View Full Version : Lewatywa.
Mateusz Soprano
11-06-2010, 20:16
Słowo to może kojarzyć się z czymś śmiesznym,możecie rzucać tym słowem do kolegów,myślę że każdy z was słyszał to słowo lecz tak naprawdę nie wie co to jest:
Lewatywa (enema) – zabieg medyczny polegający na wlewaniu przez odbyt płynu do jelita grubego w celu usunięcia mas kałowych.
W medycynie lewatywy znajdują zastosowanie jako:
* leczenie zaparć, wobec nieskuteczności innych metod
* przygotowanie do zabiegów diagnostycznych i chirurgicznych
* przygotowanie przed porodem.
Lewatywa jest jednym z najstarszych zabiegów leczniczych. Stosowano ją do leczenia zaparć już tysiące lat przed naszą erą w starożytnym Egipcie, Chinach i Indiach. Jej zwolennikiem był Hipokrates – ojciec współczesnej medycyny, ordynujący pacjentom wlewki z wody, roztworów soli, oleju.
Pytania:
1.Robiłeś sobie kiedyś lewatywe?
2.Po co ją robiłeś?(na zaparcia,problemy z jelitem jakieś czy coś)
3.Ile razy.
Uwaga każdy kto wie coś więcej o temacie prosze o wypowiedzi!
Marcelllo
11-06-2010, 21:01
Nie robiłem bo nie była potrzebna :d Ale w szpitalu jak leżałem to koleś na to narzekał, że nie może się wys*ać i pielęgniarka zawsze jak wchodziła to się pytała : "może jednak lewatywę? :)"
Nie robiłem bo nie była potrzebna :d Ale w szpitalu jak leżałem to koleś na to narzekał, że nie może się wys*ać i pielęgniarka zawsze jak wchodziła to się pytała : "może jednak lewatywę? :)"
Stary , jak lezałem w szpitalu miałem identycznie.
Ale nigdy nie miałem tego robionego.
Ja od dawna wiem co to lewatywa :)
Ale nigdy nie robiłem.
Raz miałem w wieku bodajże 8 lat, wtedy totalnie nie mogłem się wysrać jak normalny człowiek ;s
Dupa mnie bolała kilka dni, ale srałem jak nigdy XD
Lesny Ludek
11-06-2010, 21:38
KaZeK współczuję ;<
Ja nie miałem i wiem co to jest już od dawna ale nigdy nie miałem robionej i nie chcę mieć.
p.s: sram 3 razy dziennie rano , po południu i wieczorem (ide sie wysrac akurat)
Jankulowski
11-06-2010, 22:22
Niemialem nigdy ale na takie cos dobra jest goszka czekolada ;) TAK SLYSZALEM :) bo kolega mial
Devil murder v3
11-06-2010, 22:44
Omg, na szczęście nie xD Ale wiem , że to nie jest zbyt przyjemne ;x
Mateusz Soprano
12-06-2010, 07:29
A wiecie może gdzie się kupuje tą gruszke do lewatywy?
A wiecie może gdzie się kupuje tą gruszke do lewatywy?
W aptece proszę pana.
To jakiś podtekst? Chcesz sobie zrobić xd?
Albo przez neta kup.
Podejrzewam, że możesz ją również nabyć w sklepie ze sprzętem medycznym.
Τettmeier
12-06-2010, 08:41
Ale temat. Ja pierdziele xd.
Miałem raz lewatywe kiedyś tam jak byłem mały, zapamiętałem to obrzydliwe uczucie. Wlewa coś(żeby nie powiedzieć 'jakieś gówno') do dupy i nie możesz przez ileś srać, a jak ona ci już pozwoli to współczuję temu co kible myje XD Ale nikomu nie życzę, naprawdę.
Pytania:
1.Robiłeś sobie kiedyś lewatywe?
2.Po co ją robiłeś?(na zaparcia,problemy z jelitem jakieś czy coś)
3.Ile razy.
1.Nie robilem.
2.Nie robilem.
3.Nie robilem.
Śmiesznie to brzmi ale pewnie jest to bolesny zabieg:D
Nie robilem:D ale wspolczuje tym co mieli to robione. Wtf wlewac jakis plyn do dupy o ***** xD:D masakra
Podobno jak bylem maly - 2-3 lata to mialem lewatywe :P
Tak mi stara powiedziala ale moze sobie polewe robila :mad:
_BeliareK_
12-06-2010, 11:10
Ja sam nigdy nie miałem lewatywy, ale jak byłem w szpitalu to koleś ode mnie z oddziału czy tam pokoju miał :P jak wszedł do kibla to tylko takie odgłosy nalewania wody bylo slychać bo takie rzadkie było xd
W życiu nie sądziłem że na forum APO zobaczę temat o lewatywie :P
Ja na szczęście nigdy nie doświadczyłem tego zabiegu, ale byłem kilkadziesiąt razy w szpitalu i się nasłuchałem. Lewatywa to pryszcz, poczytajcie sobie o zabiegu polegającym na wprowadzeniu rurki z kamerką do penisa ;p Zapomniałem tylko jak się nazywał ten zabieg.
W każdym razie kiedyś kolega z sali w szpitalu opowiadał że zachciało mu się lać akurat kiedy wprowadzili mu tą rurkę prawie do końca i musieli na speedzie szybko ją wyjmować, a koleś nie wytrzymał i popuścił trochę na ręce pielęgniarki xD
Miałem lewatywe jak miałem chyba 4 lata.
Pamiętam tylko jak szpital wyglądał, na szczęście tego uczucia nie zapamiętałem. :D
Rzeczywiście dość dziwny temat, nie rozumiem czegoś, autor tematu chce się podbudować psychicznie bo miał/będzie miał przeprowadzoną lewatywę. Łączymy się w bólu z tobą chłopcze, osobiście już idę po gruszkę...
Czy w dziale Życie nie może już być bardziej ambitnych tematów?
Topic:
Nie
Bleee..
Nie nie mialem xd
Wiem co to jest.. Plukac jelito przez dupe , a fuuuuu xd
O znaczeniu tego słówka dowiedziałem się oglądając 'Kasia i Tomek' :P Byli w SPA i Kasia poleciła Tomkowi lewatywe a on nie wiedział co to jest i poszedł XDD Osobiscie nigdy tego nie miałem ;p
_Kisi3lek_
20-06-2010, 17:09
Nie, miałem i nie chce mieć. Współczuje tym co mieli. :(
...:KoMBoj:...
20-06-2010, 21:12
Ja miałem...niestety xd Jak zrobili mi jedną to siedziałem 2 dni na kiblu
Demolka Knight
20-06-2010, 23:09
Ja miałem...niestety xd Jak zrobili mi jedną to siedziałem 2 dni na kiblu
HAhsahsahashshashashsa wspołczuje xD
Nie mialem i nie chce miec.
Nie robilem:D ale wspolczuje tym co mieli to robione. Wtf wlewac jakis plyn do dupy o ***** xD:D masakra
Niektóre kobiety przed seksem analnym robią sobie lewatywe :)
#top.
Nie miałem nigdy robionej i nie chce mieć :D
Juz widze kolejny temat: Jak wyglada twoja poranna kupa. Czy wy nie macie naprawe o czym pisac ??
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.