View Full Version : Pytanie?
Wiem, że było już dużo takich tematów ale ja robię kolejny.. Jaki najlepiej kupić skuter taki żeby bujnął się ze 120-140km po tuningu, możecie wysyłać linki odrazu do allegro.
@~Nastero~
Ty go chyba niedotartego kupiłeś?
Tak ale jak byś dojechał do tego 1,5k wyregulował dobrze to takby Ci śmigał ponad 130 spokojnie..kolega miał yamahe bws 80 miala 25koni, przerobiona do stuntu leciutka była..
@Poziomek
kasa nie gra roli koledzy mówili ze za 3-4,5 wyrwe jakąś aprilie sr 80/50 albo yamahe bws.. ale nie wiem czy sluchac sie ich
Człowieku pytaj się na forach o skuterach a nie na forum tibijskim...
~Nastero~
17-06-2010, 22:25
Ja ostatnio zakupiłem Peugeot'a Jet Force z 2008 roku wersja na gaźniku,leci 110 km/h,wszystkie blokady zdjęte + wydech założony za 900 zł (najlepszy na rynku) Ale niestety zmartwię Cię... Za skuter dałem 8200 zł ;) Za to przebieg zachwyca... 1,270 przebiegu :] Prawie nowy ;) Jakieś tam minimalne przeróbki typu filtr powietrza,filtr oleju miał wymieniane... Ale to koszt max 500 zł za dobre części... Tak więc jeśli chcesz kupić naprawdę dobry skuter który będzie jeździł szybko i niezawodnie oraz starczy Ci na kilka lat,polecam Peugeota. ;)
@Pan wyżej powinien dostać warna :)
@Pan niżej powinien dostać warna :)
#EDIT - Dwusuwy się dociera do 1500 km bodajże :D ale już ma zdjęte blokady ;)
@up
Zamknij pizdke konfidencie.
@topic
Nie widzę sensu kupowania skutera za tyle kasy. Uzbieraj na jakiegoś ścigacza jeśli chcesz tyle jeździć.
Yamaha Aerox
Peugeot Speedfight II
Moim zdaniem takie dwa najporządniejsze.
Ewentualnie możesz kupić coś z większą pojemnością i zarejestrować na 50ccm jak się da ;] Albo możesz kupić 50ccm, dokupić cylinder+tłok+pierścienie jakieś 80ccm jak się da i Ci to trochę mocy doda, lepszy but z miejsca itp. I na iglicy na największą dawkę paliwa ustawić, też wiele nie da, ale zawsze coś... ;P
Precision
18-06-2010, 10:46
Hjubert ma rację co do 80ccm, ale jak byś trochę dał większą dawkę paliwa to by nic nie dało. Wtedy miałby za mało powietrza i by nie "ciągnął" prawidłowo.
Jeśli nie jesteś ograniczony w kasie kup Yamahe TZR 50, przerób ją i powinna lecieć coś koło tego.
Ojciec Dyrektor
18-06-2010, 13:56
Hjubert ma rację co do 80ccm, ale jak byś trochę dał większą dawkę paliwa to by nic nie dało. Wtedy miałby za mało powietrza i by nie "ciągnął" prawidłowo.
Kąt wyprzedzenia zapłonu kolego...
@topp
Olej sedes kup se enduro- lepsze w chuj od sedesu
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.