Zaloguj się

View Full Version : Tutorzy robi? debugi...

Knight Lukas
17-06-2010, 13:58
Witam od wybrania nowych tutorów zdarzają się debugi powodowane nieumiejętnym posługiwaniem się komendami... Tutor teleportujje się do gracza po czym nie używa komendy przenoszenia się o x sqm tylko biega jak zwykły gracz co powoduje debugi..

Nawet stojąc na środku city pojawia się chmurka tak jak ktoś się tp po czym następuje debug ;/

@Maciek
Nie, żebym się czepiał tutorów ale raczej widać jak ktoś się teleportuje do mnie (wszystkie ciała znikają z danego sqm). Od czasu wyboru tutorów pojawiają się debugi po tym jak ktoś się do mnie TP. To mogę sądzić że to tutor nie gm :?
Chcę tylko aby uświadomić tutorom by używali komend na przeskakiwanie danej ilości sqm a nie biegali na strzałkach ;)

Mc Maciek
17-06-2010, 14:09
Na jakiej podstawie twierdzisz, że to wina tutorów? Nie ma mowy o żadnej chmurce, postaci na niewidce nie widać jak się teleportuje.

Benn
17-06-2010, 14:14
Na jakiej podstawie twierdzisz, że to wina tutorów? Nie ma mowy o żadnej chmurce, postaci na niewidce nie widać jak się teleportuje.

No właśnie równie dobrze może być to Xantar :P. A tak na serio to nigdy nie miałem debuga, jeżeli chodzi o chmurki to widziałem tylko jak Caav naciskał na dźwignie tą na środku city.

Domcio666
17-06-2010, 14:33
a skad wiesz ze tutorzy a moze tylko za duze extushaed miales i chmurka ci sie pojawila
a jak tutorzy sie tp nic nie widac a wgl tutorzy nie moga byc widzialnoi

Knight Lukas
17-06-2010, 14:38
Czytaj całego posta nie połowę ;/

a skad wiesz ze tutorzy a moze tylko za duze extushaed miales i chmurka ci sie pojawila
a jak tutorzy sie tp nic nie widac a wgl tutorzy nie moga byc widzialnoi
Napisałem w jaki sposób mogę twierdzić że to tutorzy. Wiem bo grałem dość długo na apo ;/ raczej GM'owie nie powinni robić takich błędów a z resztą napisałem zanim wybrano tutorów nie było takich sytuacji?

@Down
Nie mowie o jednym debugu ja mowie o kilku w ciągu ostatniego miesiąca.

Benn
17-06-2010, 14:46

Napisałem w jaki sposób mogę twierdzić że to tutorzy. Wiem bo grałem dość długo na apo ;/ raczej GM'owie nie powinni robić takich błędów a z resztą napisałem zanim wybrano tutorów nie było takich sytuacji?

Ogarnij, bo to nie ja napisałem tamtego posta tylko Mc Maciek :D
@topic
Każdy mógł spowodować debuga.
@down
Jak tutor może nie ogarniać komend jak ma ich teraz bardzo mało....
Czytałeś wywiad z Mortiisem? To się dowiesz czy jest jakiś program do botów :o

Deads
17-06-2010, 15:13

@Down
Nie mowie o jednym debugu ja mowie o kilku w ciągu ostatniego miesiąca.

Wiesz co to Edycja ?
No Jak tutor nie umie się obsługiwać komendami to po co taki tutor ;>?
Jeżeli nie zna się na niczym to jak on rozpoznaje botów jak nie ma żadnych programów itp ;>?

Psyhol
17-06-2010, 15:14

Widac gm/tutora na niewidce jak masz edytowane pliki tibi odpowiednio , a tak na boku jali sie ktos do ciebie teleportuje to usuwane sa czasami nawet tekstury albo smieci tak jak napsial Knight Lukas.
Jak dlamnie ci tutorzy to jeden wielki Face Palm.

