View Full Version : Npc rook
Proponuję dodać nowego Npc na rook.Zajmowałby on się runkami tzn.:
1.Za odpowiednią opłatą zamieniałby on nasze blank runki na runy.Cena byłaby uzależniona od tego jaką runę chcemy pozyskać.Byłaby też możliwość kupienia runy bez oddawania blank runy,lecz wtedy cena byłaby większa.Oto przykłady:
- hmm - 2k/3k*
- gfb - 4k/5k*
- sd - 5cc/5,5cc*
- uh - 10cc/11cc*
* - cena bez blank runy
Nie mam nic przeciwko do wprowadzenia questu o dostęp do tego Npc.
2.Możliwość łączenia run u nowego Npc.Cena to 1k za połączenie jednej runy do drugiej.Maksymalnie runa mogłaby mieć 50/100/250 (do wyboru przez władze) ładunków.
3.Zmiana magicznego poziomu wymaganego do użycia runy sd na rooku.Niech będzie ona możliwa od 7 albo nawet 8 mlvl.Czego ? Dlatego,że nikt na rooku nie ma jeszcze takiego mlvl i bardzo długo nie będzie miał - ale kiedyś będzie:P Będzie to motywacja do wbijania mlvl.Nazwa runki mogłaby się zmienić, żeby była rozpoznawalna z tą zwykła runą sd.Oczywiście jej moc też byłaby odpowiednio mniejsza (ale bez przesady, musi mieć trochę tej mocy :P ).Jeśli "sd" nie przejdzie to proszę o wprowadzenie innej runy o podobnych właściwościach tylko o zmienionej nazwie bądź też wyglądzie.
Dobra propozycja poza tym m lvl'em.
Jestem za mimo, iz nie gram na rooku.
1/2.Co do npc który zamieniał by blanki na runy jestem na tak, max 5 w jednym użyciu.
3. Można zmienić wygląd SD na taki który był początkowo na 7.6 i dać od 8-6 mlvl'a.
Jestem na tak 3/3
[Chociaż runy na rooku to przesada ;D]
#edit/down
Runki są, tylko nie ma mlvl'a żeby go użyć :(
A po drugie Rook od dawna nazywa się Main #2.
Vernereq
19-06-2010, 18:21
Nie roob z rooka maina. Nie. Runki sd na rooku? aha.
Old Capitan Rook
19-06-2010, 18:23
JESTEM NA NIE. ża dużo już bajerów z maina by było :>
Azbestowy
19-06-2010, 18:34
Te uhy powinny być nieco droższe. W końcu odnawiają sporo hp, nie tak jak ihy. Reszta ok. Z tymi sdkami to lekka abstrakcja, ale też ujdzie.
uhy droższe tak jak i sd!!
jestem za
tak apropo to już dawno z rook jest main tylko klimat na rooku lepszy ;]
Ogólnie jestem za :) Małe poprawki jeszcze by się przydały ale propozycja b. dobra :)
Sasha Rookslayer
19-06-2010, 19:40
Jestem za NIE !
Blanki na uhy ? pss ... zly pmysł ...
Niech dodadza nowego questa pierw , ktorego robia od pol rooku ...
a nie jakiegos NPC.
Ja od początku byłem przeciwny dawania czegokolwiek ludziom na rooku. Rook został stworzony po to aby nowy gracz mógł opanować grę zanim wyruszył do gry z większymi wyzwaniami. Niestety większość o tym zapomniało. Jestem na nie.
@edit
Poza tym - powinien być warn za sondę. W regulaminie dodawania sond pisze wyraźnie że powinny być przynajmniej 2 opcje do wyboru: tak i nie. Ewentualnie synonimy. A ja tutaj nie widzę żadnej opcji wyboru dla kogoś kto nie gra na rooku , ale obchodzi go co tam się dzieje.
Szaloony Zieloony
20-06-2010, 18:09
Może być, jestem za wszystkimi propozycjami, ale mam pewną uwagę do punktu 3: może sprawić by magic emerald ring dodawał na rooku te 7/8 mlvli? (wtedy rooker z ringiem na 7/8 mlvlu mógłby używać sdków:D)
Popieram trzeci punkt napewno się przyda na rooku... Takie rockowe sd xD
Pomysły beznadziejne... Jak chcesz runki to idz na main...
