Zaloguj się

View Full Version : Korona..

_Kisi3lek_
06-06-2010, 07:46
Ide dzisiaj do Coorvaah'a, schodze na dol do korony i naciskam patrze ;
07:43 You see a crown.

Czemu, nie ma nazwy jak mówicie na to np; ' Korona Santano I '

:)

Xelix
06-06-2010, 08:28
Bo po co narazie ? Wystarczy że Santano wpisze /desc Korona Santano I i jest nazwa ^^

Arcuś <3
06-06-2010, 08:32
#up
To że zwaliłeś kod z jakiegoś forum to nie znaczy że Mortiis zrobił podpisywanie itemu taką komendą. : D
#topic
Po co ? i tak nikt tego nie kupi. xd

_Kisi3lek_
06-06-2010, 08:36
#topic

Ktoś w końcu kupi :DD :)

Xelix
06-06-2010, 09:19
#up
To że zwaliłeś kod z jakiegoś forum to nie znaczy że Mortiis zrobił podpisywanie itemu taką komendą. : D
#topic

Mortiis ma taką komendę... Bo jak by zrobił np. Cichobiegi firmy szept itp ? To jest bardzo latwy kod lua z ta choinka... Daje softy, ktore zmienia nazwe na cichobiegi i tak losowo daje ^^ np. /i 2123 1, /desc Cichobiegi firmy szept

Arcuś <3
06-06-2010, 09:21
Nie kod lua a c++. Chcę ci tylko uświadomić że Mortiis może mieć komendę np /lol cichobiegi firmy szept, a ty /desc sciągnąłeś z jakiegoś forum o programowaniu.

Myst
06-06-2010, 09:30
Mortiis ma taką komendę... Bo jak by zrobił np. Cichobiegi firmy szept itp ? To jest bardzo latwy kod lua z ta choinka... Daje softy, ktore zmienia nazwe na cichobiegi i tak losowo daje ^^ np. /i 2123 1, /desc Cichobiegi firmy szept

hahaha jaki gość... edytuj post bo teraz będziesz miał onse jakieś...

Co do tematu to powinna być nazwa nie crown, a Korona Santano I czy jakoś tak.

Marcelllo
06-06-2010, 10:43
Santano się jedynie bawił przy pisaniu NPC a korona była zwykła. Co więcej, na mapie chyba raczej ciężko dać od tak podpisany item. Trzeba zmienić nazwę itemu w item edytorze, lub nazwać item i zrobić na mapie domek w którym ta podpisana korona by się znajdywała (nie koniecznie musi mieć drzwi tylko musi być dany sqm podpisany jako domek) Wtedy się item zapisuje ;)

KaZeK
06-06-2010, 10:55
Santano się jedynie bawił przy pisaniu NPC a korona była zwykła. Co więcej, na mapie chyba raczej ciężko dać od tak podpisany item.

Da się na 7.6 bezpośrednio w grze zmienić nazwę danego przedmiotu.

#top
Wyjaśnienie jest takie że Santano chodzi po prostu w tej koronie, lub po prostu gdy naciśniemy na koronę gdy mamy ja w bp wyświetli się napis:
"Ta korona należała do wszechmocnego władzy APO, Króla Santano I" czy coś w tym stylu.

Sub Zero 2
06-06-2010, 11:16
Dopiero w bp będzie widać kogo ta korona.Tylko właściciel wie , do kogo ona należała.

diamondback#
06-06-2010, 11:23
Podejrzewam ,że zmienią jej nazwę [administratorzy] w chwili wykupu ze sklepu ,albo po prostu NPC od razu da nam nazwaną koronę.

UraBura
07-06-2010, 07:26
#up
#topic

Hmm Ja mam narazie 500-600kcc, Kaptur 200 wiec jest 700-800 Jak uzbieram 1k to kupie :O

Zarexoholik?
07-06-2010, 09:09
Santano się jedynie bawił przy pisaniu NPC a korona była zwykła. Co więcej, na mapie chyba raczej ciężko dać od tak podpisany item. Trzeba zmienić nazwę itemu w item edytorze, lub nazwać item i zrobić na mapie domek w którym ta podpisana korona by się znajdywała (nie koniecznie musi mieć drzwi tylko musi być dany sqm podpisany jako domek) Wtedy się item zapisuje ;)

Nie masz zielonego pojęci o item edytorze i ogólnie serwerze, a pierdolisz takie farmazony, żeby nabić tego yebanego posta. :O !

