Zaloguj się

View Full Version : Bal gimnazjalny- jak si? ura? by stosownie wygl?da??

Stoner
16-06-2010, 16:32
Siemano jutro mam gim-bal i do cholery nie wiem w co się ubrać.
Kumple mówią, że idą w garniturach... a ja się w tym chujowo czuję.
Starsza podpowiada: "elegantsze buty, czarne spodnie i kolorowa koszula"
Ja natomiast chciałbym się ubrać w t-shirt, krótkie dżinsowe spodenki i sportowe buty.

Co byś założył będąc na moim miejscu?

#edit:
Nie przyczepiać się do braku literki "b" w nazwie tematu, bo ten klawisz coś ciężko mi działa.

Precision
16-06-2010, 16:34
U nas prawie każdy był w garniturze. Tak najlepiej się iść ubrać. Zobaczysz że mało kto będzie inaczej ubrany..:) Ew. Biała koszula i jakieś porządne spodnie ( Nie dżinsy ) i buty, w sumie najlepiej ciemniejsze. Nie białe rzucające się w oczy. To tylko moja propozycja.

Kornas Pall.
16-06-2010, 16:36
@up On się tam tak ugotuje , a chodzi o dobrą zabawe xd

@Wybierz coś w czym czujesz się dobrze ;D Koszulka (jakaś fajna) , spodenki krótkie ,ew dżinsowe długie , buty sportowe (białe xd) aaa i białe skarpety ,jak masz xd

Speedy
16-06-2010, 16:36
Jesli tanczycie na poczatku poloneza to polecam ubrac sie w garnitur, ale jak nie tanczycie to ubierz sie jakos normalnie ale elegenacko.

deeL `
16-06-2010, 16:38
Stoner na pewno nie założybyłbym tego co Ty chciałbyś założyć. Ja tam w garniak się ubieram i chuj. I tak w marynarce bawić się nie będę no nie ? :P

Azoreh
16-06-2010, 16:38
U mojego kolegi każdy był w garniakach ale on na lajcie koszulka jeansy za kolana buty skarpety ;]

` Cinasek
16-06-2010, 16:39
U nas wszyscy byli w garniturach. Jest to na zakończenie gimnazjum, więc pewnie także u was tak będzie. Moim zdaniem garnitur. Życzę udanej zabawy. :)

Emo
16-06-2010, 16:40
Niom, jeszcze czapeczkę z płaskim daszkiem ubierz i koniecznie kaptur na głowę... Przecież codziennie nikt Ci nie karze chodzić w garniturze, więc się możesz poświecić. Przypuszczam, że cała impreza będzie nagrywana, wszyscy będą w garniakach, a Ty zero elegancji, dobrego smaku... No, chyba, że taki z Ciebie nonkonformista to możesz nawet nago przyjść. Niedawno sam miałem komers, wszyscy byli w garniturach oprócz jednego cwaniaczka i wyglądał jak debil.

Fifek
Garnitur. Koszulka, spodenki jeansowe? Pozdro chłopie ;p u mnie w gimnazjum był obowiązek przyjścia w garniaku.

Haat
Odradzam Ci ubrania się w koszulkę, spodenki krótkie gdyż się zapewne ośmieszysz. Jeżeli źle się czujesz w garniturze to polecam: czarne spodnie, eleganckie buty ewentualnie białe - sporotwe i kolorowa koszula.

KaZeK
Ofc że garnitur ;)

Nie jesteście na poziomie podstawówki żeby ubrać szorty i t-shirta z nadrukiem 'kocham Biebera', tylko elegancki ubiór (garnitur+krawat+eleganckie buciki].

Laską się podoba takie podejście :)

Zarexoholik?
16-06-2010, 16:42
Domyślam się, że druga i trzecia propozycja to tylko irnia, tak?

Oczywiście, że garnitur. Chyba, że cie na niego nie stać - to już inna sprawa...

