Zaloguj się

View Full Version : Nick Vujicic - Bez r?k, bez nóg, bez zmartwie?!

Axelo .
18-06-2010, 18:40
Witam, chciałbym pokazać wam człowieka który nie ma ani rąk ani nóg a mimo to jest bardzo aktywny społecznie i fizycznie, jest bardzo silny psychicznie za co go szanuję.
Co o nim myślicie? Dla mnie to człowiek godny do naśladowania.
Jego przekaz powinien dotrzeć do każdego na świecie.

http://www.youtube.com/watch?v=32Wi3AG1cYY

#Ojciec Dyrektor.

Chodzi mi tu o wszystkich takich ludzi, jedni się poddają a on walczy dalej, czy Ty byś potrafił?

Speedy
18-06-2010, 18:43
O kurde, troche przerąbana jest taka opcja. Ale naprawde to człowiek do naśladowania, bo ja bym chyba nie dał rady...

Ojciec Dyrektor
18-06-2010, 18:48
No i co z tego? [1].
Popatrz dookoła pełno takich ludzi, a ty temat zakładasz o jednym.

Kosik Czarny 2v0
18-06-2010, 18:52
O kur*a
Prze chu*...
Nie mieć rąk i nóg to wielkie przeżycie a on mówi, że o tym nie myśli : O
Japa opada : (

Szkoda chłopa:( ale na pewno jest to przykład dla osób, którzy po utracie rąk już się podają : P

KaZeK
18-06-2010, 18:57
No i co z tego? [1].

'Większość' takich ludzi popada w depresje wmawiając sobie "NIE DAM RADY, TO KONIEC, NIE MA DLA MNIE ŻYCIA!"

Ten człowiek zrobił coś na co wielu by się nie odważyło uwierzył w siebie :)

Wielki podziw dla tego gościa, życie bez kończyn musi sprawiać mu duże problemy, ale jak widać na tym filmiku daje sobie świetnie rade i daje przykład wielu pokrzywdzonym w taki sam sposób ludzi że warto, naprawdę warto próbować :)

Divine
18-06-2010, 19:01
Szacun dla chlopa.

Ludzie pelnosprawni nie potrafią sie w polowie zmobilizowac tak jak on .

;(

Τettmeier
18-06-2010, 19:47
Walczę z takimi dziećmi jak ty i się nie poddaje chociaż wiem że to Syzyfowa Praca więc morda w kubeł

Z jakimi ludźmi walczysz? Z takimi, którzy wyrażają zdanie na temat chorych ludzi? Pewnie nigdy w życiu nie miałeś z tym styczności, dlatego wypowiadasz się tak, jakbyś w ogóle nie miał mózgu.. Ogarnij się i nie nabijaj postów ok?

Nic nie poradzę. Ale podziw dla tego gościa, tylko tyle mogę powiedzieć.

!!sQaua!!
18-06-2010, 19:49
2:30-2:35 - wzruszający moment.

Film przedstawia naprawdę silnego człowieka. Jego poczucia humoru mogłoby pozazdrościć wielu ludzi. Dobrze, że są jeszcze na świecie osoby, które się NIGDY nie poddadzą.

Stoner
18-06-2010, 20:09
No i co z tego? [1].

Tak możesz powiedzieć o alkoholiku, a nie o takiej osobie, jednak masz troche racji są tacy ludzie na świecie.

#Top
Fakt jest on skrzywdzony przez los jednak jak powiedział autor tematu: gość jest silny psychicznie i daje sobie ze wszystkim radę, nie popełnia samobójstwa jak nie jeden tchórz.

Mo$uke
18-06-2010, 20:16
No coz mozna napisac hmmm....przede wszystkim gosc ma silna wole i sie nie poddaje i za to mozna go cenic i szanowac.Inny na jego miejscu nie widzial miejsca dla siebie na tym swiecie.

Marcelllo
18-06-2010, 20:26
Widziałem już tego kolesia. On się nieźle trzyma:) Ja bym chyba nie dał rady żyć jak on :d

Deads
18-06-2010, 20:54
Dobry Koleś Daje radę inni by dawno się załamali i się Podali jestem pod wrażeniem Jego umiejętności bez rąk i nóg

Sempacz__
18-06-2010, 23:15
szacun dla niego

Old Nix
19-06-2010, 01:23
Dobry Koleś Daje radę inni by dawno się załamali i się Podali jestem pod wrażeniem Jego umiejętności bez rąk i nóg

Ty jesteś niedojebany hehs? Piszesz raz z dużej litery, a raz z małej ;o

@Topic

Szacun dla tego kolesia, że potrafi sobie poradzić bez nóg i rąk ;s

no to fainje
19-06-2010, 09:29
Wielki szacunek dla tego kolesia ! Jestem pelny podziwu !

Senshi
19-06-2010, 10:13
koles po takiej tragedii nadal sie cieszy zyciem... szacunek dla niego, a moja babcia narzeka ze jej ciezko:OO

Zarexoholik?
19-06-2010, 13:28
No i co z tego? [1].

Jak piewszy raz zobaczyłem twój nick i avatar pomyślałem - debil. Nadal tak uważam.

#Topic

Wszyscy teraz mu współczujecie, a wielu z was naśmiewa się z innych ludzi tj. wyglądu, ubrań, rodziny, znajomych. Z tego człowieka już się nie śmiejecie? Dziwny jest ten świat. Tutaj macie przykład na sprawiedliwość tego, którego nazywacie bogiem.

Szacunek.

Goatee
19-06-2010, 13:38
Wielki szacun dla faceta. Tak wielka tragedia nie zmienia pozytywnego nastawienia do życia.

Romuś
19-06-2010, 13:51
Jak piewszy raz zobaczyłem twój nick i avatar pomyślałem - debil. Nadal tak uważam.

#Topic

Wszyscy teraz mu współczujecie, a wielu z was naśmiewa się z innych ludzi tj. wyglądu, ubrań, rodziny, znajomych. Z tego człowieka już się nie śmiejecie? Dziwny jest ten świat. Tutaj macie przykład na sprawiedliwość tego, którego nazywacie bogiem.

Szacunek.

No i znowu musze sie z toba zgodzic. :(
Tylko ze ja wiem po co jest ten temat...zeby nabic jebanego posta i reputa :)

Stoner
19-06-2010, 15:07
Może i ten gość ma inne poglądy religijne niż ja, ale jest naprawdę wartościowym człowiekiem.
Macie wywiad z nim klik (http://www.youtube.com/watch?v=8s34QuYF_vY&NR=1)
Gość uciekł z problemami do "boga" phi... widocznie to coś daje mu siłę.

Azbestowy
20-06-2010, 10:12
Nie może sobie zwalić :/

#topic
Bardzo przejebane. Przecież to musi być... straszne.

Kicuu
20-06-2010, 11:12
Niektorzy ludzie pelnosprawni tak nie zyja jak on a wy p**rdolicie glupoty