Zaloguj się

View Full Version : Kompurer - Brak G?osów.

Kateczo
13-06-2010, 21:53
Witam.

Od jakiegoś czasu nie mam głosów w komputerze, nie wiem co się dokładnie stało, lecz gdy próbuje instalować Skype bądź inne rzeczy do gadania lub boty, również pojawiają mi się błędy z pobieraniem, próbowałem kilka razy, anty virusa wyłączyłem lecz to samo było, chociaż dało się pobrać dany plik, mam Win XP, x2 512 ram.

Proszę o pomoc oraz, rozwiązanie tego problemu, z góry dziękuje. :)

@Ramuś.

Ale jak to możliwe, mam virusa "GIGABYTE", chociaż nigdy mi nie sprawiał problemów, a używam go mniej więcej 3 lata, tylko że dostałem taki do 500 roku, więc że nie możliwe, lecz taki dostałem od informatyka, bo gdy instalowałem od nowa go, to dopiero coś się popsuło.

@Down.

Mógłby ktoś podać link do tych sterowników oczywiście aktywnych.

Romuś
13-06-2010, 21:55
Bardzo mozliwe ze wirus wyjebal ci sterownik od karty dzwiekowej. Ja tak przynajmniej mialem. Sprawdz to :)

Dark Devorious
13-06-2010, 22:01
Co dokładniej się dzieje? Bo pierw piszesz , że coś z dźwiękiem masz nie tak , a później z pobieraniem :D Jeżeli chodzi o dźwięk to może masz coś z karta dźwiękową lub po prostu jak się to często dzieje masz uszkodzone wejście kabelka z słuchawek / głośników do komputera. Najlepiej , jeżeli masz z przodu wejście sprawdź czy tam działa , jeżeli nie to karta dźwiękowa.
Napisz mi jeszcze jaką masz kartę dźwiękową.
Chyba , że coś kopałeś w panelu sterowania , lub twój piękny anty virus wykrył Ci pliczek jako trojan i pewnie to był plik z karty dźwiękowej ... Odradzam używania anty virusów i reinstalnąć kartę dźwiękową.
Jest dużo powodów a sprawy nie opisałeś dość dokładnie , a to nie jest tak jak z kartą graficzną.

--------------------------------------------------
Co z tego , że polecił Ci ją jakiś informatyk. Koledze usunął kaspersky pliczek od win xp i musiał jebnąć formata :O
Chcesz żebym Ci dał sterowniki do Twojej karty dźwiękowej a skąd mam wiedzieć jaką masz? ;c Mówię Ci posprawdzaj wszystko dobrze.

#Edit Tak może być choć mam podobnie ale nie do końca :D Jeżeli wkładasz kabelek do wtyku komputera to nie wkładaj go do końca tylko tak do połowy - u mnie właśnie tak działa XD

Kateczo
13-06-2010, 22:33
Co dokładniej się dzieje? Bo pierw piszesz , że coś z dźwiękiem masz nie tak , a później z pobieraniem :D Jeżeli chodzi o dźwięk to może masz coś z karta dźwiękową lub po prostu jak się to często dzieje masz uszkodzone wejście kabelka z słuchawek / głośników do komputera. Najlepiej , jeżeli masz z przodu wejście sprawdź czy tam działa , jeżeli nie to karta dźwiękowa.
Napisz mi jeszcze jaką masz kartę dźwiękową.
Chyba , że coś kopałeś w panelu sterowania , lub twój piękny anty virus wykrył Ci pliczek jako trojan i pewnie to był plik z karty dźwiękowej ... Odradzam używania anty virusów i reinstalnąć kartę dźwiękową.
Jest dużo powodów a sprawy nie opisałeś dość dokładnie , a to nie jest tak jak z kartą graficzną.

--------------------------------------------------
Co z tego , że polecił Ci ją jakiś informatyk. Koledze usunął kaspersky pliczek od win xp i musiał jebnąć formata :O
Chcesz żebym Ci dał sterowniki do Twojej karty dźwiękowej a skąd mam wiedzieć jaką masz? ;c Mówię Ci posprawdzaj wszystko dobrze.
Powiem Ci tak, nie znam szczegółów nie budowałem tego, anty virusa instalowałem sam, ponieważ przypadkowo go usunąłem kiedyś, lecz potrzebowałem go i znalazłem, z płyty instalowałem teraz mam, lecz głosów nie mam w ogóle, już wszystko sprawdzałem, a wejście na to mam z tyłu, wszędzie indziej działa, tylko nie pod komputerem, myślę że to całe wejście na kabelek poszło, chodzi oto w komputerze, co jest w środku, lecz nie mam pewności.

~Nastero~
13-06-2010, 22:47
Najlepiej zrób formata... Jeśli masz taką możliwość. Ściągnij sterowniki do płyty głównej,itd ;) Pisz na gg,lepiej to wytłumaczę :D

Kosmo
15-06-2010, 22:16
może musisz zaaktualizować stery od karty dzwiękowej podaj jej nazwe to ci dam sterowniki

Folinex
16-06-2010, 06:22
Ogólnie mam taki sam problem, nie znam dokładnie informacji na temat co tam jest w środku, ponieważ nie budowałem komputera ręcznie, tylko ze sklepu, ogólnie mało mnie to interesowało co tam za funkcję są, chociaż teraz by się przydały, aby powiedzieć więcej informacji na ten temat - oczywiście było by znacznie lepsze rozwiązanie, tym który się na tym znają.

@Kateczo.
Najlepiej poszukaj sterowników do karty dźwiękowej, oraz sprawdź czy Ci w komputerze nic w środku nie śmierdzi, może Ci się coś tam pali, kiedyś miałem również coś takiego, śmierdział w środku komputera. :D