Zaloguj się

View Full Version : Zal do 'ostatnich' zmian

Piczka ^^
13-06-2010, 17:32
Nie gralem na tym OTS od grudnia?
Teraz wracam na wakacje aby troche pograc i czesc zeczy jest niedopracowana.
Zacznijmy ostatnia sprawe (wojne z uhem u knighta) osobiscie posiadam postac 150 lvl knight i mam problem z wysolowaniem 2 demon lordow(uh nie dziala w biegu a stojac w miejscu uham sie o wiele mniej jak kiedys[ wczesniej mialem uha pod 'dupa']) rozumiem ze wprowadzenie uha pod ht sprawilo ze knight stal sie zbyt silna profesja ale zmniejszanie sily uha to juz byla przesada....
dlaczego sila MegaManasa nie zostala zmniejszona? on tez jest na ht i nim sie da w biegu manasowac(uhem nie) - z tym cos jest chyba nie tak? Jak mam robic questy jak ciezko mi jest nawet kinga ubic....
Teraz 2 sprawa zwiazana z lootem
W medzyczasie pogralem sobie 1300 rp expiac na pathfinderach zauwazylem ze exp zostal zwiekszony ale loot- no wlasnie co z nim? bo przez 2h nic nie widziale. Pewne miejsca takie jak pathfindery czy wise many i glaciusy potrzebuja odnowienia mozna by im bylo cos dodac zeby sie zarabialo troszke wiecej.
3 sprawa dotyczy ostatniego updatu. Worki ktore sa teraz 'ch**a' warte mogly by zaczac wypadac z bossowych potworkow- dajmy tutaj przyklad Tiger Kinga jest to potwor o stosunkowo malej sile ale znacznej ilosci hp i powolnym respie mozna by dodac do niego te oto worki ktore respia sie co reset z srednia czestotiwoscia wypadania no nie?
Zamiast dodawac nowe miejsca i expy mozna by zreaktywowac stare na ktore nikt juz nie uczeszcza np kingi na ev, urgi na ank, platne respy msow i ballow a co najwazniejsze co kiedys bylo hitem otsa platne glacki,perfe

Prosze o wypowiedz ludzi 'normalnych' a nie "przychlastow z 5-oma postami i pakietem z allegro(Ci normalni beda wiedziec ocb) oraz jesli łaska Administracji servera

@pisane na szybko moga byc bledy.... na pierwszy rzut okiem ja ich ne widzialem(no oprocz polskich znakow i przecinkow i bledy stylistyczne)

@down
Te worki powinny byc rzadkim dodatkiem a nie czescia loota z kazdego potworka...
1300 rp daje sobie rade na pathfinderach 1 path to 30 sekund

ViVuSeK
13-06-2010, 17:44
Zgadzam się z tobą..
Apo zmieniło się w niedopoznania,przez hotkeye..Jak zauwazyłeś gra już mniej osób co jest tego powodem?
Hoty
Boty
Allegro
Złodzieje
Nic innego musisz się przyzwyczaić jak my.

diamondback#
13-06-2010, 17:52
No to tak - uhy wszystko jest dobrze :) Nie dajesz rady z demon lordem to idz na drakule ,bo tam 150 ekiem po 4 brałem i nie miałem żadnych problemów.
Manasy zmniejszone ? mam 36k many i manasuje się ponad minutę nie mówię już o 2.5k ed który ma 75k i expiąc na wardach nie ma many non stop .
Kolejną sprawa jest to ,że przez 2h -1300 rp na Pathfinderach zabiłeś ich pewnie nie więcej jak 20 przy czym padłeś pewnie 5 razy. ( czyli 10 minut w plecy - droga )
Co do respów to się akurat zgodzę mogli by je udoskonalić.

Ernii
13-06-2010, 17:57
dobra jeb. all ale na pathach nic nie leci ? n w to nie wierze zabilem dzisiaj 5 i 2x dls spadly lot mniejszy tylko kasa czasem bllesed i mls / g axe leci p.p mi sie podoba jak jest ; o server zjeb . ludzie a nie administracja elo ;]

Piczka ^^
13-06-2010, 17:58
Kiedys na pathach duzo lepiej lecialo...
Manasami sie trafia zawsze w biegu wiec dlaczego uhem tak nie jest?
Albo manasem w biegu tez sie nie trafia albo uha znow zrobic zeby sie trafialo zawsze bo cos w tym jest nie tak...

