Zaloguj się

View Full Version : Smole?sk - wymuszone samobójstwo

Deads
02-06-2010, 12:50
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Smolensk---wymuszone-samobojstwo,wid,12329466,felieton.html

Co o tym myślicie ;>
Smoleńsk - wymuszone samobójstwo

Janq19
02-06-2010, 13:34
Co tu dużo mówić...

"Najlepiej oskarżać tych, którzy nie mogą się już bronić"

@down

Sorry ale jesteś kretynem, ulegasz naciskom mediów, myślisz tak, jak oni chcą byś myślał...

@edit

***** idioci napisali ,że zamach przez ruskich i juz kazdy pierdoli ze zamach ;> nie macie własnego zdania,tam sprawdzają to specjaliści od takiego typu katastrof i mówią ,że zamachu nie było.

Bo oczywiście takie pierdolnięte dziecko jak ty, wierzy w każde słówko jakie mu rzucą media... miej własne zdanie i poglądy, bo zawsze będziesz nędzną marionetką. Powiedz dokładnie, którzy specjaliści, imię i nazwisko, obywatelstwo, pieprzony oszołomie. Weź pod uwagę, że od samego początku nie dopuszczali nawet myśli o zamachu...dlaczego? Ze strachu, więc skończ pierdolenia, w dupie byłeś gówno widziałeś.

Flamaster
02-06-2010, 13:43
Oglądałem wczoraj jakiś program na ten temat z zapisu czarnych skrzynek i wyraźnie mówili, że:

Pilot
Nie damy rady wylądować
No cóż moje zdanie jest takie, że piloci chcieli lądować na innym lotnisku lecz pod presją Vipów zdecydowali sie na lądowanie w Smoleńsku

Marcelllo
02-06-2010, 21:14
Ja powiem tak. Możliwe, że całe to zdarzenie było ukartowane przez Rosjan.

A co do czarnych skrzynek - pilot zapeszył bo powiedział "Może nie będzie katastrofy...". Dużo jest wątpliwości ;) A po drugie czarne skrzynki to nie wszystko :)

`diGiel <3
02-06-2010, 21:25
***** idioci napisali ,że zamach przez ruskich i juz kazdy pierdoli ze zamach ;> nie macie własnego zdania,tam sprawdzają to specjaliści od takiego typu katastrof i mówią ,że zamachu nie było. Napewno eksperci od takich spraw mają swoje teorie jednakże boją się ujawniać tego publicznie bo zaraz zrobi się chaos.. Byc może faktycznie ruscy namawiali do lądowania lecz nic nie jest pewne. myślę ,że kwestia 2 miechów i w 70% przynajmniej będzie jakaś pewna teoria.

diamondback#
02-06-2010, 21:50
Co się stało to się nie odstanie :] Nie wierze już mediom ,bo w 90% kłamią lub wyolbrzymiają sprawę więc nie ma się co angażować i słuchać tych kretynów:/

Merol
02-06-2010, 22:06
Tak to jest jak się cały czas słucha mediów, nie rozumiecie, że oni z tego czerpią zyski, mają reklamę.

Co do nagrania z filmu amatorskiego tuż po katastrofie, to jeśli tak mówicie, że tam niby zabijali ludzi, to ja bym na miejscu tego autora, pierdoliłbym cały telefon i bym spierdalał gdzie się da, a nie kręcił jakiś film.

Robicie z tego taką aferę, bo nie lubimy Rosjan, lecz stosunki na szczęście idą do pojednania.

Sea Ranger
02-06-2010, 22:11
A ja nie mam żadnego zdania bo mnie tam nie było i nie wiem więc dlatego nie będę nikogo osądzał ;o !

Devixx
02-06-2010, 22:14
Trochę się nie orientuje w tych sprawach i stąd moje pytanie - co to czarne skrzynki ;d? Jakiś zapis rozmów? Tylko bez głupich komentarzy ;d

@topic

Moim zdaniem, Rosja miała z tym coś do czynienia ^^

Sea Ranger
02-06-2010, 22:16
Czarne skrzynki to są takie nierozjebywalne skrzynki w których znajdują się zapisy rozmów z tej ich kabiny gdzie siedzą piloci

Vivek
02-06-2010, 22:38
Co do

Ja powiem tak. Możliwe, że całe to zdarzenie było ukartowane przez Rosjan.

Moje zdanie jest takie, ze to był jakiś zamach ze strony Rosjan.
Pan Kaczyński był bardzo niewygodny dla Rosji. Walczył o uznanie zbrodni katyńskiej jako ludobójstwo, bez wątpienia była to najważniejsza osoba w walce o tą sprawę.
Ale my tego nie wiemy, nie możemy oskarżać kogoś bez konkretnych dowodów.

