PDA

View Full Version : [7.6] Pora?aj?ca [inteligencja] Graczy

Arrow
04-06-2010, 17:15
Postanowilem zalozyc ten temat zeby uswiadomic [niektorym graczom],
Czy na pewno wybrali dobra opcje

Podstawowe pytanie mojego tematu:
Lepiej maniaczyć czy pojsc do pracy?

Teraz oto udowodnie wam ponizszymi przykladami , że wielokrotnie lepiej isc do pracy niz grac godzinami

1gracz - First Boonek --- ogolny 30 Dniowy czas bycia online [ 249H 10M ]
2gracz - Biberek ---- ogolny 30 dniowy czas bycia online [ 197H 10M ]
3gracz - Knightekk - ogolny 30 dniowy czas bycia online [ 302H 55m ]

Ilosc zdobytych poziomow przez 30 dni
Knightekk - 677
First Boonek - 222
Biberek - 125

Powiedzmy, że idziemy pracować za smieszna kwote 5zł/h [ taka kwote otrzymamy za prace w magazynach etc nawet w wieku 13 lat mozemy zaczac taka prace na czarno ]

Podsumowujac
302x5 = 1500zł~~
197x5 = 950zł~~
249x5 = 1250zł~~

Natomiast pracujac za [ 10zł godzinnie ] <wymagane 18 lat, mysle, że da sie znalezc taka prace na miesiac>

302x10 = 3000zł~~
197x10= 1970zł~~
249x10 = 2490zł~~

Cena 2114 MS
Brox [Tu_był_link]
Wynosi zaledwie 220zł

To jest zaledwie 10% tego co moze zarobic Biberek pracujac za 10zl/h
--- 6% Tego co Knightekk
--- 8% Tego co First Boonek

Najwiecej wbil poziomow Knightekk
=677

Czyli 4x mniej niż by kupil Broxa!

Zapewne uslysze - Graja bo im to sprawia przyjemnosc wiec po co im kupywac postac jak graja dla przyjemnosci

Moja odp - Dla przyjemnosci gra osoba ktora pogra 2H i ma jakies zycie >.>

REASUMUJAC

Wydatek na prad 300H = ~~ 130zł ~~

Czyli tak na prawde nie grajac 2 miesiace Knightekk moglby miec Broxa za darmo ; )

Praca - Kupno Broxa za 5-10% zarobionej kwoty i dokupienie sobie wszystkiego czego chcemy i ile chcemy KCC

Idac do pracy wybierasz opcje 23krotnie lepsza od grania nalogowo

--------- Mam nadzieje, że nielicznym uswiadomilem jak glupi blad popelniaja [ofc tym nalogowcom siedzacym 15H dziennie ------- Wiem wiem zaraz bedzie

(ich zycie ich sprawa)
(pewnie bot za nich wbijal a nie oni)
(afkowali pewnie przez polowe tego czasu)

Wszystkie krytyki mile widzane - temat nie dopracowany - wiec moga wystapic bledy

Vivek
04-06-2010, 17:18
Dobra, ale nawet gdyby nie grali w ta tibie tez bys ich wyslal do pracy? Graja bo sprawia im to przyjemnosc, czego nie daje praca.

~Nastero~
04-06-2010, 17:19
ZARAZ BEDZIE KOMENTARZ - Graja bo im to sprawia przyjemnosc wiec po co im kupywac postac jak graja dla przyjemnosci
Chciałeś pokazać jaki to Ty jesteś inteligenty człowiek,itd. Ale Ci nie wyszło.
Powiedz,po co taki temat? :<
Osobiście wolałbym iść do pracy zamiast grać w tibię :p Zawsze jakiś przyrost gotówki jest mile widziany.

Vojska
04-06-2010, 17:20
Zgadzam się! Ja już to zrozumiałem, niestety o wiele za późno :)

Żeby uświadomić niektórym, że tibia to gra w którą powinno się grać z umiarem ;)

Arrow
04-06-2010, 17:20
Dobra, ale nawet gdyby nie grali w ta tibie tez bys ich wyslal do pracy? Graja bo sprawia im to przyjemnosc, czego nie daje praca.

