View Full Version : net w TP
Czy net w TP w porównaniu z innymi dostępnymi na rynku ofertami,
to dobry wybór? Jak wziąć pod uwagę choćby cenę, okres trwania umowy itp.
czy raczej trzeba go omijać szerokim łukiem?
Jeśli masz okazję to bierz internet w UPC. Taniej tam masz 25mb niż 6mb w neo. Jedyny minusem UPC jest, że występuje tylko w dużych miastach.
Netia, zdecydowanie netia :). Tanio, nie ma problemow z laczem itp, itd
Dark Devorious
03-06-2010, 06:22
Polecam tak jak u gory UPC.Masz bardzo dobra jakosc lacza. W przeciagu 1.5 roku jakich go uzywam padl mi 3 razy tak na 2h a raz bo poprostu awaria byla po burzy:) Polecam!
Z tego co słyszałem to bardzo dużo osób skarży się na Telekomunikacje Polską. Polecam UPC,Netia,Multimedia.
Ja mam internet w TP i szczerze odradzam...
Czesto mi sie odłącza, albo nawet wyłącza... Nie polecam ci go
Ja też kiedyś miałem neta w TP, czasem się bez niczego wyłączał.
O UPC słyszałem, że mają najlepszą ofertę, więc doradzam Ci UPC.
(Przemas)
03-06-2010, 10:06
mam livebox TP net mi sie nie rozlacza mialem awarie po 1 h juz przyszli robole i wszystko naprawili masz okazje taniej w upc netia ok ale czy jakosc tez ejst dobra?
Ja mam w Dialogu jest cacy, omijaj oferty TP
Czym tu się zastanawiać ?! Człowieku TP na dzisiejszym rynku to shit !
UPC, Netiia , Aster to są internety w które warto inwestować ( o ile masz jakiś dostęp) ;s
no chyba aż tak źle z tą neostradą nie jest.
Przecież gdyby tak było,to nikt by nie brał netu od nich, czy też od
Netii ( bo nie zapominajmy że nie mają własnych łączy, tylko dzierżawią łącze od tpsy).
TP ostatnio dość sporo inwestuje, z tego co widzę. Wprowadza nowe prędkość neo, czy też tych pakietów telewizyjnych, których szczerze mówiąc mi brakuje trochę w ofercie Netii.
UPC, Aster jest dobre, ale szczerze mówiąc ciężko jest porównywać operatorów telekomunikacyjnych do kablowych, bo to całkiem inna technologia.
We wcześniejszym zapytaniu chodziło mi właśnie:
o porównanie neo z innymi propozycjami opów telekomunikacyjnych :)
Netia! forever sam mam i polecam!
Teraz nawet masz router wi-fi za 1zł czy coś takiego...
W ciągu roku trwania umowy jeszcze mi się nie zdarzył jakiś przestój w usługach.
Można zadzwonić i się popytać co i jak, ale lepiej pojechać do punktu sprzedaży - szybciej, i dokładniej.
Bo co pinda w telefonie to co innego mówi -.-
Netii ( bo nie zapominajmy że nie mają własnych łączy, tylko dzierżawią łącze od tpsy).
Z tego co mi wiadomo i z tego co głosi google Netia POSIADA swoje łącza!
@edit
Gdzieś na jakimś forum pisali, że TP widzi co się dzieje i np. celowo przedłuża zmianę umowy na innego operatora itp.
@czarny
TP ludzie biorą bo przecież na zadupiach nic innego nie ma. Gdyby takie UPC było w całej Polsce to TP by dawno już padło. xd
no chyba trochę przesadzasz Poziom :)
UPC ma swoje zalety ale i też wady, o których warto wspomnieć.
Poza prędkością łącza liczą się też inne sprawy, jak choćby pomoc techniczna,
szybkość usuwania ewentualnych awarii itd. i tu TP z tego co wiem,
całkiem dobrze się sprawdza.
Więc to nie jest tak, że neo biorą tylko ludzie, którzy nie mają innej alternatywy.
Przy wyborze operatora liczy się wiele rzeczy i jak je z sumować to tpsa wypada
nie najgorzej.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.