.vimpex.
17-06-2010, 15:47
Witam od wybrania nowych tutorów zdarzają się debugi powodowane nieumiejętnym posługiwaniem się komendami... Tutor teleportujje się do gracza po czym nie używa komendy przenoszenia się o x sqm tylko biega jak zwykły gracz co powoduje debugi..

Też tak miałem, tylko u mnie zamiast Tutora był to Mortiis ^^
Ale nie będę płakać o 1sc ^^

@Topic

Jak chcą to niech używają, jak nie to nie.

sT PeTrO
17-06-2010, 19:13
Zgodze Się z wami koledzy ostatnim razem Grając Luko the Master Jakiś Tutor sie teleportował na mnie i niestety otrzymałem d-bug'a :oo

Benn
17-06-2010, 19:26
Zgodze Się z wami koledzy ostatnim razem Grając Luko the Master Jakiś Tutor sie teleportował na mnie i niestety otrzymałem d-bug'a :oo

Skąd ta pewnoś, że był to tutor i że w ogóle był to ktoś z administracji?

KaZeK
17-06-2010, 19:46
Wgl, skąd macie pewność że to Tutorzy/Administratorzy itp,itd, wywołali Wasze debugi? Może to wina waszego klienta? Mapy? Stawiacie wszystko na jedną kartę nie mając podstaw do tego by oskarżać Tutora =[

1st R. Boonek
17-06-2010, 20:05
W sumie od pojawienia sie tutorow zaczely sie te czeste debugi wiec pewnie to z ich winy :x (nikogo nie oskarzam)

Zbigniew Wodecki
17-06-2010, 20:53
Widzisz, jak biorą takich nie ogarów to tak jest, ale najlepsze jest to, ze dostaniesz debuga, i wesz czy jest kolo Ciebie tutor, czy nie xD

Speedy
17-06-2010, 20:56
Napewno nie robia tego specjalnie, tylko przez przypadek albo poprostu ich konta sa zdebugowane...

Caav
17-06-2010, 21:31
Używając komendy /goto nie masz wiedzy na temat tego, gdzie znajduje się gracz i co jest w jego otoczeniu. Czasem po teleportowaniu się do gracza występuje debug, bo np. znajduje on się w dużym skupisku potworów/innych graczy. Tego nie sposób naprawić.

~Nastero~
17-06-2010, 21:39
Najlepiej wszystko zwalić na Ekipę APO że to oni robią wszystko źle! A wcale tak nie jest... Co Ci się stało że dostałeś debuga? Nogę straciłeś,czy co ?

Marcelllo
17-06-2010, 21:57
Też często się mi zdarza złapać debuga, bo tutor wskoczył. Czasami przynajmniej tyle, że przeprosił :d Ale powinni to naprawić, że gdy nie ma miejsca przy graczu to szuka następnego dookoła xd

Albo zrobić, aby tutor był widoczny co wątpię by zrobili bo by nie można było filmików botom kręcić bo by alarm im się włączył xD

James
17-06-2010, 22:01
Tak jak Caav napisał. Teleportując się komendą /goto czasem może wystąpić tego typu problem, że gracz dostanie debuga, bo np. stoi przy krawędzi jakiejś, lub jest otoczony potworami, albo stoi xxx osób w jednym miejscu. Są różne przypadki. Istotnie na samym początku trzeba było przyzwyczaić się do komend i nauczyć poprawnego korzystania z nich.
Ale od zanim dostaliśmy komendę /goto, Gmowie poinstruowali nas dokładnie i omówili wszystkie kwestie dotyczące tego czego mamy nie robić, jak się poruszać i jak rozwiązywać problemy związane z potencjalnymi błędami czyt. debugami. Często debugi związane są z dużą ilością osób/potworów w jednym miejscu, czy schodzenia/wchodzenia ze schodów itp. (np podczas najazdów możecie to zauważyć). Dlatego polecam nie oskarżać jednoznacznie kilku osób za wszystkie problemy, dlatego że są oni nowi i tak jest najłatwiej.