Trochę się nie orientuje w tych sprawach i stąd moje pytanie - co to czarne skrzynki ;d? Jakiś zapis rozmów? Tylko bez głupich komentarzy ;d
Na czarnych skrzynkach znajduje się zapis rozmów w kabinie pilota, rozmów pilota z załogą i z wierzą. Znajduje się na niej zapis danych wszystkich wskaźników, czyli wszystko to co jest potrzebne do wyjaśnienia katastrofy.

Zarexoholik?
03-06-2010, 02:31
Było minęło. Teraz raczej nic nikomu nie udowodnisz... Daj sobie spokój i idź pograj w butelkę. : /

Senshi
03-06-2010, 09:42
Wg mnie to Ruski za tym stoja... Bali sie ujawnienia prawdy o Katyniu, dlatego postanowili uniemozliwic ujawnienia prawdy

Co do linku
Dobrze ze szukaja winnych, ale ten wypadek to nie jest przypadek...

Flamaster
03-06-2010, 10:03
Też troche dziwne, że po tak długim czasie od katastrofy oddali nam te czarne skrzynki:confused: Kto wie czy czegoś w nich nie spierdolili? lub "zatuszowali" jakieś rozmowy ?
i też troche nie możliwe, że w dzień latają miliony samolotów i akurat ten gdzie były najważniejsze osoby w państwie sie rozjebał...

Merol
03-06-2010, 10:41
#Up
Ale ty głupi jesteś, czarne skrzynki posiadają zapis magnetyczny, więc nie można nic usuwać, a ni nic zmieniać.

Kornas Pall.
03-06-2010, 11:16
#Up
Ale ty głupi jesteś, czarne skrzynki posiadają zapis magnetyczny, więc nie można nic usuwać, a ni nic zmieniać.

Nie takie rzeczy da się robić ;o

@
Co do tego wszystkiego to my nie wiemy kto zna prawdę ;c

Flamaster
03-06-2010, 13:02
#Up
Czlowieku nie rzucaj sie tak odrazu... nie jestem wtajemniczony w takie sprawy wyraziłem tylko swoje poglądy;)

`diGiel <3
03-06-2010, 13:05
to nie wyrażaj takowych poglądów jak masz zerowe informacje w tego typu sprawach bo wprowadzasz ludzi w błąd.

Lesny Ludek
03-06-2010, 13:18
Odrazu po wypadku były włamania do domów wassermana i kogoś tam jeszcze więc sądze ,że Ruskie i Polskie coś uknuły ale nic nie jest pewne takie tylo moje zdanie ;)

A tak wgle ciekawe kto na tym skorzystał.

KaZeK
03-06-2010, 22:19
Życia im nie oddacie.

Najlepiej skończcie komentować to bo coraz większe ploty zaczną chodzić o tym wydarzeniu :/

Zostawcie ich już w spokoju.

Azbestowy
04-06-2010, 10:28
Ale teorie nie ucichną, bo naszą narodową cechą jest to, że wszędzie szukamy problemów itp.

#topic
To bardzo fajnie, ale wg mnie to nie powinno zostać ujawnione

~Nastero~
04-06-2010, 11:08
Rozmowa pilotów:
"Makabra będzie. Nic nie będzie widać"
"Może nie będzie tragedii"
"Odejdziemy"
"Nie damy rady usiąść"
"Nie ma decyzji prezydenta"
"Pokład gotowy do lądowania"
"TERRAIN AHEAD" (ziemia przed tobą)
"Horyzont 101"

O godz. 8:40 i 59 sekund stenogram odnotowuje "Odgłos zderzenia z drzewami", na co reakcją jest okrzyk: "K...a m.ć!" drugiego pilota.

Potem słychać komendę z wieży kontrolnej: "Odejście na drugi krąg!".

Ostatnim zapisem stenogramu jest krzyk nierozpoznanej osoby w kabinie "K......aaaa...!".
Moim zdaniem to coś tutaj było uknute,dokładnie nie wiem co...
http://fakty.interia.pl/fakty-dnia/news/ujawniono-stenogramy-z-czarnych-skrzynek,1487024,6911?gclid=CKWe0deJhqICFQSRZgode2 p1WA

` Cinasek
05-06-2010, 17:47
Szkoda gadać na temat tego zdarzenia :/ stało się i nic się nie zrobi :/

Major Victory
05-06-2010, 18:14
Na bank jedno jest wiadome. Że gdyby Rosjanom rozbił się Putin albo Miedwiediew, to by nie dali nam możliwości badania czarnych skrzynek, ale od razu wysłali by po nie swoich specjalistów. Jednakże wątpię, że coś zostało przez nich sfałszowane, nie żyjemy w XX wieku, też mamy swoich ludzi od badania stenogramów, więc uważam że Rosja nie narażała się na takie ryzyko (fałszowanie zapisów).