Kolunio
16-06-2010, 16:51
Takom koszulkę jak od garniaku tylko że z krótkimi rękawkami, spodnie od gangu ub sztruksy, dżinsy CZARNE i trampki takie za kostke. Słyszałem że teraz jest taka moda do gangu trampki.

Zark
16-06-2010, 16:53
Jasne że w garniak. Najodpowiedniejszy strój.
Ale jeżeli się w nim źle czujesz, to ubierz się w to co chcesz. Masz się bawić a nie męczyć :P

Virgin of Lifee
16-06-2010, 16:59
Załóż eleganckie buciki, dzinsy, podkoszulek i na to koszule jakąś ładna, nie ze smokiem an plecach -.^ lrozeponij lekko i bedizesz wygladal bosko <33 luzno jednoczesnie elegancko <33

Azbestowy
Czerwone (lekko zgaszone) koszule są według mnie szczytem zajebistości.

Crim
Koszula + jeansy + czarne buty ;)

Vivek
16-06-2010, 17:02
Odpowiedz jest prosta. Jeśli jest to tylko impreza bez przedstawienia i tańczenia poloneza to ubierz się luźno...

Dodam, że mam komers 24, a bierzmowanie 21...

Corleone'
16-06-2010, 17:25
Ja osobiscie byłem w garniturze i wszyscy kumple tez ;) Wiec ja bym Ci polecal isc w garniaku ;D Osobiscie lubie chodzic w nim ;] A na wesele jakbys poszedl ;D? No wlasnie... :P

Bondi
16-06-2010, 19:19
Miałem w lutym bal gimnazjalny i wszyscy byli ubrani w garnitur, dla mnie to coś naturalnego. Jeansy, koszulka? Lol'd :D
Później jak się zabawa rozkręci to wszyscy ściągnął garnitury :p
Ogólnie ten bal fajna rzecz, chciałbym pójść jeszcze raz :)

.Xienus.
16-06-2010, 19:24
ja bal gimnazjalny miałem rok temu... wszyscy mieliśmy garniaka... i było oke...

DonieX <3
16-06-2010, 19:25
Garnitur ;d Ja miałem bal w styczniu .

~Nastero~
16-06-2010, 19:28
W garniak.
Garniak,ewentualnie spodnie jeansowe + koszula różowa :D + buty od garniaka + zegarek (jakiś plejbi)...

Mo$uke
16-06-2010, 19:49
Na poczatek mozesz wziac garnitur ew.cos zapropowane przez matke a potem sie przebrac w spodenki czy w to co chcesz.
Proste.

Devil murder v3
16-06-2010, 19:52
Of kors w dres i Adidaski.

A tak poważnie, to słuchaj mamy. Jak ma dobry gust, to zawsze dobrze doradzi.

Patryk1441
16-06-2010, 20:00
garnitur ofc pod tym koszula na krótki i dasz radę
@
Nie wiem jak u was tam, ale my mieliśmy tanczyć tego poloneza to w chuj typa na nas patrzało więc wiesz, wszyscy byli w garniturze i u ciebie raczej też tak będzie, nie zrób z siebie idioty i nie pójdź inaczej ubrany xd

ilovehh.
16-06-2010, 20:04
Człeeeniu oczywiście, że tylko garnitur, żadne jeansy, polówki, sportowe buty nie wchodzą w gre. No chyba, że Ty tego nie czujesz ziomie. Ja Ci radze garniatur.
Piona.

Axelo .
16-06-2010, 20:13
Ofc że garnitur.
Jeśli jesteś dość dojrzały to nie powinieneś zadawać takich głupich pytan.. xd

Romuś
16-06-2010, 20:25
Garniak,ewentualnie spodnie jeansowe + koszula różowa :D + buty od garniaka + zegarek (jakiś plejbi)...