Przeczytaj uwaznie temat ja wymienilem opcje dzieki ktorej mozna kupic chara o wiele taniej niz meczac sie 15 godzin dziennie

Nie przespane noce bol glowy to wieksza przyjemnosc niz praca?

Arrow
04-06-2010, 17:22
Osobiście wolałbym iść do pracy zamiast grać w tibię :p Zawsze jakiś przyrost gotówki jest mile widziany.

Zanim zaczniesz mnie krytykowac spojrz na swoje posty jak "pomagasz forumowiczom nie znajac sie kompletnie na elektronice [wymiane monitora] gdy zepsula sie karta graficzna palancie.

~Nastero~
04-06-2010, 17:24
Zanim zaczniesz mnie krytykowac spojrz na swoje posty jak "pomagasz forumowiczom nie znajac sie kompletnie na elektronice [wymiane monitora] gdy zepsula sie karta graficzna palancie.

Jeśli chodzi o ten "Monitor" to mogłeś przeczytać moją całą wypowiedź,czytanie ze zrozumieniem nie boli. :< A od palantów to wyzywaj swoich kolegów ;)
@Arrow - Z tego co widzę to Ty się nie znasz :< (Na drugi raz czytaj całą wiadomość,to były przypuszczenia)

Arrow
04-06-2010, 17:25
Jeśli chodzi o ten "Monitor" to mogłeś przeczytać moją całą wypowiedź,czytanie ze zrozumieniem nie boli. :< A od palantów to wyzywaj swoich kolegów/rodziców. ;)

Wystarczy mi jedynie Twoja bledna wypowiedz na temat o ktorym nie masz zielonego pojecia zapewne w celu nabicia sobie posta,

Myst
04-06-2010, 17:32
Wystarczy mi jedynie Twoja bledna wypowiedz na temat o ktorym nie masz zielonego pojecia zapewne w celu nabicia sobie posta,

Wystarczy edit....

Po drugie kto Ci pracuje aż 10h? Ludzie idą do pracy i zaczynają od 8 do 16, taki najczęściej przedział jest.... 1h- 10 zł haha jak nauczyciele zarabiają 2-3 tyś jak nie mniej, a pracują dużo dużo więcej i nawet w domu czasami...

Vojska
04-06-2010, 17:42
Wystarczy edit....

Po drugie kto Ci pracuje aż 10h? Ludzie idą do pracy i zaczynają od 8 do 16, taki najczęściej przedział jest.... 1h- 10 zł haha jak nauczyciele zarabiają 2-3 tyś jak nie mniej, a pracują dużo dużo więcej i nawet w domu czasami...

Nauczyciel zarabia 2 tys zł, tylko jego tygodniowy wymiar pracy to:

6 lekcji dziennie to 30 lekcji tygodniowo to 120~ lekcji miesięcznie

120 * 45min = 90h = 23pln/h

KaZeK
04-06-2010, 17:43
Może i grają długo i bez przerwy ale zauważ że to jest ich życie i to ich sprawa nie Twoja.

ViVuSeK
04-06-2010, 18:18
To są normalne dzieci Neo nic innego maniaki..A co do Knightkka to on jest dopiero Maniak i jeszcze zapomniałeś o graczu Hodzik..To są same maniaki co myślą że wbiją 3000 level Omg...A co do pracy w wieku 13 lat to powiem ci jedno.Ucz się a będziesz zarabiał w *** kasy...

