PDA

View Full Version : [Forum] Konkurs najlepszego u?ytkownika forum!

ViVuSeK
18-06-2010, 18:58
Dzisiaj wpadłem na bardzo ciekawy pomysł który "może ożywić forum".
Mianowicie pamiętacie ten konkurs? (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=74812)Chodzi mi o to aby zrobić konkurs Najlepszego użytkownika forum =)
Kolejne fazy naszej zabawy:
Santano ogłasza news w którym informuje nas o konkursie.

Robi nowe pojedyńcze konto i specjalnie je oznacza gruba warstwą.

Na te konto mamy wysyłać nick Najlepszego uzytkownika forum i uzasadnienie dlaczego uważamy go za najlepszego użytkownika/wzór.

Wspólnymi siłami administracja podlicza głosy i wybiera półfinałową liczbę osób mianowicie od 10-25 osób(liczba różna)

Następnie administracja ogłasza nowego newsa/w którym jest zamieszczona tabelka z nickami osób które dostały się do półfinału.Użytkownicy muszą wybrac z tabeli najbardziej wzorowego/lubianego użytkownika.

Obok każdego nicku administracja bedzie umieszczała liczbe głosów.

Administracja wybiera 4 osoby które maja najwięcej głosów i zamieszcza sondę.

W tym czasie zostaną przeglądane wszystkie posty tych użytkowników i przy ewentualnym starciu administracja też zagłosuje.

Regulamin
1.Każka jakakolwiek próba fałszowania wyborów sprawi ,że kandydat zostanie zdyskfalifikowany z wyborów!
2.Jeżeli dojdzie do przekupienia uzytkowników osoba zostanie także zdyskwalifikowana/dodatkowo "nagrodzona" upomnieniem/ami.
3.Jeżeli ktoś stworzy "kopie" swoich kont czyli powiedzmy o innych nickach i zagłosuje w sondzie na siebie zostanie zdyskwalifikowany/a konta zbanowane(rozpoznanie adresu IP).

Nagrody
I.100 punktów reputacji od administracji+dowolna ranga+100 zamiast 50 wiadomości maksymalnie.
II.60 punktów reputacji+dowolna ranga+80 zamiast 50 wiadomości maksymalnie.
III.30 punktów reputacji+dowolna ranga+70 zamiast 50 wiadomosci maksymalnie
IV.10 punktów reputacji+dowolna ranga.
Przypominam że:
-Nie musi się odbyć,ale może ;)?
-Konkurs nie musi byc tak sformułowany jak ja go stworzyłem(miejsca półfinału itd.)
-Nagrody nie musza być takie jak o góry!
Ciekawi mnie wasze zdanie na ten temat konkurs może sprawić ,że na forum nie bedzie tak NUDNO bo chociaż przywrócili ChatBox nie ma tego co było kiedyś w forum.
Dodaje sondę.
#EDIT
Nie rozumicie?
Chodzi mi o to aby teraz były nagrody !Rywalizacja a nie końcowy konkurs...

Speedy
18-06-2010, 19:00
Jestem na nie, poniewaz było cos takiego pod koniec 2009 roku, powinni robic to co roku i nie czesciej...

KaZeK
18-06-2010, 19:02
Jestem na nie, poniewaz było cos takiego pod koniec 2009 roku, powinni robic to co roku i nie czesciej...

Podbijam.

Pod koniec roku jest ankieta (ogólne podsumowanie roku) który użytkownik udzielał się najwięcej/był najwięcej widoczny i na rok 2009 został nim .Bart.

Więc propozycja odpada.
OMG, źle zaznaczyłem w sondzie =[

Marcelllo
18-06-2010, 19:21
Jestem na tak. Pomimo wyboru użytkownika roku można zrobić taki konkurs. Zawsze to chwila ożywienia forum. Ale zapewne i tak wygra ktoś z kolorową rangą (np. Bart czy Crayon :))

MeghaMaster
18-06-2010, 19:23
Niewiem o co ci chodzi ale jezeli o jakiegos pro mega gracza jestem za.
Nie wchodze prawie wogóle na forum te konto Lathusa jest tylko do sprzedawania items itd.
Ale chce wbić pare postów i nie dlatego aby inni myśleli że wróciłem.
Jestem za i na pewno wygram Lathus jest pro xd....
A tak wcale to wygram za spam w przeszłośći xD i mam bardzo dużo reputacji ;O.

Seth Drut
18-06-2010, 19:50

dokladnie.
co do pomysłu to jest dobry, ale na koniec roku.
byłoby to jakieś podsumowanie ;)

Ruber
18-06-2010, 19:53
Zgadzam się, raz do roku jest takie coś i to wystarczy. Po co więcej:)

Crayon
18-06-2010, 20:04
Lepsze jest podsumowanie roku, gdzie użytkownicy głosują na najfajniejszego(najbogatszego w ccki) Forumowicza, który potem zdobywa rangę, reputację i tak dalej, i tak dalej. IMO w 2010 roku również takie coś się odbędzie, bo jeśli w 2008 było(1 miejsce), w 2009(2 miejsce), to Santano zrobi to i w roku 2010.

W ankiecie zaznaczyłem 'Nie, bo mnie nie lubią'

Qυiet
18-06-2010, 20:15
(najbogatszego w ccki)

Aaa, było coś takiego. Jeden ze zwycięzców płacił kcc za głos :D

@top: nie mam zdania, a jeśli bym już miał to takie jakie mają inni - pod koniec roku.

Dark Devorious
19-06-2010, 07:09
Zrobiłbym to na innej zasadzie, ale i tak jestem na 'Nie bo mnie nie lubią' , choć z pewnością znów by się coś działo i skłoniło by to graczy do większego zainteresowania naszym forum :D Niech już będzie tylko jeden konkurs który odbywa się pod koniec roku i gitara.

Drunkus
22-06-2010, 14:32
Jestem na tak bardzo fajny pomysl moze byc fajnie duzo mam osob to wytypowania ;d

Nexav.
22-06-2010, 14:52
ojaa.. no i po co to ? jak jest podsumowanie pod koniec roku ;x bez sensu.
"Nie, bo nie lubią" xd !

Sub Zero 2
22-06-2010, 15:08
Jestem na nie.Jak napisało kilka osób to samo jest w podsumowaniu roku.Po za tym forum i tak powinno się nieco ożywić.

Azonka
22-06-2010, 16:16
Jestem na tak.

Jest wiele osob, ktore zasluguja na te miano ;)

Axelo .
23-06-2010, 11:10
Jestem na nie, zdecydowanie wystarczy podsumowanie roku.
Chociaż można zrobić konkurs np, kto jest najbardziej rozpoznawalny. :D

.Xienus.
23-06-2010, 11:15
jestem na nie... prawdopodobnie pod koniec roku będzie konkurs najlepszego użytkownika roku wiec po co takie cos??
odpada, tylko na marne się spisałeś!!

Azielu$
23-06-2010, 12:08
Jestem na nie. Jest konkurs na najlepszego użytkownika roku i wystarczy. ;)