Zaloguj się

View Full Version : [Myszka & fpsy] Dziwny problem.

Veto
13-06-2010, 16:53
Witam. Mój problem jest dosyć dziwny. Wczoraj formatowałem mój jakże zajebisty komputer. Wszystko było cacy, nawet grałem w csa. Włączam go dzisiaj - wchodzę na csa (na tibii jest to samo), a tu gdy ruszam myszką, fpsy spadają nawet do 3!

Na początku myślałem, że może to być wina niezainstalowanych sterowników. Zainstalowałem je jednak - a problem jest nadal taki sam.

Mieliście tak kiedyś? Pytałem wujka google, jednak w tym przypadku nie potrafił mi pomóc.

Nagash
13-06-2010, 17:42
Może coś źle zrobiłeś, albo to już jest wina komputera. Stary jest? Polecam zaoszczędzić i zbierać na nowy :D Pozdrawiam

Veto
13-06-2010, 17:54
Może coś źle zrobiłeś, albo to już jest wina komputera. Stary jest? Polecam zaoszczędzić i zbierać na nowy :D Pozdrawiam

Ty myślisz? :c Przed formatem wszystko było cacy, chujstwo zaczęło wychodzić dopiero po formacie :c

Orson_Pall
14-06-2010, 00:00
Panel sterowania->mysz->opcje wskaznika->pokaż ślady wskaźnika (odznacz).

Veto
14-06-2010, 22:37
Może jakieś nowe pomysły, bo wciąż jest tak samo o.o

Santano
15-06-2010, 21:20
1. Cieszę się, że piszesz o komputerach na naszym forum, bardzo bogatym w ekspertów w dziedzinie komputerów.
2. Ubolewam, że odświeżasz temat jeszcze tego samego dnia, za co powinien być warn.
3. Ubolewam, że Cleaner/Mod wyżej wymienionego posta nie usunął.

Podaj parametry komputera, system operacyjny, zainstalowane programy, log z Hijackthisa, sterowniki, wersję DirextX'a, config z csa, wersję klienta Tibii, której dotyczy problem, silnik graficzny CSa i Tibii (jeśli wersja jest większa niż 7.6), jak bardzo jesteś doświadczony w temacie komputerów, czym skanowałeś komputer, czy podejrzewasz, że problem mógł spowodować wirus?

Może ktoś wtedy będzie mógł Ci pomóc. Na podstawie tych informacji, mogę Ci powiedzieć, że uszkodzony jest sprzęt, bądź masz złe oprogramowanie - czyli jest to odpowiedź dość uniwersalna, która Ci nie pomoże.

Veto
15-06-2010, 21:36
1. Cieszę się, że piszesz o komputerach na naszym forum, bardzo bogatym w ekspertów w dziedzinie komputerów.
2. Ubolewam, że odświeżasz temat jeszcze tego samego dnia, za co powinien być warn.
3. Ubolewam, że Cleaner/Mod wyżej wymienionego posta nie usunął.

Podaj parametry komputera, system operacyjny, zainstalowane programy, log z Hijackthisa, sterowniki, wersję DirextX'a, config z csa, wersję klienta Tibii, której dotyczy problem, silnik graficzny CSa i Tibii (jeśli wersja jest większa niż 7.6), jak bardzo jesteś doświadczony w temacie komputerów, czym skanowałeś komputer, czy podejrzewasz, że problem mógł spowodować wirus?

Może ktoś wtedy będzie mógł Ci pomóc. Na podstawie tych informacji, mogę Ci powiedzieć, że uszkodzony jest sprzęt, bądź masz złe oprogramowanie - czyli jest to odpowiedź dość uniwersalna, która Ci nie pomoże.

Parametry mojego gówna (Ty serio chcesz, żebym się ośmieszył : | ):
- system: XP SP2
- procesor: amd semptron 2500+ 1.75 GHz
- ram: 768 mb
- grafika: Radeon 9250
- mysz: A4tech X750

Log z Hijackthisa wrzucałem na skaner, nic nie wykazał - ale jak potrzebujesz, to dodam w załączniku (Config również tam znajdziesz).

Dalej - sterowniki:
- grafika: ściągnięte ze strony Radka, pod 9250
- mysz: dołączone do myszy typowe sterowniki pod X750

Kompa skanowałem ofc. Nodem, z baza virków z dzisiaj.

Inną sprawą jest to, że to cały komputer spowalnia swoją pracę, gdy macham myszką. Przykład? Wpisuje demotywatory.pl, i w firefoxie widzę obracające się kółko mówiące o ładowaniu strony. Zaczynam ruszać myszką - animacja tego kółka przycina się. Inny przykład? Przeglądam listę na gg, kręcąc samą rolką. Zaczynam kręcić rolką i ruszać myszką - zwiecha :|

ajee
16-06-2010, 14:20
wejdź w bios popatrz czy nie skręciłeś sobie przypadkiem mHz

Sprawdź najnowsze sterowniki do karty graficznej

sprawdz czy zainstalowales sterowniki do myszki :)

odpisz;]

Veto
16-06-2010, 14:41
wejdź w bios popatrz czy nie skręciłeś sobie przypadkiem mHz

Sprawdź najnowsze sterowniki do karty graficznej

sprawdz czy zainstalowales sterowniki do myszki :)

odpisz;]

Sterowniki do grafiki pobieram z oficjalnej strony Radka, więc raczej są najnowsze. Robiło się to zarówno przed, jak i po instalacji sterowników do myszy.

Cóż, jeżeli nic nie pomoże - najzwyczaj w świecie zrobię znów format :c

@edit
Biosa wróciłem do bazowych ustawień - nadal to samo :c

Saylor
17-06-2010, 21:25
Po pierwsze napisze tylko tyle.

Jest takie coś jak edit.

Co do Twojego problemu to musi to być spowodowane sterownikami do karty graficznej. Próbowałeś wgrać starszą wersję?

Możliwe, że Twoja kartka graficzna nie jest zbyt dobra i te nowsze sterowniki nie będą dobrze działały. Ja mam tak samo. Mam NVIDA GeForce 6150SE i instaluje starsze sterowniki.
@Santano

Nie każdy tutaj jest dobry z dziedziny komputerowej, zrozum:) Jedynie w czym masz racje to, to że powinien dostać warna.

Deads
17-06-2010, 23:31
Witam. Mój problem jest dosyć dziwny. Wczoraj formatowałem mój jakże zajebisty komputer. Wszystko było cacy, nawet grałem w csa. Włączam go dzisiaj - wchodzę na csa (na tibii jest to samo), a tu gdy ruszam myszką, fpsy spadają nawet do 3!

Na początku myślałem, że może to być wina niezainstalowanych sterowników. Zainstalowałem je jednak - a problem jest nadal taki sam.

Mieliście tak kiedyś? Pytałem wujka google, jednak w tym przypadku nie potrafił mi pomóc.

Wyłącz Tibie a polepszy ci się na 100% , to wina tibi też tak mam nie raz

Azielu$
18-06-2010, 09:15
Wyłącz Tibie a polepszy ci się na 100% , to wina tibi też tak mam nie raz

A gdzie on napisał, że ma jednocześnie włączoną tibie i cs'a? o,o