'Oxidosis'
04-06-2010, 18:23
@up

ucz się a będziesz zarabiał w *** kasy? Widać, że jeszcze nie rozumiesz pewnych rzeczy. Nauka i wiedza w życiu jest bardzo ważna, ale żeby zarabiać w ciul kasy trzeba mieć głowe oraz troche gotówki, by rozkręcić interes. Mój wujek skończył zawodówke, ale że potrafił idealnie sobie wszystko rozplanować oraz założyć firme, ciupie tyle kasy ile ty na oczy nie widziałeś.

co ma inteligencja do tego że praca by im wyszła na lepsze niż tibia? lol

a uwzględniłeś to że może ich rodzina jest tak bogata, że wolą sobie siedzić na krześle i expić niż zapierdzielać do pracy za marną kase? Każdy człowiek robi to co lubi, podejrzewam że oni doskonale zdaja sobie sprawe że pracując zarobią więcej, jednak najwyrazniej kasa nie jest im potrzebna i sobie grają h3h3

Deads
04-06-2010, 18:24
a jak mają 12 lat ;>? XD
Takich de*** nie wezmą do pracy nawet na czarno XD ale dobry temat
Bardzo mnie zaciekawił XD IDE DO PARYCY HAHAH XD

Pawel_W
04-06-2010, 18:28
Idac do pracy wybierasz opcje 23krotnie lepsza od grania nalogowo
a ja myślę, że pierd*l pracę zostań ninja!

@Deads
w takim wieku mogą ulotki roznosić ;o
@topic
idealny temat na pracę magisterską... oby tak dalej!

@edit
@Negro
ja mam 15 lat i robię strony internetowy po 50zł/h...

Flamaster
04-06-2010, 18:31
Cena 2114 MS
Brox [Tu_był_link]
Wynosi zaledwie 220zł
Teraz takie postacie chodzą po 200 zł lecz na początku apo 1000 lvl był warty ponad 800zł.
@topic
troche żałosny ten temat. I co niech gra nawet 1000000h. Jak nie ma narazie planów na przyszlość to na chuj sie wtrącasz w takie sprawy...

Ps; A gdybyś pograł na Rl to na Tibi możesz zarabiać naprawde duże sumy. Chcesz się dowiedzieć? NApisz na Priv

:DSpierdalaj:D

Juxxifi
04-06-2010, 18:35
To, że sprzedaję Broxa za 220zł wynika z tego, że potrzebuję pilnie kasy. Poza tym dzięki za reklamę xd!

No i ogólnie masz rację.

Lagga
04-06-2010, 18:44
Coz nigdy nie zrozumiemy glupoty ludzi . ja tam wole z kumplami gdzies wyskoczyc niz caly dzien tracic przed gra internetowa. owszem , mozna pograc, ale ludzie znajcie umiar !

Arrow
04-06-2010, 18:54
To, że sprzedaję Broxa za 220zł wynika z tego, że potrzebuję pilnie kasy. Poza tym dzięki za reklamę xd!

No i ogólnie masz rację.

Nie ma sprawy ; ). Wzialem ogolnie przyklady, gdyż Twój level na allegro najwiekszy to na Ciebie trafiło.

Curly
04-06-2010, 19:21
Ciekawie to przedstawiłeś. : d Aż Ci dam reputa.

1st R. Boonek
04-06-2010, 19:50
Haj
1. Gram bo lubie, a nie bo musze.
2. Do pracy bede zapierdalal przez reszte swojego zycia (50+lat jesli nie brac pod uwage wczesnej smierci XD ) i jeszcze mi sie to znudzi :)
3. Grajac samemu nikt mi nie zarzuci, ze jestem "allegro kidem".
4. Nawet jezeli bym poszedl do pracy, to napewno nie wydalbym gorsza na Tibie.
5. Mam "Rl life", mam wiecej czasu niz mogloby ci sie wydawac :>
6. Chuj ci do tego.

Cya

Arrow
04-06-2010, 20:06
^&UP&^

Ja tu przedstawiam pogląd, że lepiej robić x czynnosć niż y, lecz Twoje uposledzenie po 15 godzinnym siedzeniu przed komputerem daje sie we znaki, a to, że masz autyzm to nie musisz tego wyjawiać na forum kotku