Zaloguj się

View Full Version : Znów Crash

Teza
06-06-2010, 19:52
Prawdopodobnie serwer znowu będzie nieczynny przez godzine... Ale bardziej drażniącym faktem jest ile już na serwerze będzie pokopiowanych/potraconych przez graczy przedmiotów w ciągu ostatnich kilku crashy... Nie jest trudno zlokalizowac i naprawić powód crasha, więc zrobcie to...

Elite Filutek
06-06-2010, 19:55
Juz on ale już musi być temat na forum . Close :D

Teza
06-06-2010, 20:01
Juz on ale już musi być temat na forum . Close :D

Sam sie zamykaj. Niech administracja da jakis dowód na to, że zapobiega licznym kopią itemów.

Domcio666
06-06-2010, 20:05
nikt na tym servie nie kopiuje itemow :< poprostu sie nie da a ty co taki no lifer jestes :<ze jak wyloczna server odrazu na forum placz :<

Arrow
06-06-2010, 20:08
Przy crashu serwera można kopiowac itemy wiec po co sie wypowiadasz jesli nie wiesz.

Goatee
06-06-2010, 20:12
Ale nie na apo ;< Już dawno temu naprawili ten problem z klonami xddd

Deads
06-06-2010, 20:15
Powinni za te Crashe Jakiś exp x10 dać albo coś bo szok ;/

.vimpex.
06-06-2010, 20:19

Może exp 999 za to, że serwer się resetuje?
A za to, że na serwerze są clean'y, powinni dać darmowe itemki?

Teza
06-06-2010, 20:23
nikt na tym servie nie kopiuje itemow :< poprostu sie nie da a ty co taki no lifer jestes :<ze jak wyloczna server odrazu na forum placz :<

Wiedzialem ze znajdzie sie jakis osmioletni kawałek gówna, co strzeli taką bajke odnosnie mojej osoby.

Wisi mi to czy serwer jest włączony czy wyłączony. Czepiam sie o crasha, jakbyś przeczytał chociaż treść posta to byłoby dobrze.

Grise
06-06-2010, 20:27
Szkoda ze cofka była, ale dobra juz naszczescie działą.

Adikx Rook
06-06-2010, 20:36
Akurat przy tym crashu, jedynce co mi się cofło to to, że c shield pojawił się w dp :)

Chociaż coraz częściej one występują.

Vojska
06-06-2010, 21:08
Myślę, że crashe są spowodowane przez Scoopa, który robi własnego bota ;d

http://i50.tinypic.com/2m85dvd.jpg

Zapewne zrobił coś co powoduje te crashe.

Santano
06-06-2010, 21:15
Widzę, że na forum pojawiło się kilka specjalistów od programowania, silników OTS, i wszelkiej innej umiejętności technicznej. Specjalistów, mających ogromne doświadczenie w pisaniu o tym, jak łatwo wszystko zrobić. W Twoim przypadku niestety, na takim pisaniu się kończy.

Dla Twojej informacji, zlokalizowanie powodu crasha nie zawsze jest łatwe. Często trzeba szukać błędu opierając się tylko na kilku informacjach.. Bywały przypadki, gdy powodu crasha szukaliśmy ponad tydzień..

@Teza (http://forum.toproste.pl/member.php?u=22399)
Upomnienie słowne za nazwanie użytkownika "ośmioletnim kawałkiem gówna".
Upomnienie słowne za pogrubienie całego posta, nie wyróżniając niczego konkretnego, czego regulamin zabrania.
Twoich błędów ortograficznych poprawiał nie będę, ale poczytaj posty jeszcze raz.

Teza
06-06-2010, 21:25
Dla Twojej informacji, zlokalizowanie powodu crasha nie zawsze jest łatwe. Często trzeba szukać błędu opierając się tylko na kilku informacjach.. Bywały przypadki, gdy powodu crasha szukaliśmy ponad tydzień..

Specjalistą nie jestem, ale crashlog to wy dostajecie jak sądze?

Co do błedow to moze lepiej byloby je wytknąc.

Santano
06-06-2010, 21:26
Nie zawsze wszystko znajduje się w logach.
Nie wiem, jak jest w przypadku tego crasha, ale nie zawsze wszystko można ustalić na podstawie jednego pliku.

~Nastero~
06-06-2010, 21:33
- Wyłączyć serwer na tydzień
- Szukać crash'a <--- Zlikwidować błędy
- Tygrys niech się w tym czasie zajmie mapką :D
- Zrobić jakieś Update
I koniec. :D
Ew. Oddać zmarnowany PACC żeby nie płakali i nie kończyli gry na 2 dni.

P.S. Przynajmniej nie będzie płaczu o Crashe,update... :)

Precision
06-06-2010, 21:38
Oj tam, żaden server nie jest idealny. Ten stoi już bardzo długo i tak jest dopracowany jak na 7.6 to zrobili z tego mistrzostwo. Nie wiecie nawet ile to pracy jest przy tym, ale "Pan Mortiis przecież nic nie robi!". :)

Stoner
06-06-2010, 21:50

Ja to się dziwię, że nie zniknąłeś podczas cleana.

#Top
Co jęczycie, przecież chłopaki nie płaczą..

Zarexoholik?
06-06-2010, 21:53

Jesteś uzależniony - rozumiem. Zakłamany - staram się zrozumieć, ale aż taki pazerny na expa? I tak expisz całe dnie... Po co ci exp x10 skoro ty na x5 wyciągasz więcej niż niektóre osoby na x10 ?

#Topic

Aha no i? Odpoczniesz sobie 1h to chyba będzie dla ciebie lepiej, nie? : /

Drenthe
06-06-2010, 22:11
Dokładnie,Zarex po tym jak zobaczyliśmy twoją fote jeszcze masz czelność tu się napinać? Chce expic to expi,jego problem,szczerze mówiąc leć po nescafe ;[

.:Edzio:.
06-06-2010, 22:19
powiem tylko tyle ze jestescie bardzo blisko odkrycia kto to , ja niestety nie moge nic mowic na ten temat poniewaz mogl bym sie narazic niektorym osoba , jednak vojska musze ci przyznac ze jezeli pokombinujesz troche to znajdziesz tego winowajcę

edit@

290 done ;D

Janq19
06-06-2010, 22:44
powiem tylko tyle ze jestescie bardzo blisko odkrycia kto to , ja niestety nie moge nic mowic na ten temat poniewaz mogl bym sie narazic niektorym osoba , jednak vojska musze ci przyznac ze jezeli pokombinujesz troche to znajdziesz tego winowajcę

edit@

290 done ;D

Przecież to Akananto debile ;)

Scoop
06-06-2010, 22:45
Hehe no to żeście mnie rozbawili ;). Tak, tak crashuje APO, inne otsy również, dlatego pytam Wicepsa jak w ogóle wysyłać pakiety i odbierać... tak na zdrowy rozum, po co bym pytał w tak błachej sprawie kogoś który ledwo co liznął programowania, jak twierdzicie, że jestem takim pro programistą, crashującym Armię? wtf? Po 2 to że uczę się programowania i próbuje napisać jakiś program pod tibię to moja sprawa, zapewniam Was że nie zniszczę Waszego wirualnego świata ;). Po 3 nie życzę sobie oszczerstw i niepopartych żadnymi dowodami plotek na mój temat.