To nie jest bal dla pedalow :O Rozowa koszulka? Acha, fajnie sie bawisz :)

@Top
No oczywiscie ze garniak. Kazdy normalny czlowiek by sie tak ubral. Zreszta musisz sie pomalu przyzwyczajac do garniaka bo w szkole sredniej bez niego ani rusz :P

Devil murder v3
16-06-2010, 20:27

Jak Dżastin Bieber <333

Ja się ubrałem elegancko (mama mi doradziła xd) - koszula, fajne jeansy, trampki - jednym słowem, zupełnie jak Kuba Wojewódzki xD

Stoner
16-06-2010, 21:20
Cholera, przy tych co radzą garnitur wychodzę na gnojka...

P.S My nie będziemy tańczyć Poloneza, to nie studniówka.

#edit.
Dzięki wszystkim za wypowiedzi :)

Domcio666
16-06-2010, 21:23
ja tez jutro mam bal gimnazjalkny i ubiore sie jak zwykle jeansy jakas koszule elengancka i normalne sportwoe buty :)

Devixx
16-06-2010, 21:29
Nie wiem czy jest jeszcze sens pisać tego posta, no ale napiszę swoje zdanię.

Ja osobiscie na nasz szwedzki bal tak jak większosć szwedów ubrałem się w koszulę (ja miałem niebieską ale biała też by była dobra :P) do tego Maryska. Spodnie takie eleganckie ale nie garniturowe i też nie jeansy i do tego nowe modne 'pantofle' robione z dziwnego włókna, nie pamiętam jak się nazywa ale to nie skóra :P Buty takie iż przewidywane były ostre tańcowanie i tak się też stało :P

Adidasy i krótkie spodenki nie pasują do takiej okazji i brzydko to wygląda :d!

Patryk1441
16-06-2010, 21:53
Cholera, przy tych co radzą garnitur wychodzę na gnojka...

P.S My nie będziemy tańczyć Poloneza, to nie studniówka.

#edit.
Dzięki wszystkim za wypowiedzi :)
Aha xd no to nie wiem co tam u was będzie za bal to chociaż można balem nazwać?

Janq19
16-06-2010, 21:54
Fajna koszula+jeansy+elegantsze buty W garniaku się zaparzysz

Azonka
16-06-2010, 21:58
Jesli to prawda, ze wszyscy ida w garniakach - ty tez idz.
Jezeli bedziesz inaczej ubrany to ucierpi na tym twoje samopoczucie.

Jankulowski
16-06-2010, 22:17
Ja bylem w garniaku jak innych 100+ Osob :) Bedziecie mieli zdjecia to lepiej jakos przyzwoicie wygladac :}

Udanej Zabawy

Hogart
16-06-2010, 22:20
Późno masz bal ja miałem w lutym ;> Oczywiście jeśli chodzi o ubiór to obowiązkowo garnitur :
I tu dwie opcje:
1. Klasyk - biała koszula i krawat najlepiej czarny w białe paseczki.
2. Lajt ;D - koszula kolor obojętny ja byłem w takim różu przechodzącym w łosoś z naciskiem na jasny róż ;p z krawatem różowym (pedałem nie jestem ;D) Kolor ten jest w obecnym czasie modny więc polecam.

Jeśli chodzi o koszule w kratkę to sorry ale dla mnie to "wiejski tuning". Do garnitury nie bardzo owa koszula pasuje (tym bardziej ze paski często są kolorowe). Natomiast koszula w paski nadaje się do garnituru.

Także reasumując - Garnitur ;D Nie żadne spodenki tak to możesz sobie iść w piłkę na boisko pograć.

Życzę udanej zabawy !!!

@Edit - U mnie to elegancka szkoła. Polonez obowiązkowy oczywiście tanczyliśmy na koniec roku też będziemy.

Marcelllo
16-06-2010, 22:42
W garniaka oczywiście bym się ubrał xD

No jak bal to bal - trzeba elegancko wyglądać xD Ja byłem w garniaku :)

Adasik
16-06-2010, 23:42
Takom koszulkę jak od garniaku tylko że z krótkimi rękawkami, spodnie od gangu ub sztruksy, dżinsy CZARNE i trampki takie za kostke. Słyszałem że teraz jest taka moda do gangu trampki.

HAHAHAHAH owned ku.,rwa! XD!