Zarexoholik?
18-06-2010, 02:18
No ja mam zawsze debugi jak jakiś tutor mnie sprawdza. Od biegania ppm też bardzo często. Ostatnio miałem najmniej debugów na schodach.

Knight Lukas
18-06-2010, 15:37
Używając komendy /goto nie masz wiedzy na temat tego, gdzie znajduje się gracz i co jest w jego otoczeniu. Czasem po teleportowaniu się do gracza występuje debug, bo np. znajduje on się w dużym skupisku potworów/innych graczy. Tego nie sposób naprawić.
&

Tak jak Caav napisał. Teleportując się komendą /goto czasem może wystąpić tego typu problem, że gracz dostanie debuga, bo np. stoi przy krawędzi jakiejś, lub jest otoczony potworami, albo stoi xxx osób w jednym miejscu. Są różne przypadki. Istotnie na samym początku trzeba było przyzwyczaić się do komend i nauczyć poprawnego korzystania z nich.
Ale od zanim dostaliśmy komendę /goto, Gmowie poinstruowali nas dokładnie i omówili wszystkie kwestie dotyczące tego czego mamy nie robić, jak się poruszać i jak rozwiązywać problemy związane z potencjalnymi błędami czyt. debugami. Często debugi związane są z dużą ilością osób/potworów w jednym miejscu, czy schodzenia/wchodzenia ze schodów itp. (np podczas najazdów możecie to zauważyć). Dlatego polecam nie oskarżać jednoznacznie kilku osób za wszystkie problemy, dlatego że są oni nowi i tak jest najłatwiej.
Jeżeli się do kogoś TP to używajcie komend na przenoszenie sie o kilka sqm a nie biegajcie na strzałkach ograniczy to debugi po użyciu komendy /goto

Najlepiej wszystko zwalić na Ekipę APO że to oni robią wszystko źle! A wcale tak nie jest... Co Ci się stało że dostałeś debuga? Nogę straciłeś,czy co ?
Tak przy expieniu straciłem kaptur przez debuga, LOL!
Temat założyłem po to aby uświadomić tutorom że powodują debugi i żeby używali komend!

No ja mam zawsze debugi jak jakiś tutor mnie sprawdza. Od biegania ppm też bardzo często. Ostatnio miałem najmniej debugów na schodach.
Debugi na PPM to inna sprawa. Jak biega się na PPM to wiem, że to debug z winy klienta.

No, mam nadzieje że tutorzy przejrzą temat i częściej po użyciu komendy /goto będą używać komendy /a 5 < chyba że tu jest trochę inna ;P

@Down tylko że zanim wybrali tutorów nie zdarzały się tak często te debugi? Mortiis, Tygrys oraz Santano jakoś z tym problemów nie maja?
Widać twoje oburzenie chyba ty najczęściej je powodujesz. Ogarnij tutora, ok?
Czy ja napisałem że masz biegać za mną komenda "/a x" ? Nie, jeżeli się ztelepotujesz do gracza i jesteś na krawędzi lub ścianie to nie biegaj na strzałkach, ok?

James
18-06-2010, 16:20
&
Jeżeli się do kogoś TP to używajcie komend na przenoszenie sie o kilka sqm a nie biegajcie na strzałkach ograniczy to debugi po użyciu komendy /goto

Wybacz, ale myślę że ja i inni Tutorzy wiemy jak się posługiwać komendami które mamy... Nie jesteśmy Tutorami od 2 dni. To że zarzucasz nam że robimy notoryczne debugi, bez przedstawienia jakichkolwiek konkretnych dowodów, prócz Twojego słowa (a wiadomo że możesz napisać nawet że Ci kradniemy manasy z bp), da się to jeszcze przeboleć... Ale proszę uprzejmie: "Nie ucz ojca dzieci robić". :)

Ps. Komendy np /a 5 używa się w określonych sytuacjach, jeżeli będę za Tobą biegać własnie przy pomocy tej komendy, to dopiero przekonasz się co to są debugi... Bo to własnie w ten sposób są one wywoływane.

