up
Wiesz aktualnie mam 6300 i nie chce się dalej wpychać w serie 63XX

Precision
01-06-2010, 17:09
Oks, to po kolei. Mam ten telefon więc jbc pytania pw.

1.Trzyma 2-4 dni
2.Nie ma plastiku, jednak wyświetlacz jest tak skonstruowany że prawie nie rysuje się, musiałbyś się ostro przyłożyć żeby zrobić ryskę. W sumie też się tego obawiałem ale wyświetlacz ma ładny 'blask' i wgl nic nie podpada.
3.Głośniki grają bardzo głośno w dobrej jakości. W sony można zauważyć już przy maxie "trzeszczące" rytmy :D.. W n95 nie ma tego, moja już wiele godzin przegrała i nic się nie dzieje. Gra czysto i głośno, jak najbardziej polecam. ( Co do tego jestem bardzo wymagający więc wiem co mówię:P)
4.Telefon pod najnowszym oprogramowaniem wgl nie muli, chodzi wręcz bardzo szybko, nie wiesza się, galeria wcale nie muli, klikasz i od razu możesz przejść do działań.;) Aparat również szybko 'załapuje'. Po 'shackowaniu' telefonu można dograć parę rzeczy np. szybsze włączanie odtwarzacza, ale naprawdę to szybko chodzi i nie można się niczego doczepić. Początkowe softy nie były genialne, ale ten śmiga cudownie. :)

Jakieś pytania to pisz, mam ten telefon już długo i znam go bardzo dobrze. Bawiłem się również w 'hackowanie', aktualnie mam go shakowanego. ;)

Moim zdaniem to najlepszy wybór wśród telefonów za tą kasę. Masz wifi, super aparat i dyskotekę :D. Jak masz łącze wifi to korzystasz z Youtube w bdb jakości i możesz przeglądać strony za pomocą szybkiej przeglądarki. Oczywiście ma jeszcze EDGE ale to już płatne trochę drożej...:D

~Nastero~
04-06-2010, 11:19
1.Jak długo trzyma bateria przy normalnym użytkowaniu (kilka smsów trochę muzyki itp ) - od 3 - do 5 dni.
2.Czy to prawda że w n95 nie ma tego plastiku ochronnego na lcd ? - Folia ochronna na wyświetlacz kosztuje 15 zł
3.jakiej jakości są głośniki - Nokia n95 - Dobrej jakości głośniki (Stereo)
4.Czy telefon bardzo muli (chyba każdy symbian trochę muli dlatego pytam czy bardzo?) - Jak muli,podłączasz telefon do kompa i wgrywasz nowy soft ;)
Zdecydowanie polecam nokię n95! ;)

Szkarlatny leon.
15-06-2010, 14:58
Sony Ericson k850i..

` Cinasek
15-06-2010, 15:07
Na twoim miejscu wybrałbym n95. Znacznie lepsza od k800i :P