@Topic
Garniak :)

Mc Maciek
17-06-2010, 00:46
Idź w koszulce i spodenkach, a będziesz jak dziwak wyglądał :P Bal jest balem, bal gimnazjalny (komers), bal studniówkowy - nawet kojarzy się z czymś eleganckim.

W koszulce i spodenkach można iśc na dyskoteke, chociaż nawet to nie wypada...

Na każde uroczystości typu bale, egzaminy powinno chodzić się w garniturach.

Senshi
17-06-2010, 11:40
nejlepiej to Garniak, druga opcja to biala koszula, jeansy i eleganckie buty:)

ViVuSeK
17-06-2010, 15:47
Powiem ci cos będziesz lord na imprezie jak założysz Kubusia Puchatka.

xD nie no ubierz się w Garnitur,jakiś ładny kwarat,muszka i GZ Na impreze..

Merol
17-06-2010, 16:40
Nie wiem, chyba w garniaku, nie ?

Deads
17-06-2010, 18:01
Domyślam się, że druga i trzecia propozycja to tylko irnia, tak?

Oczywiście, że garnitur. Chyba, że cie na niego nie stać - to już inna sprawa...

No Ciebie na wszystko stać bo jesteś na utrzymaniu Babki XD!
nie dość że masz tyle lat itp to jeszcze w klocki grasz ^^

Topic
Garniak ^^

Lagga
17-06-2010, 18:03
Chcesz zwrocic na siebie uwage? idz w majtkach .

@TOP
garniak .

1st R. Boonek
17-06-2010, 19:35
Ja na takie 'okazje' xd proponuje koszule (nie biala..) jakas taka... hm no niby elegancka ale nie do konca xd wiesz chyba o co mi chodzi ;X Do tego jeansy i gites..

No najtrafniej byla twoja mama, po chooy masz sie spinac w garniaku... Trzeba dobrze wygladac ale tez dobrze sie czuc wiec popatrz do szafy za czyms w miare wygodnym a za razem eleganckim

Stoner
18-06-2010, 00:31
Dobra, bal się już odbył, ale nie wszyscy byli 100% garniak.

Ja ubrałem się tak jak to widać na zdjęciu:
http://i46.tinypic.com/9jj1w5.jpg
Czarne jeansy, koszula taka jaką opisał Boonek i do tego marynarka.
Starsza powiedziała, że wyglądam jak francuski złodziej, natomiast koleżanki myślały, że jestem z mafii.

Ogólnie czułem się w tych ciuszkach bardzo dobrze, bo były dość przewiewne...
a do cholery mieliśmy zakaz opuszczania lokalu... Patologia.

Mimo, iż większość polecała mi garniak poszedłem "za moim instynktem" i wszystko było zajebiście.

Wszystkim jeszcze raz dziękuję za rady, temat do zamknięcia.

deeL `
18-06-2010, 00:53
Weź zjebało ich. Dostali od nas zaproszenie na nasz bal, a ***** nie pozwalali nam go opuścić. Do tego grzebali w poszukiwaniu alko.
byłem w garniaku i chuj

1st R. Boonek
18-06-2010, 01:04
Dobra, bal się już odbył, ale nie wszyscy byli 100% garniak.

Ja ubrałem się tak jak to widać na zdjęciu:
http://i46.tinypic.com/9jj1w5.jpg
Czarne jeansy, koszula taka jaką opisał Boonek i do tego marynarka.
Starsza powiedziała, że wyglądam jak francuski złodziej, natomiast koleżanki myślały, że jestem z mafii.

Ogólnie czułem się w tych ciuszkach bardzo dobrze, bo były dość przewiewne...
a do cholery mieliśmy zakaz opuszczania lokalu... Patologia.

Mimo, iż większość polecała mi garniak poszedłem "za moim instynktem" i wszystko było zajebiście.

Wszystkim jeszcze raz dziękuję za rady, temat do zamknięcia.

Dobrze wyszlo :PPP Boonek prawde ci powie xD