PDA

View Full Version : Kostka Hazardzisty

Adex
01-06-2010, 19:54
Cześć , mam taką propozycję by wprowadzić do gry :
-Nowy NPC + Nowy item

http://i49.tinypic.com/2s85jcz.gif
Npc Hazardzista u którego moża zdobyć kostkę

http://i50.tinypic.com/2mqjcdf.gif
Kostka naszego Hazardzisty

A mniej więcej Opisy :
Zacznijmy od naszego NPC

Zawód: Hazardzista
Jest w: Evul
Opis: Npc jest najbardziej znanym i (nie)lubianym hazardzistą w Tibii. Mieszka w podziemiach Evul , jedynego miasta, z którego jeszcze nie został wygnany. Można u niego wygrać duże pieniądze, ale istnieje szansa, że po piętnastu minutach przebywania u niego, nagle się zorientujesz, że gdzieś ci zniknęło twoje ostatnie 20cc! Można wykluczyć ryzyko przegrania większych sum, licząc na swoje szczęście.Można go spotkać w podziemiach (dokładniej na -2 piętrze) depozytu w Evul. Kręci się blisko Areny.
Gra u Hazardzisty

Gdy zagadamy do Hazardzisty, i powiemy Game, on zaproponuje nam grę w kości. Daje nam dwie możliwości:

-Gra o pieniądze - Obstawiamy sumę między 1 a 99 cc, Hazardzista "rzuca kostkę", i jeśli wypadnie 6, wygrywamy "pięciokrotność" obstawionej kwoty.

-Gra o Kostkę - Obstawiamy 10cc, Hazardzista losuje. Jeśli wypadnie 6, dostajemy kostkę do gry.

Teraz opis kostki :
Opis:Zwyczajna kostka do gry. Przy umiejętnym użyciu, może być dobrym źródłem dochodów: niektórzy Tibijczycy używają jej, grając nią o przedmioty. Trzeba jednak uważać na oszustów. Na wyspie Roockgard kosztuje ona 100 razy więcej niż normalnie.Może być wykorzystana do ozdoby domków.Kostka odpowiada czerwonym napisem jaka liczba wypadła

Vojska
01-06-2010, 19:59
Nie, dlaczego?
Nie ma takiego itemu w kliencie 7.6

Arrow
01-06-2010, 20:00
Nie, dlaczego? bo jesli jest ponad 50% szans wygranej to bota sie pisze i tyle, a jesli ponizej 50% to nikt nie bedzie tracic kasy.

Palladyn Zlosci
01-06-2010, 20:10
Nie bo jest to juz na Rl Tibia. Wszystko zerzniete z RL.
P.S. Tylko w RL sam sobie wybierasz numerek a nie 6.

_woto_
01-06-2010, 20:16
Wystarczy to co jest czyli loterie co jakis czas ;p

Myst
01-06-2010, 20:25
Nie, dlaczego?

Eh, a trudno zrobić....

Jestem na nie, ponieważ i tak tam nikt nie będzie grał.

Vojska
01-06-2010, 20:29
Eh, a trudno zrobić....

Edytowanie klienta tibii jest nielegalne i Mortiis na pewno na to nie pójdzie :)

.vimpex.
01-06-2010, 20:32
Jestem na Nie, są różne loterie itp.
Tam się wygrywa. ^^

Adex
01-06-2010, 20:35
Ludzie zlitujcie się

Nie, dlaczego?

1.Ta sonda jest po to aby powstał

Nie, dlaczego? bo jesli jest ponad 50% szans wygranej to bota sie pisze i tyle, a jeśli poniżej 50% to nikt nie bedzie tracic kasy.

2.50% szans wygranej (można dać ograniczenie dziennego Hazardu u npc)

Nie bo jest to juz na Rl Tibia. Wszystko zerzniete z RL.
P.S. Tylko w RL sam sobie wybierasz numerek a nie 6.

3.Masz rację , prawie wszystko jest odgapione z RL ale przecież kostka do gry i hazardzista nie zaszkodzą ;)

Wystarczy to co jest czyli loterie co jakis czas ;p

4.Co jakiś czas miałeś na myśli co miesiąc,rok,okazje
czyli wielkie nic i każdy nie może wygrać , jedynie kilka osób :(

Eh, a trudno zrobić....

5.Ty tego nie będziesz robić , a jeśli chodzi o Evul to można umieścić tego npc gdzie indziej np: City

Edytowanie klienta tibii jest nielegalne i Mortiis na pewno na to nie pójdzie :)

6.Nic nie wiadomo ;)

Jestem na Nie, są różne loterie itp.
Tam się wygrywa. ^^

7.W takich tak zwanych "loteriach" wygra tylko 1-3 osoby a reszta nic

Jestem na nie z takiego powodu, bo nie ma takiego itemku w kliencie 7.6, a podrugie masz inne konkursy wiec taka zabawa jest nie potrzebna.

8.Ortografia się kłania

KaZeK
01-06-2010, 21:06
Mortiis już pisał że nie będzie tworzony żaden przerabiany klient APO, więc Twoja propozycja odpada.

Jestem na nie.

Domcio666
01-06-2010, 21:10
Nie dlaczego bo to nie tibia 8.57

Marcelllo
01-06-2010, 21:17
Nie ponieważ nie ma takiego przedmiotu w kliencie 7.6. Proponuję inną zabawę, żeby były inne gry...

1.Ta sonda jest po to aby powstał
Nie powstanie? ;)

Maly
01-06-2010, 21:21
Mi się pomysł podoba ale może coś innego że by nie było zerzniente i oszustw mniej...

ViVuSeK
03-06-2010, 16:31
Jestem na Nie to jest do bani!!BPo co zatruwać głowe sobie takim gównem skoro moge zarabiać np. Kupując domki taniej a selając drożej?

Azielu$
03-06-2010, 16:37
*****, ale ty jesteś głupi... Skoro Mortiis nie zrobił clienta, żeby pozbyć się botów to na pewno nie zrobi go, żeby stworzyć jakiś beznadziejny item. LOL :}

Pokémon
03-06-2010, 16:38
Nie, dlaczego? bo jesli jest ponad 50% szans wygranej to bota sie pisze i tyle, a jesli ponizej 50% to nikt nie bedzie tracic kasy.
Ja pierdole... Zawsze w rzucie kostką jest 20% szans...

Eh, a trudno zrobić....

W jaki sposób chcesz zrobić nie przerabiając klienta?
@topic
Jestem na tak, ale nie wypali jak pisali wyżej, bo nie ma takiego przedmiotu w 7.6, no chyba żeby zastąpić jakimś ^^

Seth Drut
03-06-2010, 17:50
Pomysł nie jest zły, ale bardziej pasuje pod 8,4, gdzie 10cc to nie tak malo :d
Na 7,6 nie wypali :/

Xelix
03-06-2010, 18:18
Nie, dlaczego?

A czy musi byc akurat przedmiot z takim wygladem ?

#top

Tak

MeghaMaster
03-06-2010, 18:20
No musze ci powiedzieć że propa bardzo dobra ;]

Oczywiście jestem na tak przy update warto by rozpatrzyć taką propozycję..Nie ma nic do stracenia lubie gry ;]

Vojska
03-06-2010, 18:26
A czy musi byc akurat przedmiot z takim wygladem ?

#top

Tak

Może zaproponujesz item który nada się na kostkę? ;]

Saylor
03-06-2010, 19:08
Tak jak napisał już Vojska nie ma takiego spr w kliencie 7.6, dlatego twoja propozycja zostanie usunięta:(

Nie, bo się nie da.