Bambucha Rook
20-06-2010, 18:54
ale chodzi ci o jedno uzycie? jesli tak to moze byc ale nie inaczej
Marcelllo
20-06-2010, 19:47
Jestem tylko za pierwszą i drugą propozycją :)
Co do SD niech będzie jak jest - 15 poziom magiczny może kiedyś zostanie osiągnięty w co wątpię, ale jak już to niech wprowadzą nową runę, nie ruszają SD bo wtedy knight też będzie mógł jej używać...
Legend Shooter
20-06-2010, 20:56
Jestem za 1 i 2 , 3 nie wiem czy wejdzie , ale propozycja przemyślana i dobrze napisana .
Przydałoby się to na rooku , urozmaiciłoby to gra i wkońcu dużo osób biłoby z runek ;d
Piczka ^^
20-06-2010, 21:00
Runki na rooku? no bez przesady wystarcza wam te ktore wypadaja z potworkow juz nie robcie z rooka wersji main non-pvp
Jestem na nie !
przestałem grac na rooku bo już za bardzo zaczynają ułatwiać grę ;]
Nie gram na rooku, także jest mi obojętnie co się z nim dzieje.
Kumpel Armii
21-06-2010, 16:22
Propozycja dobra, przemyślana - jestem na TAK.
Ale nie podoba mi się propozycja nr. 3. SD na rooq? Przesada!
SD ma służyć tylko do dekoracji i tyle.
Pozdrawiam!
@edit
Jestem na NIE! Nie róbcie z rookgard'u kolejnego main'a. Ile raz można pisać na ten sam temat. Dodali wam już tyle przedmiotów, mobów i questów, że mógłby powstać oddzielny serwer APO 7.6 - Rook...
Hmmm. Rook to i tak jest już 2 main. Traktujcie rooka jak 2 światy na 1 serwie (1 pvp, 2 non pvp) a nie zazdrościcie, że na roku jest więcej nowych rzeczy. Jest więcej, bo dużo brakuje i jest do dopracowania.
Zarexoholik?
21-06-2010, 18:21
Jestem na NIE! Nie róbcie z rookgard'u kolejnego main'a. Ile raz można pisać na ten sam temat. Dodali wam już tyle przedmiotów, mobów i questów, że mógłby powstać oddzielny serwer APO 7.6 - Rook...
Najbardziej podoba mi sie punkt pierwszy, ale jestem tez za punktem drugim i trzecim, wkoncu do czegos przydały by sie blank runki :)
Jestem na Nie...
Jeżeli takie coś wprowadzą to dla mnie będzie bezsens skoro runy wypadają z potworów takich jak Skeleton Lord/Mage/Warrior itd.
Nie potrzeba wprowadzac nowego NPC i zajmować głowe administracji..I tak mają na głowie jeszcze duzo rzeczy i pewnie pracują nad Ultimate Weapon.
Nie gram na rooku ale macie moj glos.
Jestem Za 1 propozycja
2x up
Pracują nad ultimate weapon ? Czyli nad czymś dla main. Na rooku powinni dodawać 50% tego co dodają na main a nie proporcje 1 quest/rzecz na rooku do 20 na main, tyle........
Domcio666
23-06-2010, 19:36
jestem za wszytkimi propozycjami poniewaz fajnie by sie bilo z sd na rooku a jak szybko by sie expilo na dark lordach :0 ale jest tez minus tego bys na dark lordach mogl expic na 70 lvl jak ktos umie grac
ale jestem na tak
Moim zdaniem wprowadzenie run na rooku było beznadziejnym pomysłem, a ty chcesz żeby ludzie ładowali sobie gbp po 200x ih. Wtedy chyba nigdy by z respa nie wychodzili. :X
Żadna propozycja mi się nie podoba.
Propozycja do rozpatrzenia.
Moim zdaniem dostęp do kupowania run byłby dobrą nagrodą z questu. Przemyślimy to.
Liczą się też głosy w sondzie.
E tam , jestem na tak , bo i tak juz tam jest old apo 7.6[main] XD
Lesny Ludek
24-06-2010, 20:46
3 Propozycja wpadła mi w oko ;s jestem Na tak na 3 propozycję i dodanie runy "sd"
Popieram wszystkie punkty, ale najbardziej podoba mi sie punkt 3 miejmy nadzieje ze ekipa APO zdziała cos z Twoja propozycja...
Arcuś <3
24-06-2010, 21:07
Dokładnie!
#topic
Oczywiście że jestem na NIE!
Czyli maina rozwijać cały czas a rooka już nigdy więcej ?? Mili jesteście co niektórzy...ci co na rooku nie byli nigdy bo kupili już dobrego chara.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.