Andrea
13-06-2010, 19:35
[QUOTE=Piczka ^^;691808]
Jak ci nie pasuje to po co wróciłes ? ? ? Nie chcesz hotow?trudno ci sie expi,Welcome To Mazurek 200x.

Marcelllo
13-06-2010, 19:44
1. Ek - siła uha jest dobra - zauważ, że teraz na jeszcze niższych lvl'ach robią questy niż kiedyś...

2. Manasy mniejsze? Idź i nie wracaj :d Takie są od X czasu

Co do tych punktów - mam dwie propozycje:
a) zmniejszenie siły manasa o 10% i jeszcze siłę UH o 50% - w końcu co to dla Ciebie jest?
b) stworzenie nowej runy silniejszej od obecnego UH ale bez hotkey'a...

3. Loot - już dawno taki jest i już się przyzwyczaiłem, że wychodzę na 0 :d

4. Respy - mogliby je reaktywować ale "byłoby za dużo kasy na serwie"

5. Worki - jedynie niebieski jest trudniejszy do zdobycia, reszta loozik :)

KaZeK
13-06-2010, 19:47
Wszystko się zmienia z biegiem czasu na lepsze lub gorsze =[

Nic na to nie poradzisz, a mówiąc o uhach i loocie to porażka xd

Saylor
13-06-2010, 19:51
Nie gralem na tym OTS od grudnia?
Teraz wracam na wakacje aby troche pograc i czesc zeczy jest niedopracowana.

aha.

Powodzenia grać w tibie na wakacje.

CO do tematu, to nic nie poradzisz. Nie chcesz/ nie podoba się? Nie graj!

Wszyscy wiemy, że Apo robi się coraz nudniejsze, głupsze itd.

Jak dla mnie nic nowego:>

ps. 1300rp nie ubije patha w 2 minuty? A co dopiero w 30s.

ps2. Wiceps "tesz" robisz z siebie drugiego Azbesta, który udawął super pro kolesia przed banem, a teraz specjalnie robisz błędy, bo wiesz że nie dostaniesz Admina?

Piczka ^^
13-06-2010, 20:18
@up
ja w przeciwienstwie do ciebie tylko w wakacje mam czas na przesiadywanie przy kompie mam inne wartosci...
i nie wiem jak ty ogarniasz te pathy ze 2 w min ubijasz
i nie mowie nic ze mi sie nie podoba gra tylko ze niektorych zmian nie dopracowali zbytnio

@Mowicie ze sily manasa nie zmieniac? bo taka jest od poczatku TAK?
to dlaczego sila uha zostala zmniejszona a taki sam byl na poczatku!
ZMIENIACIE JEDNO ZMIENICIE I DRUGIE

~Nastero~
13-06-2010, 20:36
Sam jesteś noobem z trzema postami,a innych wyzywasz!
Co prawda to prawda... Hootkeye troszkę zjebały sprawę. Ale jest dobrze,mogło być gorzej.. ;)

Romuś
13-06-2010, 21:59
Sam jesteś noobem z trzema postami,a innych wyzywasz!
Co prawda to prawda... Hootkeye troszkę zjebały sprawę. Ale jest dobrze,mogło być gorzej.. ;)

Nie kazdy lubi nabijac posty piszac takie wypociny jak TY.

@Top
Zgadzam sie z toba czleniu w 100%
Tylko apo nie zmienilo sie przez administracje tylko przez takie dzieci typu pan UP. Najpierw plakali o hoty a teraz placza o ich wywalenie. Brak slow.

Stoner
13-06-2010, 22:14
Jeśli chodzi o te "ostatnie" zmiany to ekipa "przedobrzyła".
Było dobrze, ale oni usilnie chcą zredukować ilość kasy na serwie.
Kosztem po części swoim, o mniej graczy gra jak i graczy bo mają mniejszy komfort gry.

