View Full Version : Nick Vujicic - Bez r?k, bez nóg, bez zmartwie?!
Witam, chciałbym pokazać wam człowieka który nie ma ani rąk ani nóg a mimo to jest bardzo aktywny społecznie i fizycznie, jest bardzo silny psychicznie za co go szanuję.
Co o nim myślicie? Dla mnie to człowiek godny do naśladowania.
Jego przekaz powinien dotrzeć do każdego na świecie.
http://www.youtube.com/watch?v=32Wi3AG1cYY
#Ojciec Dyrektor.
Chodzi mi tu o wszystkich takich ludzi, jedni się poddają a on walczy dalej, czy Ty byś potrafił?
O kurde, troche przerąbana jest taka opcja. Ale naprawde to człowiek do naśladowania, bo ja bym chyba nie dał rady...
Ojciec Dyrektor
18-06-2010, 18:48
No i co z tego? [1].
Popatrz dookoła pełno takich ludzi, a ty temat zakładasz o jednym.
Kosik Czarny 2v0
18-06-2010, 18:52
O kur*a
Prze chu*...
Nie mieć rąk i nóg to wielkie przeżycie a on mówi, że o tym nie myśli : O
Japa opada : (
Szkoda chłopa:( ale na pewno jest to przykład dla osób, którzy po utracie rąk już się podają : P
No i co z tego? [1].
'Większość' takich ludzi popada w depresje wmawiając sobie "NIE DAM RADY, TO KONIEC, NIE MA DLA MNIE ŻYCIA!"
Ten człowiek zrobił coś na co wielu by się nie odważyło uwierzył w siebie :)
Wielki podziw dla tego gościa, życie bez kończyn musi sprawiać mu duże problemy, ale jak widać na tym filmiku daje sobie świetnie rade i daje przykład wielu pokrzywdzonym w taki sam sposób ludzi że warto, naprawdę warto próbować :)
Szacun dla chlopa.
Ludzie pelnosprawni nie potrafią sie w polowie zmobilizowac tak jak on .
;(
Τettmeier
18-06-2010, 19:47
Walczę z takimi dziećmi jak ty i się nie poddaje chociaż wiem że to Syzyfowa Praca więc morda w kubeł
Z jakimi ludźmi walczysz? Z takimi, którzy wyrażają zdanie na temat chorych ludzi? Pewnie nigdy w życiu nie miałeś z tym styczności, dlatego wypowiadasz się tak, jakbyś w ogóle nie miał mózgu.. Ogarnij się i nie nabijaj postów ok?
Nic nie poradzę. Ale podziw dla tego gościa, tylko tyle mogę powiedzieć.
!!sQaua!!
18-06-2010, 19:49
2:30-2:35 - wzruszający moment.
Film przedstawia naprawdę silnego człowieka. Jego poczucia humoru mogłoby pozazdrościć wielu ludzi. Dobrze, że są jeszcze na świecie osoby, które się NIGDY nie poddadzą.
No i co z tego? [1].
Tak możesz powiedzieć o alkoholiku, a nie o takiej osobie, jednak masz troche racji są tacy ludzie na świecie.
#Top
Fakt jest on skrzywdzony przez los jednak jak powiedział autor tematu: gość jest silny psychicznie i daje sobie ze wszystkim radę, nie popełnia samobójstwa jak nie jeden tchórz.
No coz mozna napisac hmmm....przede wszystkim gosc ma silna wole i sie nie poddaje i za to mozna go cenic i szanowac.Inny na jego miejscu nie widzial miejsca dla siebie na tym swiecie.
Marcelllo
18-06-2010, 20:26
Widziałem już tego kolesia. On się nieźle trzyma:) Ja bym chyba nie dał rady żyć jak on :d
Dobry Koleś Daje radę inni by dawno się załamali i się Podali jestem pod wrażeniem Jego umiejętności bez rąk i nóg
Sempacz__
18-06-2010, 23:15
szacun dla niego
Dobry Koleś Daje radę inni by dawno się załamali i się Podali jestem pod wrażeniem Jego umiejętności bez rąk i nóg
Ty jesteś niedojebany hehs? Piszesz raz z dużej litery, a raz z małej ;o
@Topic
Szacun dla tego kolesia, że potrafi sobie poradzić bez nóg i rąk ;s
no to fainje
19-06-2010, 09:29
Wielki szacunek dla tego kolesia ! Jestem pelny podziwu !
koles po takiej tragedii nadal sie cieszy zyciem... szacunek dla niego, a moja babcia narzeka ze jej ciezko:OO
Zarexoholik?
19-06-2010, 13:28
No i co z tego? [1].
Jak piewszy raz zobaczyłem twój nick i avatar pomyślałem - debil. Nadal tak uważam.
#Topic
Wszyscy teraz mu współczujecie, a wielu z was naśmiewa się z innych ludzi tj. wyglądu, ubrań, rodziny, znajomych. Z tego człowieka już się nie śmiejecie? Dziwny jest ten świat. Tutaj macie przykład na sprawiedliwość tego, którego nazywacie bogiem.
Szacunek.
Wielki szacun dla faceta. Tak wielka tragedia nie zmienia pozytywnego nastawienia do życia.
Jak piewszy raz zobaczyłem twój nick i avatar pomyślałem - debil. Nadal tak uważam.
#Topic
Wszyscy teraz mu współczujecie, a wielu z was naśmiewa się z innych ludzi tj. wyglądu, ubrań, rodziny, znajomych. Z tego człowieka już się nie śmiejecie? Dziwny jest ten świat. Tutaj macie przykład na sprawiedliwość tego, którego nazywacie bogiem.
Szacunek.
No i znowu musze sie z toba zgodzic. :(
Tylko ze ja wiem po co jest ten temat...zeby nabic jebanego posta i reputa :)
Może i ten gość ma inne poglądy religijne niż ja, ale jest naprawdę wartościowym człowiekiem.
Macie wywiad z nim klik (http://www.youtube.com/watch?v=8s34QuYF_vY&NR=1)
Gość uciekł z problemami do "boga" phi... widocznie to coś daje mu siłę.
Azbestowy
20-06-2010, 10:12
Nie może sobie zwalić :/
#topic
Bardzo przejebane. Przecież to musi być... straszne.
Niektorzy ludzie pelnosprawni tak nie zyja jak on a wy p**rdolicie glupoty
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.