Zaloguj się

View Full Version : Serwer...

roman-17
07-06-2010, 22:10
Dawno nie grałem na APO. Lecz postanowiłem wróci po odzyskaniu swojej schackowanej postaci. Powodem mojej nieobecności jednak nie była kradzież konta lecz wszech obecna głupota, chamstwo (większe nawet niż w Sejmie), zawiść, nienawiść do drugiego gracza i ogólnie pojęte noobstwo.

Lubie ten serwer bo jest rozwojowy i ma idealne ustawienia. Chce tu grać ale jak loguję się do gry to mnie krew zalewa jak kolejny raz widzę okrzyk "DAM KASE ZA ZAUFANIE!!" lub inne rzeczy o których pisałem w pierwszym akapicie. Mam swoje 22 lata i jestem studentem więc chcę się relaksować w tej grze a nie (brzydko mówiąc) wkurwiać...

I po tym przydługim wstępie pojawia się moja propozycja:
Otwarcie nowego "Elitarnego" serwera 7.6. Identycznej kopi obecnego serwera z tym wyjątkiem, że dostęp do serwera byłby jedynie dla osób pełnoletnich (ew. od 16 roku życia) oraz płatny (rodzaj wpisowego) ok 50pln. Na serwerze były by restrykcyjnie przestrzegane wszystkie punkty regulaminu z tym, że ban minimum na miesiąc a 3 bany to permanentne usunięcie całego konta z tego serwera.

Aby była większa pewność, że nie będzie "noobów" można by wprowadzić system VOTE za przyjęciem nowego gracza. Większość głosów i już wiemy co i jak. Bo jak się przejrzy forum, stronkę i aktualne APO od razu będzie wiadomo czy dany jegomość nadaję się.

W dużym skrócie: Nowy serwer 7.6 tylko dla wybrany, z miłą i koleżeńską atmosferą.

Zapraszam do głosowania, komentowania, krytykowania, pytania oraz ogólnej dyskusji na powyższy temat.

Pozdrawiam!!

@ ~Nastero~
Po co tak agresywnie? Podaj jakieś argumenty. A gra mi się podoba tylko nie panująca tu atmosfera.

@ lord max
Właśnie o to mi chodziło o to, żeby było mało osób. A co do utrzymania serwera to można by trochę odciąć od innych bo z tego co widzę nie są maksymalnie używane. A co do zapowiedzi administracji to nie ma rzeczy niezmiennych :)

Vernereq
07-06-2010, 22:13
Niby bym chcial, ale nie przejdzie. Watpie, ze ktos da 50zl zeby w ogole wejsc na server... Miloby bylo, ale nie ma szans. W sondzie zaznacze nie mam zdania.

~Nastero~
07-06-2010, 22:18
Nie.
Administracja wypowiadała się już na temat "Powstania nowego serwera". Skutek,negatywny.
Serwer od lat 18? ew. 16? - Lecz się człowieku.
Płatny? - Lecz się człowieku.
GRA CI SIĘ NIE PODOBA? NIE GRAJ! ELO.

lord max
07-06-2010, 22:37
Fajna propozycja. Ale nie opłacalna, bardzo mało by osób wpłaciło to 50zł i by nie starczyło na utrzymanie serwa... Zresztą ,, panowie z administracji " powiedzieli że innego serwera nie będzie.. :/

Devil murder v2
07-06-2010, 22:48
oraz płatny (rodzaj wpisowego) ok 50pln

To ja zrobię taki serwer i mi zapłacisz 50zł kk?????? (?)

Podawać już numer konta?

Ogarnij się, 50zł będzie ktokolwiek płacić, buashsuha, grałoby maks 10 osób, licząc Santano i Mortiisa (chodź i co do tego nie jestem pewien).

Jak chcesz mieć pr0 elo serwer bez noobów, to postaw na localhoście swój otek i graj solo ;)

pzdr.

Arrow
07-06-2010, 23:13
Cena pacc na 100 dni - 50zł
Wstep od 16 lat? myslisz, że kazdy ponizej tego wieku nie moze byc sporo inteligentniejszy i bardziej wychowany od Ciebie?
To jest Tibia tutaj nie szuka sie przyjaciol.
M.in skonczylem z tibia dzieki apo bo stracila ta gra sens przez zblazowanych ludzi lecz spedzilem tu mile chwile wiec nie powiem nic zlego na ten serwer chociaz jest zdegradowany przez graczy.