Caav
18-06-2010, 16:55
/Knight Lukas
Czasami bywa tak, że na małym obszarze znajduje się np. 10 osób, które ciągle są w ruchu. Nawet korzystając z /a można czasem przypadkowo pojawić się 'w graczu' i wywołać debuga.

Nexav.
18-06-2010, 17:16
popieram : / troche chamskie, gdyż padlem przez takiego buga pare razy.. -.- Nauczcie się używać komend wkońcu.

Knight Lukas
18-06-2010, 19:46
/Knight Lukas
Czasami bywa tak, że na małym obszarze znajduje się np. 10 osób, które ciągle są w ruchu. Nawet korzystając z /a można czasem przypadkowo pojawić się 'w graczu' i wywołać debuga.
W takich sytuacjach to rozumiem, ale bywało tak że jak expiłem sam na queen ktoś sie do mnie TP i dostałem debuga lece jeszcze raz i znowu TP i znowu debug.

Satexo
19-06-2010, 06:54

Dokładnie wyjaśniłeś sprawę, ponieważ nie wiadomo co i kiedy się wydarzy, przy teleportowaniu się do graczy, tutor mógł stanąć w nie właściwym miejscu, przez to zrobił się debug, albo w tym problem iż twój klient tibii zrobił debuga - no cóż nie wiadomo kto tu jest problemem, w klientach jest dużo debugów, także to może być jego wina, a nie tutorów. : )

Ponieważ możliwe że ktoś Cię sprawdzał czy nie używasz cave botów, wystarczy iż Ci klient zrobił debuga lub tutor który Cię sprawdzał źle stanął i użył strzałek z schodzenia z ścian.

Keszuwa
19-06-2010, 13:24
Lepiej mieć tego debuga co jakis czas, ale chociaz widac ze coś robią, no nie?

Dark Devorious
19-06-2010, 13:34
Tak jak tutaj kolega wyżej napisał , że lepiej jak jednak coś robią :D
Co do debugów, wątpię żeby były spowodowane teleportacją tutorów lub kogoś z administracji, bardziej spodziewałbym się, że to gracze debugują serwer :P I tak jeszcze skojarzyłem czy te uhy/manasy czy cokolwiek innego na hocie nie może bugować bo to jednak działa jak czar, a gdy ktoś spamuje to zdarza się zdebugowac :d

Deads
19-06-2010, 14:07
Myślę że w Komendach GM nic nie jest idealne , Ale takie bugi i Teleportowanie się bez Myślenie to powodują

Monk3y
19-06-2010, 14:14
i tak beda debugowac jak na ciebie wskocza przypadkiem albo jak ty na niego wejdziesz; )

Fluffy
24-06-2010, 10:38
Myślę że tutorzy wyjaśnili nam o co chodzi. Jak cavv napisał "Jak jesteś w dużym pomieszczeniu dzie jest dużo potworów nieumyślnie można spowodować debuga"

Pzdr..

Xelix
24-06-2010, 11:41
Może być też debug gdy np pojawi się tutor w ścianie i się obróci ;) Dlatego trzeba stosować /a -2 np :D

/Knight Lukas

To nawet na moim apo warze tak nie jest ;o

Adasik
24-06-2010, 12:07
Myślę że w Komendach GM nic nie jest idealne , Ale takie bugi i Teleportowanie się bez Myślenie to powodują

Napisz maturę, z co trzecim wyrazem z dużej litery.
Powodzenia życzę w pisaniu życiorysu, CV itp. :o

@topic
Debugi są, były i będą

Mystery.
02-07-2010, 10:26
To nie jest wina Tutorów, bo to nie jest realne. Jak to powiedział Mc Maciek, to na niewidce tutorów nie widać..., a nie przyszło Ci czasem do głowy, żeby więcej sobie pospamować nabijając M-LVL? ;)