Stormczester
06-06-2010, 12:41
W Tu-154M nr. 101 była także elektroniczna czarna skrzynka Polskiej firmy, która jest odpowiednio zabezpieczona i odczytać mogą ją specjaliści z tejże firmy. Rejestrująca więcej danych niż rosyjskie, analogowe skrzyneczki. Wszystko się okaże być może jutro, a może za 100 lat - nic nie wiadomo, wróżkami nie jesteśmy.

pzdr.

lol561
09-06-2010, 12:28
LUDZIE tam byli najważniejsi dowódcy starczy, że oni rozkazali lądować a czy musi to powiedzieć? Może gestykulować. Po pierwsze to, że zginęło tyle osób to ich sama wina(po co w tylu się pchali do 1 samolotu). Po drugie piloci wojskowi nie powinni latać z "vipami" gdyż oni im rozkażą i rozkaz musi być wykonany(sprawa z Milerem). Nie mówcie, że ruscy winni gdyż media i pan K wam piorą mózgi żebyście tak myśleli.

Janq19
09-06-2010, 13:37
LUDZIE tam byli najważniejsi dowódcy starczy, że oni rozkazali lądować a czy musi to powiedzieć? Może gestykulować. Po pierwsze to, że zginęło tyle osób to ich sama wina(po co w tylu się pchali do 1 samolotu). Po drugie piloci wojskowi nie powinni latać z "vipami" gdyż oni im rozkażą i rozkaz musi być wykonany(sprawa z Milerem). Nie mówcie, że ruscy winni gdyż media i pan K wam piorą mózgi żebyście tak myśleli.

O temu to już TVN zlasował mózg do końca, gada dokładnie to samo ;)

Po pierwsze to, że zginęło tyle osób to ich sama wina(po co w tylu się pchali do 1 samolotu).

Czy ty jesteś kretynem? Jak by pojechali 2 samolotami, to TVN by darł mordę razem z tobą i PO jak to PiS marnuje ciężko zarobione pieniądze podatników. Co by zrobili i tak hołota by się dowaliła...

oni rozkazali lądować a czy musi to powiedzieć? Może gestykulować

Wyobrażasz sobie to co mówisz? Wpada śp. Lech Kaczyński wymachuje rękami a pilot myśli "pewnie chce lądować" i jeb w drzewa...ale ty masz bujną wyobraźnię ;)

Nie mówcie, że ruscy winni gdyż media i pan K wam piorą mózgi żebyście tak myśleli.

A Ruscy chcą byś tak właśnie myślał ;) Najlepiej oskarżać tych co nie mogą się już bronić, najlepiej całą winę zwalić na Lecha Kaczyńskiego, że przez niego zginęli ci ludzie... Boże co za tępe społeczeństwo, normalnie tańczą jak im Bolszewicy zagrają...

Adasik
09-06-2010, 16:54
Ja sądzę, że coś leży po stronie Rosjan chociażby z tego względu, że nie chcieli oddać śledztwa Polakom tak jakby się czegoś obawiali.

Stoner
12-06-2010, 06:22
Też słyszałem o tym naciskaniu vipow do lądowania.
Z tego co wiem, piloci mieli możliwość lądowania w Mińsku (Białoruś).
Dla mnie ta sprawa jest nieco podejrzana, wiadomo Polak potrafi (http://w456.wrzuta.pl/audio/5C9F1pceHa3/piec_dwa_debiec_-to_my_polacy_www.mp3zrzuta.pl), a gorsi to są tylko ruscy.

_Kisi3lek_
20-06-2010, 17:16
Jak napisal KaZeK zyli ale jzu nie zyja niech prokuratura robi swoje "sledctwo" a my dajmy spokuj .

Janq19
20-06-2010, 19:09
Jak napisal KaZeK zyli ale jzu nie zyja niech prokuratura robi swoje "sledctwo" a my dajmy spokuj .

Fajnie mówić, jeśli PO z ruskimi robi wszystko by zatrzeć sprawę...
Gdyby ktoś z Waszych bliskich tam zginął nie bylibyście takimi ignorantami.

http://www.rp.pl/artykul/495750_Przesluchaja_Tuska__w_sprawie_Smolenska_.ht ml

@down

A co ty pierdolisz młody padawanie? "Co się stało to się nie odstanie"? Jak ci niedługo bombę na dom zrzucą albo każą chodzić z plakatem Putina to też tak będziesz gadał durniu? Normalnie aż dziw, że są ludzie myślący że "to był przypadek"...zazwyczaj to małolaty.

Brain
20-06-2010, 19:27
Skończcie już komentować, że to był zamach lub coś bo od takiego pierdolenia dynia puchnie. Niestety co się stało to się już "nie odstanie". Piloci nie mogą sie już bronić, a wy wierzycie we wszystko co wam narzucą media.