KaZeK
08-06-2010, 06:20
Było.. Było.. Było.. i jeszcze raz było.

Nowy serwer 7.6 nie powstanie, a w dodatku nie na Twoich 'warunkach'.

Seth Drut
08-06-2010, 15:11
Nowy serwer nie powstanie.
Zresztą i tak by miał mało graczy.
Płatny i 18+
Powodzenia xd

Dlaczego z tego serwera nie można zrobić takiego o jakim napisałeś? (z miłą atmoswerą)
Można by było, jak ktoś by tego porządku pilnował.

Co do propozycji to słaba.

Lesny Ludek
08-06-2010, 15:21
Fajnie bym chciał ale się nie uda nawet nie ma co.

Stoner
08-06-2010, 16:16
Propozycja ciekawa, ale na pewno znajdą się ludzie, którzy będą chcieli jak to się mówi "wyruchać system".
Na 7.6 powstałyby oferty typu: "Dam 50kcc za wpłacenie 50zł na konto intergaming z dopiskiem takim i takim"
Szczerze? Grałbym na takim, jestem za, chodź wiem że z propozycji nici.

roman-17
08-06-2010, 16:34
@ Seth Drut
Bardzo bym chciał aby na tym APO był porządek. Wolałbym to niż nowy serwer. Ale, że nikt nie pilnuje porządku to chamstwo, agresja i noobostwo się szerzy niczym zaraza Czarnej Ospy w średniowieczu...
@ Arrow
Każda gra sieciowa jest po to aby poznawać nowych i grać ze starymi przyjaciółmi. Nie powiedziałem, ze osoby poniżej wieku 16 lat nie są ogarnięte i wychowane... ale wiem jak się zachowują i jakie są 13-15 latki nawet porządne i wychowane bo pracuje z nimi. Dlatego chce zrobić izolacje od nich dla graczy dla których wyrażenie "kultura osobista" ma jakieś znaczenie.

Nasze APO cały czas się rozwija, są nowe zadania, mapy, aktualizacje i dodatki. Pod tym względem nikt nie ma prawa narzekać na Mortiisa i Ekipę. Ale jeśli chodzi o przestrzeganie regulaminu to na serwerze jest wolna amerykanka... nikt o to nie dba. A zadowoleni są jedynie gracz, którzy mają wyższy level od ciebie bez względu czy to będzie 50, 500 czy 5 000. Jeśli Mortiis nie radzi sobie z utrzymaniem porządku i ładu to może powinien wprowadzić kilku albo i nawet kilkunastu tutorów do pilnowania samego porządku.

Karpek
08-06-2010, 18:02
I tak nie będzie nowego servera 7.6..

#topic
To nie wypali... a 50 zł nie będzie nikt płacił. Jestem na nie.

Arrow
08-06-2010, 18:20
@ Arrow
Każda gra sieciowa jest po to aby poznawać nowych i grać ze starymi przyjaciółmi. Nie powiedziałem, ze osoby poniżej wieku 16 lat nie są ogarnięte i wychowane... ale wiem jak się zachowują i jakie są 13-15 latki nawet porządne i wychowane bo pracuje z nimi. Dlatego chce zrobić izolacje od nich dla graczy dla których wyrażenie "kultura osobista" ma jakieś znaczenie.
porządku.

Nie koniecznie, wiec chyba nie "wiesz" lub po prostu pracujesz z prymitywami.

*UP ja bym zaplacil jesli by bylo warto

...:KoMBoj:...
08-06-2010, 18:23
No tak jestem za tym ale dawac 50zl?? chyba cie pogralo... wole sobie kupic browara :D

Sub Zero 2
08-06-2010, 18:43
Jestem na tak.Kultura była by na pewno o wiele większa.Ja bym dał granice wieku 17 lat.Serwer nie był by płatny , bo to przesada.Dziękuje dobranoc.

Marcelllo
08-06-2010, 20:27
Jestem na tak :) Przynajmniej mile by się grało :) Oczywiście mało osób by tam grało, lecz może wróciłyby osoby z dawnego APO :)

Abuh
08-06-2010, 20:33
Na moje nie powinno dawac sie 50zl ale opisac cos o sobie np imie wiek zainteresowania, ile grasz na apo, nick z apo itp itd chociaz i tak nie wypali ;d

Myst
08-06-2010, 20:36
Ludzie ogarnijcie się z tymi pomysłami... Mortiis już mówił, że nie powstanie nowy serwer 7.6 więc nie ma co robić takich propozycji...