PDA

View Full Version : Telefon.

Axelo .
01-06-2010, 19:17
Witam, za tydzień moja mama ma wymianę i bierze mi telefon.
Który wybrać?
Mam do wyboru następujące modele (wybrałem tylko najciekawsze)

Samsung Avila
Samsung Corby
Samsung Delphi
Samsung Monte
LG Cookie

Zależy mi na opiniach kogoś kto posiadał przynajmniej jeden z wymienionych telefonów.

# EDIT!

Omg, co za fail. XD
Nie ten dział, przenieść.

Rumix
01-06-2010, 19:52
Osobiście posiadam Avile , spoko telefon.
Nie wiem jak inne, ale polecam Ci Avile.
Jbc Klik (http://samsung-avila.pl/)

Kosmo
01-06-2010, 20:13
nie ten dział ;D

avila jest super ;]

Vivek
01-06-2010, 20:57
Mam lg cooki. Powiem prawdę, nie działa płynnie, chodzi o to, że jak włączam odtwarzacz mp3(800mb) to trzeba czekać. Przy zabawie emailem(przy próbie pobrania 300email się resetuje xD). Jak się go zamoczy(np rzut w śnieg) to wyłączy się, ale po jakimś czasie znów można go uruchomić.
Są też plusy, wszystko jest przejrzyste niema jakichś przerażających błędów. Bateria trzyma mi tydzień(dużo puszczania muzyki na full głośności).
Wygląda męsko xD Jakbym miał wybierać jeszcze raz to wybrał bym kp 501 zamiast kp500. Prawie to samo, ale ciekawszy wygląd itd. xD

KaZeK
01-06-2010, 21:04
Tak jak Ci Axelu mówiłem ;s

Ty chcesz muzyki to polecam Ci Samsunga Avila.

N-series
01-06-2010, 22:54
najdroższy , sprzedaj i kup co innego

Daaron
02-06-2010, 15:05
NOKIA 3410 - telefon tylko do rozmowy

Heh tak wygłupiłem się ja zdecydowałbym się na Cookie, siostra miała i najbardziej przypadł do gustu. Nie cierpię dotykowych tak że nie chce mieć i nie będę miał dotykowego ;p.

Merol
03-06-2010, 18:12
Ja bym się zastanawiał pomiędzy Cookie, albo Avillą, oby dwa są wypaśne, koleżanka ma Avillę, nie narzeka mówi, że bardzo dobry telefon, sam wiele razy mogłem się nim bawić.
LG Cookie miałem 2 lata, łatwy telefon (łatwo coś w nim znaleźć), bateria trzymie bardzo, bardzo długo do 5 dni z muzyką, dobre zdjęcia jak na swoją rozdzielczość.

Vivek
03-06-2010, 18:23
Aaaaa... Dodam, że technicznie lg cookie i avila nie różnią się prawie niczym.
http://www.youtube.com/watch?v=aFAKOnj2pW0
http://www.youtube.com/watch?v=oqh37YY4RTs

Axelo .
04-06-2010, 09:00
Dobra, zdecydowałem się na Aville.
Dziękuje za wszystkie wypowiedzi i prosze o zamknięcie.

Poziom
04-06-2010, 09:18
Najgorszy błąd jaki możesz w życiu popełnić to kupić dotykowy telefon. Na początku jest fajnie, ale potem to już ręce opadają.

@down
Chodzi mi o te TANIE telefony dotykowe. W Cookim menu tnie, dotyk ledwo działa itp. Nie mam nic przeciwko Iphonowi i tym lepszym dotykowym telefonom. (HTC itp.)

Vivek
04-06-2010, 09:32
@up
A co jest w nim nie tak? Naciskasz normalnie jak na klawiature, tylko tu zamist przycisku masz wibracje. Telefony się nie mulą, mozna na nich więcej zrobić niż na normalnych.
Na 3 calach widać wszystko. To jest przyszłość telefonów.

@edit
Mam cookiego, menu chodzi płynnie wystarczy zmienić wygląd. W nowych softach wszystko chodzi o wiele szybciej.
Wystarczy nabrać wprawy i wszystko działa bardzo płynnie.
Jedyne co mi się tnie to przejście z menu do muzyki, ale to chyba nie jest dziwne przy 800mb mp3

Iphone ma całkiem inaczej zrobiony ekran i dlatego jest różnica. Ekran cookiego można porównać co najwyżej do omni.

~Nastero~
04-06-2010, 11:16
*Samsung Monte
*LG Cookie.
Moim zdaniem z pośród tych które wymieniłeś,te są najlepsze :p