Kruszon12
13-06-2010, 22:16
Ja obecnie nie gram na serverze APO ani żadnym innym pewnie zapytasz dlaczego?
Pierwsza sprawa APO zmieniło sie niedopoznania przez ostani rok
Jak zaczynalem grac 500 osob + na servie 200 kolejki.
teraz jak 200 gra niecale to jest dobrze.
Przejdzmy do konkretów:
90% APO to zlodzieje .
60 % APO nie wie co to samodzielny exp tzw " Allegro kids"
90% APO gra na botach
10% daje pożądnym graczą . (w co wątpie że aż tyle jest)
APO zmieniło podobno hotkeye tez co nie wiem bo nie gralem na hotkeyach juz.
Ja mam taką sugestie że część osób by odeszło lecz duża część(dużo większa niż by odszeła) wróciła by na server APO gdyby zespół Armii OTS'a uaktualnił klienta z 7.6 np na 8.5 to by umożliwiło dalszą modyfikację servera .
Poszerzyło by to choryząty umożliwiło by to robienia duzo trudniejszy i wymagających od graczy poświęcenia duzo więcej czasu na gre.
Robienie nowych outfitów itp .
Np taki quest jak POI owszem nie takie nagrody softy czy coś bo nawet jak ja grałem rok temu to juz była to rzecz prawie nic nie warta tylko załóżmy na jakiego nowego seta .
Jeszcze jedna sugestia skierowana do GM'ow tutorów i innej Ekipy servera APO , żeby nie latali po całej mapce APO i szukali dziury w całym tylko maja koło depo wystarczającą ilość botterów i zwrócili większą uwage nie na boterów ( nie mówie że nie powinni banować bo to jest też bardzo ważne) lecz na złodzieji oszustów złodzieji itp nie odbanowywać oszustów bo obiecują poprawe że już nie będą itp . A ich słowa to jest jeszcze do tego oszukiwanie Administracji .
TO jest moje zdanie . Troszeczke się rozpisałem :D
Pozdrowienia dla graczy oraz całej Ekipy może kiedyś wróce jak server się zmieni.

Saylor
13-06-2010, 22:24
@up
ja w przeciwienstwie do ciebie tylko w wakacje mam czas na przesiadywanie przy kompie mam inne wartosci...
i nie wiem jak ty ogarniasz te pathy ze 2 w min ubijasz
i nie mowie nic ze mi sie nie podoba gra tylko ze niektorych zmian nie dopracowali zbytnio

@Mowicie ze sily manasa nie zmieniac? bo taka jest od poczatku TAK?
to dlaczego sila uha zostala zmniejszona a taki sam byl na poczatku!
ZMIENIACIE JEDNO ZMIENICIE I DRUGIE
Po pierwsze to nie gram w tibie od ponad roku:>

Po 2 nie tylko ja tak ogarniałem. Może teraz 1300rp bije petha w 30s co jest NIEMOŻLIWE.

Zarexoholik?
13-06-2010, 23:42
Pracuj nad ortografią. :O !

Co do tych twoich wypocin to pozwolę sobie napisać <ziew> : 'Nic nowego?' Jakbyś prześledził 20 ostatnich tematów to byś zauważył, że jest to płacz po update'ach.

Dareluss Banned
14-06-2010, 07:38
Zgadzam sie z wszystkim , ale nic na to nie poradzimy. :>

Mareczekk
14-06-2010, 09:16
Piczka

Po 1. Zmienic sile manasa? no chyba ciebie pojeb*** za przeproszeniem. Taki 2.5 k ed by sie manasowal 10 min. Manasy maja trafiac w biegu nie zawsze ale wiekszosc siie trafi.

Po 2. Ek ma sie uhac w biegu? masz cos nie tak z bania. I tak ja 1.3 ek mam problem z ubiciem 700 ek. Poniewaz stanie w miejscu i bedzie sie uhal. Co mi z tego ze zaczne go suwac? jak wystarczy ze on zatrzyma sie na 2 sec i sie wyuha. No to prozdro. Nic nie zmieniac u ek z uhami....

Po 3. Mozna by bylo usunac calkowicie uha z hota gdyz jest to tibia 7.6 a nie jakas 8.0+ ze wszystko na hocie. Jestem za tym aby usunac calkowicie uha z hota bo ek z ek na pvp nie ma chuja zeby go ubic. Manaski na hocie moga zostac ale uhy NIE!!!!

Ps: sorki za wulgaryzm :p