#Topic

Mają komendę do bezpośredniej zmiany nazwy. Na większości chujOTSów były więc i tutaj też musi być. Chyba lepiej, że nie jest nazwana koroną jakiegoś Santana I, nie?

~Nastero~
07-06-2010, 09:13
Co do komendy "/desc" to jest takowa. ;) Jeśli chce ktoś się przekonać to znajdźcie jakiś poważny błąd w grze,na forum czy też na stronie APO,a któryś z gm'ów nazwie wam przedmiot jak będziecie chcieli. /desc 2424 BLA BLA BLA.
/desc - komenda
2424 - ID itema
BLA BLA BLA - Nazwa
@Topic - Spróbuj kliknąć kilka razy na tą koronę... Jeśli nie pomoże,to najprawdopodobniej coś się "zepsuło". ;) (Myślę że ta korona będzie warta tych 10000sc. (1000kcc)

Adasik
09-06-2010, 16:28
Choooy z tą koroną... Wolałbym, żeby pisało, że ta "korona jest cała ujebana z gówna i poprzez smród powinieneś czuć się gorszy" niż mieć ja opisaną, że należała do kogoś takiego jak Santano. :)

Refresh
09-06-2010, 16:36

Dzieciaku. Taki kod na nazwanie itemu robi się w c++, a nie w lua. W lua to ustawiasz sobie np. Co ile ma wypadać, tak jak było z choinką.

# Mortiis nie ma takiej komendy, lecz ma /opisz

#topic

Ta korona powinna mieć nazwę: Korona krola Santano I.
Ale po huj ją kupować, skoro jest droga w ciul, ale nie ma żadnego praktycznego zastosowania. -.-'

Teza
09-06-2010, 16:55
Dzieciaku. Taki kod na nazwanie itemu robi się w c++, a nie w lua. W lua to ustawiasz sobie np. Co ile ma wypadać, tak jak było z choinką.

Tu sie kolego ogromnie mylisz. Funkcja w lua działa na zasadzie setSpecialDescription(cid,"Korona Santano I") . Xelix mial racje.

Temat:
Nazwa korony nie ma znaczenia. Wazne są jej wlasciwosci, których jeszcze nikt nie zna. Na moje temat do zbędnych dyskusji.

Marcelllo
09-06-2010, 19:21
Nie masz zielonego pojęci o item edytorze i ogólnie serwerze, a pierdolisz takie farmazony, żeby nabić tego yebanego posta. :O !

#Topic

Mają komendę do bezpośredniej zmiany nazwy. Na większości chujOTSów były więc i tutaj też musi być. Chyba lepiej, że nie jest nazwana koroną jakiegoś Santana I, nie?

Aha. Ja się niby nie znam? ;) Spox :d Tylko np. war apo jest z moją pomocą :/ Taka prawda xd - Chcesz to się Xelixa spytaj :/

I poczytaj co napisałem ;) Wiem, że jest komenda do bezpośredniej zmiany nazwy i to uwzględniłem w poście :) Tylko zauważ, że w map edytorze raczej nie masz komend!! No chyba, że to jakiś pro evul nowy map edytor napisany specjalnie po to, aby dodać koronę która ma się inaczej nazywać ;) Napisałem, jaką opcję można zastosować aby nazwać tą koronę ;) I to byłoby na tyle :)
PS. Chyba, że itemy na mapę wg. Ciebie się inaczej wstawia niż map edytorem o.0

Zarexoholik?
10-06-2010, 00:41
Chyba, że itemy na mapę wg. Ciebie się inaczej wstawia niż map edytorem o.0

Wstawia? /i2390 1 - tak jest na zwykłych otsach powiedzmy z mapką your otsa, czyli taką jak apo. :)

Apo ma zupełnie inny system banowania, edytowania, dodawania i wszystkiego. To jest dopracowany ots, która ma już kilka dobrych lat, więc nie opiera się na większości banalnych komend.

