ViVuSeK
18-06-2010, 18:58
Dzisiaj wpadłem na bardzo ciekawy pomysł który "może ożywić forum".
Mianowicie pamiętacie ten konkurs? (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=74812)Chodzi mi o to aby zrobić konkurs Najlepszego użytkownika forum =)
Kolejne fazy naszej zabawy:
Santano ogłasza news w którym informuje nas o konkursie.
Robi nowe pojedyńcze konto i specjalnie je oznacza gruba warstwą.
Na te konto mamy wysyłać nick Najlepszego uzytkownika forum i uzasadnienie dlaczego uważamy go za najlepszego użytkownika/wzór.
Wspólnymi siłami administracja podlicza głosy i wybiera półfinałową liczbę osób mianowicie od 10-25 osób(liczba różna)
Następnie administracja ogłasza nowego newsa/w którym jest zamieszczona tabelka z nickami osób które dostały się do półfinału.Użytkownicy muszą wybrac z tabeli najbardziej wzorowego/lubianego użytkownika.
Obok każdego nicku administracja bedzie umieszczała liczbe głosów.
Administracja wybiera 4 osoby które maja najwięcej głosów i zamieszcza sondę.
W tym czasie zostaną przeglądane wszystkie posty tych użytkowników i przy ewentualnym starciu administracja też zagłosuje.
Regulamin
1.Każka jakakolwiek próba fałszowania wyborów sprawi ,że kandydat zostanie zdyskfalifikowany z wyborów!
2.Jeżeli dojdzie do przekupienia uzytkowników osoba zostanie także zdyskwalifikowana/dodatkowo "nagrodzona" upomnieniem/ami.
3.Jeżeli ktoś stworzy "kopie" swoich kont czyli powiedzmy o innych nickach i zagłosuje w sondzie na siebie zostanie zdyskwalifikowany/a konta zbanowane(rozpoznanie adresu IP).
Nagrody
I.100 punktów reputacji od administracji+dowolna ranga+100 zamiast 50 wiadomości maksymalnie.
II.60 punktów reputacji+dowolna ranga+80 zamiast 50 wiadomości maksymalnie.
III.30 punktów reputacji+dowolna ranga+70 zamiast 50 wiadomosci maksymalnie
IV.10 punktów reputacji+dowolna ranga.
Przypominam że:
-Nie musi się odbyć,ale może ;)?
-Konkurs nie musi byc tak sformułowany jak ja go stworzyłem(miejsca półfinału itd.)
-Nagrody nie musza być takie jak o góry!
Ciekawi mnie wasze zdanie na ten temat konkurs może sprawić ,że na forum nie bedzie tak NUDNO bo chociaż przywrócili ChatBox nie ma tego co było kiedyś w forum.
Dodaje sondę.
#EDIT
Nie rozumicie?
Chodzi mi o to aby teraz były nagrody !Rywalizacja a nie końcowy konkurs...
Mianowicie pamiętacie ten konkurs? (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=74812)Chodzi mi o to aby zrobić konkurs Najlepszego użytkownika forum =)
Kolejne fazy naszej zabawy:
Santano ogłasza news w którym informuje nas o konkursie.
Robi nowe pojedyńcze konto i specjalnie je oznacza gruba warstwą.
Na te konto mamy wysyłać nick Najlepszego uzytkownika forum i uzasadnienie dlaczego uważamy go za najlepszego użytkownika/wzór.
Wspólnymi siłami administracja podlicza głosy i wybiera półfinałową liczbę osób mianowicie od 10-25 osób(liczba różna)
Następnie administracja ogłasza nowego newsa/w którym jest zamieszczona tabelka z nickami osób które dostały się do półfinału.Użytkownicy muszą wybrac z tabeli najbardziej wzorowego/lubianego użytkownika.
Obok każdego nicku administracja bedzie umieszczała liczbe głosów.
Administracja wybiera 4 osoby które maja najwięcej głosów i zamieszcza sondę.
W tym czasie zostaną przeglądane wszystkie posty tych użytkowników i przy ewentualnym starciu administracja też zagłosuje.
Regulamin
1.Każka jakakolwiek próba fałszowania wyborów sprawi ,że kandydat zostanie zdyskfalifikowany z wyborów!
2.Jeżeli dojdzie do przekupienia uzytkowników osoba zostanie także zdyskwalifikowana/dodatkowo "nagrodzona" upomnieniem/ami.
3.Jeżeli ktoś stworzy "kopie" swoich kont czyli powiedzmy o innych nickach i zagłosuje w sondzie na siebie zostanie zdyskwalifikowany/a konta zbanowane(rozpoznanie adresu IP).
Nagrody
I.100 punktów reputacji od administracji+dowolna ranga+100 zamiast 50 wiadomości maksymalnie.
II.60 punktów reputacji+dowolna ranga+80 zamiast 50 wiadomości maksymalnie.
III.30 punktów reputacji+dowolna ranga+70 zamiast 50 wiadomosci maksymalnie
IV.10 punktów reputacji+dowolna ranga.
Przypominam że:
-Nie musi się odbyć,ale może ;)?
-Konkurs nie musi byc tak sformułowany jak ja go stworzyłem(miejsca półfinału itd.)
-Nagrody nie musza być takie jak o góry!
Ciekawi mnie wasze zdanie na ten temat konkurs może sprawić ,że na forum nie bedzie tak NUDNO bo chociaż przywrócili ChatBox nie ma tego co było kiedyś w forum.
Dodaje sondę.
#EDIT
Nie rozumicie?
Chodzi mi o to aby teraz były nagrody !Rywalizacja a nie końcowy konkurs...