DamagerS
10-06-2010, 08:34
A może gdy ktoś zakupi koronę to wtedy Santano zmieni nazwe/doda jakieś magiczne umiejętności

Ernii
10-06-2010, 08:48
A może gdy ktoś zakupi koronę to wtedy Santano zmieni nazwe/doda jakieś magiczne umiejętności

ktos mi napisal ze santano mowil "ujawnimy dopiero jak ktos kupi " hehs ;s wiec juz chyba ma jakies tylko nikt nie kupil jak dotad ;p ja sie czaje tylko 1 chara sprzedam ; p

~Mari
14-06-2010, 13:26
#up
No to sprzedawaj szybko tego chara, bo nam brakuje tylko 100kcc : D

Hogart
14-06-2010, 15:38
Dokupcie na allegro ^^ ;D Aaaa a jak już uzbieracie te 100 kcc i kupicie to mówicie co daje ta korona ;P

ViVuSeK
14-06-2010, 16:11
Korona -> Przedmiot którego jak dotąd nikt nie zdobył..Tylko mam dla was pewna opinię.Po co wogóle kupowac taki przedmiot skoro on wam nic nie da?To tak jakbyście zakupili Pochodnię za 1000kcc i nikt już by nie mógł mieć..Co by wam dawała?Światło na odległość 3sqm od siebie.To według mnie była przesada korona warta by była 1000kcc gdyby dawała 10% do ataków Magicznych/miała arm 15.

Dexter Rook Sorcerer
14-06-2010, 16:32
Korona -> Przedmiot którego jak dotąd nikt nie zdobył..Tylko mam dla was pewna opinię.Po co wogóle kupowac taki przedmiot skoro on wam nic nie da?To tak jakbyście zakupili Pochodnię za 1000kcc i nikt już by nie mógł mieć..Co by wam dawała?Światło na odległość 3sqm od siebie.To według mnie była przesada korona warta by była 1000kcc gdyby dawała 10% do ataków Magicznych/miała arm 15.

Skąd ty ***** możesz wiedzieć, że ona nie daje 101201031241734571351 % do ataków magicznych i nie ma 128317528359203418237 arma ?

# topic

nie róbcie tych tematów o koronie tylko ją kupcie...

Solex
14-06-2010, 19:09
A ja bym chciał żeby temu kto ją kupi pokazał się komunikat : Pozostało Ci ostatnich 5 minut gry. Potem nastąpi delete postaci dziękujemy dobranoc.
@Topic
Ale ta korona musi do czegoś służyć lub to tylko atrapa :D

Ziemniak
15-06-2010, 17:50
Zapewne zrobią z tej korony lepszy przedmiot niż kaptur/HOTA. Wydanie 1000kcc to coś wielkiego ;)

Dareluss Banned
15-06-2010, 17:53
Sarumar juz kupil :) Ciekawe co bedzie robila ;)

Kruszon12
18-06-2010, 21:52
To jest zwykla crown ale tylko dla wybranych ........

Xelix
18-06-2010, 22:17

#topic

Ale po huj ją kupować, skoro jest droga w ciul, ale nie ma żadnego praktycznego zastosowania. -.-'

Chuja sie znasz i wypowiadasz sie... W lua ustawiasz aby npc użył komendy jak ty napisałeś "/opisz" i wtedy dopiero daje przedmioty ze zmienioną nazwą...

Keszuwa
18-06-2010, 23:45
Przestańcie już pierdolić o tych kodach... Nazwą nie nazwą, liczy sie to co bedzie dawal i wtedy bedziecie płakać że wam bylo szkoda tych 1kkcc

Kapitan Alkohol.
19-06-2010, 02:18

#topic

Odezwał się wyrośnięty. Irytujesz mnie swoim debilizmem 'dzieciaku'.

#top
Jako iż kupił ją Kubiq to moim zdaniem korona powinna nosić taką nazwę jaką on będzie chciał : o Dlaczego item w obecnym posiadaniu gracza Sarumar, ma nosić nazwe Korona Króla Santano I, rozumiem że wszystkie zacofane umysłowo dzieci z tego forum chcą się podlizać administracji, ale żeby przyrównywać Santano do króla ? : O Nie umniejszam tu jego zasług dla tego OTS'a, ale chcę ukazać że to właściciel przedmiotu kupionego za 1000kcc powinien wybrać jego nazwę, a nie ludzie, którzy takiej ilości kasy w życiu na oczy nie widzieli.